Şimdi Ara

Sabahları Çalışmayan Araba Sorunu 1.9 dizel (partner)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arabam geçen senenin kışında da aynı sorunu veriyordu yaza doğru sıfır akü taktım..yazları çalışmama sorunum olmadığı için anlayamamıştım ama kışın başlamasıyla sorun yine başladı..sabahları tam marşla 4 5 deneme yaparak çalışıyor sonra düzeliyor..ve marşa basınca motor önce yavaş devirden yavaş yavaş hızlı devire doğru sarsıntılı şekilde çalışmaya uğraşmakla boğuşuyor..bu esnada siyah gri duman atıyor her devirde..motor artık iyice hızlı devire geçince çalışmaya başlıyor ve çalışmaya başladığı an ise ne siyah duman kalıyor nede sarsıntı 4 4 lük şekilde rolantide çalışıyor..sadece 1 2 sn beyaz duman atıyor..gideceğim yer 15 dakika yürüme mesafesi oldugundan tekrar stop edip yaklaşık 9 saat çalışmadan kalıyor ama sorunsuz çalışıyor..yani bu sorun sadece sabahları oluyor gün içinde hiçbi sorun olmuyor..arabadan çok anlamadığım için ustaya gitmeden önce bi danışmak istedim..kızdırma bujisimi buna sebep olur yoksa enjektör mü..arabanın çekişinde bir sorun yok ve çalışmaya başladığı an siyah duman olayı 0..yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

not : bugün artık çalıştıramadım aküyüde bitirme noktasına geldiği için bırakıp öyle geldim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inci inci bir inci -- 7 Kasım 2014; 10:40:24 >

• Hava filtersine azıcık eter sıkmak iyi gelebilir.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • anladım..peki neden yapar sizce böyle bir sorunu ?
  • Araçta yağ eksilme varmı? Sübap lastikleri akşamdan sabaha yağı sızdırıp sabah siz aracı çalıştırdığınız boğuyor olabilir. Bunun neticesinde duman atıyor olabilir. Diğer bir sebep aracınızın hava durumuna göre yakıt/hava karışımını ayarlayan hararet, ısı müşürü arızalı olup, zengin karışım yaptırıyor olabilir. Enjektörlerden olabilir. Yapmanız gereken yağ eksilme yoksa gönlünüzü hoş tutup bi ustaya gitmeniz
  • Bugün ustaya gidip kızdırma bujilerine baktım..4 orjinal bujiden 2 si patlak çıktı..orjinal buji bulamadığımız (küçük ilçe olması sebebiyle ) için 4 tane çakma buji taktırdım sağlam 2 tanesinide söküp..bu arada kapak contası değişmesi gerekiyor dedi ama bi zararı olmaz bu şekildede dedi usta..çok az biraz yağ kaçırmış araç..motorun sesi, egsoz dumanına vfalan bakıp motor gayet iyi dedi..km 211.000 bu arada...
    Daha Fazla Göster
  • bence bir kompresyon testi yaptırın. motor bitiyor olabilir.
    sorun mazotun geri kaçması. mazotu siz elle pompalarken(15-20 kere elle pompalamaya devam ederken ,pompalamaya devam edin arkadaşınız marşa basarken bile) ,başka biri de marşa basınca ,araba kesinlikle çalışacaktır.

DH AHMET KAYA HAYRAN KLUBÜ
    Adam beni görünce yaşasın Türkiye diye bağırıyor , sanki ben uzaydan gelmişim
  • Çok soğuk havada sabahları kontağı açıp buji kızınca kapatır, ikinci kez kızdırarak çalıştırırsanız daha rahat alacaktır.

Orijinalden alıntı: 46petro

sorun mazotun geri kaçması. mazotu siz elle pompalarken(15-20 kere elle pompalamaya devam ederken ,pompalamaya devam edin arkadaşınız marşa basarken bile) ,başka biri de marşa basınca ,araba kesinlikle çalışacaktır.

Büyük ihtimalle mazot geri kaçıyor, sabah aracı bıraktığı yerde az bir eğim varsa ön tarafa doğru araç rahat çalışacaktır.

@inci

Yakıt geri dönüş hortumlarına baktırın kaçırıyorsa araç geç çalışır.

Saygılar...
  • aracın bulunduğu yer eğimsiz.. site otoparkı (düz)..kızdırma bujilerini cumartesi değiştirdikten sonra pazar öğlen aracı sorunsuz çalıştırdım ama bu test sayılmazsı çünkü öğlenleri araç sorunsuz çalışıyordu ilk defa çalıştırıyo olsam bile..zaten mazot pompası olsaydı bunun öğlesi akşamı olmazdı sanırım..işyerimin önü rampa olmasına rağmen ordada sorunsuz çalışıyodu..

bu sabah ise 7 buçukta işe gelirken çalıştırdım.kızdırma bujisi ışığı sönünce kontağı çevirmemle motorun çalışması bir oldu..hava o kadar sert değildi ama bu gibi havalarda bile önceden sorun yaşıyorduk..sanırım sorunum çözüldü.yinede daha sert havalarda vereceği performansı bekliyorum bujilerin..motor ilk marşla çalışınca ne siyah ne gri ne beyaz (çok hafif oldu ama oda sabahları her arabada görülebilen cinsten)duman hiçbişey olmadı rutin rölanti çalışmasını yaptı araç..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.