Şimdi Ara

Sabancı Üniversitesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aranızda acaba Sabancı'da okuyan var mı ? Varsa düşüncelerini paylaşabilir mi ?
    Özellikle başlangıçta ki hazırlık sınıfının çok zor olduğunu duydum , yani baya ağır bir ingilizce eğitimi oluyormuş
    "Hazırlık okuyorum , yatıyorum işte" diyemiyormuşsun.
    Bir de merak ettiğim diğer bir konu , bu üniversitede de zengin sinir bozucu tipler var mı ? %70 'i bursluymuş sanırsam , böyle bir ortamın olmaması gerek diye düşünüyorum.

• zengini bir kenera koy her okulda her ortamda sınır bozucu tıpler vardır da bundan sana bana ne ... unıversıte ora ılkokul degıl. oraya gıden adam boşsa bırak sen bak kendi dalgana.burslu oranın yuksek olması senın ıcın belırlıyıcı bır etekn degıl bunu goz onunde bulundurma bu tamamen sansla ılgılı donemın ıyıse hersey guzel gıder ortam vs vs ... sabancıda okumuyorum ama bılgım var azda olsa ,evet zordur kolay gecemezsın hazırlık falan bayaga sıkıntılı bır donemdır heleki temelin yoksa yanmışssın. ama calıskan bı tıpsen ortam gorunce dagılmazsan sorun yasamazsın.
  • Cevabın için teşekkürler.
    Ben tabii ki çabalarım ama önemli olan bir nokta da eğitimi iyi veriyor mu hazırlıkta , yoksa her şeyi öğrencinin üstüne yıkıp da basitten bir ingilizce dersi verip çıkıyorlar mı hocalar ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: lzooml

Cevabın için teşekkürler.
    Ben tabii ki çabalarım ama önemli olan bir nokta da eğitimi iyi veriyor mu hazırlıkta , yoksa her şeyi öğrencinin üstüne yıkıp da basitten bir ingilizce dersi verip çıkıyorlar mı hocalar ?

üniversiteye gelmiş adama kımse zorla bısey yaptıramaz, hıcbır okulda da hocalar yalandan ders anlatıp cıkmaz ozelıkle hazırlıkta sen dersıne gırer tekrar yaparsan en kotu ıngılızce egıtım veren okulda olsa ıngılızcen gelısır bu tamamen senle ılgılı olan bısey. kı sabancı gıbı bır unıversıte de bahsetıgın konu olmaz . ıngılızce egıtım duzeyı yuksek olan unıversıteler arasındadır.okuyanlarla konusursan daha detaylı bılgı edınırsın .
  • Sabancı üniversitesinde sağlam bir öğretim kadrosu olduğu görünüyor:

http://www.sabanciuniv.edu/ok/adaylar/tr/?profil/profil.html

http://www.sabanciuniv.edu/mdbf/tr/?Calisanlar/Calisanlar.php?id=3

Eğitim için Türkiye'deki en büyük yatırımları yapan okullardan... Fiyatı epey yüksek "25 bin TL "cik" "

Bence giden pişman olmaz, yine de orada okuyan birileriyle konuş tabii...

Ayrıca IELTS'ten en düşük 6,5 veya TOEFL Internet-based test (IBT) en az 83 veya Computer-based test (CBT) için en az 215 ile hazırlığı atlaman da mümkün..

Dil Sınavı ve Hazırlık yılı ile ilgili bilgiler:

http://www.sabanciuniv.edu/tr/?ogrenim/temel_gelistirme/elae.html

http://www.sabanciuniv.edu/tr/?ogrenim/temel_gelistirme/temel_gelistirme_yili.html

http://www.sabanciuniv.edu/tr/?ogrenim/temel_gelistirme/temel_gelistirme_yili_yukumlulukleri.html

• Benim oğlum Sabancı Üniversitesinde okuyor..

Öncelikle Sabancı Üniversitesi tam bir para tuzağı diyebilirim.Bu üniversitenin yöneticileri her öğrenciye yolunacak kaz gözüyle bakıyorlar.Bu üniversiteye inanıp oğlumu gönderdim ancak maddi açıdan gerçekten çöktük diyebilirim.Size bazı sebepleri sıralıyorum

-Okulun öğrenim ücretleri her sene artıyor.Örneğin benim çocuğumun girdiği yıl öğrenim ücreti 20.000TL idi (oğlum başarı burslu olduğu için biz bu ücretin sadece 1/3 ünü veriyoruz) ancak geçtiğimiz sene 22.500TL ye bu sene ise ücret 25.000TL ye kadar çıktı.Üniversitenin yöneticileri "Nasılsa girdiler artık bu üni.ye elleri mahkum" diyerekten her sene ücretleri artırıyorlar.

-Her sene Yüksek Teknoloji Kullanım Ücreti adı altında 550TL paranızı alıyorlar.Bu paranın nereye gittiği belli değil maalesef.Büyük ihtimalle her 2 senede bir verdikleri uyduruk laptopların parasını bu şekilde çıkartıyorlar çünkü okulun internet hızı tam bir facia.Tanıtım broşürlerinde ve internet sitelerinde iddia edilen internet hızı kesinlikle artık okulda mevcut değil.Oğlum internetten birşey indirmek için haftasonları evdeki 1mbit lik interneti tercih ediyor diyebilirim ve söylediğine göre genellikle Rapidshare tarzı siteler de banlanmış oluyor.

-Oğlum okula ilk girdiği sene internet hızını öve öve bitirememesine rağmen artık okul daha yüksek hızda internet isteyenlere interneti satmaya başlamış.2 sene önceki internet hızına sahip olabilmek için artık para talep ediyorlarmış.Verdiğim yüksek teknoloji kullanım ücreti neye gidiyor bilmiyorum ama o parayla evime Quiknet ten 18 aylığına 5mbit internet bağlayabiliyorum.

-Okulun yurt ücretleri de her sene artıyor.2 kişilik yurt ücretleri oğlum Sabancı Üniversitesine girdiği zaman yanılmıyorsam 4.000TL idi şuan ise 4.900 TL.Dediğim gibi okul her açıdan öğrencileri yolmayı amaçlıyor.Yurda girişte tek seferlik 600 TL veriyorsunuz.Ne amaçla alındığı belli değil bu ücretin de.

-Örneğin yurda girdiniz yazın yurttan ayrılırken bazı eşyalarınızı yurt deposuna bırakmak istiyorsunuz.Ekstra getirdiğiniz her koli başına okul para alıyor sizden

-Okul giren öğrencilere laptop veriyor ancak verdikleri laptopun yüksek kalite birşey olduğu sanılmasın.Oğlum yeni çıkan oyunların hiçbirini bu bilgisayarlarda oynayamadığından şikayetçi.

-Okulun yemekleri de tam bir facia denilebilir.Okulun yemekhanesinde bile yemek yemek isteseniz 4 kap yemeğe en az 6-7 tl veriyorsunuz ki bu ücret vakıf üniversiteleriyle karşılaştırılamaz bile.Oğlumun söylediğine göre yemekler de genelde lezzetsizmiş ve içinden sürekli birşeyler çıkıyormuş.

-Okulda başka yemek alternatifi olarak da sadece 3 tane kafe var ve bunlar da kesinlikle öğrenci kafeleri değiller.Uyduruk bir sandviç 6TL den başlıyormuş.Okul zaten dağın başı diye tabir edebileceğimiz bir yerde ve okul dışına çıkıp yemek yemeniz hiç olası olmadığı için bu firmalar istedikleri şekilde fiyatları arttırabiliyorlar.Eğer 3 öğün yemek yiyecek olsanız, bu 3 öğünün herbirinde sandviç bile yeseniz ve sadece bir tane içecek içseniz size günlük 20TL ye mal oluyor

-Okul Kadıköy e 45dk mesafede ve okuldan şehre gidebileceğiniz bir IETT otobüsü dolmuş vesaire yok.Okuldan kalkan Gürsel servislerine mahkumsunuz ve bu firma da elinizin mahkum olduğunu bildiğinden fiyatları istediği gibi belirliyor.Okuldan Taksime gidip gelmek yanılmıyorsam 16TL ,Kadıköye gidip gelmek ise 14TL tutuyor.Eğer isterseniz bir karta para yükletip ordan da verebiliyormuşsunuz ancak fiyatlar sadece 1TL oynuyormuş.Ayrıca servis saatleri de yetersiz örneğin Pazar günü okuldan Taksime kalkan sadece 4 servis var.

-Okulun maddi durumunun gitgide kötüleştiğinin bir belirtisi de ben oğlumu okula ilk getirdiğim yıl okulda bir tane bile reklam panosu olmaması dikkatimi çekmişti ancak şuan okulun her yeri reklam panolarıyla dolmuş taşmış durumda.Buna rağmen hala bizleri yolmaya devam ediyorlar.

Bunlar okulla ilgili yazacağım temel problemler ancak bazı başka problemleri de kısaca yazmak istiyorum;

-Okullun zengin,züppe öğrenci profili
    -Bursların 2.20 nin altına düştüğü vakit kesilmesi (Allaha şükür oğlumun dersleri iyi,kesilirse oğlumun bursu herhalde arabamı satmak zorunda kalacağım çünkü yıllık 25.000 TL verecek gücüm yok maalesef)
    -Okuldaki MedLine adlı revir tarzı yerin kötülüğü ve ilgisizliği.Okuldaki her öğrencinin şikayet ettiği konuların başındaymış bu örneğin akşam 11den sonra hastalandığınız takdirde ilaç vermiyorlarmış size.
    -İnternet anlamsız bir şekilde sık sık kopabiliyormuş
    -Vandalizm iyice artmış.Tekerleri patlatılan arabalar,yakılmaya çalışan çöp kutuları ve koltuklar
    -Hırsızlık olayları, laptop hırsızlığı vesaire.. (okul yönetimi çare olarak güvenlik kameraları koymaya başlamış ancak yine de devam ediyormuş bu olaylar)

Yazacaklarım bunlardan ibaret.Eğer maddi durumunuz çok çok iyi değilse Sabancı Üniversitesinden uzak durmanızda yarar var.Çünkü biz maddi açıdan gerçekten çöktük bile diyebilirim..Puanınız yetiyorsa Boğaziçi,Bilkent,Odtü,İtü gibi devlet üniversitlerini tercih edin lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: sikayetciveli

Benim oğlum Sabancı Üniversitesinde okuyor..

Öncelikle Sabancı Üniversitesi tam bir para tuzağı diyebilirim.Bu üniversitenin yöneticileri her öğrenciye yolunacak kaz gözüyle bakıyorlar.Bu üniversiteye inanıp oğlumu gönderdim ancak maddi açıdan gerçekten çöktük diyebilirim.Size bazı sebepleri sıralıyorum

-Okulun öğrenim ücretleri her sene artıyor.Örneğin benim çocuğumun girdiği yıl öğrenim ücreti 20.000TL idi (oğlum başarı burslu olduğu için biz bu ücretin sadece 1/3 ünü veriyoruz) ancak geçtiğimiz sene 22.500TL ye bu sene ise ücret 25.000TL ye kadar çıktı.Üniversitenin yöneticileri "Nasılsa girdiler artık bu üni.ye elleri mahkum" diyerekten her sene ücretleri artırıyorlar.

-Her sene Yüksek Teknoloji Kullanım Ücreti adı altında 550TL paranızı alıyorlar.Bu paranın nereye gittiği belli değil maalesef.Büyük ihtimalle her 2 senede bir verdikleri uyduruk laptopların parasını bu şekilde çıkartıyorlar çünkü okulun internet hızı tam bir facia.Tanıtım broşürlerinde ve internet sitelerinde iddia edilen internet hızı kesinlikle artık okulda mevcut değil.Oğlum internetten birşey indirmek için haftasonları evdeki 1mbit lik interneti tercih ediyor diyebilirim ve söylediğine göre genellikle **** tarzı siteler de banlanmış oluyor.

-Oğlum okula ilk girdiği sene internet hızını öve öve bitirememesine rağmen artık okul daha yüksek hızda internet isteyenlere interneti satmaya başlamış.2 sene önceki internet hızına sahip olabilmek için artık para talep ediyorlarmış.Verdiğim yüksek teknoloji kullanım ücreti neye gidiyor bilmiyorum ama o parayla evime Quiknet ten 18 aylığına 5mbit internet bağlayabiliyorum.

-Okulun yurt ücretleri de her sene artıyor.2 kişilik yurt ücretleri oğlum Sabancı Üniversitesine girdiği zaman yanılmıyorsam 4.000TL idi şuan ise 4.900 TL.Dediğim gibi okul her açıdan öğrencileri yolmayı amaçlıyor.Yurda girişte tek seferlik 600 TL veriyorsunuz.Ne amaçla alındığı belli değil bu ücretin de.

-Örneğin yurda girdiniz yazın yurttan ayrılırken bazı eşyalarınızı yurt deposuna bırakmak istiyorsunuz.Ekstra getirdiğiniz her koli başına okul para alıyor sizden

-Okul giren öğrencilere laptop veriyor ancak verdikleri laptopun yüksek kalite birşey olduğu sanılmasın.Oğlum yeni çıkan oyunların hiçbirini bu bilgisayarlarda oynayamadığından şikayetçi.

-Okulun yemekleri de tam bir facia denilebilir.Okulun yemekhanesinde bile yemek yemek isteseniz 4 kap yemeğe en az 6-7 tl veriyorsunuz ki bu ücret vakıf üniversiteleriyle karşılaştırılamaz bile.Oğlumun söylediğine göre yemekler de genelde lezzetsizmiş ve içinden sürekli birşeyler çıkıyormuş.

-Okulda başka yemek alternatifi olarak da sadece 3 tane kafe var ve bunlar da kesinlikle öğrenci kafeleri değiller.Uyduruk bir sandviç 6TL den başlıyormuş.Okul zaten dağın başı diye tabir edebileceğimiz bir yerde ve okul dışına çıkıp yemek yemeniz hiç olası olmadığı için bu firmalar istedikleri şekilde fiyatları arttırabiliyorlar.Eğer 3 öğün yemek yiyecek olsanız, bu 3 öğünün herbirinde sandviç bile yeseniz ve sadece bir tane içecek içseniz size günlük 20TL ye mal oluyor

-Okul Kadıköy e 45dk mesafede ve okuldan şehre gidebileceğiniz bir IETT otobüsü dolmuş vesaire yok.Okuldan kalkan Gürsel servislerine mahkumsunuz ve bu firma da elinizin mahkum olduğunu bildiğinden fiyatları istediği gibi belirliyor.Okuldan Taksime gidip gelmek yanılmıyorsam 16TL ,Kadıköye gidip gelmek ise 14TL tutuyor.Eğer isterseniz bir karta para yükletip ordan da verebiliyormuşsunuz ancak fiyatlar sadece 1TL oynuyormuş.Ayrıca servis saatleri de yetersiz örneğin Pazar günü okuldan Taksime kalkan sadece 4 servis var.

-Okulun maddi durumunun gitgide kötüleştiğinin bir belirtisi de ben oğlumu okula ilk getirdiğim yıl okulda bir tane bile reklam panosu olmaması dikkatimi çekmişti ancak şuan okulun her yeri reklam panolarıyla dolmuş taşmış durumda.Buna rağmen hala bizleri yolmaya devam ediyorlar.

Bunlar okulla ilgili yazacağım temel problemler ancak bazı başka problemleri de kısaca yazmak istiyorum;

-Bursların 2.20 nin altına düştüğü vakit kesilmesi (Allaha şükür oğlumun dersleri iyi,kesilirse oğlumun bursu herhalde arabamı satmak zorunda kalacağım çünkü yıllık 25.000 TL verecek gücüm yok maalesef)
    -Okuldaki MedLine adlı revir tarzı yerin kötülüğü ve ilgisizliği.Okuldaki her öğrencinin şikayet ettiği konuların başındaymış bu örneğin akşam 11den sonra hastalandığınız takdirde ilaç vermiyorlarmış size.
    -Vandalizm iyice artmış.Tekerleri patlatılan arabalar,yakılmaya çalışan çöp kutuları ve koltuklar
    -Hırsızlık olayları, laptop hırsızlığı vesaire.. (okul yönetimi çare olarak güvenlik kameraları koymaya başlamış ancak yine de devam ediyormuş bu olaylar)

Yazacaklarım bunlardan ibaret.Eğer maddi durumunuz çok çok iyi değilse Sabancı Üniversitesinden uzak durmanızda yarar var.Çünkü biz maddi açıdan gerçekten çöktük bile diyebilirim..Puanınız yetiyorsa Boğaziçi,Bilkent,Odtü,İtü gibi devlet üniversitlerini tercih edin lütfen

Son durum ney ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ Hakkında
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adam onu yazmak için üye olmuş. nick-mesaj

• quote:

Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

Adam onu yazmak için üye olmuş. nick-mesaj

Aynen :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sikayetciveli

Benim oğlum Sabancı Üniversitesinde okuyor..

-Her sene Yüksek Teknoloji Kullanım Ücreti adı altında 550TL paranızı alıyorlar.Bu paranın nereye gittiği belli değil maalesef.Büyük ihtimalle her 2 senede bir verdikleri uyduruk laptopların parasını bu şekilde çıkartıyorlar çünkü okulun internet hızı tam bir facia.Tanıtım broşürlerinde ve internet sitelerinde iddia edilen internet hızı kesinlikle artık okulda mevcut değil.Oğlum internetten birşey indirmek için haftasonları evdeki 1mbit lik interneti tercih ediyor diyebilirim ve söylediğine göre genellikle Rapidshare tarzı siteler de banlanmış oluyor.

Son durum nasil? Oğlunuz suan nerede?

• ByCrusader9 kullanıcısına yanıt
    Yillar sonra aklima geldi donup bakmak istedim neler yazmisim diye.

Tam 8 sene once girdim sabanciya ve hayatimin en guzel yillariydi diyebilirim.
    Donup baktigimda gercekten neydim ne oldum diyorum.
    Size egitim disinda cok farkli bir vizyon katiyor. Bunu sadece Sabanci icin demiyorum, genel olarak universite kulturu bunu sagliyor.

Sabanci sayesinde hayal edemeyecegim imkanlar yakaladim, yurtdisinda stajlara gittim.
    Mezun olduktan sonra yuksek lisans'a Sabanci'da devam ettim, simdi ise yurtdisinda prestijli bir okulda doktora yapiyorum.

Cevremdeki cogu insan da cok iyi yerlerde.

Gecen dusunuyordum, o kadar cok farkli insan tanidim ki, her yerde bir dostunun bir tanidiginin olmasi cok iyi bir firsat.
    Tum arkadaslarim bir yerlere gelmis durumda.

Universite'de gercekten cok farkli insanlar taniyorsunuz size cok fazla sey katiyor.

Ben Sabanci'da hazirlik, lisans, yuksek lisans toplamda 8 sene yasadim ve her anini ozluyorum.

• abi selamlar sana sabancı ile ilgili soru sorabilir miyim acaba ben de şu anda üniversite sonavına hazırlanıyorum da sana nereden ulaşabilirim acaba

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.