Şimdi Ara

SAATLER (813. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 811812813814815
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Swatch YGS-466 nasıl saat arkadaşlar ben çok beğendim güzel ve fiyatıda uygun
  • quote:

Orijinalden alıntı: polish

saat ve dakiklik konusunda takıntınız varsa, digital saat kullanacaksınız, fakat ben digital saatide erkeğe pek yakıştıramıyorum, guartz analog saatlerde sapma yapar,

sapma işini çok kafaya takmayın, orta halli bir swiss otomatik günde 2-3 sn sapar , ayda maksimum 2 dakika eder. ayda bir kere, 2 dakika ileri, yada geri almak yeterlidir.

fakat olayın birde şu boyutu var, mekanik saate birkere bulaştınızmı, o iş 1 saatle kalmaz. mekanik saat severlerin en az 4-5 farklı saati vardır. (bu rakamı binlere çıkaran mekanikçilerde mevcut), o yüzden sürekli aynı saat kullanılmaz ,3-4 günde bazen haftada bir farklı saat takılır, resmi ve spor kıyafete göre saat değiştirilir. maksimum 1 hafta kullanılan bir saatin sapmasıda toplamda en fazla 20-30 sn olur. bu kadar farkıda kimse hissetmez.

eğer durumunuz iyse bir rolex alırsınız, sapma vs nedir unutursunuz

Sanırım haklısınız. Ayda 1-2 dakika sapma önemli bir değer değil. Zaten şu anda bir Citizen Marinaut saatim ve tamamen LED'lerden oluşan bir Tokyo Flash üretimi saat ile Leiji Matsumuto 55. yıldönümü saatim var. Bundan sonra mekanik saatlere bakmak en mantıklısı olacak. Zaten özünde analog ruhlu bir adamım, büromdaki radyom bile Tivoli Model One Fiyata gelince, yurt dışını baz alırsak yaklaşık 1.000 TL civarında mekanik bir saat alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 15 Aralık 2010; 19:49:33 >

• Cahilliğime verin size amatörce bir soru soracağım.

http://www.saatkuz.com/?urun-detay_644_Swiss_Military_Cavalier_2607-06_4106_04_007.html

Şu ilanda pil ömrü için 48 saat denmiş. Acaba burada yazımda bir hata mı var yoksa o saatin 48 saatte bir pilimi mi bitiyor? Açıklarsanız sevinirim.
  • şimdi bir fikir geldi aklıma bir sorayım dedim ebay da mekanizma satan isviçreli bir amca var:)
    mesela seiko 5 alsam içini soksem ve aynı çap rolex lerde kullanılan mekanizma alsam monte edebilirmiyim...
    bir nevi modifiye saat yapacağım böylece sapmasıda az olur....uyum sorunu olamzsa modifiye yapmak hoşuma gider....
    bu birazda opel arabaya ferrari motoru takmak gibi olacak....
    kısaca rolex i olup içini açan var mı:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GooodJob

Cahilliğime verin size amatörce bir soru soracağım.

http://www.saatkuz.com/?urun-detay_644_Swiss_Military_Cavalier_2607-06_4106_04_007.html

Şu ilanda pil ömrü için 48 saat denmiş. Acaba burada yazımda bir hata mı var yoksa o saatin 48 saatte bir pilimi mi bitiyor? Açıklarsanız sevinirim.

Yanlış yazmışlardır.

Otomatik saatlerin güç rezervi genelde 2 gün olur. Bunun özelliklerini yazarken büyük olasılıkla otomatik benzer bir saatin özelliklerinden kopyaladılar ve bunu silmeyi unuttular.

• quote:

Orijinalden alıntı: polish

quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31
    bu arada senin swiss m. hanowa chronograph de baya güzelmiş hemde o fiyata benimde fena kanıma girdi nerden aldınız

pm attım

Hocam bir pm de ben alabilir miyim?

@Polemik: İlginize çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GooodJob -- 15 Aralık 2010; 20:41:59 >
  • Rica ederim.
  • ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    ******************************************************************************************************************************************

Beyler 2 gün sonra fossil fch 2573 modlindeki saati almak üzere bir saatçiye gidicem. Acaba saati alırken nelere dikkat etmeliyim. Ben daha önce hiç saat almadım yani bu konuda hiç bilgim yok. Bana tam detayıyla madde madde dikkat etmem gereken kıstasları yazabilirseniz duacınız olurum. İlk sahibi olucağım saat. İlkler önemli. Bu konuda ustaca yorumlarınızı rica ediyorum. Şimdiden bu konuyla ilgili emeği geçen usta arkadaşlarıma teşekkürler.

-Herhangi bir yerindeki yazıya dikkat etmelimiyim?
    -Pil ömrünü nasıl öğrenebilirim?
    -Kullanılıp kullanılmadığı nasıl anlaşılır?
    -Üretim tarihiyle pil ömrü arasında bir ilişki var mı? Çok eski bir yılda üretilmiş bir pilli saatin pil ömründe bir sorun olur mu?
    -Garanti konusunda nerlere dikkat etmeliyim?
    -Garanti için özellikle aldığım yereden hangi işlemin yapılmasını talep etmeliyim?

Yukarda bir kaç amatörce kendi çapımda merak ettiğim soruları yazdım. Sizde ek sorularla cevaplar verirseniz sevinirim.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????*****************************************************************************************************************************************

• quote:

Orijinalden alıntı: td80

şimdi bir fikir geldi aklıma bir sorayım dedim ebay da mekanizma satan isviçreli bir amca var:)
    mesela seiko 5 alsam içini soksem ve aynı çap rolex lerde kullanılan mekanizma alsam monte edebilirmiyim...
    bir nevi modifiye saat yapacağım böylece sapmasıda az olur....uyum sorunu olamzsa modifiye yapmak hoşuma gider....
    bu birazda opel arabaya ferrari motoru takmak gibi olacak....
    kısaca rolex i olup içini açan var mı:)

Çok yazık olur bence.

Rolex makinesini Seiko 5'e takmayı düşündüğünüze göre baktığınız makinenin fiyatı düşük olmalı. Eski makine, bakımını kim yapacak? Parçası bulunacak mı?

Her şeyden önce, kullandığınız saat ne olmuş olacak? Seiko mu, Rolex mi?

Ben daima orjinal taraftarıyım. Mutlaka Rolex kullanmak istiyorsanız Date serisine göz gezdirmenizi öneririm. 34 mm'lik çapı ufak kalsa da estetik açıdan kötü bir saat değildir, fiyatları da sunduğu kaliteye göre bence kabul edilebilir seviyelerde.

• Beyler bu saati önerirmisiniz , veya bu saate alternatif neleri önerirsniz 700-800 arası

EMPORIO ARMANI AR0584

SAATLER
  • Almak istediğim saat o kadar da mükemmel bir saat değil onun farkına vardım. ama dediğim gibi benim ilk saatim olucak ve beyendim de bu sefer. Bana belirteceğiniz öneriler en azından ilerde alıcağım saatler içinde küçük bir deneyim niteliğinde olucak. Lütfen tam detaylı yorum yaparsanız çok iyi olur. Biraz komik olucak ama ; kendinizi bu saati almak istiyor FARZEDİN! ve saatçiden içeri girdiniz adam saati öylece önünüze koydu neye bakarsınız , nelere dikkat edersiniz , saatçiden ne talep edersiniz garantiyele ilgili ve benzeri şeyler bi bilgi paylaşımı yapın üstatlar. çırağım daha bi eğitim lütfen. konuşturun parmakları çok mu şey istedim. rica ediyorum yardım

Gerçekten yardımcı olucak üstada bütün içtenlğimle duacı olucam

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=45246873

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkanimmortal -- 15 Aralık 2010; 23:37:36 >

• Bu fiyata bu saati önermem.

Seiko ve Tissot modellerini incelemenizi öneririm.

Tasarım olarak moda markalarını seviyorsanız Clavin Klein bakın. Swatch Grubu'na dahildir ve gerçek anlamda Swiss Made'dir.
  • polemik nickli abicim bi bana da yardımcı olabilir misin? Bilgi düzeyin yüksek bir abiye benziyorsun bir yardım edebilirmisin? 2 tane yazı var yukarda. Bana ait. bi cevap verme durumun var mı? müsait misin?
  • benim demek istediğim elimizdeki saatin mekanizmasını daha kaliteli bir hale getirebilirmiyiz çünkü satılan makineler uygun geldi bana...yeni ikinci el fark etmez....neyse bir deneyeceğim bakalım....
    son olarak şu yukarıdaki armani nekadar çok soruluyor ve satıyor ....
  • quote:

benim demek istediğim elimizdeki saatin mekanizmasını daha kaliteli bir hale getirebilirmiyiz çünkü satılan makineler uygun geldi bana...yeni ikinci el fark etmez....neyse bir deneyeceğim bakalım....

Aynı şey benimde aklıma gelmiyor değil.piyasada satılsn kaliteli mekanik saat sayısı model olarak pilli saatlere göre çok az güzel olanlarında fiyatları malum zaten.Bende sizin gibi diyorum ki ebaydan 15-20 $ a bir mekanizma hatta ince olduğu için kurmalı bir mekanizma alsam ona uygun pilli bir saatin kasasına yerleştirebilirmiyim hatta tasarım olarak albenisi olan ama kaliteli olmayan çin saatleri bile olabilir neden olmasın ki zaten saatlere verilen paranın büyük bir kısmı marka değerine verilmiyor mu hem markasız veya melez bir saat beni rahatsız etmez aksine saatin bir eşinin olmadığını bilmek beni mutlu eder limited edition yani

• quote:

Orijinalden alıntı: wolkanimmortal
    polemik nickli abicim bi bana da yardımcı olabilir misin? Bilgi düzeyin yüksek bir abiye benziyorsun bir yardım edebilirmisin? 2 tane yazı var yukarda. Bana ait. bi cevap verme durumun var mı? müsait misin?

Fossil hakkında hiç bilgim yok. Kimisi Amerikan, kimisi Çin diyor. Ben olsam Seiko dusunurdum. Alternatif olarak da Citizen, Orient ve Pulsar'a bakardım.
  • quote:

benim demek istediğim elimizdeki saatin mekanizmasını daha kaliteli bir hale getirebilirmiyiz çünkü satılan makineler uygun geldi bana...yeni ikinci el fark etmez....neyse bir deneyeceğim bakalım....

Makinenin kasaya sabitlenmesi ve kolların makineye monte edilmesi zordur diye düşünüyorum.
  • peki abi saati satın alırken alırken neye dikkat edim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkanimmortal -- 16 Aralık 2010; 1:00:01 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

quote:

Hocam acaba 500-600TL arasında üniversite öğrencisine yakışacak spor bir saat arıyorum. Önerileriniz nedir acaba? Bileğim çok kalın değil bu arada. Ayrıca deri kordonlu bakıyorum ama sizin her türlü önerinize açığım.

Yok mu öneride bulunucak?

http://www.siparissaati.com/pinfo.asp?pid=18700

http://www.siparissaati.com/pinfo.asp?pid=19380

http://www.hepsiburada.com/Liste/tissot-t34172852-erkek-kol-saati/ProductDetails.aspx?productId=satstt34172852&categoryId=25008404#Gorseller

http://www.hepsiburada.com/Liste/tissot-t0356171605100-erkek-kol-saati/ProductDetails.aspx?productId=satistt03561716051&categoryId=25008404#Gorseller

http://www.saatcity.com/pinfo.asp?pid=17219

http://www.hediyesaati.com/product_info.php/products_id/4139-SEIKO-SPC003P

http://www.saatium.com/Hamilton-HM76412553-Erkek-Saati_2058.html#0

pazarlıkla ve saatçiden alırsanız çok daha uygun fiyatlara alabilirsiniz

Hocam öncelikle zaman ayırdığınız için çok teşekkürler. Önerdiğiniz saatlerin hepsi birbirinden güzel. Seiko Sportura 1/100 sec. Recrograde Chronograph'i çok beğendim ancak bütçemi biraz aşıyor. Acaba Güngören'deki mekanlarına gidip pazarlık yapsam fiyat en azından 700lere iner mi? Veya saatime 1-2 ay daha geç kavuşacağım. Ama o saat için değer

pazarlık etmenize bağlı ... Sıkı bir pazarlıkla 600 liraya alırsınız

• saati teslim alırken sıfır olduğunu nasıl anlarım. yada özellikle dikkat etmem gereken birşey var mı???????????
  • 
Sayfa: önceki 811812813814815
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.