mühendis 78 sana çok teşekkür ederim benim 1 ay önce aldığım ve yeni elime geçen Hamilton da swiss made yazmıyordu yani hiçbirşey yazmıyordu sahte saati kaklaladılar diye düşünüyordum nasıl geri yollarım ne yaparım diye düşünüyordum şimdi içim rahat en azından mantıklı bir açıklamam var...tekrar teşekkürler....
Arkadaşlar bana da acil tavsiye lazım. Limit en fazla 300 TL. Hem spor olarak hem klasik olarak kullanılabilecek bir model olursa iyi olur. Deri kordonlu olanları pek sevmiyorum ama çok önemli değil. Şık ve güzel bir model olsun yeter.
quote:
Orijinalden alıntı: GaCCaLL
Polish ustam yorumun için teşekkür ederim.gerçekten bu kadar çabuk cevap beklemiyordum :) şuan kullanmakta olduğum bir hamilton khaki frogman var
gündelik olması açısından demiştim gidip pilli bi saat alacağıma otomatik olsun demiştim ama genegörünen o ki gene seikoya dönsek akıllıca bir hareket etmiş olucaz galiba aklımda sekio skz227 veya 229 var uzun zamandır ama bu ara onlara bi bütçe ayırmak pek işime gelmiyor birde pek satılık yok sanki bu skz 227 fiyat aralığı ne civarda bir bilginiz var mı iki model için?
skz227
skz229
bu iki saatin görünümü açısından başka bir farklılığı yok galiba kordon ve iç renk olarak?
hamilton saatiniz çok güzel, sapması cosc ayarındadır. titanyum kordonlusunu kullanıyorum. böyle bir saati çıkarıpta, peşinden çin otomatiği kullanmak olmaz
diğer 2 seikonun pek farkı yok, fakat 227 japon üretimidir, meraklısı çok, üretimide az olunca, uygun fiyata bulunması zordur, uygun fiyata buldunuzmu kaçırmayın. 229 ise singapurda üretiliyor, kalite olarak farkı yok, piyasada daha fazla olduğu için fiyatıda diğerine oranla uygun, 180-250 dolar arasına bulunabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: imdat çekici
kadranı beyaz klasik sinn tarzı bir saat tavsiyesi istiyorum. ayrıca damasko nasıl?
damasko saatler alman malı, çok fazla malumatım yok ama, kullananlar memnun, kalitesinin iyi olduğu söyleniyor. mekanizma olarak eta kullanıyorlar. fakat piyasada bulmanız çok zor. almanya-avusturya civarından birine getirtebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: ŞAMAN
quote:
Orijinalden alıntı: polish
quote:
Orijinalden alıntı: ŞAMAN Merhaba Arkadaşlar, Hafif olması ve kolda kendini az hissettirmesi nedeniyle titanyum saat almak istiyorum. Hem kasası hem de kordonu titanyum olan, günlük kullanıma uygun, 1000 lirayı geçmemek şartıyla, ne alabilirim?
titanyum, silikon kordonla birlikte, özellikle yazın çok rahat ve kullanışlı olur, full titanyum otomatik bir saat 1000 TL altında olamayacağı için, pilli seikolara bakın. 400-500 liraya bulunabilir.
Teşekkür ederim arkadaşım. Model ismi önerebilir misin?
google görsellere seiko titanium yazın, birsürü model çıkıyor, oradan inceleyebilirsiniz, ayrıca citizen eco-drive titanyumlarada bir göz atın.
quote:
Orijinalden alıntı: Polemik
quote:
Orijinalden alıntı: bravoecho eEE nooldu Omega SM PO'dan vaz mi gectin?
quote:
Ben bir Blancpain Fifty Fathoms alsam yeterdi.
PO'dan vazgeceli uzun zaman oldu. 8 ay önce yeşil camli Milgauss aldım.
Şimdiki hedef ise Fifty Fathoms. Çelik bilezikli ve kronografsiz model. Fiyatı ise biraz tuzlu ama FF orta hatta uzun vadede gerçekleşecek bir hedef. Geçenlerde inceleme fırsatı da buldum. Safir ve bombeli cam ve bezeli mükemmel görünüyor. Kasa işçiliği mükemmel.
Makinesi ise inanılmaz. 120 saat güç rezervli. Tamamen BP üretimi. COSC yok ama onun yerine BP'nin çok sıkı standartlarını karşılıyor.
sayın polemik, saati nerde incelediniz acaba? bu saati görmeyi çok arzu ediyorum
quote:
Orijinalden alıntı: de-ka
704...le başlayanlar 38mm.dir, 705...le başlayanlar 42mm. dir.
quote:
Orijinalden alıntı: vertas
Arkadaşlar bende yurtdışı açık artırma sitesinden alacağım galiba araştırıyorum. Hamilton H70455733 modelinin kasa çapı nedir? Üç sitede baktım farklı yazıyor 38mm, 40mm ve 41mm. Bu saatin fiyatı 275$ civarı kapatıyor açık atırmada. Sizce bunun yerine ikinci resimdeki 44 mm çaplı H70615733 modeline mi yönelsem 300$ civarı kapatabilirim sanırım. Sizce bu fiyatlar uygun mu? H70455733
H70615733
birde, kurmalı 44'lük var (unitas'lı)
quote:
Orijinalden alıntı: kalyente11
quote:
Orijinalden alıntı: kalyente11
mrb arkdaslar ilk defa saatçiden bi saat aldım daha önce hep hediye gelirdi.begenerek almak nasip olmamıstı kuz saatten 318 liraya viceroy 432055 aldım bu saat nasıl bir saattir.netten baktıgımda bi şey bulamadım pek bilinen bir marka değil heralde satan adam bana tag hauerle ortak oldugunu söylemişti bu markanın yorumlar için şimdiden tşkler...bu arada saat almak bağımlık yapıyormus
yokmu yorum yapacak merak ettim nasıl bir saat bu gidip kalitesiz bir mekanizmalı bir saatmi aldım???
inanın ilk defa sizden duyduğum bir marka, birşeyler bilseydim yazardım.
quote:
Orijinalden alıntı: GooodJob
quote:
Orijinalden alıntı: GooodJob
Hocam acaba 500-600TL arasında üniversite öğrencisine yakışacak spor bir saat arıyorum. Önerileriniz nedir acaba? Bileğim çok kalın değil bu arada. Ayrıca deri kordonlu bakıyorum ama sizin her türlü önerinize açığım.
Yok mu öneride bulunucak?
fiyat veripte, saat isteyenlere cevap yazmıyorum ama madem öğrencisiniz ve parada kolay kazanılmıyor, gidip 500-600 lirayı tuhaf saatlere vermenizi istemem,
en azından ne tarz saatleri seversiniz, kronometreli - düz, büyük - küçük, sade - cafcaflı, açık tonlar - koyu tonlar vb gibi bilgi verinki yelpaze daralsın.
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: bravoecho eEE nooldu Omega SM PO'dan vaz mi gectin?
quote:
Ben bir Blancpain Fifty Fathoms alsam yeterdi.
PO'dan vazgeceli uzun zaman oldu. 8 ay önce yeşil camli Milgauss aldım.
Şimdiki hedef ise Fifty Fathoms. Çelik bilezikli ve kronografsiz model. Fiyatı ise biraz tuzlu ama FF orta hatta uzun vadede gerçekleşecek bir hedef. Geçenlerde inceleme fırsatı da buldum. Safir ve bombeli cam ve bezeli mükemmel görünüyor. Kasa işçiliği mükemmel.
Makinesi ise inanılmaz. 120 saat güç rezervli. Tamamen BP üretimi. COSC yok ama onun yerine BP'nin çok sıkı standartlarını karşılıyor.
sayın polemik, saati nerde incelediniz acaba? bu saati görmeyi çok arzu ediyorum
Sami Saat - Galleria.
Sami Türkiye'de en fazla saat markasının olduğu saatcidir desem yanlış olmaz. Getirdiği markalardan aklımda kalanlar söyle: AP, VC, Breguet, Blancpain, JLC, Zenith, Panerai, GP, Hublot, Breitling, Tag Heuer...
quote:
Orijinalden alıntı: vector x-31
@polish üstad senden bu saat için bir değerlendirme rica ediyorum ( edox-titanium-chronograph-spirit-of-norway )
@Muhendis78 ve @Polemik arkadaşlarında değerli yorumlarını bekliyorum tşk...
edox'lar elit saatlerdir, bir çok power bot ve yelken yarışlarının, ve takımlarının sponsorudur. class 1 serisinin çok meraklısı var. kanlı canlı inceleme fırsatım oldu (abimde var), mükemmel bir, siyah seramik bezele sahip. koldaki duruşuna hasta oldum. abimi ikna edersem tag ile takas yapacağım. elime geçince fotoğrafta eklerim
quote:
Radyo kontrollü bir saati ne yapacaksınızki? Ülkemizde bu tarz bir radyo yayını yok, 100 yıl sonra bile geleceğini sanmıyorum. zaten gelişmiş 3-4 ülke dışında da yok. (amerika , ingiltere, japonya ve almanyada var). bence, bu özelliği için boşuna yüksek meblağ ödemeyin
Bu özelliğe sahip saatleri ben de merak ediyorum doğrusu. amazon.com'da Casio'nun bir Wave Ceptor modelini Ekvator'dan satın alan bir kullanıcı (USA Fort Collins istasyonu 2000 mil çapında yayın yaptığı halde ben 3200 mil uzaklıktan otomatik ayar yaptırabildim saatime) diye yorum yapmış.
Acaba ülkemizde bu tür saat alıp deneyen oldu mu? Belki İstanbul'da gece açık bir bölgede Frankfurt istasyonu yakalanabilir diye düşünüyorum.
Ayrıca genel olarak fikir almak gerekirse, benim saatlerin doğruluğu konusunda bir takıntım var, o yüzden otomatik saatten uzak durmam gerekir mi acaba? Gerçi şu an kullandığım pilli saatlerin de dakik olduklarını söyleyemem, o da ayrı konu.
quote:
Orijinalden alıntı: Muhendis78
quote:
Orijinalden alıntı: OLabiLemez
Arkadaşlar Seiko Black ya da Orange Monster'u güvenerek alabileceğim bir yer var mıdır?
Orange Monster için polish üstada bir pm atın. Satmadıysa vardı onda bir tane.. Yurt içinde mağazalarda bulamazsınız. Forumlarda ya da alışveriş sitelerinde bakacaksınız. 300 TL civarına gidiyor piyasada..
turuncu duruyor, yanına siyahıda ekledim. 2. el bölümünde ilan var.
quote:
Orijinalden alıntı: civcivx
quote:
Radyo kontrollü bir saati ne yapacaksınızki? Ülkemizde bu tarz bir radyo yayını yok, 100 yıl sonra bile geleceğini sanmıyorum. zaten gelişmiş 3-4 ülke dışında da yok. (amerika , ingiltere, japonya ve almanyada var). bence, bu özelliği için boşuna yüksek meblağ ödemeyin
Bu özelliğe sahip saatleri ben de merak ediyorum doğrusu. amazon.com'da Casio'nun bir Wave Ceptor modelini Ekvator'dan satın alan bir kullanıcı (USA Fort Collins istasyonu 2000 mil çapında yayın yaptığı halde ben 3200 mil uzaklıktan otomatik ayar yaptırabildim saatime) diye yorum yapmış.
Acaba ülkemizde bu tür saat alıp deneyen oldu mu? Belki İstanbul'da gece açık bir bölgede Frankfurt istasyonu yakalanabilir diye düşünüyorum.
Ayrıca genel olarak fikir almak gerekirse, benim saatlerin doğruluğu konusunda bir takıntım var, o yüzden otomatik saatten uzak durmam gerekir mi acaba? Gerçi şu an kullandığım pilli saatlerin de dakik olduklarını söyleyemem, o da ayrı konu.
böyle bir ihtimal, bana hiç inandırıcı gelmedi. Türkiye için en yakın yer Almanaya, ama İstanbul'dan bu yayını yakalamak ...?? bana mantıklı gelmedi. olurmu? olabilir, ama 30-40 katlı bir gökdelenin çatısından denemek lazım,
saat ve dakiklik konusunda takıntınız varsa, digital saat kullanacaksınız, fakat ben digital saatide erkeğe pek yakıştıramıyorum, guartz analog saatlerde sapma yapar,
sapma işini çok kafaya takmayın, orta halli bir swiss otomatik günde 2-3 sn sapar , ayda maksimum 2 dakika eder. ayda bir kere, 2 dakika ileri, yada geri almak yeterlidir.
fakat olayın birde şu boyutu var, mekanik saate birkere bulaştınızmı, o iş 1 saatle kalmaz. mekanik saat severlerin en az 4-5 farklı saati vardır. (bu rakamı binlere çıkaran mekanikçilerde mevcut), o yüzden sürekli aynı saat kullanılmaz ,3-4 günde bazen haftada bir farklı saat takılır, resmi ve spor kıyafete göre saat değiştirilir. maksimum 1 hafta kullanılan bir saatin sapmasıda toplamda en fazla 20-30 sn olur. bu kadar farkıda kimse hissetmez.
eğer durumunuz iyse bir rolex alırsınız, sapma vs nedir unutursunuz
Arkadaşlar Tekrar Mrb,
Yakında evleneceğim ve eşimin ailesi gelenek olarak bir saat alcaklar ve bu da değerli bir saat olacak. Tabiki, müstakbel eşim istediğim modelin olması için benimle birlikte saatçileri geziyor ve isediğim modeli bulmaya çalışıyoruz :) ama çok kararsız kaldık, alcağım saat 3,000 tl ile maksimmum 4,000 tl arası olacak, metal olsun istiyorum ve otomatık ve çapının en az 43mm olması diğer aradğı özellikler. Sizler bu fiyat aralığında , istediğim özelliklere sahip nasıl bir model önerirsiniz? Ayrıca, linte ki tag heuer model saat hoşuma gitti, fiyatı da uyuyor ama otomatik mi, pilli mi anlayamadım? yardımlarınızı bekliyorum
Arkadaşlar Seiko Black ya da Orange Monster'u güvenerek alabileceğim bir yer var mıdır?
Orange Monster için polish üstada bir pm atın. Satmadıysa vardı onda bir tane.. Yurt içinde mağazalarda bulamazsınız. Forumlarda ya da alışveriş sitelerinde bakacaksınız. 300 TL civarına gidiyor piyasada..
sn polish linkinide koysaydınız keşke bulması kolay olurdu....
Polish Üstadım bendeki hamilton için metal veya orjinal kordon bulma durumum nedir?ebayda gözüme ilişmedi hiç normal üstündeki kayışı nato kayış olabilir ama metal olarak ne önerirsiniz?
quote:
Yabancı kaynaklardan yaptığım araştırma neticesinde Hamilton'un 1990'lı yıllarda Swatch tarafından satın alınarak isviçre ekolüne geçmesinden sonra zaman zaman bu şekilde kadranda swiss made yazmayan versiyonları da üretiyorlarmış. Özellikle USA pazarına yollanan saatlerde genelde Swiss Made koymuyorlarmış ki Amerika'lı tüketici yılların efsane Amerika'n markasını hala Amerika'n diye düşünsün diye :)
Gerçekten enteresan..
Sadece bu modelde değil.. Çoğu yeni dönem Hamilton'da var bu olay :) Amerika'dan getirtirseniz kadranda "swiss made" yazmayabilir ;)
Amerikan pazarıyla ilgisi yok, Türkiye'de satılanlarında bir çoğu öyle, swiss made ibaresi arka kapakta yazar. bu geleneği sürdürme ile alakalı sanırım. ama dediğim gibi pazar kısıtlaması yok.
hamilton çok köklü bir amerikan markası, 60'lı yıllarda amerikalı politika ve sanatçıların kollarında sıkça görünürdü, Elvis Presley ve kolundaki venturası, hamilton dedince aklıma ilk gelen örneklerdendir.
quote:
Orijinalden alıntı: GaCCaLL
Polish Üstadım bendeki hamilton için metal veya orjinal kordon bulma durumum nedir?ebayda gözüme ilişmedi hiç normal üstündeki kayışı nato kayış olabilir ama metal olarak ne önerirsiniz?
sendeki modelin kordonu aslında çok şık, fakat çok çabuk yıprandığını duyduğum için, ben alırken titanyumu seçtim. senin kasa titanyum olduğu için, normal çelik olmaz, orjinal titanyum kordon ise çok pahalı, fakat siyah veya toprak yeşili nato kayış ile çok şık olacaktır, hemde ucuza mal olur.
quote:
Orijinalden alıntı: td80
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: OLabiLemez
sn polish linkinide koysaydınız keşke bulması kolay olurdu....
benim ilanım 4-5 aydır yayında, ama buraya hiç link koyduğumu gördünüzmü.