Şimdi Ara

SAATLER (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (8 Mobil) - 4 Masaüstü8 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.915.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: asiruh2008

merhaba be daha öncede belirttim seıko snd191p var bende bunun daha performanslı kullanabilmem için önerilerinizi bekliyorum artı bu saatin çizilmelere karşı herhangi bir cila kaplama vb şeylere çeliği müsait midir bu servisde sadece aydınsaat miş istanbulda pil değişimi için bile oraya gönderilmek gerekiyormuş yorum larınızı bekliyorum.

Hocam senin sorun kaynamış arada kusura bakma.

Daha performanslı kullanım derken ne demek istediğini pek anlamadım. Eğer performanstan kastın uzun ömür ve dakiklik ise yapman gereken şey saati darbelere maruz bırakmamak, aşırı soğuk ve aşırı sıcak ortamlarda çok bulundurmamak, pil değişimlerini geciktirmemek ve arada sırada bakım yaptırmaktır.

Saatte çizilmeyi engellemek için bir uygulama yapılıyorsa ben bilmiyorum. Saat kullanıldıkça ister istemez çizilecektir. Eğer çizikler seni çok rahatsız ederse çeliği uygun olan saatlere bir işlem yapılıyor. Şöyle ki kasaya az miktarda asit ya da benzeri bir madde-tam bilmiyorum-dökülüyor. Kasanın en üstündeki çelik katmanın çok ince bir kısmı eriyor ve çizilen kısımlarla olan çok küçük seviye farklılıları ortadan kalkıyor. Ama bu işlemin çok yapılması uzun vadede zararlı, sonuçta çeliğin bir kısmı eriyor.

Saat gördüğüm kadarıyla çok özel bir saat değil. Dolayısıyla pil değişiminin de çok zor olduğunu düşünmüyorum. Sadece bir pil değişimi için İstanbul'a götürmek anlamsız. İşinin ehli bir saatçi pili kolayca değiştirir. Ama bence saatini aldığın yere sor, belki özel bir işlem yapılması gerekiyordur ama bir pil değişimi bu kadar ayrıntılı olamaz diye düşünüyorum. Bir de tanıdığın, sana yamuk yapmayacak bir saatçi varsa onunla konuş derim. Bugün zaten pil değişimi dediğin olay saatçiden10-15 liradan fazla değil. Ama Aydın Saat'e gönderip de bilmiyorum ama 50 YTL bayılmak da olası. Bakım desen yetkili servis mantıklı ama bir pil değişimii ne kadar zor olabilir ki? Dediğim gibi bir saat tamircisine ve saatini aldığın yere sormakta fayda var.

• Babaannem EDOX 20052 diye bir saat hediye etti. Saat çok sade ve çok şık fakat nette ona ait bir resim bulamadım.
    Nasıl bir saattir? Quartz mıdır? Nasıl bir saaattir. Edox nasıl bir markadır. İsviçre malı imiş.
    Şimdiden teşekkürler.
    1 bu sayının işe yaradığı bir yer var mı ? (kırmızı ışıkta geçiş üstünlüğü gibi ?
    2 Ben konuşuyorum konuşuyorum mesaj 0 gösteriyor. Acaba boş konuşuyorumdiye mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 4 Ekim 2008; 18:53:58 >

1. Herkesin mesaj sayısıyla orantılı bir rütbesi var. Yarbaya kadar gidiyor. Bunun hiçbir özelliği yok, hiç bir de avantaj sağlamaz. Sadece attığın mesaj sayısına orantılı olarak yükselir, en son da yarbayda kalır.
    Ama şu da var ki mesaj sayısından bağımsız olarak verilen rütbeler var, kıdemli yarbay, otomobil uzmanı, motor uzmanı gibi. İşte bu rütbeleri yöneticiler veriyor, bu rütbeleri alan arkadaşlar da sağlam paylaşım yapan, değerli kullanıcılar oluyor. Ama rütbesi ne olursa olsun, hiçbir rütbenin diğer rütbeye üstünlüğü yok. Önemli olan, forumun huzurunu bozmamak.

2. Konu dışına yazılan mesajlar mesaj sayısına dahil edilmiyor. Bu konu da konu dışında olduğu için mesaj sayın artmaz. Boş konuşma olayı yok yani.

• quote:

Orjinalden alıntı: teng

quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa Bozer

Şimidye kadar 5 tane 80 lirayla 150 lira arası(muhtelif kalitelerde) replika saat aldım kesinlikle pişmanım abicim gidin 700 lira versikten sonra çok şık modeller var isviçre malı ne bileyim bu foruma takılmasaydı heralde bitandaha alırdım bu ara aman dikkat........ Çünkü bir saat alıyorsunuz 2 ay sonra bidaha gidip alıyorsunuz nasıl iş anlamadım bay bay hastalık yapan bişi bu???

Mustafa Bey,
    saat işi bir hastalıktır ki yakalandı iseniz geçmiş olsun epey bir süre geçmez. Önce ucuz replika ile başlar. Sonra kaliteli replika alırsınız, en sonunda gider birkaç marka alırsınız bu sizi uzun bir süre rahatlatır
    Aslında dediğiniz doğru kapalıçarşıda eta görmemiş kişiler eta saat sattığını söylüyor.
    Aldığınız o saatlerden ben Çinde çok aldım, ve en pahalısına perakende fiyatı 20 dolardan fazla para vermedim.Pazarlık yapın bunların kar marjı çok yüksektir.
    Eta yı tanıyıp nelere dikkat edeceğinizi bilirseniz Kapalıçarşı replikalar için iyi bir kaynaktır.
    Bu arada modellerin orijinalini öğrenmek için bol bol vitrin bakmanız gerekir.

Öledir pek pazarlığa yanaşmıyor kapalı çarşı esnafı genelde turistlerie transit yaptıkları için (geneleme yaapmayalım herkesi zan altında bırakmak doğru eil ama) beni genede pek sallamıyorlar pazarlık yapınca olmaz diyorlar, efendim 2 yada 3 tip saat vardır orda bi 50 lira ederi olan 70 lira ya sattıkları, bi 100 lira civarı olup 120 lira dedikleri bide 170 lira dedikleri ve 130 civarı verdiğiniz, gidin bakın 80- 120-170 fix fiyatlar dır ksatıcıların istedikleri, bence satıcıların 170 lira istediği saate 70 -80 teklif edin biri vermezse diğeri vericektir, yada 200-300 lira verip adam gibi garantisi falan olan bi saat alın, replika saatleri tamir etmek istemiyor satçiler genelde, haberiniz olsun,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Bozer -- 4 Ekim 2008; 20:12:47 >

• Bide geçenlerde cortebert yazan iki saat gördüm saatçilerin birinde(Beyoğlu kosova saat) biri semamaster biri rolex kopyasıydı resmen bildğim kadarı ile cortebetr eski bir marka ama ne web sitesini gördüm nede internette raslayabildim acep ne olaki bunlar ??

Yinede 700 800 lira verip replika b isaat almak çok güvensiz bir olay bence abi garanti yok bozulunca tamir ettircem diye göbeğiniz çatlıyor ne bileyim, garantili bişey alınca bile satıcılıar genelde insanın burdnundan getiriyorlar, yanılıyormuyum???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Bozer -- 4 Ekim 2008; 21:01:28 >
  • Arkadaşlar Merhaba, öncelikle forum forumluktan çıkmış bir ansiklopedi niteliği kazanmış:) Katkısı olan herkese teşekkürler. Bir insanın saat gündemini takip edebilmesi için bu forumdan başka bir kaynağa ihtiyacı yok.

yaklaşık 3 ay önce 300 ytl ye Swatch irony retrograde chrono bir saat aldım. Official Swatch mağazasından alınmış orjinal bir saat. Model ismi "cold hour" olarak geçiyor. Bu saatle ilgili biraz bilgi almak istioyorum. Açıkçası iyimi yaptım kötümü yaptım bilemiyorum. Google da resimlerde "cold hour" olarak aratırsanız zaten direk çıkıyor. Tasarımı çok şık bence. İsteyenler resime şu linklerden de ulaşabilir:

http://www.squiggly.com/pictures/Swatch-Cold-Hour-YRS403-5.jpg
    http://img265.imageshack.us/img265/204/sa06y13dh7.jpg

Bu saat hakkında yarumlarınızı bekliyorum!!! Nasıl sizce iyimi, şıkmı?:)

Şimdi öğrenmek istediği konular şunlar:
    **İçinde Eta makine var doğal olarak. Quartz bir saat. Bu saat veya mekanizmaya bir ömür biçebilirmiyiz? Maximum kaç yıl kullanabilirim????

**Ben bu saate yine swatch ın orjinal paslanmaz çelik kordonunu taktım. Sizce bu saat tamamen çelikmi yoksa herhangi bir şekilde çelik kaplamamı? Saatin arka yüzünde stainless steal yazıyor ama bir forumda swatch ların tamamen çelik olmadığını kaplama olduğunu okumuştum. Saat gövdesinin görünüşü oldukça parlak. Bu konuyu açıklığa kavuşturabilirseniz sevinirim.(Bu arada saat BAYA AĞAR, çelik kordonla iyice ağar oldu :). )
    Kullanılan çelik ve kalitesi ile ilgili bilgisi olan varsa sevinirim.
    Yine aynı konuyla ilgili bu saatin ve çelik kordonunun rodaj performansı ile ilgili bilgi verebilirmisinZ? Sağlıklı sonuç alabilirmiyiz?

**En son ve en önemli soruya geldik. Bu swatch irony serisinin camının preslendiği ve içinin açılmadığı söyleniyor. Yani saat bozulursa tamir imkanı yok direk çöpe. Bu doğrumudur? Aletin arka tarafında zaten açılacak yeri yok, bir pil kapağı koymuşlar sadece pil değiştirilebiliyor, ön cam tarafında bir açılacak var o da preslenmiş sanırım.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

SAATLER

SAATLER

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: teng

quote:

Şimidye kadar 5 tane 80 lirayla 150 lira arası(muhtelif kalitelerde) replika saat aldım kesinlikle pişmanım abicim gidin 700 lira versikten sonra çok şık modeller var isviçre malı ne bileyim bu foruma takılmasaydı heralde bitandaha alırdım bu ara aman dikkat........ Çünkü bir saat alıyorsunuz 2 ay sonra bidaha gidip alıyorsunuz nasıl iş anlamadım bay bay hastalık yapan bişi bu???

Mustafa Bey,
    saat işi bir hastalıktır ki yakalandı iseniz geçmiş olsun epey bir süre geçmez. Önce ucuz replika ile başlar. Sonra kaliteli replika alırsınız, en sonunda gider birkaç marka alırsınız bu sizi uzun bir süre rahatlatır
    Aslında dediğiniz doğru kapalıçarşıda eta görmemiş kişiler eta saat sattığını söylüyor.
    Aldığınız o saatlerden ben Çinde çok aldım, ve en pahalısına perakende fiyatı 20 dolardan fazla para vermedim.Pazarlık yapın bunların kar marjı çok yüksektir.
    Eta yı tanıyıp nelere dikkat edeceğinizi bilirseniz Kapalıçarşı replikalar için iyi bir kaynaktır.
    Bu arada modellerin orijinalini öğrenmek için bol bol vitrin bakmanız gerekir.

Öledir pek pazarlığa yanaşmıyor kapalı çarşı esnafı genelde turistlerie transit yaptıkları için (geneleme yaapmayalım herkesi zan altında bırakmak doğru eil ama) beni genede pek sallamıyorlar pazarlık yapınca olmaz diyorlar, efendim 2 yada 3 tip saat vardır orda bi 50 lira ederi olan 70 lira ya sattıkları, bi 100 lira civarı olup 120 lira dedikleri bide 170 lira dedikleri ve 130 civarı verdiğiniz, gidin bakın 80- 120-170 fix fiyatlar dır ksatıcıların istedikleri, bence satıcıların 170 lira istediği saate 70 -80 teklif edin biri vermezse diğeri vericektir, yada 200-300 lira verip adam gibi garantisi falan olan bi saat alın, replika saatleri tamir etmek istemiyor satçiler genelde, haberiniz olsun,

Replika tamir eden saatçilerde var ,lazım ise size adresini pm olarak yollarım.

• @YellowFight

Öncelikle hayırlı olsun, saati çok beğendim. Birkaç sayfa önce de bu saati başka bir arkadaş için değerlendirmiştim zaten, o mesajıma da bakmanızı tavsiye ederim. Swatch'ta uzun zamandır böylesine ağır ve oturaklı bir saat görmemiştim. Swatch denince aklıma plastik çocuk saatleri geliyor, ama bu saatcidden çok farklı alışılmış Swatch tarzından. İyi günlerde kullanmanızı dilerim.

Sorularınızı sırayla cevaplıyorum.

1. ETA makinelerin ömrünü tam bilmiyorum, ama oldukça uzun ömürlü kaliteli makinelerdir. Şöyle ki siz saatten sıkılıp yeni bir saat almaya karar verdiğinizde saat hala kusursuz bir dakiklikte çalışıyor olacaktır büyük olasılıkla. Yeter ki saati ciddi darbelere maruz bırakmayın.

Saatçimle konuştuğumda Swatch'lar nereden baksan 10 yıl gidiyor demişti, ama bu Swatch için özel bir saat, makinesi de belki daha kalitelidir. Yani demek istediğim, ETA uzun ömürlü makineler üretir.

2. Benim bildiğim kadarıyla, STAINLESS STEEL BACK yazan saatlerin sadece arka kapağı çeliktir. STAINLESS STEEL yazıyorsa da kasa komple çeliktir. Kaplama olduğunu düşünmüyorum, hele ki bir İsviçre saatinde çelik kaplama kasa kullanılacağını sanmam. Çelik kalitesi de, İsviçre saati standartlarında olmalı, kötü bir çelik olduğunu sanmam. Rodaj için ise çeliğin kalitesi ve rodaja uygunluğu çok önemli. Bence bu işin ehli bir saatçi ile yüz yüze görüşmek en doğrusu.

3. En önemli soru bu. Swatch'ların neredeyse hiçbirinin tamiri yoktur. Bozulduğunda garantisinin durumuna göre hareket edilir: Garantisi devam ediyorsa değiştirirsiniz. Garantisi bitmişse, yapılacak tek şey çöpe atmaktır ne yazık ki. Mesajınızda belirttiğiniz durum üzülerek söylüyorum ki doğru. Ama saatin arka kapağının ayrıntılı resimlerini koyarsanız sevinirim. İnternette aradım ama bulamadım.

Geçenlerde bu saati satın almak isteyen arkadaşa da sadece tamir olayının imkansız olması yüzünden Tissot V8 önermiştim. Onun dışında çok şık ve tarzı olan bir saat. Güle güle kullanın.

Sizden bir ricam daha olacak. Saatin camı hakkında bilginiz var mı? Safirse çok şanslısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 5 Ekim 2008; 0:10:05 >

• Arkadaşlar geçen gün en sonunda yeter dedim gittim beyazıttaki sahaflar çarşısına oradan bir tag heuer aldım,para biriktirip isviçre mekanizma almayı denedim denkleşmiyor en iyisi böyle yapıyım dedim.Ne de olsa ertesi gün 4 yıl geçmesine rağmen lise arkadaşlarımızla büyük toplantı yapacaktık.Alıyım dedim ve aldım.
    Pilli mekanizma aldım çünkü otomatiklerin ilerde sorun yaşatacakları kesin daha önce ki tag heuer saatim otomaikti.neyse ki pilli olanda şu anda sorun yok gayet şık ve dikkati üstüne çeken bir model.

Aldığım saat tag heuer carrera chronograf model iç tarafı beyaz olan bir modeldir resim bulamadım ve çekme imkanım şu an yok o yüzden örnek çektim koydum en sevdiğim saatin çakma modelide olsa aldığım için mutluyum. Dilerim ki orjinalini almak onu takmak daaha bir başka havaya sokar insanı buna eminim umarım herkez istediği ve arzu ettiği şeylere kavuşur

bu arada fiyat isteyen arkadaşlar 75 ytl 'ye aldım.hatta benim gibi pek pazarlıktan hoşlanmayan kişi olarak satıcıya en son ne olur dedim 90 'dan 75 'e indi.sizler daha çok pazarlık ederek daha ucuza alma şansınızda vardır eminim.
    bozulmalara karşı fazla ücret ödemeksizin en fazla 15 ytl ye yaptırma şansınız var.en önemlisi bence bu.
    aldığım yer istanbul beyazıt cami arkası büyük çınar ağacı var.sahaflar cami girişinin olduğu yerde sayılır orada tesbih filan satan seyyar satıcılar var. ben bildim bileli oradalar. 4-5 sene öncede oradalardı.turistlere hitap ediyorlar.

Son olarakta bir söz söylemek istiyorum
    İnsanı yaşlandıran yaşadığı Yıllar değil,Arzularıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sol7dier -- 8 Ekim 2008; 20:57:57 >
    Ayak izim kalmadan gidiyorum | |
    | | Kazım Koyuncu- İşte Gidiyorum
    | |

• @sol7dier

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

Resimleri en kısa sürede bekleriz. Bir de fiyatı yazabilirseniz sevinirim.
  • İyi günlerde kullanmanız dileği ile Şu anda TAG HEUER markanın en gözde modeline sahip olmussunuz CARRERA Replıka urunde olsa QUARTZ mekanızma secmenız de ısabet olmus durumdadır .Replıka urun grouplarında sormak ıstedıgınız tum sorular ı bana İletirseniz sevinirim .Ikı gundur sıte uzerındekı haklı olarak SAAT konusundakı tereddutlerını ınceledım .Lütfen hiçbir ticari maaiyet tasımayan ksımsal da olsa 35 yıllık saat konusunda ve piyasa gerçek degerlılıgı ıle sız ılgılı kıslere yardım etmek isterim .

Orjinalden alıntı: sol7dier

Arkadaşlar geçen gün en sonunda yeter dedim gittim beyazıttaki sahaflar çarşısına oradan bir tag heuer aldım,para biriktirip isviçre mekanizma almayı denedim denkleşmiyor en iyisi böyle yapıyım dedim.Ne de olsa ertesi gün 4 yıl geçmesine rağmen lise arkadaşlarımızla büyük toplantı yapacaktık.Alıyım dedim ve aldım.
    Pilli mekanizma aldım çünkü otomatiklerin ilerde sorun yaşatacakları kesin daha önce ki tag heuer saatim otomaikti.neyse ki pilli olanda şu anda sorun yok gayet şık ve dikkati üstüne çeken bir model.

Aldığım saat tag heuer carrera chronograf model iç tarafı beyaz olan bir modeldir resim bulamadım ve çekme imkanım şu an yok o yüzden örnek çektim koydum en sevdiğim saatin çakma modelide olsa aldığım için mutluyum. Dilerim ki orjinalini almak onu takmak daaha bir başka havaya sokar insanı buna eminim umarım herkez istediği ve arzu ettiği şeylere kavuşur
    Son olarakta bir söz söylemek istiyorum
    İnsanı yaşlandıran yaşadığı Yıllar değil,Arzularıdır.
    />

Bende elime alıp inceleyip gönül rahatlıgıyla pilli bir replika almak istiyorum ama yasadigim sehirde(aydın) satan yokdur diye tahmin ediyorum bu arada fiyati ve resimleri eklersen sevinirim

• @Polemik

Yazdıkların için çok teşekkür ederim. İstediğim bazı bilgileri elde etmiş oldum.
    Evet sizinde belirttiğiniz gibi tasarımı hoşuma gittiği için aldım saati. ama bakıcaz,zaman göstericek,umarım pişman olmam:)

2.Sadece STAINLESS STEEL yazıyor. Dediğiniz gibi komple çelik yani. zaten ağırlığındanda belli maa bir forumda okuduklarım kafamı karıştırmıştı.

3.Tamiri yok :(. İşte buna üzüldüm :). Saatin arka kapak resmini en yakın zmaanda yollayacağım. Fakat saat arkasından açılacak şekilde yapılmamış. Arka kısmında sadece bir pil kapağı var. Yani içi açılmıyor:(

Saat camı internet araştırmalarıma göre mineral. Safir değil. Zaten safirlerde safir diye arkasında yazıyor sanırsam.

Cevabiniz icin tekrar tesekkur ederim!

• yorumun için saol polemik valla bilmiyorum arada kaldım servise mail attım aydın saate bise gönderin diyor ne olursa olsun bakalım size haber veririz ona göre onaylarsanız saati artık pil değişecek işte bakım yapılacak falan yaparız diyorlar bakalım aldığım saat çiye gideyim bir sorayım.saat le ilgili yorum larıda bekli yorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 5 Ekim 2008; 12:24:19 >

Orjinalden alıntı: delmaresaat

İyi günlerde kullanmanız dileği ile Şu anda TAG HEUER markanın en gözde modeline sahip olmussunuz CARRERA Replıka urunde olsa QUARTZ mekanızma secmenız de ısabet olmus durumdadır .Replıka urun grouplarında sormak ıstedıgınız tum sorular ı bana İletirseniz sevinirim .Ikı gundur sıte uzerındekı haklı olarak SAAT konusundakı tereddutlerını ınceledım .Lütfen hiçbir ticari maaiyet tasımayan ksımsal da olsa 35 yıllık saat konusunda ve piyasa gerçek degerlılıgı ıle sız ılgılı kıslere yardım etmek isterim .

Delmare saat siteni inceledim sitendeki bütün saatler replikamı
    sizce fiyat nasıldır?
    teşekkürler

SAATLER

SAATLER
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.