Şimdi Ara

Sabancı Vs Bilkent (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
2
Favori
16.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben odtüde bizzat bulunmuş birisi olarak,okul fanatizmi yapmamanız gerektiğini düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gravitist kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz olanaklar açısından çok haklısınız,bilinçli tercih yapmak çok önemli.Kendi tercih dönemimde hiç bir vakıf üniversitesine şans vermemiştim tek hedefim vardı,fanatizm yaparak gittim.Sonra insan büyük hayal kırıklığına uğruyor.En iyi arkadaşım 12. Sınıftayken Özyeğine gitmek istiyordu,saçmalama boun odtü varken neden oraya gidiyorsun dedim,sonra tercih yaptı sabancıya gitti bu sene mezun oldu benden çok daha mutlu :)

• Gravitist kullanıcısına yanıt
    Hocam harbiden en çok da boğaziçinde var bu geliyorsa boğaziçi yazılır diye bir mantık var gerçekten yazık

• Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    Esneklik başıboşluk anlamına gelmiyor. Bursunuz 4 yıl geçerli. Mecburen o süre zarfında dersleri tamamlamak zorundasınız. 1. sınıfta ortak dersler var. Ders seçimi yapmıyorsunuz ilk sene. Sonraki dönemler ise kendi programınızı kendiniz seçiyorsunuz. Aynı dönem isteyen 3 matematik dersi alıyor isteyen sözel dersleri aradan
    çıkarıyor. Bu gerçekten çok hoş bi uygulama.

Bilkent’te okumadığım için yoğunluğunu bilmiyorum. Sabancı’da ders içeriklerinden genel olarak memnunum. Burayı bitirince kalifiye bir mühendis olabiliyorsunuz. Akademik hayata yönelmeyi düşünüyorsanız da Sabancı mantıklı. Yurt dışında yüksek lisans kabulü almazsanız ya gitmek istemezseniz Sabancı’da burslu yüksek lisans yapma şansınız yüksek. Yüksek lisans öğrencilerine 2500₺ burs ve ücretsiz yurt veriyorlar diye biliyorum.

Bu kıyaslamalar çok mantıklı gelmiyor ayrıca. Hem Sabancı hem Bilkent’te aynı bölümü okumamış birinin eğitim vs hakkında kesin yorumlar yapması doğru olmaz. Bilkent tr’deki belki de tek gerçek vakıf üniversitesi. Çünkü sunduklarına göre çok az para alıyor. Ücretli okuyacak olsam Bilkent seçerdim kesinlikle. Ailem multimilyonerse Sabancı düşünebilirdim tabii yine :)

• YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bilkent gerçekten öyle ve galiba orayı yazacağım ankarada olmasının mğhendislik çevresi bakımından dezavantak olduğu söyleniyor hep bu kafamı karıştırıyor açıkçası yoksa okul bakımından bir sorunu olmadığı belli yani bu üniversitelerin.

• Saydığımız üniversitelerin hepsi Türkiyede başı çeke üniversiteler,akademik anlamda teorik bilgi bazında büyük ihtimal hemen hemen hepsi aynı eğitimi veriyordur zaten.Bence bu noktada tercih yaparken diğer etmenleri düşünün,yurtdışı,yandal,çiftanadal,okulun labları,okulun araştırma bütçesi,okulun exchange olanakları vs,akademisyenlerin ilgisi ( egoist olmaması) okul ne kadar öğrenci odaklı onu düşünün bence,bu arada bilkentten kızılays gitmek için önce okuldan çıkıp metroya kadar otobüse biniyorsunuz daha sonra metroya binip uzun bir yolculuk yapıyorsunuz kızılaya kadar.Bilkent de şehir içine yakın diyemeyiz yani :)

Hocam bu kolay kolay değişecek bir şey değil. Boğaziçi bir devlet okulu olmasına rağmen pazarlama açısından çok iyi yönetilen bir okul ve gerçekten çok etkileyici görünüyor dışarıdan. Ama iyi bir planlamayla ne istediğine karar verince seçenekler çok aza iniyor.

Bilkent'in çap konusunda esnek olmamasının sebebi bölümlerin ders ve ödev yükünün çok fazla olması siz çap için gereken şartları sağlasanız bile danışman hocanız izin vermeyebiliyor. Ayrıca hocam sabancı'nın bilkente karşı sağlayabileceği tek avantaj cs özelinde başka bölümlerden ders seçebilme esnekliği veriyor olması bence çapın bu kadar kolay yapılabilir bir şey olması avantaj değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bölüm seçme, ders seçimi ve çap Sabancı’yı önemli bir alternatif yapıyor. Bunlar çok önemli değilse sizin için Bilkent mantıklı bir tercih olabilir.

Hocam açıkçası herkes şunda bunda çap yapacam diyor ama bilmiyorum dersleri görmeden ona ne kadar karar verebilirim büyük ihtimalle çap yapmam o kadar çalışkan bir öğrenci değilim.

• bilkent yüz kat daha iyi. sabancı top okullardan biri bile değil, reklam yemeyin
  • siyamkedisi S kullanıcısına yanıt
    Hocam bilkent'ten şehrin herhangi merkezi bir noktasına ulaşım çok da uzun sürmüyor şehrin merkezi noktalarına giden servisleri olduğu için

• owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Sabancı PR ekibinin bir üyesi olarak şu mesajı görmek üzdü, net yakalandık...

• amönyak A kullanıcısına yanıt
    Hocam evet ama bildiğim kadarıyla kampüs dışı servis sürekli olmuyordu

• amönyak A kullanıcısına yanıt
    Sabancı’da da ödev yükü hafif değil. Bilkent’te çap serbestliğinin olmamasının buna bağlanması çok mantıklı gelmiyor bana. Üniversite yönetimi çapı desteklemiyor olabilir. Çap demek iki bölümü sıfırdan okumak anlamına gelmiyor. Bölümlerin ilişkisine göre 8-10 dersle ikinci diplomayı alabiliyorsunuz. İçinde bulunduğumuz dönemde farklı alanları bilen ve ilişki kurabilen bireyler gerekiyor. 5-10 yıl sonra Bilkent de çağa ayak uyduracak ve çap uygulamasına geçecek bence.

Üniversiteye girmeden önce planlar çok yapılır. Dediğin gibi çap yapacağım diyenlerin önemli bi kısmı çap yapmaz.

• owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Kaç yıl Sabancı veya Bilkent’te okudunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YUSUF340809 -- 26 Temmuz 2020; 1:37:45 >
  • Ayrıca Sabancı’da havuz yok. Bilkent’te varsa tercih sebebi bence :)

Her iki okulda da zaman geçiren bir arkadaşım bilkent’in ders yükünün sabancı’yla karşılaştıralamayacak kadar çok olduğumu söylüyordu. Tabii ikisinde birden okumadığım için kesin bir yorum yapmak istemiyorum. Ders yükünün çok olması iyi bir şey midir o da tartışılır.

Aynen hocam bir de şu var yani illa bir şeye merakım varsa üniversitenin ders vermesi gerekmiyor. Okonuda tamam diploma verecekler ama ben bilgisayar mühendisliği diplomamı kullanacağım. Ben şimdi gayet güzel kaynak kitaplardan sadece merak ve ilgim varsa bile o alanda uzmanlaşabilirim yani illa plan program yapıp çap yapayım demek biraz gaza gelmiş idealistlik oluyor bana göre.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.