Şimdi Ara

SAÇ DÖKÜLMESİ YAŞAYAN VE ATLATAN VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
9.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler saçlarım çok dökülüyor, sınava hazırlanıyorum diye sanırım. Henüz doktora gitmedim ama gitmeyi düşünüyorum en kısa zamanda. Duştayken filan daha belirgin oluyor. Ve saçlarımın yanlarındaki saçlar azalmaya başladı. (genelde saçlarım çok gür)

Bu sorunla karşılaşıp çözebilen var mı? Sınav stresi yaşıyor olabilirmişim. Acaba bu dökülen saçlar tekrar geri gelecek mi? Yoksa yan taraflar hep seyrek mi kalıcak?

• Üniyi bırakıp sınava tekrar hazırlandım çooook belirgin şekilde döküldü 30snde saçımı karıştırdım 60 tel saç dökülmüştü saymıştım. Sınavdan sonra sonucun da etkisiyle artık yeter biraz daha rahat takılayım demeye bazı şeyleri kafaya takmamaya başladım ve saçımı da uzatmaya başladım. O sıralar saçlarımı 3 e vurduruyordum. Neyse hem stresim azaldı hem de saçları uzatınca özgüvenim yerine geldi ve açıklarım belli olmamaya başladı ve gerçekten artık saçlarım o kadar dökülmüyor. Sabahları yastığıma bakıyorum saçlarımı kuruttuktan sonra lavaboya bakıyorum gerçekten azaldı. Bu süreçte en önemli şey stresi azaltmak ve dökülmediğine inanmaya başlamak.
  • saçlarım yağlansın diye 3 haftada bir yıkıyorum yağlı olunca saçlar besleniyor yağ olmazsa aç kalıyor ve ölüyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRunner

Üniyi bırakıp sınava tekrar hazırlandım çooook belirgin şekilde döküldü 30snde saçımı karıştırdım 60 tel saç dökülmüştü saymıştım. Sınavdan sonra sonucun da etkisiyle artık yeter biraz daha rahat takılayım demeye bazı şeyleri kafaya takmamaya başladım ve saçımı da uzatmaya başladım. O sıralar saçlarımı 3 e vurduruyordum. Neyse hem stresim azaldı hem de saçları uzatınca özgüvenim yerine geldi ve açıklarım belli olmamaya başladı ve gerçekten artık saçlarım o kadar dökülmüyor. Sabahları yastığıma bakıyorum saçlarımı kuruttuktan sonra lavaboya bakıyorum gerçekten azaldı. Bu süreçte en önemli şey stresi azaltmak ve dökülmediğine inanmaya başlamak.

stres bittikten 6 ile 9 ay sonra dökülen saçlar tekrar çıkmaya başlıyormuş, sizin ne kadar oldu stres biteli hocam? Ve açıklar kapanıyor mu oralarda tekrar saçlar çıkıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: falanfilann

1 yılda stresten genel olarak seyreldi , genetikte tetikliyor.Dökülmeyi biraz yavaşlatan ilaçlardan başka hiçbir çare yok.Uzatıncada saç zayıflıyor haberin olsun

Kazıtsam bir faydası olur mu acaba? Uzman tv de hiçbir faydası olmuyor yazmışlar. Belki kazıtınca döküldüğünü görmem, unuturum. Böyle düşündükçe dahada fazla dökülür çünkü.

Daha doğrusu önce bir doktora gidip protein-demir eksikliği var mı bir öğrenmem gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scutigera coleoptrata

saçlarım yağlansın diye 3 haftada bir yıkıyorum yağlı olunca saçlar besleniyor yağ olmazsa aç kalıyor ve ölüyorlar..

iyi diyosunda *okunu çıkarmanında alemi yok 3 hafta nedir insan içine çıkılmaz o saçla temiz olun biraz.cildiyedeki doktora sormuştum saçları sık yıkamanın zararı yok demişti

konuya gelirsek benim son 2-3 aydır başladı sanırım geç farketmişte olabilirim.7-8 aydır saç uzatıyorum onun etkisi var mı bilemem.1 hafta 10 gün önce cildiyeye gittim saç dökülmesi şikayetiyle bana kapsül + şampuan önerdi 1 haftadır kullanıyorum işte bakalım işe yarayacak mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Warner Bross

quote:

Orijinalden alıntı: FreeRunner

Üniyi bırakıp sınava tekrar hazırlandım çooook belirgin şekilde döküldü 30snde saçımı karıştırdım 60 tel saç dökülmüştü saymıştım. Sınavdan sonra sonucun da etkisiyle artık yeter biraz daha rahat takılayım demeye bazı şeyleri kafaya takmamaya başladım ve saçımı da uzatmaya başladım. O sıralar saçlarımı 3 e vurduruyordum. Neyse hem stresim azaldı hem de saçları uzatınca özgüvenim yerine geldi ve açıklarım belli olmamaya başladı ve gerçekten artık saçlarım o kadar dökülmüyor. Sabahları yastığıma bakıyorum saçlarımı kuruttuktan sonra lavaboya bakıyorum gerçekten azaldı. Bu süreçte en önemli şey stresi azaltmak ve dökülmediğine inanmaya başlamak.

stres bittikten 6 ile 9 ay sonra dökülen saçlar tekrar çıkmaya başlıyormuş, sizin ne kadar oldu stres biteli hocam? Ve açıklar kapanıyor mu oralarda tekrar saçlar çıkıyor mu?

Benim stres nisan mayıs gibi bitti hocam. Haziranda da iyice kurtuldum diyebilirim. Açıklar kapanmıyor ama dökülmesi baya bi durdu. İnşallah çıkar tabi :) Kazıtmanın ve kısa tutmanın dökülmeye zannediyorsam yararı var fakat ben kısa tutunca özgüvenim azaldı ve açıklarım çok gözüme battı ben de stres yaptım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZacDoUrden

quote:

Orijinalden alıntı: scutigera coleoptrata

saçlarım yağlansın diye 3 haftada bir yıkıyorum yağlı olunca saçlar besleniyor yağ olmazsa aç kalıyor ve ölüyorlar..

iyi diyosunda *okunu çıkarmanında alemi yok 3 hafta nedir insan içine çıkılmaz o saçla temiz olun biraz.cildiyedeki doktora sormuştum saçları sık yıkamanın zararı yok demişti

konuya gelirsek benim son 2-3 aydır başladı sanırım geç farketmişte olabilirim.7-8 aydır saç uzatıyorum onun etkisi var mı bilemem.1 hafta 10 gün önce cildiyeye gittim saç dökülmesi şikayetiyle bana kapsül + şampuan önerdi 1 haftadır kullanıyorum işte bakalım işe yarayacak mı

ben ayda bir banyo yapıyorum insanların ne düşündüğüde umarumda değil

• kazıtmanin psikolojik faydasi var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: go_can

kazıtmanin psikolojik faydasi var

+1 doktora gittikten sonra kazıtıcam.

Benim merak ettiğim saçları stres sebebiyle dökülüp eski haline gelen var mı? (stresten sonra)
  • Bana doktor medobiotin diye bir şey verdi internette okuduğum kadarıyla işe yarıyor bir hafta oldu kullanmaya başlayalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dikten inen dikme -- 5 Eylül 2014; 19:34:11 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Stresten, egzemadan dökülen saçlar geri gelir büyük ihtimalle, fakat eğer MPB, yani erkek tipi saç dökülmesi var ise, kısacası genetik ile ilgiliyse bunların geri gelmesi ancak kullandığın ilaçla olur ki bu da garanti değil.

Çok dökülüyor derken? Günde 25-50 tel saçın dökülmesi normal. Eğer görüntüden rahatsızsan bunu toppik ile kapatabilirsin, gerçekten çok işe yarıyor. Onun dışında FDA onaylı ilaçlarları kullanman gerikecek.

Minoxidil(Rogaine): Bunu doğrudan kafanda seyrelme olan yere sıkıyorsun 5 fıs şeklinde. İlk başlarda daha fazla dökülme yapabilir, bu dökülme iyiye işarettir. Ondan sonra saçların daha gür çıkar. İlacı bıraktıktan sonra saçların tekrar eski haline geri döner, yani ya ömür boyu kullanırsın ya da 5-6 yıl kullanıp bir yaşa geldikten sonra saç ektirebilirsin.

Diğer ilaç ise Finasteride(Propecia). Bu ilaç piyasada saç dökümünü durdurabilen en iyi ilaç, çünkü doğrudan DHT'ye etki ediyor, ki bu hormon saç dökülmesinden sorumlu olan hormon, dolayısıyla saç dökülmesini kimi insanda durduruyor, kimi insanda durdurup önceden kaybettiği saçları çıkarmada da yardımcı oluyor. Bunun etkisi en iyisi olduğu gibi, yan etkisi de bir o kadar kötü. Satıcı firmaya göre kullananların %2'sinde libido azalması, sperm sayısının azalması gibi problemler görülebiliyor. Fakat ilacı bıraktıktan sonra tekrar eski haline dönüyor. Dönmediğini iddia eden 1-2 kişi var, doğru mudur bilemem. Ama yaşın daha genç, bence başlamak için biraz erken.

Bence yapabileceğin en iyi şey sakalın çıkıyorsa eğer saçı çok kısa kestirmek veya kazıttırmak. Bunları niye anlattım, bilmiyorum fakat elbet birinin işine yarayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Stresten, egzemadan dökülen saçlar geri gelir büyük ihtimalle, fakat eğer MPB, yani erkek tipi saç dökülmesi var ise, kısacası genetik ile ilgiliyse bunların geri gelmesi ancak kullandığın ilaçla olur ki bu da garanti değil.

Çok dökülüyor derken? Günde 25-50 tel saçın dökülmesi normal. Eğer görüntüden rahatsızsan bunu toppik ile kapatabilirsin, gerçekten çok işe yarıyor. Onun dışında FDA onaylı ilaçlarları kullanman gerikecek.

Minoxidil(Rogaine): Bunu doğrudan kafanda seyrelme olan yere sıkıyorsun 5 fıs şeklinde. İlk başlarda daha fazla dökülme yapabilir, bu dökülme iyiye işarettir. Ondan sonra saçların daha gür çıkar. İlacı bıraktıktan sonra saçların tekrar eski haline geri döner, yani ya ömür boyu kullanırsın ya da 5-6 yıl kullanıp bir yaşa geldikten sonra saç ektirebilirsin.

Diğer ilaç ise Finasteride(Propecia). Bu ilaç piyasada saç dökümünü durdurabilen en iyi ilaç, çünkü doğrudan DHT'ye etki ediyor, ki bu hormon saç dökülmesinden sorumlu olan hormon, dolayısıyla saç dökülmesini kimi insanda durduruyor, kimi insanda durdurup önceden kaybettiği saçları çıkarmada da yardımcı oluyor. Bunun etkisi en iyisi olduğu gibi, yan etkisi de bir o kadar kötü. Satıcı firmaya göre kullananların %2'sinde libido azalması, sperm sayısının azalması gibi problemler görülebiliyor. Fakat ilacı bıraktıktan sonra tekrar eski haline dönüyor. Dönmediğini iddia eden 1-2 kişi var, doğru mudur bilemem. Ama yaşın daha genç, bence başlamak için biraz erken.

Bence yapabileceğin en iyi şey sakalın çıkıyorsa eğer saçı çok kısa kestirmek veya kazıttırmak. Bunları niye anlattım, bilmiyorum fakat elbet birinin işine yarayacaktır.

Aynen hocam mutlaka birinin işine yarar da benim yaşım 19 ve saç ekmeyi gerektirecek kadar dökülme yok diye düşünüyorum. İnşallah olay oralara gelmeden çözümünü bulurum. Bu ilaç kullanan arkadaşlar faydasını görüyorlar mı acaba?

• Zor be.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Warner Bross kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi bu ilaçlar FDA onaylı tek ilaçlar, yani işe yaradığı garanti olan tek ilaçlar. Finasteride özellikle çok daha garantili bir ilaç ama dediğim gibi yan etkileri çok daha kötü.

Saç dökülme konusunda, anne tarafının saçları ne durumda? Özellikle annenin babasının saçı genetiğinde en büyük etkiyi oynuyor. Bir de günde ortalama ne kadar saç döküyorsun?

Ekmeyi gerektirecek kadar yoksa ve görüntü olarak seni rahatsız ediyorsa Toppik kullanabilirsin. Gerçekten örtmede çok işe yarıyor.
  • 1 yıldır dökülüyor bugün yanları kısalttım 2 gün yıkmassam yağlanıp çok dökülüyor sürekli yıkayın yağlı olmadığı sürece dökülmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürekli yıkama kardeş 2-3 gün de bir yıka.saç kurutma makinesi kullanma ya da sıcak modunda kullanma.Bir de istersen ısırganı suda kaynatıp duş alırken saçını onun suyunu da dök bakalım bi iki sefer işe yararsa devam edrsin.
  • bioxcin şampuan
  • 23 yaşındayım saçlarım dökülüyo dedemle babam kel biz de genetik galiba

randevu aldım bugün taa 17 nisana sıra verdi.

Allahtan acil bir hastalığımız yok beklerken ölücez. Ya da özele bi dünya para bayılıcaz.

Doktor saç dökülme sorunumu çözebilir mi ? Çok üzülüyorum of ya.
  • Beyazlama için bir çözüm var mı peki arkadaşlar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.