Şimdi Ara

SAATLER (402. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.963.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: sasuta

Hamilton'ları nereden temin edebiliyoruz? Her modelini bulabilme imkanımız var mı Türkiye'de?

Alışverişsaati ve Deveyükü.com'da Hamilton saatler uygun fiyata satılıyor ama alışveriş yapmadım yapan arkadaşlar var galiba illa chronolu olsun demiyorsan 330 Dolar'a güzel bir Hamilton alırsın ama chronolu olsun diyorsan modellerin fiyatı biraz daha yüksek.İncele bu siteleri.Alışveriş yapan diğer arkadaşlar da yardımcı olacaktır.

Orjinalden alıntı: sasuta

Tamam yarın ilk fırsatta bakacağım. Teşekkürler.

Orjinalden alıntı: bravoecho

İlginç bir saat: Clerc Hydroscaph

SAATLER

Technical Specifications:

Movement
    Automatic exclusive C606, 28 rubies, 28,800 vib/h, chamfered bridges with Côtes de Genève decoration and blued screws, 45-hour power reserve

Functions
    Hours, minutes, seconds, date, second time zone and power reserve indicator

Case
    Grade 5 titanium, 44.6 mm/49.6 mm with lateral protections
    Exclusive crown activating and locking the rotating bezel
    Water-resistant to 1,000 m

Dial
    GMT at 12 o'clock
    Power reserve indicator disc at 6 o'clock
    Date window at 3 o'clock

Bracelet/Strap
    Vulcanised rubber, Hornback alligator, or titanium

Price Range
    (CHF) 5000-9999

Saatin power reserve süresi 45 saat ama kadranda maximum 47,5 saat yazıyor biraz tuhaf olmuş.

• Arkadaşlar genel manada tag heuer carrera serisi (twin time automatic) ile omega de ville'i (co-axial kronometre) karsılastirabilir misiniz? ben ölene kadar kullanabileceğim saati almak istiyorum. bu dogrultuda hangisi daha iyi gider dersininz?

Malumunuz işe başladım ve biraz klasik bir saat istiyorum. Uzun yıllardır da isteğim bir Omega sahibi olmaktı. Gerçi beğendiğim saati alabilmek için çok uzun bir süre para biriktirmem gerekecek ama olsun, en azından kendi kazandığım para ile alabileceğim.

Durum şu: Ben Omega AT 42.2 mm çaplı bir saati beğendim, ama dün Tufan Saat'e gittiğimde bu saatin artık üretilmediğini, yerine 39.2 mm çaplı modelin üretildiğini öğrendim. ROTAP'ın da stoklarında istediğim model yokmuş. Ben de yabancı alışveriş sitelerine baktım biraz. Önce Amazon'a baktım ve hemen bir tane buldum. Zaten stokta bir tane varmış, yani biraz acele karar vermem gerekiyor.

http://www.amazon.com/Omega-Seamaster-Automatic-Chronometer-2503-33-00/dp/B000GG2LFU/ref=sr_1_24?ie=UTF8&s=watches&qid=1246690912&sr=1-24

Bu saat bu paraya alınır mı? List price ve price arasında yaklaşık 750 USD fark var. (Bu fark benim için çok önemli) Hangi fiyat üzerinden bu saati satın alacağım? Kargo-TR'ye gelme konusunda sıkıntı olur mu? Garanti hususu nasıl olacak?

Herkesten yorum bekliyorum ama iki kişiden de ricam var: Sanırım Mete Abi yurtdışı sitelerden alışveriş konusunda bilgili, abi sen bu konu hakkında beni aydınlatırsan sevinirim. Bir de Tayfun Abi'den bir ricam var: Abi senin de sanırım tanımadığın saatçi yok. TR'de bu saat bir şekilde stoğunda kalmış bir saatçi bulunabilir mi? Bulunamazsa yurtdışı sitelerden alışveriş yapmamı önerir misin?

Yardım ederseniz çok sevinirim.

Ekleme: Bu arada 39.2 mm çaplı AT için Tufan Saat'ten 5.200 TL fiyat aldım, bu bilgiyi de eklemek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 4 Temmuz 2009; 10:45:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

Arkadaşlar bölümü daha konu açıldığından beri takip ediyorum

hatta 2.mesaj benimdir

Bu süre zarfında kendi saat zevkimi keşvettim ve tanıdım.

SONUÇ:

Manuel mekanizmaları seviyorum. Otomatik saatleri sevmiyorum.

Saatin içinde ki parçaları mümkün olduğunca görmek istiyorum buda mümkün iskelet veya yarı iskelet yapıya itiyor beni.

Baumu M. Skeleton beni MEST etti ve vazgeçemiyorum. Arka tarafı muzaam güzel, tüm çarklar gözüküyor.

Bu fiyat ayarında, bu tipte bir saatte bulamadım başka alternatif olarak. [ 2625$'ı nasıl veririm diye içim içim düşünüyorum ]

Sevgili dostum iste boyle oluyor, onceleri insan cok fonksiyonlu cafcafli saatler uzerine ilgi duyuyor, daha sonra ilerledikce saatin ruhunu almaya ve yasamaya basladikca insanin cani saati sevmek ellemek onunla yasamak istiyor, bu durumda kurmali saati begenmeye basliyorsun cunku hergun eline alip oksamak kurmak ve hayat vermek gerekiyor, yine artik pur saate yoneliyorsun artik o bir saat olmaktan cikiyor ve bir yasam bicimine donuyor. Artik saatin makinesi, kasanin kalitesi, kadranin gorunen yuzunun gizli isciligi ilgini cekmeye basliyor.
    Skeleton saat artik pur ve safligin en ileri duzeyi oluyor, gereksiz hersey cikarilmis, el isciligi artik had duzeyde ve saatin donen calisan ve hayatta olduguna dair tum islevleri gorebiliyorsun. O artik bir saat degil kolunda tasidigin bir sanat eseri oluyor. Zaten saati okumak bazen oldukca zor oluyor ama zaten biz mekanik hastalari icin saatin kac oldugu yerine o mekanik harikasini yasamak keyfi var.
    Fiyatlar konusunda aslinda cok zor oldugunu bildigim birsey var o da sabir...
    Birkac tane baska saat almaktansa sabir edip parayi biriktirip en cok istedigini almak.
    Ama ben bunu hic yapamadim.
    Yabanci forumlarda bazi arkadaslar bunu yapabiliyor. Bir yil boyunca para biriktiriyor yilda belki bir tane aliyor, cogu zaman da bir ust sinifa gecmek icin elindekini de satiyor, birkac yilin sonunda benim gibi manyakca binlerce saat yerine uc bes tane saati ceviriyor ama ben yapamam (achat convulsive horloger) yani vazgecilmez bir ani bir saati satin alma istegi beni mantigin disina hep cikariyor

Bir sonraki etap ise kendi yaratacagin model saat oluyor, o saat belki disaridan alsan maliyeti cok daha az olur ama burada artik her sey mantik disina cikiyor tipki kendi yaptigin bir tablonun evin en guzel yerini suslemesi gibi, kendi yaratacagin saat artik en onemli siraya yerlesiyor. Ve diger saatlerin en ust sirasina yerlesiyor

• Vacheron Constantin - Les Métiers d’Art “Les Masques”

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Şimdi de benim sizlere önemli bir sorum var. Yabancı alışveriş siteleri ile ilgili bilgisi olanların ayrıca yardımını rica ediyorum.

Malumunuz işe başladım ve biraz klasik bir saat istiyorum. Uzun yıllardır da isteğim bir Omega sahibi olmaktı. Gerçi beğendiğim saati alabilmek için çok uzun bir süre para biriktirmem gerekecek ama olsun, en azından kendi kazandığım para ile alabileceğim.

Durum şu: Ben Omega AT 42.2 mm çaplı bir saati beğendim, ama dün Tufan Saat'e gittiğimde bu saatin artık üretilmediğini, yerine 39.2 mm çaplı modelin üretildiğini öğrendim. ROTAP'ın da stoklarında istediğim model yokmuş. Ben de yabancı alışveriş sitelerine baktım biraz. Önce Amazon'a baktım ve hemen bir tane buldum. Zaten stokta bir tane varmış, yani biraz acele karar vermem gerekiyor.

http://www.amazon.com/Omega-Seamaster-Automatic-Chronometer-2503-33-00/dp/B000GG2LFU/ref=sr_1_24?ie=UTF8&s=watches&qid=1246690912&sr=1-24

Bu saat bu paraya alınır mı? List price ve price arasında yaklaşık 750 USD fark var. (Bu fark benim için çok önemli) Hangi fiyat üzerinden bu saati satın alacağım? Kargo-TR'ye gelme konusunda sıkıntı olur mu? Garanti hususu nasıl olacak?

Herkesten yorum bekliyorum ama iki kişiden de ricam var: Sanırım Mete Abi yurtdışı sitelerden alışveriş konusunda bilgili, abi sen bu konu hakkında beni aydınlatırsan sevinirim. Bir de Tayfun Abi'den bir ricam var: Abi senin de sanırım tanımadığın saatçi yok. TR'de bu saat bir şekilde stoğunda kalmış bir saatçi bulunabilir mi? Bulunamazsa yurtdışı sitelerden alışveriş yapmamı önerir misin?

Yardım ederseniz çok sevinirim.

Ekleme: Bu arada 39.2 mm çaplı AT için Tufan Saat'ten 5.200 TL fiyat aldım, bu bilgiyi de eklemek istedim.

Beğendiğin aqua terra'nın liste fiyatı 3800 franktır. Yani 5200 tl doğru fiyat ama liste fiyatı bunun üzerinden peşinde en az en az % 25 indirim yapmaları lazım. Yani 3900 den fazla verme hatta daha da az olabilir. İnternetten alacağın da 3400 e geliyor. Bence internetten almaya değmeyecek bir fark var. Ama emin olduğunuz bir yer varsa olabilir tabii.
    Söylediğin mağaza bu indirimi yapar olmazsa beraber gideriz. Ya da başka mağazaya gidebiliriz.
    Ancak bende o saatin 39,2 mm olanı var bana göre 42 mm den daha iyi duruyor. Çünkü saatin orijini de 39 mm lerde 42 mm sonradan çıkan bir model. Sanki saatin havası biraz dağılıyor, ama zevk senin tabii.
    Zaten 42 mm kronosunu 2000 dolara vermişlerdi de almamıştım ya zamanında aggghh

• quote:

Orjinalden alıntı: teng

Beğendiğin aqua terra'nın liste fiyatı 3800 franktır. Yani 5200 tl doğru fiyat ama liste fiyatı bunun üzerinden peşinde en az en az % 25 indirim yapmaları lazım. Yani 3900 den fazla verme hatta daha da az olabilir. İnternetten alacağın da 3400 e geliyor. Bence internetten almaya değmeyecek bir fark var. Ama emin olduğunuz bir yer varsa olabilir tabii.
    Söylediğin mağaza bu indirimi yapar olmazsa beraber gideriz. Ya da başka mağazaya gidebiliriz.
    Ancak bende o saatin 39,2 mm olanı var bana göre 42 mm den daha iyi duruyor. Çünkü saatin orijini de 39 mm lerde 42 mm sonradan çıkan bir model. Sanki saatin havası biraz dağılıyor, ama zevk senin tabii.
    Zaten 42 mm kronosunu 2000 dolara vermişlerdi de almamıştım ya zamanında aggghh

Abi öncelikle seni anlayabilmek zor.

800 TL'ye Monaco gelir, almazsın.

2000 USD'ye AT Chrono gelir, almazsın.

Neyse...

Abi durum şöyle: 39 mm'nin canlısını görme imkanım var ama 42 mm de bu imkanım yok. Bu da aslında sıkıntılı bir durum. Şu andaki Tissot'm da 40 mm, nasıl olur bilmiyorum.

Eğer Chrono da 42 mm ise onu deneme yolu ile bir fikir edinebilirim gibi geliyor bana.

İnternette de Amazon'da görünce içime güven geldi, bildiğim kadarıyla adamlar ciddi çalışıyorlar. Güvenilir bir site diye biliyorum Amazon'u.

Neyse, ben önce şu 42 mm Xhrono'yu boyut olarak deneyeyim, sonra da Omega satan yerleri gezeyim, belki 42 mm Chronosuz modele denk gelirim, deneme imkanım olur.

• Sevgili POLEMIK

Bir de suraya bak istersen :

http://cgi.befr.ebay.be/LOWEST-PRICE-NEW-OMEGA-SEAMASTER-AQUATERRA-TIMEPIECE_W0QQitemZ350218678392QQcmdZViewItemQQptZWristwatches?hash=item518aa8f078&_trksid=p4634.c0.m14.l1262&_trkparms=%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A30

Bu saticidan ben hic almadim ama feedback'ine bakinca almaktan hic cekinmezdim, kargo normal posta ile 25, express 45 dolar.
    Bildigin gibi turkiyedeki gumruk mevzuati hakkinda pek bilgim yok, saatin garantisi, bildigim kadariyla oradan resmi distributor bir firma tarafindan kaseleniyor, international garanti veriyor. Adamin yazdiklarinda en kucuk bir sahtecilik olsa aninda feedback'ine yansirdi.

Bu arada TENG dostumun yazisini da okudum bence cok hakli, disaridan almaktansa iceride siki bir pazarliga girmek daha iyi, bunu da en iyi becerebilecek kisinin sevgili tayfun oldugunu dusunuyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Orjinalden alıntı: teng

Abi öncelikle seni anlayabilmek zor.

800 TL'ye Monaco gelir, almazsın.

2000 USD'ye AT Chrono gelir, almazsın.

Neyse...

Abi durum şöyle: 39 mm'nin canlısını görme imkanım var ama 42 mm de bu imkanım yok. Bu da aslında sıkıntılı bir durum. Şu andaki Tissot'm da 40 mm, nasıl olur bilmiyorum.

Eğer Chrono da 42 mm ise onu deneme yolu ile bir fikir edinebilirim gibi geliyor bana.

İnternette de Amazon'da görünce içime güven geldi, bildiğim kadarıyla adamlar ciddi çalışıyorlar. Güvenilir bir site diye biliyorum Amazon'u.

Neyse, ben önce şu 42 mm Xhrono'yu boyut olarak deneyeyim, sonra da Omega satan yerleri gezeyim, belki 42 mm Chronosuz modele denk gelirim, deneme imkanım olur.

Hayatım pişmanlıklarla dolu Onur
    Aqua Terra lar Sirkeci 'de T. A. saatçisinde ya da karşısındaki saatçide mebzul, oradan bakabilirsin.

• hamilton 7750 yi aldım üstadlar şehir dışında olduğum için deri kordonunu takıp öyle kullanmayı bekliyorum. şimdilik bi köşeyi süslemekle meşgul. ama bu gece rüyama meistersinger girdi. uyku tutmadı 3.30 da kalktım tv izledim 6 da yattım. psikolog var mı bildiğiniz, ya da güvenliği olmayan banka.
    şehirde olmadığımdan anlık girebiliyorum kendinize iyi bakın.

Orjinalden alıntı: forbidden

hamilton 7750 yi aldım üstadlar şehir dışında olduğum için deri kordonunu takıp öyle kullanmayı bekliyorum. şimdilik bi köşeyi süslemekle meşgul. ama bu gece rüyama meistersinger girdi. uyku tutmadı 3.30 da kalktım tv izledim 6 da yattım. psikolog var mı bildiğiniz, ya da güvenliği olmayan banka.

saati bana yolla, rahatlar mışıl mışıl uyursun
    Telaştan güle güle kullan demeyi unuttum tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 4 Temmuz 2009; 11:20:32 >

• _____________________________

• quote:

Orjinalden alıntı: forbidden

hamilton 7750 yi aldım üstadlar şehir dışında olduğum için deri kordonunu takıp öyle kullanmayı bekliyorum. şimdilik bi köşeyi süslemekle meşgul. ama bu gece rüyama meistersinger girdi. uyku tutmadı 3.30 da kalktım tv izledim 6 da yattım. psikolog var mı bildiğiniz, ya da güvenliği olmayan banka.

Zaten meistersingerlere bakarken limon gormus kucuk cocuk gibi agzin sulaniyordu

Hamilton hayirli olsun

• Hayat pişmanlıklarla dolu demişken, bekar arkadaşlar mutlaka Lübnanı, Rusyayı, Venezuella'yı hatta güney AMeriak'nın hepsini, İskandinav ülkelerini ziyaret edip saat görgülerini arttırsınlar...

İlerde bravoecho demişti dersiniz

Orjinalden alıntı: ben böyle hayatın

http://cgi.ebay.com/VACHERON-CONSTANTIN-FOUR-MASKS-SET-OF-4-WATCHES_W0QQitemZ180375386909QQcmdZViewItemQQptZWristwatches?hash=item29ff35fb1d&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1326%7C293%3A1%7C294%3A50

380 bin dolar ama güzel saat 300-400 olsa alırdım

Senede 300-400 dolar biriktirerek dortlu seri 4 bin yilda alinabilir

Moralini bozma misirlilari dusun eserleri besbin yil sonra bile hala ayakta

Ya daaaaa, replikalari bekliycez ama bu seri de bikac yildir var henuz replikasini hic gormedim duymadim

• quote:

Orjinalden alıntı: bravoecho

Hayat pişmanlıklarla dolu demişken, bekar arkadaşlar mutlaka Lübnanı, Rusyayı, Venezuella'yı hatta güney AMeriak'nın hepsini, İskandinav ülkelerini ziyaret edip saat görgülerini arttırsınlar...

İlerde bravoecho demişti dersiniz

Ben lubnana savas sirasinda gitmistim, saat rastlamamistim ama bikac tane fildisi, lacivert kaplangozu tasli, bi de emevilerden kalma tesbihler almistim, kolleksiyonumda ozel yerleri var

Haaa rusyaya da gorbacovun hemen basa gectiginde gitmistim, poljot saatler almistim uc dolara tanesi getirdim millete hediye verdim hep ve sadece bir tane zilli kaldi artik onu da kullanmaya kiyamiyorum. Baba studio foto makineleri 20 dolara filandi almadigimi simdi oyle pismanim ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watcher6150 -- 4 Temmuz 2009; 12:45:39 >

• @Mete Abi

Önerin için çok teşekkür ederim, ama AT serisinden beğendiğim tek model beyaz kadran-mavi markerlı model.

Ben de bu ara ebay ve chrono24'ü takip edeceğim.

İnternetten satın alma konusuna ben de hiç sıcak bakmıyorum. Ama beğendiğim saat artık üretilmiyor. Mağaza stoklarında bulmak imkansıza yakın. Bu durumda da internet yolları taşlı benim için.

Zaten satın almak için karar verirsem mutlaka Tayfun Abi ile birlikte gitmek isterim. Ben pek pazarlık yapamam çünkü.

@Tayfun Abi

Şaka bir yana, keşke tüm pişmanlıklar böyle olsa.

En kısa zamanda Sirkeci'ye gitmeye çalışacağım.

Evim Göztepe'de olduğundan Cadde'de Özgür ve Tufan'a gittim. İlk fırsatta da Nautilus'a gideceğim evim yakın olduğu için.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.