Şimdi Ara

SAATLER (406. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.963.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • Sevgili vervito kardesim, pm nereye atmistin?
    malum bugunlerde biraz karisik olduk ama duzeliyor.
    Gormedim sanirim

Orjinalden alıntı: ogameci

Arkadaşlar iki saat arasında IN-HOUSE Movement farkı var. Bu fark fiyatada ciddi oranda yanmış.

Acaba IN-HOUSE mekanizması nedir açıklayabilir misiniz ?

Şimdiden teşekkürler...

3900$

SAATLER

6620$

SAATLER

valla iskelet saatte Oris tek geçerim (tabii kalite fiyat olayını göz önüne de alarak)

• quote:

Orjinalden alıntı: watcher6150

Sevgili vervito kardesim, pm nereye atmistin?
    Gormedim sanirim

abi buradan attım.. benim de işler pek iyi değil.. kafa allak bullak... accutron ile ilgili bir gelişme var mı diye sormuştum. bir de ilk bitpazarından aldığım kurmalı bir kienzle (alman malı) 'yi sormuştum... ilk 1 euro'luk saatim :) tamirciye verdim... içi temiz gibi ama mekanizmaları pek iyi değilmiş bu saatlerin... bu saatlerde rubis kullanılmıyormuş... ama Fazıl usta (üsküdarda tanıyanlar vardır belki) sağolsun aldı, bir ameliyat yapacağım buna dedi...
    dış kadranı çok temiz. zaten onun üçün aldım.. tabii içine açıp bakacak ne malzemem vardı ne de sözün düzü yeterli bilgim var mekanizmalar hakkında.
    Mekaniksaatler forumuna daha bismillah diyemedim... dediğmi gibi çok yoğunum şu sıralar dünya işleri ile... alkolik olacağım yakında... gözünü seveyim accutron ile ilgili güzel bir haber ver de sevindir şu garibi :)
    İyi saatler.

• quote:

Orjinalden alıntı: vervito

quote:

Gormedim sanirim

abi buradan attım.. benim de işler pek iyi değil.. kafa allak bullak... accutron ile ilgili bir gelişme var mı diye sormuştum. bir de ilk bitpazarından aldığım kurmalı bir kienzle (alman malı) 'yi sormuştum... ilk 1 euro'luk saatim :) tamirciye verdim... içi temiz gibi ama mekanizmaları pek iyi değilmiş bu saatlerin... bu saatlerde rubis kullanılmıyormuş... ama Fazıl usta (üsküdarda tanıyanlar vardır belki) sağolsun aldı, bir ameliyat yapacağım buna dedi...
    dış kadranı çok temiz. zaten onun üçün aldım.. tabii içine açıp bakacak ne malzemem vardı ne de sözün düzü yeterli bilgim var mekanizmalar hakkında.
    Mekaniksaatler forumuna daha bismillah diyemedim... dediğmi gibi çok yoğunum şu sıralar dünya işleri ile... alkolik olacağım yakında... gözünü seveyim accutron ile ilgili güzel bir haber ver de sevindir şu garibi :)
    İyi saatler.

Vervito kardesim soyledigin mesaji mail ile atmistin ve ben de cevap vermistim
    Kienzle icin takma kafani o da bir kolleksiyon parcasi nihayetinde
    Bu hafta yurtdisindayim, ama hafta sonu donmus olurum, accutronlarla ilgili arkadas benden 200km uzakta ama buyuk ihtimalle ve o da uygunsa direk onun yanina giderim, benim omega f300 leri de ona bakima vericem ve yine iki tane elektromekanik var onlari da ona tamire veririm ve accutronlari da insallah hallederim Cunku benim de bir tane siparisim var ona verdigim

• Obur forum icin de zaten yakinda cigirtkanliga basliycam

Gieellll vatandas gielll, foruma gieellll, emmeli gommeli gieelllll

Biraz mustehcen oldu ama yonetici arkadaslar ya silsin ya da mazur gorsun artik

quote:

quote:

Gormedim sanirim

İyi saatler.

Vervito kardesim soyledigin mesaji mail ile atmistin ve ben de cevap vermistim
    Kienzle icin takma kafani o da bir kolleksiyon parcasi nihayetinde
    Bu hafta yurtdisindayim, ama hafta sonu donmus olurum, accutronlarla ilgili arkadas benden 200km uzakta ama buyuk ihtimalle ve o da uygunsa direk onun yanina giderim, benim omega f300 leri de ona bakima vericem ve yine iki tane elektromekanik var onlari da ona tamire veririm ve accutronlari da insallah hallederim Cunku benim de bir tane siparisim var ona verdigim

abi valla kafam karadeniz odun firini gibi şu sıralar.. mail olarak da atmış olabilirim senin cevabın da muhtemelen spam olarak gelmiş okumadan silinmiş. kusura bakma lütfen.

• quote:

Obur forum icin de zaten yakinda cigirtkanliga basliycam

Gieellll vatandas gielll, foruma gieellll, emmeli gommeli gieelllll

Biraz mustehcen oldu ama yonetici arkadaslar ya silsin ya da mazur gorsun artik

of abi sen insanı öldürürsün

• quote:

quote:

Arkadaşlar iki saat arasında IN-HOUSE Movement farkı var. Bu fark fiyatada ciddi oranda yanmış.

Şimdiden teşekkürler...

valla iskelet saatte Oris tek geçerim (tabii kalite fiyat olayını göz önüne de alarak)

Oris'in iskeleti OTOMATİK ya manuel değil ama :(

> > < <
  • quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Aslında bir uygun zamanında Tayfun Abi yorum yapsa çok sevineceğim.

Onda sanırım hem PO, hem de AT var. PO klasik kıyafetle ve takım elbise ile gider mi en iyi o bilir.

@de-ka

Abi ben eskiden kronolu saatleri çok severdim ama artık daha sade modelleri seviyorum.

İlk model sade, ikincisi daha gösterişli. İkisi de çok güzel ama ikisi de şu anda sahip olmak isteyeceğim modeller değil.

Takım elbise ile kuşkusuz Aqua Terra daha iyi gider. Demin Nautilus'a gittim omegaları öğrenmek için ama tanıdığım kişi yoktu. PO da çok güzel bir saat hatta geçenlerde uçakta koridorun öbür tarafındaki koltukta güzel bir bayan vardı ama ben daha çok kolundaki PO ile ilgilenmiştim Yani bir bayana da bu kadar mı güzel yakışan bir saat olur. Evvelki sene de Rolex submarine takan çok hoş bir sarışın vardı ondan da gözlerimi alamamıştım. (saatten tabii hihaahoo )
    Netice de PO spor saatlerin en güzellerinden biri ama AT bence elbise ile kullanımda uzak ara fark atar.

• quote:

Orjinalden alıntı: qraff

/>

Bu saatin kadranındaki mavi-kırmızı kısım ne işe yarıyor? Regetta denilen olay bu mu ? Buysa nedir

/>

Bundaki mavi bölümde aynı şey mi ?

Bunlar özel regatta yani yat yarışı saatleridir. İçindeki yuvarlaklarda yat yarışına özgü zamanları gözlemleyebiliyorsunuz.

• Asian Unitas 6498

Asian Unitas 6497

Arkadaşlar bir replica IWC bakıyorum iskelet.

6497 olan ile 6498 olan arasında 60$ fark var.

Acaba bu kadar fark neden kaynaklanıyor ?

> > < <
  • quote:

quote:

quote:

Şimdiden teşekkürler...

Oris'in iskeleti OTOMATİK ya manuel değil ama :(

doğru ama görüntü olraka en çok beğendiğim iskelettir... saatin kaç olduğunu rahat görebiliyorsun kadrana bakınca.
    Hamilton'unki de fena değil jazzmaster serisinden. ona da bir bakın isterseniz... kurmalı mı otomatik mi bilgim yok... zatne bunlar hem ondan hem bundan değil mi? yoksa siz sadece kurmalı mı olsun istiyorsunuz? bence öyle bir saat bulmanız zor, ancak vintage olur... Mete abi daha sağlam bilgi verir.

• quote:

Orjinalden alıntı: teng

Takım elbise ile kuşkusuz Aqua Terra daha iyi gider. Demin Nautilus'a gittim omegaları öğrenmek için ama tanıdığım kişi yoktu. PO da çok güzel bir saat hatta geçenlerde uçakta koridorun öbür tarafındaki koltukta güzel bir bayan vardı ama ben daha çok kolundaki PO ile ilgilenmiştim Yani bir bayana da bu kadar mı güzel yakışan bir saat olur. Evvelki sene de Rolex submarine takan çok hoş bir sarışın vardı ondan da gözlerimi alamamıştım. (saatten tabii hihaahoo )
    Netice de PO spor saatlerin en güzellerinden biri ama AT bence elbise ile kullanımda uzak ara fark atar.

Bzim hocalar da saat meraklısı abi.

Bir hocamda benim saatimden vardı, adam benim kolumda gördükten sonra bir daha takmadı saati yaz okulunda.

Bir hocam (kendisi bayan) Rolex Submariner kullanıyordu.

Geçenlerde de bir hocamda PO Chrono gördüm.

Abi AT çok güzel ama PO'yu bileğimde denedikten sonra açıkçası AT'yi unuttum diyebilirim.

Bence de AT takım elbise ile çok daha iyi durur, onda bir sıkıntım yok. Peki PO takım ile çok sırıtır mı, benim öğrenmek istediğim husus bu.

Aslında en iyisi bir PO, bir de AT almak ama of of...

Bana Nautilus'ta Ahmet Bey yardımcı oldu, acaba sen onu mu tanıyorsun abi?

quote:

dostum capitol'deki omega mağazasında PO (kaç mm hatırlamıyorum) nakitte 5000'e bırakırız demişlerdi... kriz nedeni ile sanırım 1 yıl içinde daha da aşağı çekerler.. acele etme bence... mete abinin de dediği gibi sabır sabır sabır... :)) iş hayatında kolaylıklar dilerim.
    bu arada Mete abi, size bir pm atmıştım taa geçen hafta

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim abi.

Zaten şu anda param yok, parayı 1 yıl zarfında biriktirebilirim, o da en iyimser süre.

Ne acelem var, ne de PO inadım. PO'yu çok beğendim ama bakalım, kısmet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 6 Temmuz 2009; 22:15:08 >

• Hayır Po da takım elbise ile çok sırıtmaz. Metal kordonlusunu düşünüyorsun herhalde.
    Ben sahiplerini tanıyorum.

Asian Unitas 6498

Asian Unitas 6497

Arkadaşlar bir replica IWC bakıyorum iskelet.

6497 olan ile 6498 olan arasında 60$ fark var.

Acaba bu kadar fark neden kaynaklanıyor ?

Fiyat farkinin nedenini pek bilemiyorum belki 6498 daha yeni oldugu icindir.
    6497 nin saniye ibresi saat 9 yonunde, 6498 ise saat 6 yonundedir.
    Belki de 6497 saat 12 yonunde kurma kollu cep saatleri icin de uretildigi icin surumu fazladir o nedenle fiyati biraz daha asagidadir ama nitelik ve kalite yonunden birbirinin ayni makinelerdir.

Hatta şöyle bir diyalog geçti Ahmet Bey'le aramızda.

Ben: Deri kordonlunun fiyatını da öğrenebilir miyim? (Metal kordonlu PO fiyatını öğrendikten sonra)

Ahmet Bey: Tabi ki, zaten o da birkaç yüz frank daha ucuz olur. (Tam farkı hatırlamıyorum)

Ben: O zaman metal kordonu almak çok daha mantıklı, deri kordonlu alırsam ve bir süre sonra metale geçmek istesem benden metal kordon için 1.000 TL'den az para istemezsiniz.

Ahmet Bey: (Gülerek) Saatten anlıyorsunuz.

Ben: (Gülerek) Anlarım demeyelim de, takip ederim diyelim. Zaten metal kordon ile alırım, deriye geçmek istersem de Hirsch'in kordonlarına bakarım, sizin orjinal kordonlar çok pahalı.

Ahmet Bey:

Cadde-Tufan'da da AT ve PO mekanizmaları ile ilgili bir muhabbet geçince (Yeni AT'lerde kullanılan Co-Axial 8500 ve benim beğendiğim AT'de kullanılan 2500) oradaki satış temsilcisi de saatten anladığımı söylemişti.

Artık esnaflık o kadar kötü hale geldi ki hangi malı satarsa satsın esnaf malını göklere çıkarıyor, en iyisi onun malı. Bu yüzden baştan ukala olmayan tavırlarla müşteri maldan anladığını, boş olmadığını açıkça belli ederse esnaf da ona uygun davranıyor ve dürüst olması gerektiğinin farkına varıyor.

Bu lafım asla Tufan ve Özgürdeki satış temsilcileri için değil. Onlar zaten gördüğüm kadarıyla çok efendi ve işini iyi yapan adamlar. Nautilus-Özgür'e basketbol şortu, partal tişört, eski spor ayakkabı ile gittim ve Ahmet Bey kıyafetime bakmaksızın gayet iyi ilgi gösterdi. Bu davranış da onlara müşteri olarak dönecektir. Cadde-Tufan'a da aynı kıyafetle gitmiştim ve orada da çok iyi ilgi gördüğümü söyleyebilirim.

• saatçiler de saatten anlayan birilerini görünce seviniyor sanırım anlamayan çok müşterileri var

Bu ara bir araba almayı düşünüyorum. Araba bilgim de saat bilgimden fazladır.

Neyse, baktığım arabalar zaten birbirine fiyat ve özellik olarak çok yakın. En belirleyici şey benim kararım olacak. Omega Seamaster Quartz vs Zenith Tourbillon gibi bir durum yok yani.

Ama hangi bayiye gitsem en iyisi onun arabası. Bu da yetmezmiş gibi diğerleri rezil, bedava verseler binilmez arabalar.

Yahu neyi zorluyorsun, araba bilgim senden fazla sayın satış temsilcisi. Soracağım iki soru ile kilitlenip kalırsın, sonra da bozulursun.

Autoshow 2008'de ukalalık yapan Ferrari satış temsilcisini tek soru ile kilitlemiştim, adam cevab veremedi bana.

Saatte de aynı durum olur mu diye baktım ama diyalog kurduğum saatçi esnafı çok dürüsttü verdiği bilgilerde.

Arkadaşlar, Greubel Forsey saatleri hakkında bir bilgisi olanınız var mı?
    Bana bir mail geldi ama ingilizcem olmadığından ne demek istediklerini çözemedim.
    Aşağıya aynen aktarıyorum.

Dear Kivanc,

Greubel and Forsey web site has the description of the current collection.
    If you have questions on a specific watch, we’ll be able to assist you via e-mail.
    The range of prices are from $420,000 to $725,000
    With best regards,
    Ekaterina

Burada ne demek istemiş ???
  • Sevgili Kıvanç Greubel Forsey web sitesinde tüm modeller için açıklama var.Belirli bir saat ile ilgili sorunuz varsa e-posta ile size yardımcı olabiliriz.Fiyat aralığı 420.000 Dolar ile 725.000 Dolar arasında bulunmaktadır.Saygılarımızla Ekaterina... Açıklama aşağı yukarı bu şekilde.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.