Şimdi Ara

Saatlerin günlük sapması nasıl ölçülür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Dijital bir saatle senkronize ederek ölçebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Dijital bir saatle senkronize ederek ölçebilirsiniz.

Dijital saat ile ölçüm tamam da,

Tam kurulmuş mu, yarım kurulmuş mu? Veya tam kurmada 50 küsür saat giden saatimi 50 küsür saat için mi ölçeyim?

Hangi pozisyonda?

Bunların bir önemi var mı?

Bu arada iPhone için Kello diye bir program var, işe yarıyor diyebilirim. Ölçmek isteyenlerin aklında olsun.
  • Ben cep telefonuyla ölçüyorum.

@ H

COSC ölçümü yapmıyoruz Hocam Günlük kullanım içinde çeşitli pozisyonlara giriyor zaten saat. Bu farklı pozisyonlar sonucunda çıkan ortalama sapması oluyor zaten.

Ben zaten ne zamandır yapmıyorum bunu. Zaten arada saat değiştiriyorum, farklı otomatik ve quartzlardan sonra bir diğer otomatiğe sıra gelince nitekim durmuş oluyor ve yeniden ayarlamak zorunda kalıyorum

Çok dikkat çekici olmadıkça (günde 15 sn. üzeri) önemsemiyorum. İlk başlarda bir hevesle ölçüyorduk Belki tek saatim olsaydı veya COSC standardında pahalı bir saatim olsaydı bu konuda daha hassas olurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 18 Ocak 2012; 12:40:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burbank

@ H

Ben ölçtüm mü COSC standartında ölçmek isterim

Bu arada heves konusunda haklısınız, ben de en başta acaba acaba diyordum, sonra saniye kolunu iptal ettim rahatladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 18 Ocak 2012; 13:31:22 >
  • Günlük sapma konusunda bir test gerçekleştireceğim Şubat ayında. Aslında sapmadan ziyade dayanıklılık testi olacak bu. Ankara'da bir tam gün boyunca saati dış ortamda bırakıp zaman tutmasını ölçeceğim. Ankara'nın kuru soğuk havasına nasıl tepki verecek bakalım Seiko diver?? (-11, -12 dereceleri görecek büyük ihtimal)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can-KSK -- 18 Ocak 2012; 13:43:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can-KSK

Günlük sapma konusunda bir test gerçekleştireceğim Şubat ayında. Aslında sapmadan ziyade dayanıklılık testi olacak bu. Ankara'da bir tam gün boyunca saati dış ortamda bırakıp zaman tutmasını ölçeceğim. Ankara'nın kuru soğuk havasına nasıl tepki verecek bakalım Seiko diver?? (-11, -12 dereceleri görecek büyük ihtimal)

Buzluğa koy bakalım ne tepki verecek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.

quote:

Orijinalden alıntı: burbank

@ H

Bu arada heves konusunda haklısınız, ben de en başta acaba acaba diyordum, sonra saniye kolunu iptal ettim rahatladım

• Birde şöyle bir durum var.

Kendi Seiko 5 7009 mekanizmalı saatimin ölçümü günlük 40 sn'ye kadar çıkabiliyor fakat ne hikmetse bir türlü haftalık 1 dk'dan fazla sapamıyor Hatta ayda bile 1 dk'yı bulmuyor. Bazen hızlı gidiyor bazen yavaş. Yaşlılıktan olsa gerek. Kalbi tekliyor garibimin
  • Ben genelde buradaki saat ile senkronize ederek ölçüm yapıyorum.
    www.greenwichmeantime.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er-tay -- 26 Ocak 2012; 1:38:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.