Şimdi Ara

SAATLER (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bravoecho

@teng,

Peki onu geçtik bu site sence nasıl, Panerai'lar başarılı gibi duruyor.... Bu arada resimleri alamadık hala

tıklayın...

Resimleri çekmeye çalıştım ama iyi çıkmadı, makinem bir arkadaşta. Gelsin onunla çekicem.
    Siteye gelince; Manuel winding panerai yazıyordu ama mekanizma valjoux idi ama kadran gmt idi valla gırgır diil doğru söylüyorum başka bir saatte valjoux yazıyordu ama saat kurmalı lemania idi. Bir başka omega da swiss makine diyordu ama japon citizen resmini koymuşlardı senin anlayacağın ...

• @Polemik,

İnan şu anda tüm o "SAATLER" forumunu baştan okuyorum. Birçok kaçırdığım bilgiyi, bilmediğim siteyi, "işte makine bu!" derken ir sonraki sayfada nasıl aldandığımı gördüm. Keşke Yiğit bey'le temas kurma imkanımız olsaydı yani mail ile felan da olsa çok iyi olurdu.

PO en büyük aday, lakin Aralık ayının sonuna kadar inceleme yapmaya ve düşünmeye vaktim var. Nasılsa Omega'dan V.Constatin'e, Rolex'ten Tag Heuer'e tüm markalar yaşadığım şehirde mevcut. Dolayısı ile inceleyip görerek karar vereceğim.

Replika konusu ise kendi başına bir okyanus, ayrı bir dünya... Almak istediğim saatlerin replikaları her yerde ama hangisi kalite hangisi dandik benim için seçmek çok zor. Bakalım bu işi nasıl çözeceğiz.
  • Anlaşılan gerçek 1. sınıf Swiss makine kullanan ve 1-1 replika üreten bir site bulmak için epeyce yorulacağız.... Böyle siteleri bilenler paylaşırsa sevinirim.
  • BRAVOECHO
    Makinelere çok fazla takılmana gerek yok. Eta dışındaki otomatikler yaramaz. Bir de rolex ve ötesi markaların makineleri varki bunlar 100 200 senedir geliştirdikleri kendi kalibreleri ve sadece kendi saatlerinde kullanıyorlar. Vacheron, patek ,jaeger,audemars, blancpain, perregaux (bulgarinin makinasını verir)zenith,lange, glasshütte, piguet,iwc gibi markalar. ama bunlar da ateş pahası saatler .
    kaliteli replikalarda eta 2824 veya 2836 kullanılır ikiside birbirine benzer. Resimlerini çekip yollayacağım.
    Bunların dışında mekanizmanın işi biter. Zaten makine taklit olsa bile ebat aynı olduğu için yerine 150 verip orijinal eta da taktırabilirsin.
    Hatta benim başıma da geldi; saati dinledim baktım 28800 sesi çıkmıyor ama kasa kadran cam muhteşemdi
    hatta tesadüf yanımızda hakiki constellation vardı yanına koyduk fark yoktu . Ben de bile bile saati alıp sonra içine 2824 taktırdım. yani diyeceğim mekanizmayı değiştirebilirsin, kayışı değiştirebilirsin ama camı zor kasa ve kadranı imkansız değiştiremezsin
    bu arada şayet görüntüsünü seversen tag Heuer in krono Link calibre 36 şiddetle tavsiye ederim. Çünkü içinde Zenith El Primero var kimse bilmez. Tag ile zenith aynı grupta (Moet- Hennessy) olduğu için herhalde Zenith'e dönüp '' hadi bakalım yap bi babalık'' demişlerdir . Zenith'de El primero yu Link serisine vermiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 3 Ekim 2008; 22:41:40 >

• @polemik ve @teng,

http://www.swissreplicastore.com/ sitesinden seçtiklerim:

IWC - Ingenieur Automatic AMG

OMEGA - SEAMASTER PLANET OCEAN

TAG HEUER - Carrera Chronograph Tachymeter

PANERAI - Daylight Chronograph

PANERAI - Luminor PVD

Şimdi sorum siz olsaydınız seçiminiz hangileri olurdu ? (orjinallik - makine kalitesi vs..)

Gerçi site biraz down halinde linkler düzgün çalışmıyor, hatta satın al linki bile

Birde host'un Cyprus olması biraz düşündürücü

• quote:

Orjinalden alıntı: bravoecho

@polemik ve @teng,

http://www.swissreplicastore.com/ sitesinden seçtiklerim:

IWC - Ingenieur Automatic AMG

OMEGA - SEAMASTER PLANET OCEAN

TAG HEUER - Carrera Chronograph Tachymeter

PANERAI - Daylight Chronograph

PANERAI - Luminor PVD

Şimdi sorum siz olsaydınız seçiminiz hangileri olurdu ? (orjinallik - makine kalitesi vs..)

Gerçi site biraz down halinde linkler düzgün çalışmıyor, hatta satın al linki bile

Birde host'un Cyprus olması biraz düşündürücü

Bence omega planet ocean
    neden dersen planet ocean almıştım. Kasa ve kadran çok iyi makine 2824 idi. Gördüğüm kadarıyla da o modelin replikaları hep başarılı oluyor. Çizik vuruk olursa bezelini değiştirip kasayı rodajlatabilirsin. makine sade bir makine komplikasyon yaratmaz
    İwc pahalı bir saat gibi durmuyor.
    Carreraya bayılıyorum ama replika chronolar sorun çıkartıyor. makine de orijinal değil. ama planet ocean düz 2824 kullandığı için onun orijinal olması çok mantıklı.
    Daylight chrono da aynı makina dezavantajı yaşıyor.
    Panerai de radiomir favori modelim ama pvd değil Çünkü çeliğin parlaklığı bu saati bambaşka yapıyor. Pvd ise mükemmel bir yemeğin üstüne tuz boca etmek gibi geliyor bana. Çünkü parlak çelik siyah kadran fosforlu dial ve tan rengi kayış kombinasyonu ideali bulmuş bence
    o SİTEDEN DEĞİL HİÇBİR SİTEDEN SAAT ALINMAZ
    ayrıca o kalite saatler burada daha da ucuz fiyata geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 4 Ekim 2008; 0:20:25 >

• @teng,

"Burada daha ucuza geliyor" derken birkaç kontak vermeniz mümkün mü? Bu gidişle sonuç almak epey vaktimizi alacak desenize
  • @bravoecho
    Kapalıçarşı 'ya uğrayabilirmisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 4 Ekim 2008; 1:21:33 >
  • http://www.tagheuer.com/the-collection/aquaracer/man/automatic-chronograph/index.lbl?lang=en bence bu saat rolex sb dende seamasterdan da daha şık hem çok daha ucuz bildiğim kadarıyla ama mekanızmasını bilmem naçizane fikrim...........
  • quote:

Orjinalden alıntı: teng

@bravoecho
    Kapalıçarşı 'ya uğrayabilirmisin?

aga kapalı çarşı kurtlar sofrası 100 dolarlık saati 500 dolara 1 sınıf diye gaktırıverirler vallaa aman ........
  • Şimidye kadar 5 tane 80 lirayla 150 lira arası(muhtelif kalitelerde) replika saat aldım kesinlikle pişmanım abicim gidin 700 lira versikten sonra çok şık modeller var isviçre malı ne bileyim bu foruma takılmasaydı heralde bitandaha alırdım bu ara aman dikkat........ Çünkü bir saat alıyorsunuz 2 ay sonra bidaha gidip alıyorsunuz nasıl iş anlamadım bay bay hastalık yapan bişi bu???
  • Bişey daha sormak istiyorum Rolexin Sea dweller submariner saatleri arasında görünüş olarak bi fark göremedim benwww.rolex.com
  • Yukardaki kıyaslamalar gerçekten hoş bizi Tudor hakkında bilgilendirirmisiniz bildiğim kadarıyla omega fiyatına rolex miş bunlar öylemi ; omega gibi eta mekanizma kullanıyormuş, gerisi rolexmiş heralde??

bu ne saçma fiyattır ki bu para verildikten sonra çok kral bi rolex alınmazmı ki?

http://www.chrono24.com/tr/search/index.htm?showid=1399044&showpage=8&dosearch=1&searchexplain=1&SEARCH_ADTYPE_ID=U&MODEL=tudor&numresults=183

http://www.chrono24.com/tr/search/index.htm?showid=1379268&showpage=7&dosearch=1&searchexplain=1&SEARCH_ADTYPE_ID=U&MODEL=tudor&numresults=183

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Bozer -- 4 Ekim 2008; 4:56:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bizantolog

Arkadaşlar elbette her ay 31 gösterecek. Dijital göstergeli bir saat alsaydınız keşke. Ama elle düzeltmenin ne gibi bir zararı olabilir? Sonuçta makinenin içinde bir tane disk var, 1-31 arası düzenli olarak değişir. Ay başı geldiğinde hemen düzelteceksiniz, sorun olacak bir konu değil, işin doğası budur.

Mekanik saatlerde Perpetual Calender tabir edilen modellerin fiyatları cüzdanı cebi filan yakar. Ama öyle bir mekanizma ki bu adamlar bu iş için kafa patlatıyorlar ve zaman/emek harcıyorlar, ucuz olmaz zaten.

işte size bence türünün en güzel Perpetual Calender örneklerinden biri:

SAATLER

aşık oldum.Nerede bulabiliriz bu saati.Herhalde tr yoktur.Birde fiyat herhalde epey tuzludur.

• quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa Bozer

Bişey daha sormak istiyorum Rolexin Sea dweller submariner saatleri arasında görünüş olarak bi fark göremedim benwww.rolex.com

sea dwellerde tarih kısmının üstündeki mercek yoktur. Ayrıca derinlere inerken helyum gazı için sağ tarafta subap vardır.
  • Tudor Rolex'in pazarlama ürünüdür. Yani regular rolex fiyatı çok fazla gelen müşteriye alternatif olarak daha ucuz olan tudor sunabilmek içindir. Fiyatı da Omegadan hayli düşüktür. Kendi kalibresini tudor da kullanmaz
    kullanamaz. O zaman da herkes gider Tudor alır.
    İçinde eta kullanılır. Bu markalar birbirlerine mekanizma da verirler.mesela rolex zamanında panerai ye Zenith rolex'e girard perrgeaux bulgari'ye vermiştir vs vs
    Ama gene de ekonomik olmak isteyen bir marka için gene en hesaplı, üretim maliyetini doğal olarak düşürmüş ve fiyatına göre çok kaliteli olan mekanizma eta'dır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa Bozer

Şimidye kadar 5 tane 80 lirayla 150 lira arası(muhtelif kalitelerde) replika saat aldım kesinlikle pişmanım abicim gidin 700 lira versikten sonra çok şık modeller var isviçre malı ne bileyim bu foruma takılmasaydı heralde bitandaha alırdım bu ara aman dikkat........ Çünkü bir saat alıyorsunuz 2 ay sonra bidaha gidip alıyorsunuz nasıl iş anlamadım bay bay hastalık yapan bişi bu???

Mustafa Bey,
    saat işi bir hastalıktır ki yakalandı iseniz geçmiş olsun epey bir süre geçmez. Önce ucuz replika ile başlar. Sonra kaliteli replika alırsınız, en sonunda gider birkaç marka alırsınız bu sizi uzun bir süre rahatlatır
    Aslında dediğiniz doğru kapalıçarşıda eta görmemiş kişiler eta saat sattığını söylüyor.
    Aldığınız o saatlerden ben Çinde çok aldım, ve en pahalısına perakende fiyatı 20 dolardan fazla para vermedim.Pazarlık yapın bunların kar marjı çok yüksektir.
    Eta yı tanıyıp nelere dikkat edeceğinizi bilirseniz Kapalıçarşı replikalar için iyi bir kaynaktır.
    Bu arada modellerin orijinalini öğrenmek için bol bol vitrin bakmanız gerekir.

• arkadaşlar şu sayfanın başındaki alıtıya bir bakın da bana yardımcı olun ya gözünüzü seveyim...
  • kapalı carsıya çok giderim zaten kardesimde orada calısıyor.ben orda daha birinci sınıf rep. görmedim.sadece bir yer var oda tanımadıgı kişilere kesinlikle satıs yapmıyor.genelde zengin turistle futbolcu sanat ve sosyete dünyasına satış yapıyor.yeride havuzlu restorant civarında dısardan cantacı gibi duruyo ama asma katta saat satıyor
  • Çünkü kime soracağını bilmezsen göremezsin. 1. kalite mallar tezgahta durma uzaktan çanta ile gelir.
    Daha önce söylediğim gibi her zaman iyi bir saat bulacağın da garanti değildir.
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.