Şimdi Ara

Sabah sarsıntılı çalışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1.3 multijet punto evo aracım var. Araç sabah soğukken ilk marşta gayet rahat çalışıyor fakat çalıştıktan sonra 10 sn kadar aşırı sarsıntılı ve resmen pat pat pat diye bir ses çıkarıyor gaza basınca artık neredeyse aracı sallayacak kadar sarsıntı oluşuyor.Ve araba her zamankinden daha az gaz yiyor. Bu haliyle direk yola çıkarsanız tekleye tekleye gidiyor. Ama 10 sn sonra sanki hiç bir şey yok gibi araç gayet sarsıntısız ilerliyor.

Aracın devri her zaman stabil oynama dalgalanma hiç yok. Çekiş her zamanki gibi değişim yok. Bu olay sadece sabahları ilk çalışmada oluyor daha sonra gün içinde asla olmuyor. Ve sıcak aylarda da olmuyordu.

Sizce sorun ne olabilir....

• Bilgisi olan yok mu arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enjektörde sorun olabilir

• Bende de farklı bir sorun var , aracı normal çalıştırıyorum 1dk felan bekliyorum sonra yola çıkmak için gaza bastığımda araç 1500-2000 devir arası bir noktada ses ve titreme yapıyor.Fakat 10-20 sn sonra kayyboluyor ve bir daha o sesi çıkarmıyor.

bu olay her çalıştırmada olmuyor haftada 1 nadiren 2 kez başıma geliyor.Soğuk havaların etkisi yok yaz sıcağında da yapıyordu.
    Yetkili serviste sesi duymadığından bir şey yapamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaNeRR

Enjektörde sorun olabilir

Enjektörde sorun olsa sorun surekli olmaz mi hocam. Arti çekiş kaybı kendini belli eder diye düşünüyorum

• Knock sensor-vuruntu sensörü
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Knock sensor-vuruntu sensörü

Hocam aklima gelmedi degil ama kolay bozulacak bir parça olmadigindan pek o oldugunu sanmıyorum.

Sogukta havada olmasinda ötürü kizdirma bujisinden kokenli bir sorundan supheleniyorum daha çok. Sizce bundan kaynaklanabilir mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vuruntulu çalışma
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • valla bende de civic var benim arabada sabah ilk çalıştırdığımda sarsıntılı çalışıyor biraz,zaten sonra da olmuyor...

pek önemsemedim açıkçası,motor sabaha kadar soğuyor normaldir deyip geçiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.