Şimdi Ara

SAATLER (404. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.963.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş

Profilimdende görebileceğiniz üzere foruma yeni üyeyim, oluşacak yanlış yazımlar vs için şimdiden pardon :)

Arkadaşlar ben replika bir saat almak istiyorum ve kendi çapımda saat marka ve modellerini internetten gezerek bir liste yaptım. (Bazı marka ve model isimlerini yanlış yazmış olabilirim.)

1) IWC Spitfire Chrono-Automatic in stainless steel with stainless steel bracelet
    2) IWC Da Vinci Perpetual Calendar Edition Kurt Klaus in stainless steel with black crocodile leather strap
    3) Rolex Cosmogtaph Daytona
    4) Franck Muller Evolution 3-1
    5) Franck Muller The Mariner
    6) Audemars Piguet Jules Audemars Chronograph skeleton minute repeater tourbillon
    7) Audemars Piguet Millenary MC12 Tourbillon Chronograph
    8) Audemars Piguet Millenary No5 of the tradition d'excellence collection
    9) Brequet Tradition
    10) Brequet Classique Complications
    11) Ulysse Nardin Royal Blue Tourbillon
    12) Jaeger-LeCoultre Master Eight Days Perpetual SQ
    13) Jaeger-LeCoultre Master Grand Tourbillon
    14) Jaeger-LeCoultre Reverso Gyrotourbillon 2
    15) Maitres du Temps Timepiece

Sormak istediğim sorular ise şunlar;

1) Internet üzerinden bu saatlerin replicalarını bulup nerden güvenilir ve birebir aynıları olacak şekilde almalıyım veya alıyorsunuz ?
    2) Türkiye üzerinde elden görerek alabileceğim veya aldığınız yerler var mı ?
    3) Replika ile gerçek saatin farkını nasıl anlıyorsunuz ? Ağırlık, renk, dayanıklılık, mekanizma yani hangi yönleri ile ayrılıyorlar ?

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

NOT: Birand'ın saatini sanırım görmeyen kalmamış, anlamıyor olmama rağmen bende saati beğendim ve replica olabileceğine ihtimal vermemiştim :)

• @Mete Abi

Ben de Yiğit Tuna'yı çok arıyorum doğrusu. Buranın tohumlarını o attı. Umarım iyidir, hiç haber vermediğinden çok merak ediyorum kendisini.

Bakalım, biriktirmeye başladım. Yol uzun, neler olacak bilinmez. Belki parayı tam biriktirdiğim anda paranın tamamını ertelenmesi mümkün olmayan bir şeye harcamam gerekecek. Belki kıyamam, saati almam. Belki de kolumda güzel bir saat olacak 1 yıl sonra. Hayat bu, bir yandan biriktireceğim, bir yandan da ufaktan araştırıp düşüneceğim. Aynı zamanda da kendimi ve kazandığım parayı da sorgulamam gerekecek. Neyse, bunlar burada konuşulmasın, konu dağılmasın.

@Azizim

Alternatiflere açığım, yeter ki altın olmasın.

Zaten bu paraya da güzel bir altın saat imkansız gibi.

• _____________________________
  • quote:

Orjinalden alıntı: Volantetr

Arkadaşlar merhabalar,

Profilimdende görebileceğiniz üzere foruma yeni üyeyim, oluşacak yanlış yazımlar vs için şimdiden pardon :)

Arkadaşlar ben replika bir saat almak istiyorum ve kendi çapımda saat marka ve modellerini internetten gezerek bir liste yaptım. (Bazı marka ve model isimlerini yanlış yazmış olabilirim.)

1) IWC Spitfire Chrono-Automatic in stainless steel with stainless steel bracelet
    2) IWC Da Vinci Perpetual Calendar Edition Kurt Klaus in stainless steel with black crocodile leather strap
    6) Audemars Piguet Jules Audemars Chronograph skeleton minute repeater tourbillon
    9) Brequet Tradition

Sormak istediğim sorular ise şunlar;

1) Internet üzerinden bu saatlerin replicalarını bulup nerden güvenilir ve birebir aynıları olacak şekilde almalıyım veya alıyorsunuz ?
    2) Türkiye üzerinde elden görerek alabileceğim veya aldığınız yerler var mı ?
    3) Replika ile gerçek saatin farkını nasıl anlıyorsunuz ? Ağırlık, renk, dayanıklılık, mekanizma yani hangi yönleri ile ayrılıyorlar ?

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

NOT: Birand'ın saatini sanırım görmeyen kalmamış, anlamıyor olmama rağmen bende saati beğendim ve replica olabileceğine ihtimal vermemiştim :)

Maalesef kaliteli replica olarak Spitfire,Daytona,The Mariner modellerini bulabilirsiniz diğer modeller complication sınıfına giren modeller ve replicaları oldukça kalitesiz hatta bazılarının replicası bile yok.Replica saat elinize aldığınızda az çok saatlerden anlıyorsanız sahte olduğu belli olur çok kaliteli 1.sınıf replicalar dışardan bakarak anlamak zordur ama biraz detaylı incelediğinizde anlaşılır.Replica saatler ağırlıktan ziyade işçiliğinden ve özellikle mekanizmasından kendisini belli eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 5 Temmuz 2009; 22:39:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Volantetr

Arkadaşlar merhabalar,

9) Brequet Tradition

Dostum maşallah yeni olmana rağmen ÇOK ÇOK SAĞLAM SAATLER seçmişsin

Ama üzülerek söylüyorum ki

4 - 6 -7 - 8- 11 - 12 - 13 - 14 - 15

No'lu saatleri UNUT bunların replikaları YOK

Bazı sitelerde var diye gözükür ama eleman Gyro Tourbillon yerine sana tourbillon olmayan saat gönderir.

Youtube'ta videosunu görmeden replica alma

> > < <

• quote:

Orjinalden alıntı: Azizim

http://www.omegawatches.com/index.php?id=596&details=1&ref=22695200&no_cache=1 bu modele bir bak beğenecek misin?

Önerin için teşekkür ederim ama bunu çok beğenmiyorum. Zaten çok spor kaçıyor.

Regatta'lı bir Omega düşünsem sanırım bunu alırdım:http://www.omegawatches.com/index.php?id=991&details=1&ref=25133000&no_cache=1

• bunlar gayet iyi gerçi otomatiğin kadranı daha sade olanlar bence daha hoş ama,senin ilk söylediğin modelde biraz yaşı olgun olanlara daha uygun olur bence.
    quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Orjinalden alıntı: de-ka

Professional başta olmak üzere,eğer otomatik tercih edeceksemde diğerleri malum hep birbirine benziyor,deneyip beğendiğim birisini tercih ederdim,bende büyük boy sevdiğim için bunu ön planda tutardım.

Abi, büyük saat için güzel bir alternatif. Pro (kurmalı) 42 mm, bu (otomatik) 44.25 mm.

http://www.omegawatches.com/index.php?id=1317&details=1&ref=31130445001001&no_cache=1

Solar Impulse da güzel ama fiyatı daha yüksek olacaktır.

http://www.omegawatches.com/index.php?id=1308&details=1&ref=32190445201001&no_cache=1

• Aslında bir uygun zamanında Tayfun Abi yorum yapsa çok sevineceğim.

Onda sanırım hem PO, hem de AT var. PO klasik kıyafetle ve takım elbise ile gider mi en iyi o bilir.

@de-ka

Abi ben eskiden kronolu saatleri çok severdim ama artık daha sade modelleri seviyorum.

İlk model sade, ikincisi daha gösterişli. İkisi de çok güzel ama ikisi de şu anda sahip olmak isteyeceğim modeller değil.

• Bu saatin kadranındaki mavi-kırmızı kısım ne işe yarıyor? Regetta denilen olay bu mu ? Buysa nedir

Bundaki mavi bölümde aynı şey mi ?

• Arkadaşlar ,

http://www.casio-intl.com/wat/lineage/lineage/lin-172.html adresindeki

LIN-172-8AV saati hakkında ne söyleyebilirsiniz.

Titanyum kaplama zamanla aşınır mı?

Saatin aylık olarak +-20 sn sapma değeri normal mi?

10 Yıllık pil gerçekten var mı?

Çelik kordon mu yoksa titanyum kaplama mı?

Bombeli cam ne kadarlık bir açı yaratıyor?

Tam olarak ne olduğunu ben de bilmiyorum ama basit bir kronometre sanırım.

Acaba IN-HOUSE mekanizması nedir açıklayabilir misiniz ?

Şimdiden teşekkürler...

3900$

SAATLER

6620$

SAATLER

> > < <

• Bir saat markası üretmiş olduğu saatin mekanizmasını ve diğer parçalarını kendi bünyesinde yani üretim tesisinde üretiyorsa buna IN-HOUSE denir.

Orjinalden alıntı: watcher6150

quote:

Orjinalden alıntı: Gabren

Çelik kordon nasil değişir küçültülür bilen yok mu?

Ben biliyorum, saatciye gidilir, tezgaha 10 kagit atilir bes dakika beklenir

Zaten kordon değişimi için para vermiycektim, ögrenmek istedim ama bir bilgi gelmedi. Gittim saatcide yaptirdim. evde kendi imkanımla zor olurmuş bir alet kullanıyor icindeki pini cikarmak icin vida gibi birset 1 dakika sürmedi. Şu anda kullanıyorum ama garip bir saatmiş saniyesi falan duruyor ama saat calisiyor sanki durmuş gibi davranıyor :D

• quote:

quote:

quote:

Zaten kordon değişimi için para vermiycektim, ögrenmek istedim ama bir bilgi gelmedi. Gittim saatcide yaptirdim. evde kendi imkanımla zor olurmuş bir alet kullanıyor icindeki pini cikarmak icin vida gibi birset 1 dakika sürmedi. Şu anda kullanıyorum ama garip bir saatmiş saniyesi falan duruyor ama saat calisiyor sanki durmuş gibi davranıyor :D

saatçi tornavidanın çok incesiyle bunu yapabilirsiniz.
     SAATLER

Ben bununla kolayca sökebiliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: R.Korkmazz

quote:

quote:

quote:

saatçi tornavidanın çok incesiyle bunu yapabilirsiniz.
     SAATLER

Ben bununla kolayca sökebiliyorum.

Eyvallah evet onunla olurmuş ama ne şekilde olcağını bilmediyim için yanlış olmasın dedim. Bilgilendirdiğin için teşekürler.

• ilk sökmeye çalıştığımda hayli uğraşmıştım. kordonun baklalarını (saatçi bakla diyor) baya bir hırpaladım. birazda çizdim. çok belli değildi çizgi ama gıcık oldum. 2 tane bakla sipariş verdim. (3.5 euro tanesi)
    saatçi 2 baklayı ne yapacağımı sordu. bende lazım işte diyerek geçiştirdim.
    küçücük çiziği gösteripte buna gıcık oldum desem, kafayı yemiş derdi kesin.
    sonra bu işi yapabilecek iyi bir alet aradım. elimdeki hırpalanmış baklalar üzerinde en iyi başarıyı raptiye verdi. (kağıt tutturmada kullanılan raptiyelerden)
    sizin mesajınızı da ilk gördüğümde cevap vermedim, bu konunun erbabı kişilerin cevabını beklemiştim.

Orjinalden alıntı: R.Korkmazz

ilk sökmeye çalıştığımda hayli uğraşmıştım. kordonun baklalarını (saatçi bakla diyor) baya bir hırpaladım. birazda çizdim. çok belli değildi çizgi ama gıcık oldum. 2 tane bakla sipariş verdim. (3.5 euro tanesi)
    saatçi 2 baklayı ne yapacağımı sordu. bende lazım işte diyerek geçiştirdim.
    küçücük çiziği gösteripte buna gıcık oldum desem, kafayı yemiş derdi kesin.
    sonra bu işi yapabilecek iyi bir alet aradım. elimdeki hırpalanmış baklalar üzerinde en iyi başarıyı raptiye verdi. (kağıt tutturmada kullanılan raptiyelerden)
    sizin mesajınızı da ilk gördüğümde cevap vermedim, bu konunun erbabı kişilerin cevabını beklemiştim.

Keske yeni bakla almasaydin, saatci onlari firca-zimparadan gecirir yenilerdi.
    Sirkecide saat malzemesi satan yerlerde senin isini gorecek alet edavat satilir sanirim, yine ayrica ebay'de hong kong'taki saticilar bikac euroya satiyorlar ama gelmesi bir iki hafta alir.
    Nasil yapilacagina gelince:

http://www.lesmala.net/jean-michel/speedmaster/how.htm

ya da

http://www.pmwf.com/Watches/WatchTools/BraceletSizingTools/AFBraceletSizingToolUse.htm#HOW%20TO%20resize%20the%20SEIKO%20SKX779K/SKX781K%20MONSTER%20bracelet

http://www.pmwf.com/Watches/WatchSchool/WS%2014%20How%20to%20Resize%20Common%20Bracelets/WS%2014%20How%20to%20Resize%20Bracelets.htm

http://www.amazon.fr/Outil-indispensable-raccourcir-bracelet-montre/dp/B001ZKIL2S/ref=pd_sxp_f_pt/276-3333270-9747043

http://www.promomontres.com/96-regler-et-raccourcir-votre-bracelet-de-montre.html

http://www.conrad.fr/webapps/outil_pour_raccourcir.html

http://www.pearl.fr/bricolage/outillage/horlogerie-et-precision/outil-agt-pour-montre-pointe-pour-bracelet-en-metal_PE7644.html

• Arkdaşlar aşağıdaki saati almayı düşünüyorum ne dersiniz kullanan varmı veya buna benzer önerebileceğiniz başka bir model varmı?

SAATLER
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.