Şimdi Ara

SAATLER (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar saat sitelerini incelerken u-boat diye bir marka buldum.italyan markası ama makineleri eta.gayet güzel saatleri var

http://www.uboatwatch.it/main.html
  • Uboat kullanan arkadaşım var. Ben hiç beğenmiyorum şahsen kalkıpta 2500 euro hayatta vermem o markaya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Orjinalden alıntı: bgrays

arkadaşlar merhaba konu gerçekten çok güzel ilerlemiş okumak bi zevk açıkcası ..

siz bilgili arkadaşlara bisi sormak isterim seiko düşünüyorum rosa-gold görünümlü modeli var SNL044 bu saat GG'de 750-800 arası ama diğer birkaç sitede 1200-1500 arası birisi açıklayabilir mi ayrıca bu saat hakkında bilgi verirmisiniz rica etsem nasıl bi saattir fiyatına göre özellikleri nelerdir cok güzel görünümü gerçekten

meselahttp://urun.gittigidiyor.com/SEIKO-PREMIER-KINETIC-CHRONO-ROSE-GOLD-SNL044_W0QQidZZ12376272

http://www.istanbultoptan.com/fractalv33/alisveris/pages/viewProduct.jsp?pInstanceId=676030&ref=nekadar

herkese iyi forumlar ...

Fiyat farkı sanırım garantiden kaynaklanıyor. Pahalı olan saat 2 yıl garantilidir, GG'deki ise 1 yıl garantili, ama uluslararası garanti falan diyor, belki garanti konusu sıkıntılı olabilir.

Saat güzel, Kinetic mekanizma da pilli ve otomatik karışımı bir mekanizma, iki sistemin de avantajlarını barındırıyor. Bildiğinizi varsayarak uzun bir açıklamaya girmiyorum, ama eğer bilmiyorsanız söyleyin, uzun uzadıya anlatırım.

Saat ile ilgili tek endişem altın olması. Altın kaplama saatlerin kaplaması bir süre sonra sıyrılıyor, kötü bir görüntü meydana geliyor. Tavsiyem aynı modelin çelik ya da varsa titanyum olanını tercih etmeniz yönünde olacaktır.

yok uzun uzun anlatırsanız sevinirim aslında GG'deki replica değilse 2 yıl yerine 1 yıl garanti için yarı fiyatı veririm daha mantıklı bilemiyorum ikilem arasında kaldım ben bu saati rosa olduğu için almak istiyorum seiko kalitesiyle rosa şıklığı birarada kendi şahsi düşüncem

@bravoecho

aklınızda soru işareti mi oluştu sizce replica olma ihtimali var mı GG'dekinin ??

• gg deki saatlerin çoğu gerçek ancak bunların uluslararası garantisini türkiye de ki firmalar tanımıyor diye biliyorum. yani saat bozulsa ve tamir ettirmeye kalksan satıcılar bunu kabul etmiycektir. bu riske girmeye değer diyosan ki zaten saat elektronik eşya gibi olmaz bozulma ihtimali pek yok gg den al derim. ancak gg de kullanılmamış diye ikinci el saatlerde sattıkları oluyor. dikkat etmek gerekli.
  • @bgrays

Kinetic ile açıklamama başlıyorum. Kinetic, pilli ve otomatik karışımı bir teknolojidir. Şöyle ki, pilli saat pilden aldığı elektrik enerjisi ile çalışır. Otomatik saat ise, hareket eden rotorun mekanizmayı kurması ile belli bir miktar gerilir ve bir süre boyunca bu güçle hareket eder. Bu süre genelde 48 saat olmakla birlikte, dandik otomatik saatlerde 12 saate kadar düşer. Kimi markalar ise yay yeterince gerildiği zaman 7 günlük enerjiyi depolayabilirler.

İki mekanizmanın da avantajları ve dezavantajları vardır: pilli mekanizmalar saat tutkunları tarafından adam yerine pek konmaz açıkçası. Saat tutkunu bir insan otomatik ya da kurmalı saat kullanır. Bakıma gerek olmaması, pil değişim ücretinin genelde düşük olması ve dakik olmaları da en büyük avantajlarıdır. Otomatik mekanizmalar ise pahalı, bakım gerektiren mekanizmalardır. Ayrıca yapıları gereği pilli mekanizmalar kadar dakik olamazlar, genelde ileri giderler.Avantajları ise, pil derdi yoktur, ayrıca otomatik saati sallamak ya da kurmalı saati kurmak, saat tutkunu için gerçek bir zevktir.

Kinetic ise, karma bir tip denebilir. Şöyle ki, saatte pil yok. Onun yerine şarj olabilen bir akü var. Bir de hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirebilen bir jeneratör var. Saat hareket ettikçe jeneratör hareket enerjisini elektrik enerjisine çeviriyor ve aküyü dolduruyor. Saat de akünün verdiği güçle çalışıyor.

Sonuçta, pilli saatler kadar dakik ve hareketsiz kalsa dahi çok uzun süre çalışabilen bir mekanizma ortaya çıkıyor. Ama ben otomatik mekanizma varken bunu asla tercih etmem. Tercihimin nedeni de benim bir saat tutkunu olmam, mekanizmanın kalitesizliği değil.

Mekanizma hakkında söyleyeceklerim bu kadar.

Ama ısrarla altın kaplama bir saat önermem, evet şu anda çok şık görünüyor ama kaplama bir süre sonra kötü olacak ve verdiğin paraya yazık. Çelik almanı öneririm.

• Beyler yurtdısından Seiko getirtiyorum,.birkaç güne elimde olur.Nası model ,kullanan varmı?
     SAATLER

edit:saatler geldi birini kendime ayırıp diğerlerini satıcam.ilgileneler ilana bakabilir.Seiko Rulez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitman -- 8 Ekim 2008; 21:25:34 >
  • Arkadaşlar bunca yıl neredeyse hiç saat kullanmayan biri olarak neler kaçırdığımı hatırlattınız resmen bana , şu an resmen saatkolik olmuş durumdayım sayenizde :) Tüm paylaşım yapan bilgilerini esirgemeyen arkadaşlara teşekkürler. Her ne kadar isviçre saatlerine , ağır başlı saatlere olan merakım daha çok olsa da, öğrenci olmam ve yaşımın gereği hem ciddi hem de spor ve fiyatları uygun saatleri kendime uygun görüyorum. Bu nedenle 2 gün önce kendime Casio Edifice EF-126D-1AVEF modelini aldım 100ytl ye.

http://www.casio-europe.com/euro/watch/edifice/ef-126d-1avef/

Açıkçası kaliteli replika saatler benimde ilgimi çekti ama orjinal bir saate 100ytl verebilmiş biri olarak şimdilik replika bir saate 70den fazla para verebileceğimi sanmıyorum. Ama bu tutku elbet sürecek , aldığım casio modeliyle ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Revue

Polemik Yardımcı olduğum için çok teşekkürler, TISSOT V8 T36.1.316.72 Modelini etrafta araştıracağım.
    Emporio Armani hakkında fikrini öğrenebilirmiyim.

Rica ederim.

Armani hakkında ne yazık ki bilgim yok.

Ama bir Tissot kadar kaliteli ve uzun ömürlü olacağını sanmıyorum, çünkü sonuçta bir saat markası değil. Bir markaya fason üretim yaptırıyorlardır.

Polemik Önerdiğin Tissot V8'i biraz tuzlu bir fiyata aldım. Tekrardan teşekkürler. Sayenizde saatler hakkında hatırı sayılır bilgi edindik.
    />
    />
    />

• Benim kullandığımda bu... şiddetle tavsiye

SAATLER
  • quote:

quote:

quote:

Polemik Yardımcı olduğum için çok teşekkürler, TISSOT V8 T36.1.316.72 Modelini etrafta araştıracağım.

Rica ederim.

Ama bir Tissot kadar kaliteli ve uzun ömürlü olacağını sanmıyorum, çünkü sonuçta bir saat markası değil. Bir markaya fason üretim yaptırıyorlardır.

Polemik Önerdiğin Tissot V8'i biraz tuzlu bir fiyata aldım. Tekrardan teşekkürler. Sayenizde saatler hakkında hatırı sayılır bilgi edindik.
    />
    />
    />

Rica ederim, yardım edebilmek güzel.

Saatin hayırlı olsun, ben önerdiğim sırada Hepsiburada'da kampanya vardı, uygun bir fiyata geliyordu. Ama olsun, uzun yıllar kullanabileceğin bir saat almışsın.

Resimleri paylaşırsan sevinirim. İyi günlerde kullanman dileğiyle.

• quote:

Orjinalden alıntı: asiruh2008

polemik dostum saol izmirde günkut saatten aldım saati onlarda ilk etap da pilsiz demişlerdi benim de seıkolarla ilgili pek bir bilgim yoktu daha sonra araştırınca ve kullanma klavuzunu okuyunca anladım pilli olduğunu gidecğim günkut saate büyük ihtimalle ordan pili bitince değiştireceğim bakalım tabi servise gönder demezlerse ama hayret verici aydın saatin böyle yapması.üzgünüm valla bir de şu saatlerin pilleri bir 10 yıl gitse çok iyi olur kinetik almak isterdim ama malum fiyatlar işte ...

napalım pilsiz le r çok pahalı...
  • 32 sayfada yapmış olduğum yorumda tag heuer chronograf model pilli saat almıştım fiyat isteyen arkadaşlara buradan tekrar yazıyorum
    resimleri en yakın sürede eklemeye çalışacam
    istanbul beyazıt caminin arkasında meydanda (büyük çınar ağacının oradalar) 75 ytl'ye aldım..
    kardeşimede bir model aldım tag otomatik mekanizma onuda 40 ytl ye aldım.
    bozulan saatler konusunda yardımcı oluyoruz diyorlar o konuda garanti veriyorlar en fazla 15 ytl tutar dediler bana.
  • @bgrays,

GG'da hem alıcı hem satıcı art niyetli işlere karşı korunmaya çalışılır. Ama saat gibi karmaşık ve tabiri caizse "BİLİRKİŞİ" olmadan ayırd edilemeyecek ürünleri eğer imkan var ise görerek almayı yeğlerim. Gerçek ise sorun zaten sorun yok, değilse derdini nasıl anlatacaksın onu düşün derim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Rica ederim.

/>
    />
    />

Rica ederim, yardım edebilmek güzel.

Saatin hayırlı olsun, ben önerdiğim sırada Hepsiburada'da kampanya vardı, uygun bir fiyata geliyordu. Ama olsun, uzun yıllar kullanabileceğin bir saat almışsın.

Resimleri paylaşırsan sevinirim. İyi günlerde kullanman dileğiyle.

Teşekkürler, evet internette uygun ama ben en azından birebir muhattap olacak birinin olması için saatçiyi tercih ettim.
    Pek saat mekanizması çekmeyi bilmiyorum, kapağı nasıl çıkıyor onu bile bilmiyorum henüz.
    Saatin 3, 4 yüzeysel resmi;

(V8 Ön Fotoğrafı)
    http://img184.imageshack.us/img184/9883/tissotv8portre02kcklp8.jpg

(V8 Arka Fotoğrafı)
    http://img222.imageshack.us/img222/1850/tissotv8arka01kckle3.jpg

(V8 Ön Macro Büyük Fotoğrafı)
    http://img159.imageshack.us/img159/3449/tissotv8portre00macrobysw3.jpg

• Seiko son dönemde oldukça iyi tasarımlar ve mekanizmalar yapmaya başladı, hatta SPRING DRIVE teknolojisi bence çok başarılı. Seçtiğiniz saat görsel açıdan çok şık iyi günlerde takın.

quote:

Orjinalden alıntı: hitman

Beyler yurtdısından Seiko getirtiyorum,.birkaç güne elimde olur.Nası model ,kullanan varmı?
     SAATLER

edit:saatler geldi birini kendime ayırıp diğerlerini satıcam.ilgileneler ilana bakabilir.Seiko Rulez

• teşekkürler ,aslında bunu satıp mekanizması görünen bi saat alabilirim
  • Teşekkürler, evet internette uygun ama ben en azından birebir muhattap olacak birinin olması için saatçiyi tercih ettim.
    Pek saat mekanizması çekmeyi bilmiyorum, kapağı nasıl çıkıyor onu bile bilmiyorum henüz.
    Saatin 3, 4 yüzeysel resmi;

(V8 Ön Fotoğrafı)
    http://img184.imageshack.us/img184/9883/tissotv8portre02kcklp8.jpg

(V8 Arka Fotoğrafı)
    http://img222.imageshack.us/img222/1850/tissotv8arka01kckle3.jpg

(V8 Ön Macro Büyük Fotoğrafı)
    http://img159.imageshack.us/img159/3449/tissotv8portre00macrobysw3.jpg

güle güle kullanın güzel saat almışsınız bu bir başlangıç olur umarım isviçre saatlerine.

• Arkadaşlar bugün Seiko bayisine giderek beğendiğim SPRING DRIVE modellerini inceledim. GMT benim için öncelikli idi, lakin fiyatları duyunca yuhhhh !!! dedim. Seiko uzay turistinin kolunda reklam olsun diye bi kere uzaya çıktı ya, kendini Omega sanmaya başlamış

fiyatı Omega PO'dan tam 1000 USD fazlaydı, güldüm güldüm güldüm.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: bravoecho

Arkadaşlar bugün Seiko bayisine giderek beğendiğim SPRING DRIVE modellerini inceledim. GMT benim için öncelikli idi, lakin fiyatları duyunca yuhhhh !!! dedim. Seiko uzay turistinin kolunda reklam olsun diye bi kere uzaya çıktı ya, kendini Omega sanmaya başlamış

Evet, Spring Drive saçmalık düzeyinde pahalı.

Hatta bunu Yiğit Bey ile ilk sayfalarda konuşmuştuk.

Altın semer dahi bağlansa, Japon saati. Japon saatlerini aşağılamak değil kesinlikle yaptığım, ama fiyat çok abartılı.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bravoecho

Arkadaşlar bugün Seiko bayisine giderek beğendiğim SPRING DRIVE modellerini inceledim. GMT benim için öncelikli idi, lakin fiyatları duyunca yuhhhh !!! dedim. Seiko uzay turistinin kolunda reklam olsun diye bi kere uzaya çıktı ya, kendini Omega sanmaya başlamış

Evet, Spring Drive saçmalık düzeyinde pahalı.

Hatta bunu Yiğit Bey ile ilk sayfalarda konuşmuştuk.

Altın semer dahi bağlansa, Japon saati. Japon saatlerini aşağılamak değil kesinlikle yaptığım, ama fiyat çok abartılı.

Aslında bunların hepsi pazarlama taktiği. İsviçre saatlerinin pahalılığı ile başa çıkabilmek (yanliş duymadınız pahalılığı ile başa çıkabilmek dedim) için fiyatı yüksek tutuyor. Ayrıca spring drive en son mekanik teknolojidir ve çok iyi özellikleri vardır. (günde 1 sn sapma çok uzun power reserve vs) Bunu bir İsviçre markası yapsa idi piyasayı siler süpürürdü (ben modelini sevmiyorum) ama Seiko yaptığı için ne yaparsa yapsın piyasaya hakim olamıyor.
    Şahsi fikrimce Seiko hiçbir zaman mekanik piyasasına hakim olamayacak. Çünkü mekanik saat almak bir zevk işi, duygu işi, hobi işi. Ve Seiko'nun hiçbir zaman nostaljik bir 150 senelik geçmişi , horoloji tarihi olamayacak. 150 sene sonra olabilir.

• 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.