Şimdi Ara

SAATLER (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-2-3-4... diye gidiyor ya normalde bir ay 30 da başa dönmesi gerekiyor diğer ay 31 inde.anca bu her ay 31 inde 1 e dönüyor yani bir ay 30 diğer 31 diye gitmiyor.sürekli 31 inde başa dönüyor.
  • dostum bendede seıko snd191p var buda aynı elle ayarlaman gerekiyor sabit takvimi devamlı 31 çeker perpetual calender falan olan takvimler var onlar öyle şubatı 30 çeken ay falan ayırıyor.
  • ee peki bunları her ay düzeltecek miyiz şimdi.
  • evet benim casio da aynı şekilde...her ay 31 gün gösteriyor...çok salakça bir iş yapmışlar...
  • bilsem alır mıydım almazdım olur mu öyle şey
  • Arkadaşlar elbette her ay 31 gösterecek. Dijital göstergeli bir saat alsaydınız keşke. Ama elle düzeltmenin ne gibi bir zararı olabilir? Sonuçta makinenin içinde bir tane disk var, 1-31 arası düzenli olarak değişir. Ay başı geldiğinde hemen düzelteceksiniz, sorun olacak bir konu değil, işin doğası budur.

Mekanik saatlerde Perpetual Calender tabir edilen modellerin fiyatları cüzdanı cebi filan yakar. Ama öyle bir mekanizma ki bu adamlar bu iş için kafa patlatıyorlar ve zaman/emek harcıyorlar, ucuz olmaz zaten.

işte size bence türünün en güzel Perpetual Calender örneklerinden biri:

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizantolog -- 2 Ekim 2008; 21:15:13 >

• Arkadaşlar daha önceki sayfalarda sizlerle aşağıdaki saati - ZENITH DEFY EL PRIMERO OPEN- almayı planladığımı paylaşmıştım. Son 3 gündür saatçileri dolaşarak bu fikrimi neticelendirmek istedim. Tabi dolaşırken birçok marka ve modeli deneme imkanım oldu. Bazıları ağırlık bazıları istenen meblağ bazıları ise tasarımdan dolayı elemelerimden geçti.

Öncelikle göz ziyafeti için 2 favorimi paylaşmak isterim:

1- ZENITH DEFY EL PRIMERO OPEN

en son 13.000 YTL civarına bıraktılar. Lakin elimde 10.000 YTL'lik daha uygun bir satıcı var. Ama ağırlığı düşündürücü... Birde yaşıma uygun olduğu kanaatinde değlim. Yani bunu takan kişinin hayatının da o paralelde olması icab eder... O kadar şaşaa beni kasar...

SAATLER

2- GLASHUTTE ORIGINAL PANO XL

Son derece asil duruşu olan 50 adetlik sınırlı imalatın no:35 kodlu parçasını deneme şanım oldu. Korkunç fiyat etiketini bir kenara bırakacak olursak hayatımda taktığım en klas saatti diyebilirim. Tam bu kadar sade bu kadar güzel bir saat ki anlatamam, gerçeiğini görmeden anlamak imkansız... Tüm gün takım elbise isteyen bir durumu var tabiki.

SAATLER

• ve şimdi daha uygun fiyatlı ve karar vermek için sizlerinde fikrini rica ettiğim 2 saat:

1- OMEGA SEAMASTER PLANET OCEAN 45.5mm

Sade ama şık, yine klas bir saat. 4100 YTL. Ama mekanizmayı göremiyorsunuz, bence tek eksisi bu. Günlük, iş için yada spor kıyafetle gayet uyumlu.

SAATLER

2- TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH TACHYMETER

Ortalıkta çakmasından fenalık geldiği için düşündüren, 3500 YTL'lik fiyatı ile en düşük fiyatlı olan saatimiz. Mekanizmanın gözükmesi artısı.

SAATLER

• quote:

Orjinalden alıntı: paTRon

bilsem alır mıydım almazdım olur mu öyle şey

dostum dediğin ayarı otomatik yapan en ucuz saatler bunlar fiyatları 750 ila 1000 ytl civarı

SAATLER

SAATLER

SAATLER

• @bravoecho

Glasshutte cidden şık bir saatmiş, ama dediğin gibi sürekli takım elbise gerektiriyor. Bu arada nedir fiyatı bu makinenin? Bir de sol taraftaki tuş ne işe yarıyor açıklar mısın? Omega Seamaster'larda yer alan helyum tahliye vanası tarzı bir şey mi?

Tercihe gelince, PO ve Carrera farklı saatler, bildiğin gibi Carrera'nın Omega'daki karşılığı Speedmaster'dır, bence Speedmaster serisinin de en alınası ve kült modeli de Professional'dır. Bildiğini düşünerek bilgi vermiyorum, ama bilgin yoksa bildiğimi paylaşırım.

Bu iki marka arasında benim tercihim Omega olurdu. Bana daha klas geliyor açıkçası. Seamaster serisi de kült bir seri. PO da bu serinin yeni ama kült adayı modellerinden. Ayrıca da spor Seamaster'lar arasında da en şık olanı, bence doğru bir tercih. 600 metrelik WR de ayrı bir keyif olmalı. Co-Axial mekanizma da bildiğim kadarıyla başarılı. Bir de Carrera'nın yenisi gelecekti, bu model artık biraz eski kaldı.

Senin yerinde olsam düşünmeden Omega'yı alırdım. Daha sade ve şık çünkü. Bir de kronolu saat kullandın mı bilmiyorum ama krono pek de kullanılmıyor açıkçası. Genelde saati güzel göstermekten başka işe yaradığı yok. Kronosuz düşünürsen PO bu fiyata en iyi alternatiflerden biri. Kronolu düşünürsen de mekanizması görünen, elden kurmalı bir Speedmaster Professional öneririm.

• bravoecho gösterdiğin saatler bence çok klasik. zenith ise tartışılmaz ama bence çok pahalı, cüzdan yakan bir fiyatı var. iwc marka saatlere baktın mıydı? şimdi acele etme bence. biraz daha bak. graham'lara bak, dünyada artık çok çok güzel saatler üretiliyor, mesela, sothis'in ikarus modeli tarz olarak beğendiğin saatlerden farklı ama bir görmeni isterim:

SAATLER
  • quote:

Orjinalden alıntı: bravoecho

Arkadaşlar daha önceki sayfalarda sizlerle aşağıdaki saati - ZENITH DEFY EL PRIMERO OPEN- almayı planladığımı paylaşmıştım. Son 3 gündür saatçileri dolaşarak bu fikrimi neticelendirmek istedim. Tabi dolaşırken birçok marka ve modeli deneme imkanım oldu. Bazıları ağırlık bazıları istenen meblağ bazıları ise tasarımdan dolayı elemelerimden geçti.

Öncelikle göz ziyafeti için 2 favorimi paylaşmak isterim:

1- ZENITH DEFY EL PRIMERO OPEN

en son 13.000 YTL civarına bıraktılar. Lakin elimde 10.000 YTL'lik daha uygun bir satıcı var. Ama ağırlığı düşündürücü... Birde yaşıma uygun olduğu kanaatinde değlim. Yani bunu takan kişinin hayatının da o paralelde olması icab eder... O kadar şaşaa beni kasar...

SAATLER

2- GLASHUTTE ORIGINAL PANO XL

Son derece asil duruşu olan 50 adetlik sınırlı imalatın no:35 kodlu parçasını deneme şanım oldu. Korkunç fiyat etiketini bir kenara bırakacak olursak hayatımda taktığım en klas saatti diyebilirim. Tam bu kadar sade bu kadar güzel bir saat ki anlatamam, gerçeiğini görmeden anlamak imkansız... Tüm gün takım elbise isteyen bir durumu var tabiki.

SAATLER

Glasshütte Türkiye'de nerede satılıyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: teng

quote:

Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR

quote:

quote:

Selamlar...

Arkadaşlar Rolex Daytona Winner nasıl bir saattir...

Rolex daytona saatlerin mercedesidir diyebiliriz.
    Aslına bakarsanız o saatin büyük başarısının altına zenith durmaktadır.
    Çünkü sadece rolex daytona için yaptığı makine uluslararası bir başarı kazandı. Aslına bakılırsa zenith her yönden rolex ten daha yüksek bir marka ama rolex kadar çok tanınmıyor. rolex 'in bu kadar tanınmasının sebebi makinalarının en iyisi olduğundan değil (üst düzey markaların vc pp ap gibi makinaları rolexten daha iyi) amerikalı yuppi lerin 1980 lerde bu saate aşırı ilgi gösterip fiyatını ve prestijini arttırmasından ileri gelir.
    Şöyleki 1980 lerin başında 900 dolar olan bir rolex 1990 lara geldiğinde 2700 dolar olmuştu bile.
    İsviçre markaları her sene ufak bir artış yaparak saatlerinin piyasasını yükseltir. Belki siz de farketmişsinizdir.Ben lafımı bitirince kadar da rolex daytonalarda kendi makinesini kullanmaya başladı tabii :_))) ama hala kapalıçarşıda eski daytonların değeri daha fazla

Teşekkürler hocam..Bana yurtdışından hediye rolex daytona winner geldi..Acaba satsam kaça satarım?

Saat hakikimi replika mı ?

1-1 orjinal replikaymış..Yani daha üst düzeyi yokmuş..Ayrıca birkaç sorum var...
     SAATLER

Saatin içindeki sol üst taraftaki yuvarlağın özelliğini anlayamadım vede dışındaki 60 dan 400 e kadar olan rakamların anlamlarını..

Ayrıca 2 Rolex Daytona,1 Rolex Submare mi ne..1 tane Cartier,1 tane IVC almış aileye tümden saat almış yani..Kendine de Frank Muller almış..Saatler Belçikadan geldi...Satan adam kaçak satıyormuş..Yani kutu felan yok çantayla geziyor ama kapı kapı değil yani adamı bilenler çağırıyor..

İsterseniz msn den görüşelim ayrıntılı..

İyi geceler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH-ALEMDAR -- 3 Ekim 2008; 2:29:13 >

• @Polemik,
    Glasshutte'nin fiyatı yaklaşık 40.000 YTL idi. Deneme esnasında fiyatı duyunca geçirdiğim anlık şoktan dolayı satış görevlisine o tuşun özelliğini soramadım, kendi web sitesinde reset tuşu olduğu yazıyor işlevi hakkında hala tam bir fikrim yok. Saatin WR özelliği 3atm olduğun için helyumla ilgisi yoktur diye düşünüyorum.

PO ve Carrera'yı karşılık gelmeleriden ziyade estetik olarak beğendiğim için seçtim. Mesela Tag heuer Calibre serileri de çok şık ama bana hitap etmiyor. Yada speedmaster tasarımından dolayı hayatta düşüneceğim bir model değil. Tercihim tamamen estetik bu 2 model konusunda. Zaten Carrera' nın yenisinin gelmeyişi yada gecikmesi diyelim beni biraz düşünmeme sebep oluyor. Dediğim gibi son çıkan Calibre serisi eğer Carrera Chrono'ların yerini alacaksa sorun yok zaten bana hitap etmiyor. Ama gidip aldıktan 2 ay sonra yeni seri çıkarsa çok üzülürüm.

Tercihim de seninki gibi Omega olacak sanırsam, çünkü kaba saba değil, günlük ve çalışırken takmak mümkün. Chrono olmasa da olur önceki saatlerimde vardı da ne oldu, 1-2 kere çalıştı. Estetik güzellikten başka bir artısı yok bu konuda sana katılıyorum.

Eğer PO hakkında bilgilerini paylaşabilirsen sevinirim.

• @bizantolog,
    IWC'de Ingenieur güzel bir model, lakin kayış ve kasa uyumu yok. O kayışın yanında 45.5mm'lik kasa devasa kalıyor ve kayış kopacakmış gibi bir görüntü arz ediyor. Gönül isterdi ki IWC - Panerai - Urwerk - Frank Muller vs... hepsinden birer adet alabilelim ama maalesef mümkün değil. Tavsiyen için çok teşekkür ederim lakin Ikarus bana göre biraz oturaklı bir saat yani modern bir yüzü olan saatlere ilgim daha fazla.
  • Glashütte Türkiye temsilcisi için tıklayın..

quote:

Glasshütte Türkiye'de nerede satılıyor?
  • Tag dediniz mi en güzel modeli aqua racerdır (her nekadar carrera en meşhur olanı olsa bile) Birde Tudor var onlarda çok şık, web sitesine bir bak bence; Tw steellin diver saatleride çok şık,ama modern ve deişik bir saat arayan birisi Hublotları es geçmemeli naçizane fikrim;
  • @bravoecho

Glasshutte fiyatı iyiymiş gerçekten. Özellikleri ne gerçekten merak ettim. Tourbillion de değil sanırım. Biraz araştıracağım, bakalım neymiş bunun farklılığı.

Gerçi biraz eleştirir gibi olacak ama Carrera'yı beğenip Speedmaster'ı beğenmemeni çözemedim. Görsel olarak aşağı yukarı aynı saatler. Kronometre dizilimleri farklı, bir de Omega'da ayın kaçı olduğunu gösteren özellik yok. Bunun dışında tamamen aynı denebilir. Bir resim koyuyorum, ama aynı saatten bahsettiğimizi düşünüyorum.

SAATLER

PO benim hastası olduğum saatlerden biri, ama 42 mm versiyon bana daha uygun sanırım.(4.000 YTL civarı bir para bulsam ilk alacağım şey bir PO olur, arada kazı kazan alıyorum ama nafile, daha uzun süre Tissot ile devam bu gidişle) Bileğin kalınsa 45.5 daha iyi olur tabi. Resimdeki PO'nun kadran-kordon kombinasyonu da bence çok başarılı.

Saat hakkında çok bilgim yok. 600 metre WR ile forumlarda Rolex Sea Dweller ile kıyaslanıyor ve fiyat açısından çok daha uygun. Mekanizma modifiye edilmiş ETA ya da Lemania'dır diye tahmin ediyorum. Saat biraz kalın, ama zaten spor bir saat aradığın için bu bir sorun değil. Bir de İsviçre saatlerinin klasik özellikleri olan yüksek kaliteli çelik, safir kristal cam, COSC gibi özellikleri saymama gerek yok sanırım.

Benim cevaplayamayacağım tüm soruların cevaplarınıwww.watchuseek.com adresindeki Omega forumunda bulabilirsin. PO kullanıcısı sayısı oldukça fazla ve saatlerini deli gibi seviyorlar. VW başlığındaki Passatçılar gibi düşünebilirsin.

Sorun varsa ben yine buradayım, her zaman beklerim ama bir şartla: saati alırsan resimleri isterim burada.

İyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 3 Ekim 2008; 3:44:25 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar...

Arkadaşlar Rolex Daytona Winner nasıl bir saattir...

Rolex daytona saatlerin mercedesidir diyebiliriz.
    Aslına bakarsanız o saatin büyük başarısının altına zenith durmaktadır.
    Çünkü sadece rolex daytona için yaptığı makine uluslararası bir başarı kazandı. Aslına bakılırsa zenith her yönden rolex ten daha yüksek bir marka ama rolex kadar çok tanınmıyor. rolex 'in bu kadar tanınmasının sebebi makinalarının en iyisi olduğundan değil (üst düzey markaların vc pp ap gibi makinaları rolexten daha iyi) amerikalı yuppi lerin 1980 lerde bu saate aşırı ilgi gösterip fiyatını ve prestijini arttırmasından ileri gelir.
    Şöyleki 1980 lerin başında 900 dolar olan bir rolex 1990 lara geldiğinde 2700 dolar olmuştu bile.
    İsviçre markaları her sene ufak bir artış yaparak saatlerinin piyasasını yükseltir. Belki siz de farketmişsinizdir.Ben lafımı bitirince kadar da rolex daytonalarda kendi makinesini kullanmaya başladı tabii :_))) ama hala kapalıçarşıda eski daytonların değeri daha fazla

Teşekkürler hocam..Bana yurtdışından hediye rolex daytona winner geldi..Acaba satsam kaça satarım?

Saat hakikimi replika mı ?

1-1 orjinal replikaymış..Yani daha üst düzeyi yokmuş..Ayrıca birkaç sorum var...
     SAATLER

Saatin içindeki sol üst taraftaki yuvarlağın özelliğini anlayamadım vede dışındaki 60 dan 400 e kadar olan rakamların anlamlarını..

Ayrıca 2 Rolex Daytona,1 Rolex Submare mi ne..1 tane Cartier,1 tane IVC almış aileye tümden saat almış yani..Kendine de Frank Muller almış..Saatler Belçikadan geldi...Satan adam kaçak satıyormuş..Yani kutu felan yok çantayla geziyor ama kapı kapı değil yani adamı bilenler çağırıyor..

İsterseniz msn den görüşelim ayrıntılı..

İyi geceler..

Saat 9 tarafındaki kısım kronometreyi saat olarak gösterir.
    Bezelin üstündeki sayılara Tachymetre denir. hız ölçmeye yarar.Araba yarışlarında kullanılır(rolex daytona da adını daytona yarışlarından almıştır).Kronometreye basılır, araç bir mil veya km yaptığında kronometre durdurulur ve gösterdiğirakam okunarak aracın saatteki hızı öğrenilir.
    Msn im yok pm atabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.