Şimdi Ara

Ders çalışma günlüğü (TM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
7
Favori
4.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Hemen en fazla bir hafta veriyorum falan yazmayın çünkü bu konu ders çalışma günlüğü konusunun devamı

Konu için;

https://forum.donanimhaber.com/ders-calisma-gunlugu--130059494

Yeni bir konu şeklinde açma sebebim şu ki eski konuda ilk mesaj çok uzun olduğu için güncellerken aşırı kasıyordu. Yazmak işkence haline geliyordu. Ben de daha iddialı bir isimle bu konuyu açtım

Öteki konu dört ay civarı sürmüş. Kazanmak için ondan daha fazla ve daha verimli çalışmalıyım. Eski konuyu okuyup yanlışlarımı falan söyleyecek olan olursa çok mutlu olurum

Sosyal derslerinde önce tarihi ardından din ve felsefeyi en son coğrafyayı bitireceğim. Türkçe olarak once tyt'yi sonra edebiyatı, mat karışık ama geo ağırlıklı gideceğim. Size mat çalışmıyormuşum gibi gelebilir ama geçen seneden iyi olduğum için biraz rahatim o konuda. Bir ders bitince üstüne sürekli bölüm denemesi çözeceğim unutmamak için. Bu şekilde verimsiz olur diyor olabilirsiniz ama emin olun benim için daha verimli oluyor. Neyse daha bir şey çalışmadım bu akşam ilk güncellemeyi yaparım artık

24 Şubat 2018:

Alti buçuk saat calıştım. Geometride metin hocamdan üçgende açı videolarını bitirdim. Açı yayınları ygs soru bankasındaki beş açı testini çözdüm. Esen yayınları konu anlatımlıda çözemediğim sorulara baktım. Youtube'de esen yayınları konu anlatımlıyı çozen hoca varmış. Çok iyi oldu varlığı :D
    Birde matematikten kuzenimin whatsapptan attığı soruları çözdüm. Epey soru attı o yüzden Günlüğe ekliyorum bunu :D

25 Şubat 2018:

Sure tutmadan çalıştım. Bir kac gün sure unutmayacağım bakalım nasıl olacak?

Esen üçgende açı test 5'i çözdüm. Atlas akademiden Islam tarihi izleyip özet çıkardım. Tarihte bir şeye bakacağım derken baya belgesel, İlber Ortaylı'nın konuşmalarını falan izledim. Kendimi kaptırmışım :(

26 Şubat 2018:

Tödere kaydolmak için dershaneye gittim. Çarşıya inmek çok zaman kaybettiriyor bana :(

Sonra kırtasiyeye gidip coz kazan yayınlarının tyt denemesini aldım. Evde bazı işlerim vardı ilk denemeyi çözüp kontrol edip bıraktım. Öyle saçma sapan bir gündü işte :(

1 Mart 2018:

8 saat geometri çalıştım. Metin hocamdan acı kenar bağıntiları izledim. Açı ygs geodan bu konuyla ilgili testleri çözdüm. Esenden örnek soruları, teste başlamadan onceyi ve ilk testi çözdüm. Elimde geçen seneden kalan üçgenler karma testleri vardı (raunt) onu çözdüm.

2 Mart 2018:

Epey garip bir gündü. Sabah sıkıla sıkıla İslam tarihi ezberi yaptim. Sonra baya boş boş oturdum. Ders çalışmak hiç içimden gelmiyordu. Akşama doğru bu konu hareketlenince uzun zamandır kaybettiğim çalışma isteğim geri geldi sanki. Foruma yazdığım zaman haricinde molasız çalıştım. Toplam 7 saat 45 dakika sürdü. Sabah sıkıla sıkıla çalıştığım için çok verimli olmadı. Sabah İslam tarihi konu çalıştım Akşam Esendeki 9 testi çözdüm ve teknofemden Türk İslam tarihinin son bir buçuk videosu hariç izledim. Yazdığım için zaman alıyor baya. Bir de benim tarih çalışırken söyle bir huyum var. Tarih çalışırken gidip konuyla ilgili ekşi ve vikipediden şeyler okumayı seviyorum. O da zaman kaybettiriyor biraz.

Neyse bu gazla belki yarın rekor kırarım. 13 saatti rekor. Zaten şunun da farkındayım ki sabancı kazanmak istiyorsam ileriki günlerde o rekoru defalarca kez kırmam gerekiyor :(

5 Mart 2018:

Tarihte Türk İslam tarihi videolarını bitirdim. Ardından atlas akademiden Türk İslam tarihi izledim. Özetin bir kısmını çıkardım. Sonra dershanede birey yayınların tyt denemesini olduk.

6-7 Mart 2018:

Son günlerde hiç çalışamıyorum. Çok bunaldım sanki. Kendimi toplamam lazım artık. İki gün toplam beş saat calıştım. Birey denemesini çözdürdüm. Limit el kitabından isimler çalışıp bilgi sarmaldan soruları çözdüm. Tarih notlarımı okudum bir de :(

9 Mart 2018:

Dün 6 saat çalıştım. Matematikte endemik ygsde denklemler ve eşitsizlikleri çözdüm. Eşitsizlikler bitmedi. Edebiyatta da genel tekrar yaptım. Akşam misafir gelmeseydi daha çok çalışabilirdim ama neyse artık :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 10 Mart 2018; 9:2:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ygs kısmını biliyorum. Ygs fenim sıfır değil. Ayriyeten bazı lys konularını da biliyorum. Mezunum yani geçen sene çalışmıştım. Bu sene de başlarda fen çalıştım.

Hiç bilmesem bile Sabancıda ilk sene doğa Bilimleri adıyla sıfırdan fen dersleri veriyorlar. Sıfırdan başlayıp en sonunda lise seviyesinin çok üstüne çıkıyor.

Benim eşit ağırlığa geçmemin sebebi şuydu. Çalışmaya çok geç başladım. Çok çalışıyordum ama yetmeyeceğini biliyordum. Eski Günlüğe bakabilirsin. Ne kadar çalışırsam çalışayım en iyi mühendislik okullarından birine geçmemin imkanı yoktu. Böyle bir şey olduğunu görünce risk aldım ve eşit ağırlığa geçtim.

Baba parasıyla bilkente, sabanciya, koça girenler burslular karşısında ezik duruma düşmüyorlarsa, ben de düşmem diye düşünüyorum.

Ayrıca omuz omuza çarpışmaktan kaçmadım. Sadece çarpışmayı biraz erteledim. Üniversitede büyük çoğunluğunu geçmem gerekecek zaten.
  • sabancıdan tm olarak girip mühendislik mi okumayı düşünüyorsunuz?
  • Louie-Andy Anderson kullanıcısına yanıt
    Aynen.

• quote:

Orijinalden alıntı: neinname

Aynen.

hangi mühendislik?
  • Louie-Andy Anderson kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar istiyorum.

• Up

• Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mat netleri nasıl hocam mat1 mat2

• Ikisinde de geo bitiriyor beni :(

Mat 1 de 30 üstü oluyor genelde.

Mat 2 de geo haricinde 12. Sınıf konularını çok iyi bilmediğim için bazen onları kaçırabiliyorum. Onun haricinde diğer konularda çok zor sormamislarsa sıkıntı yok. Mat 1 de Zor sorsalarda sıkıntı yok. İşlem hatası yapmazsam sıkıntı çıkmıyor.

• Problemleri nasıl halettin hocam sence ne yapmalıyım bu sürede

• quote:

Ikisinde de geo bitiriyor beni :(

Mat 1 de 30 üstü oluyor genelde.

Mat 2 de geo haricinde 12. Sınıf konularını çok iyi bilmediğim için bazen onları kaçırabiliyorum. Onun haricinde diğer konularda çok zor sormamislarsa sıkıntı yok. Mat 1 de Zor sorsalarda sıkıntı yok. İşlem hatası yapmazsam sıkıntı çıkmıyor.

İnşallah kazanırsın mf idin takip ediyordum senin günlüğünü epeydir.

Problemler için tavsiye istiyorum bende.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tavsiye vermek için seviyeni bilmem lazım az çok. Hiç bir şey yapamıyor musun yoksa orta seviye misin vs.

• Teşekkür ederim hocam. Ama aynı şekilde sıfır misin vs bir bilgi verirsen ona göre tavsiye verebilirim. Şimdi ne söylesem olmayacak.

• quote:

Hocam tavsiye vermek için seviyeni bilmem lazım az çok. Hiç bir şey yapamıyor musun yoksa orta seviye misin vs.

orta üstü diyelim 345 tytde 30 net yapıyorum hocam
    345 sbdeki sorular çok zorlamıyor
  • Hocam problem için direkt apotemi coz bence o zaman. Ondan sonra problemler için sıkıntın kalmaz. Efsane bir kitap. Geçen sene çözdüm bu sene tekrar çözeceğim :D

• Up

• Up

• Iki üç gündür en fazla bir buçuk saat çalıştığım için yazmadım bir şey. Özel bir durum vardı. Ama bugün daha şimdiden acısını çıkardım. :(

• Up

• Hocam hep üçgen 😁

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.