Şimdi Ara

SAATLER (814. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 812813814815816
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • genelde makine çapları belli standart ölçülerde üretilir ancak!,polemiğinde bahsettiği gibi şu sebeplerle değişim yapmak çok çok zor olur:kadranı makineye bağlayan ayakların konumlandığı noktalar,saatin tepesinin bulunduğu konum,akrep yelkovan saniye kollarının giriş deliği ve bu deliğin yükseklik farkları ve en önemlisi makine boyutundaki kalınlığın kasaya uygunluğu

eğer tüm bu şartları-ölçüleri birebir taşıyan bir makineyi bulursanız bahsedilen proje yapılır,niye olmasın,ama duyduğum pratikte böyle uygun makineler bulmak çok zor oluyor

bu iş kolay olsa ve uygun rolex makinesi bulsam bende citizen saatime rolex makinesi takacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifujack -- 16 Aralık 2010; 1:11:23 >
  • abi her konuda gerçekten çok bilgilisiniz. ama saati teslim almada mı hiç biliginiz yok. yapmayın yaaa!
  • herkes bildiğinden bir kaç kelime yazsa yaşadığı deneyimlerden neler çıkar ortaya. hiç mi saat satın alan yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolkanimmortal
    abi her konuda gerçekten çok bilgilisiniz. ama saati teslim almada mı hiç biliginiz yok. yapmayın yaaa!

Saatci ikinci el saati sıfır diye satabilir kolaylıkla. Kordon deri ise değiştirilir. Kasaya da polisaj yapılır ve işlem tamam. Polisaj işçiliği iyi ise anlamak cor zordur. Bence sen saat sıfır mı diye kuskulanacagina iyi bir saatci bul.

Yabancı saat forumlarını takip ederim. Saat almakla ilgili tek sey söylerler: buy the seller, not the watch. Satıcın iyi olmazsa parana yazık edersin. 3 kuruş az vermek için güvenilir bir saatciden alışveriş yapmamazlik etme. Unutma ki malın fiyatı gercek olamayacak kadar iyi ise, gercek değildir.

Saat alırken nelere dikkat edilir sorusunun cevabı ise çok uzun. En iyisi saati dikkatlice incele. Bilinen markalardan şaşma. Saat kolunda rahat degilse sakın alma. Satıcının gazına gelme. Her seyden önce, iyi bir saatciye git. 3 kuruş ucuz olacak diye parani kaptırma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 16 Aralık 2010; 1:24:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cakitay

İnvicta Swiss Combat 6516 hakkında ne düşünüyorsunuz.hafif loş ışıkta okuması kolaymı akrep yelkovan gözükebiliyor mu

sorum kaynamış gibi olmuş bilgisi olan varmı
  • Merhaba arkadaşlar,

Bugün sirkecide bir dükkandan "Claude Bernard" marka bir saat aldım. Klasik deri kayışlı bir model. Çok şık görünüyor ve isviçre malı yazdığı için aldım. Uygun fiyatlı bir saat. Ancak internette marka ile ilgili olumlu ya da olumsuz herhangi bir bilgi bulamadım. İnternet sitesi detaylı bilgi içermiyor.

Bu marka hakkında bilgisi olan var mı, nasıl bir markadır?
  • Bir de şu Frederique Constant'ı çok beğendim. Ancak internette dolaştığımda replikası olduğunu gördüm, orjinal olduğunu nasıl anlayacağım, bilmeden sahte bir saate tonla para vermek istemiyorum.

http://www.frederique-constant.com/en/watch_FC-220SW4S6.htm
  • merhaba arkadaslar tissot marka bir saatim var saatin içi siyah aynı saatın içi beyaz olanı da var acaba benim bu saatin içini beyaz olaraj değiştirebilir miyiz?Fiyat ve yer hakkında fikir verebilecek olan var mı?Ayrıca saatin kordonu kötü duurumda eğer içini değiştirebilrsem kahverengi değistiremesem siyah kordon alıcam orjinal değil ama kaliteli kordon satılan yer bilen varsa yardımlarını bekliyorum.
  • Kadrani değiştirmek astarı yüzünden pahalıya gelir. İkinci el kadran bulursanız güzel olur ama ikinci el kadran bulmak imkansıza yakın.

Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama İstanbul'da kordon için Dogubank'ta Baron vardır, orada istediğiniz tipte kordonu makul fiyata bulursunuz.
  • ahh ahh

SAATLER
  • Yeni model sanırım. Fiyatı ne kadar?

Çelikse 6.000 Chf civarı vardır diye düşünüyorum.

•  SAATLER

SAATLER

SAATLER

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis78

quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

@Muhendis78 takip ediyorum biraz geç oldu ama sonunda olayı çözmüşün

Evet gecenin şu saati dert oldu bana :)
    Neyse rahatladım artık uyuyabilirim :)

Mühendis hocam şu seiko için ne dersin iş yaparmı

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vector x-31 -- 16 Aralık 2010; 17:20:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

ahh ahh

SAATLER

• Maurice Lacroix'in büyüsüyle benim sorularım arada kaynamış =) Yok mu claude bernard'ı bilen? Frederique Constant'ın da replika olup olmadığını nasıl anlarım?
  • quote:

quote:

quote:

SAATLER

ı-ıhhh
    Kinetic dedikleri olayı çok sevemedim ben.. Pilli işte..
    Bi de bi tomar para alıyorlr bunun için..

Seiko'nun buna benzer saatleri var.. Çok para verecem dersen "spring drive" serisi otomatik saatleri var.. Haftada 1 sn falan sapıyor diyorlar.. Aşmış gitmiş bir mühendislik dehası onlar.. Ama tabi 2-3 bin usd sanırım :)

Şu saat yerine burada birkaç sayfa önce verilen Citizen Eco-Drive serisi saatleri tercih ederim ben.. Evet o da quartz temelli ama çok daha uzun ömürlü olduğu söyleniyor.. Bence daha da şık..

• quote:

quote:

quote:

quote:

SAATLER

ı-ıhhh

Seiko'nun buna benzer saatleri var.. Çok para verecem dersen "spring drive" serisi otomatik saatleri var.. Haftada 1 sn falan sapıyor diyorlar.. Aşmış gitmiş bir mühendislik dehası onlar.. Ama tabi 2-3 bin usd sanırım :)

Şu saat yerine burada birkaç sayfa önce verilen Citizen Eco-Drive serisi saatleri tercih ederim ben.. Evet o da quartz temelli ama çok daha uzun ömürlü olduğu söyleniyor.. Bence daha da şık..

hocam bu saat Pilli değil yanlışın var tam ortada yazan yazıya odaklan....^^

• Pilli hocam pilli de şarj edilebilir pilli işte..
    Kinetic dedikleri şey kendini hareket enerjisi ile şarj eden bir aküden ibaret..
    O Akü'nünn de ömrü sönsuz değil.. Belki pil gibi 2 sene değil ama bu da 5-6 sene sonra cırtlıyor.. :)
    Saniye öyle yağ gibi akmıyor.. tık tık gidiyor işte..
    Bildiğin pilli..

Kinetic değil "Automatic" peşinden gidiniz ... :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

SAATLER

ı-ıhhh

hocam bu saat Pilli değil yanlışın var tam ortada yazan yazıya odaklan....^^

Önüne gelen bu saatten kullanıyor. Pilli değil ama pilliden ne farkı var. Saniyenin tek tek atışı iğrendiriyor beni.

• quote:

Pilli hocam pilli de şarj edilebilir pilli işte..
    Kinetic dedikleri şey kendini hareket enerjisi ile şarj eden bir aküden ibaret..
    O Akü'nünn de ömrü sönsuz değil.. Belki pil gibi 2 sene değil ama bu da 5-6 sene sonra cırtlıyor.. :)
    Saniye öyle yağ gibi akmıyor.. tık tık gidiyor işte..
    Bildiğin pilli..

Kinetic değil "Automatic" peşinden gidiniz ... :)

eyvallah....^^ forever automatic
  • 
Sayfa: önceki 812813814815816
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.