Şimdi Ara

Sabah Geç Çalışma-Çalışmama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2 aydır sabahları starta ilk bastığımda araba biraz bekliyordu,sonrasında marşa basıyordu. Son 2 haftadır 3-4 kes starta basmama rağmen marşa basmadığı oldu hiçbir şekilde marş çevirmiyor lambalar yanıyor ama, 5-6. denemede bastı ama geç çevirdi biraz.

3 gün önce sabah basıyorum starta lambalar yanıyor ama marş motoru çalışmıyor, en az 10-15 kere bastım çalışmadı. Aküden şüphelenip takviye yaptık birde kar yağarken, neyse çalıştırdık arabayı gittim sanayiye vartanın 95 amper aküsünü taktılar. Ama bu sabah yine aynı oldu ilk bastığımda lambalar yanıyor, 2. ye 3. ye basışımda marşa basıyor. Şuan için yavaş almıyor marşı ama lambalar yanık bir şekilde beklketiyor. Sadece sabahları yaşıyorum bu sıkıntıyı, gün içerisinde hiç olmuyor.

Bilen varsa nedenini yazarsa çok memnun olurum
    Tekrardan iyi akşamlar.

Bu arada araba 2015 E250 Dizel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 14 Aralık 2018; 22:18:52 >

• Alternatör sıkıntısı takribi 3 4bin serviste netten 2000 alıp sanayide 400liraya hallederler araç ssli mi bu arada agm akü müydü sanayide takılan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal mars moturu sıkıntılı

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam bilgi için.
    Evet start stop var agm akü takıldı. Akü ömrünü tamamlamışttır zaten 3.5 yıllık araba çünkü. Değişmesi iyi oldu.
    Marş motorundansa durum sıkıntılı o zaman masraf açacak gibi duruyor. 60 bin km'de arıza yapması şaşırttı beni açıkçası.
  • Kızdırma bujisi ile alakalı bir durum olabilir.

• adil07 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumunuz için.
    İnşallah büyük masraf açmaz artık. Dayandıoğı yere kadar kullanayım bari
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Benimde aklıma geldide arızalı olsa lambası yanardı diye düşündüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç geç çalışma sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu sabah yine aynısını yaptı, bir ustaya sordum geç basmıyorsa bekleme oluyorsa kızdırma yapıyordur, kullan devam et dedi.
    Kafama takılan ise şu oldu, kızdırma yapıyor olsa bekletirmi çalışmadan önce ? Ekranda kızdırma işareti yanmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DD82B0187

Bu sabah yine aynısını yaptı, bir ustaya sordum geç basmıyorsa bekleme oluyorsa kızdırma yapıyordur, kullan devam et dedi.
    Kafama takılan ise şu oldu, kızdırma yapıyor olsa bekletirmi çalışmadan önce ? Ekranda kızdırma işareti yanmıyor.
    Bu seçeneklerin sonu gelmez. Bir sorun devam edip başka sorunlara yol açmadan gidip kontrol ettirin. Tamirini sonra yaptırırsınız masraflı ise.

• BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    En iyisi kontrol ettirmek dediğiniz gibi.
    İyi bir usta bulup kontrol ettirecem hafta içi. Kesin birşey diyemezlerse gelecek oto'nun yolu gözüktü bize.
  • En doğrusu ustaya aracı geceden bırakın ertesi sabah marş motoruna elektrik gelip gelmediğini kontrol ederek marşa basmalıdır.Marş motoru yada start düğmesinde de sıkıntı olabilir.

• Josepth kullanıcısına yanıt
    Düzelmezse artık onu yapacam. Az önce indim denemek için, starta basar basmaz çalışmadı ama tek seferde çalıştı. Bastım göstergeler açıldı, birkaç saniye sonra normal şekilde marş bastı. Tekte çalıştı ama bekletti. Bir anlayabilsem nedenini.
  • Volvo s60 2012 dizel babamda var sabah kontak açar araç start a bastığımızda biraz bekler ısıtır hava soğuksa kendisi otomatik ayarlayıp marş yapar ama 2-3 saniye bekler her kış sabahları marştan evvel ısıtır, herhangi bir de arıza ışığı kızdırma lambası yok araçta sizin durumunuz da böyle olabilir.
  • bediboy kullanıcısına yanıt
    Hocam ustaya gittim bugün, marş motoruna baktı birşey yok bunda dedi, sizin dediğinizin aynısını söyledi. Frenle birlikte starta basma,önce kontağı aç sonra marşa bas dedi bana çalışmma yapmaması için. Yarın sabah deneyecem onuda.

Aklıma takılan konuyuda sordum, gün içinde neden olmuyor diye, ustanın cevabı ise motor tam soğumuyor dedi. Akşam eve gittikten 2-3 saat sonra çalıştırmayı dene aynısı olacaktır dedi.

Şuan için bir sıkıntı yok, aküyü değişince hızlı basmaya başladı, sadece bekletiyor starta basınca. Oda sizin ve ustanın dediğine gösre bir sorun değil. Havalar ısınana kadar, 6. aya kadar kızdırma yapmak için bekleceğini söyledi ustam.
  • Kızdırma bujisi
  • Sorun çıkmamasına sevindim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.