Şimdi Ara

Saç'a fön çekme hakkında bilgi isteyenler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
10
Favori
77.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çoğu kişi burada fön çekme konusunda başarısız sanırım. Öncelikle saçınıza fön çekmek için gerekli olan 2 şey vardır;
    *Fön makinesi
    *Fırça

Farzedelim ki saçınızı hafif yukarı kalkacak şekilde yapmak istiyorsunuz,Fırça ile saçınızı geriye doğru tarar iken ( yavaş yavaş ) Ön taraftan da fön makinesini tutuyorsunuz.
    Sonra ise fırçasız arkadan öne doğru bir fön tutuyorsunuz. Böylece saçınız tel tel olmuş ve arkadan öne doğru hafif kabarık,kalkık bir şekil alacaktır. Sprey veya Wax kullanarak fönden sonra saçınıza daha farklı şekiller de verebilirsiniz. Mantık bu.

Yalnız şöyle bir püf nokta var ki bu çok önemli;Fön'den önce saçınızı muhakkak yıkamalısınız ve fön'ü saçınız hafif ıslak iken çekmelisiniz. Böylece saçınız istediğiniz şekli alacaktır.

Buraya dikkat arkadaşlar,fönden önce saçınızı yıkamazsanız,saçınız istediğiniz şekli almaz ve hiç istemediğiniz bir hal alır,şekil de veremezsiniz.

Tecrübe ile sabittir,umarım yararlı olmuştur.

• çok memnunum saçlarımdan her gün yıkıyorum tarık akan gibi geziyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßλ®1$

çok memnunum saçlarımdan her gün yıkıyorum tarık akan gibi geziyorum

Ben de çok memnunum dostum yalnız fazla fön her zaman saçı döküyor o yüzden aşırıya kaçmamak lazım Hergün yıkamak saçı çabuk uzatıyor,çarşamba ve perşembe geceleri hariç her gece ben de saçımı yıkarım. Çarşamba ve perşembe yıkamamamın sebebi ise yağlanıp okulda kısa gözükmesini sağlamam

@coolsten

Fırça alacaksın dostum :) Fırça olmadan fön çekilmez,istediğin şekli elde edemezsin... Saç tellerin ne kadar ince ise o kadar sık olan bir fırça kullanmalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: coolsten

fırça yoksa peki

saç yoksa peki

Orijinalden alıntı: @Majesty

quote:

fırça yoksa peki

saç yoksa peki

Git boğaz köprüsünden atla .

quote:

fırça yoksa peki

saç yoksa peki

Fön yok saç kurutma var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsn
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yve

quote:

quote:

fırça yoksa peki

saç yoksa peki

Fön yok saç kurutma var

Fön kadar olmasa da o da işe yarar dostum

• o dediğiniz ön arka yöntemi kıvırcık saçları da tel tel dik hale getirir mi peki ?
    Kullandığım Ekipmanlar: AMD Ryzen 5 7500F / Asus B650M-R / 32gb XPG 5200mhz RAM / Asus TUF Gaming rx7800xt / Adata Legend 512gb + Kingston 1tb nvme / FSP 750w / Thermalright Peerless Assassin 120 ARGB
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden

o dediğiniz ön arka yöntemi kıvırcık saçları da tel tel dik hale getirir mi peki ?

Hocam onunla biraz uğraşmak gerekir,ilk önce arkadan öne doğru çekersiniz fönü,sonra faulleri ve enseleri,saçlar düz olduğunda ise tam tersi tarafa hafiften fön vurduğunzda istediğiniz şekli alırsınız Yalnız ıslak iken fön çekilmesi çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aurorasun -- 26 Nisan 2011; 22:50:56 >
  • oksijen sprayleri ne kadar ?

BU BİR UYARIDIR !
  • quote:

Orijinalden alıntı: berataydogdu

iyi oldu öğrendiğim saol . Bir de sacın arka tarafları orayı nasıl kaldırcaz (Gözle göremediğimiz taraf genelde orayı kaldıramıyorum .)

Kendinizin yapabiliceği bişey değil hocam o birisinin saçınıza Enseden yukarıya doğru fön çekmesi lazım. Hafif wax tarzı birşey sürüp elinizle dipten dışa doğru çektiğinizde öyle kalır zaten

Orijinalden alıntı: nmesiz_

oksijen sprayleri ne kadar ?

Oksijen spreylerinden kastınız nedir? Saçı sabit tutmak için bir sprey arıyorsanız AKAT'ın gri olan spreyi var 4,75TL idi Vatan Market'te. Aynı şekilde Fonex'in Siyah,turuncu çizgili bir spreyi var,o da 7TL civarında fakat daha güzel kokuyor

Spreyi sıkarken uzaktan sıkmaya gayret edilmeli ki saç jöleli gibi olmasın. Ayrıca spreyi sıktıktan sonra saç 2-3dakika ellenilmemeli. Yoksa su etkisi gösterip saçlarınız birbirlerine yapışır,jöle gibi olur.

saçınızı tanıyın,tanıyın derken,yağlı mı kuru mu , veya hangi şampuanla ne duruma geliyor gibisinden..

saç tamamen ıslakken fön çekmeye çalışmayın,havlu ile ıslaklığı alın tamamen,nemli durumda olması yeterli olur.arkadaş biraz bahsetmiş, önce yuvarlak tarakla saçı geriye doğru tararken makineyi önden tutun,saçlar geriye doğru salınsın,iyice kabartın,ardından aynı şekilde arkaya doğru tarayın ama bu sefer makineyi arka taraftan tutun saçınıza..tarakla her tarafı eşit parçada kabartın,yoksa saç bir süre sonra sorun çıkartabilir..bir de tavsiyem mümkünse wax,sprey kullanmamaya özen gösterin..saçlar uzun ise az çok kullanın fakat kısa ise hiç gerek yok,saç föne alıştıktan sonra wax,sprey türevlerine hiç ihtiyaç duymuyor..

beceremezseniz kuaförünüzden yardım isteyin,daha iyi şekilde öğretecektir
    Sükut-u hayale uğramaktan korkan çiçeklerin derdiyle hem derd olmuşum nicedir&amp;amp;amp;amp;#8230; Nicedir dizginsiz binerim sevdâ atına! Yoksa ne mümkün ermek&amp;amp;amp;amp;#8230; Mecnunların, Keremlerin, Yusufların katına! Süflî melekelerden sıyrılarak kanat çırpmaktayım, kendimin dahi fark eylemediği kesif bir bâtına&amp;amp;amp;amp;#8230; Ve kaderin kûfî yazan kalemi usulca iliştirmekte hayatımı, hayatına&amp;amp;amp;amp;#8230;

• Ya belki konuyla alakasız olucakda benim saçların ön taraf normal uzayıp yatıyor ama arka dik .Arka neden dik yatırmanın çözümü yokmu.

Orijinalden alıntı: karamurat28

Ya belki konuyla alakasız olucakda benim saçların ön taraf normal uzayıp yatıyor ama arka dik .Arka neden dik yatırmanın çözümü yokmu.

Bir arkadaşımın da aynı sorunu var,zigzover gene çıkmış falan diyoruz Onu da öne doğru fön ile düzeltmeyi deneyebilirsin dostum ama etkili olur mu bilmiyorum açıkçası.

@:Fatih:

Islaklık konusunda söylemeye çalıştığım buydu zaten fakat kesinlikle nemli yani hafiften tel tel olması gerekiyor. Wax ve sprey konusunda haklısın tabiki kısa iken kullanmanızı önermiyorum yalnız benim gibi çok ince telli saçlarınız var ise sprey sıkıp bozulmasını önleyebilirsiniz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.