Şimdi Ara

SAATLER (310. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir insanın imkanı varsa saate 100 bin Dolar da verir 500 bin Dolar da...Biraz empati kurun mesela 1000 Dolara rahatlıkla alabileceğiniz bir saat başka bir insan için ulaşılması güç bir saat olabilir.Dünyada aylık 50 Dolar ile geçimini yapan insanlar var yani senin 1000 Dolar'a aldığın saat o kişinin yemeden içmeden yaklaşık 2 sene çalışıp parasını biriktirmesi anlamına geliyor.Birde 100 bin Dolara saat alan kişiyi düşünün.Aylık maaşı 10 bin Dolar ise sen neden 100 bin Dolar veriyorsun deme hakkına sahip değilsin.O saati satan firmaya da eleştiride bulunmanın anlamı yok kısacası alan razı satan razı bizim durumumuz ''Zenginin malı züğürdün çenesini yorar''sözünü çok iyi anlatıyor.
  • Arkadaşalar bir konuya kafam takıldı.Millet 1500 tl lik saat alıyor.Tissot,hamilton falan .sonra günde 3 saniye yok ayda 3 dak.saptı falan diyorlar.Ben
    8 ay önce seiko sna451 p1 aldım.GG den ama 8 aydır sapma falanda yok.Mağaza satış fiyatı 1080 di ben 475 aldım .harika bir saat.bu sapma işini anlamadım.Birde bu forum arada kafayı yiyor.Kendi şifremle girmeme rağmen mesaj atmaya yetkin yok diyor.
  • Ziyaliv;
    Teşekkür ederim yorumun için. Ck ya ilk baktığımda beğendiğim ürün arkadasınızın kullandığı ''kroonuz siyah kayışlı'' olanıydı.Ancak bu modeli gördükden sonra bunu daha çok beğendim en azından ter -koku vs.. olmaycak metalde. Saatin tek eksiği dedğin gbi (diğer arkadsın da ..) kolay çizilebilir olması. Bombeli oluşu çizilmeyi kolaylaştıracak gbi. Şimdi senden ricam bu saati en uygun ne kadara alabilrim.Çünkü saat için 300 ile 400 TL arası bir para ayırmıstım.Sende varsa sen kaça satıyorsun bir pazar araştırması yaparsan benim için sevinirim.

Azizim;
    Size de teşkkür ederim. 500 Tl yi gözden çıkarmadım. Bahsettğin markalardan tissot dışındakiler Hamilton, Seiko çok iyi markalar ve saatleri var ancak onlar da dedğin gbi 500 Üzeri o kadar çıkamıycam.Saate bu kadar meraklı olduğum halde şu Tissot markasına saatlerine bi ısınamadım gitti.
    Gelelim nerde kullancağıma ben 26 yaşındayım.İş yaşantısında takım elbisede iyi gözükecek aynı zamanda blue-jean t-shirt giydiğimde de sırıtmayacak sportif-clasic bir saat arıyorum. Tabi benim gönlümde de Tag Heuer Carrera serisi var ama çok uç noktalarda fiyat açısından.Bu çizilme işi iyice kafamı kurcaladı

• quote:

Orjinalden alıntı: navigator_

Ziyaliv;
    Teşekkür ederim yorumun için. Ck ya ilk baktığımda beğendiğim ürün arkadasınızın kullandığı ''kroonuz siyah kayışlı'' olanıydı.Ancak bu modeli gördükden sonra bunu daha çok beğendim en azından ter -koku vs.. olmaycak metalde. Saatin tek eksiği dedğin gbi (diğer arkadsın da ..) kolay çizilebilir olması. Bombeli oluşu çizilmeyi kolaylaştıracak gbi. Şimdi senden ricam bu saati en uygun ne kadara alabilrim.Çünkü saat için 300 ile 400 TL arası bir para ayırmıstım.Sende varsa sen kaça satıyorsun bir pazar araştırması yaparsan benim için sevinirim.

Azizim;
    Size de teşkkür ederim. 500 Tl yi gözden çıkarmadım. Bahsettğin markalardan tissot dışındakiler Hamilton, Seiko çok iyi markalar ve saatleri var ancak onlar da dedğin gbi 500 Üzeri o kadar çıkamıycam.Saate bu kadar meraklı olduğum halde şu Tissot markasına saatlerine bi ısınamadım gitti.
    Gelelim nerde kullancağıma ben 26 yaşındayım.İş yaşantısında takım elbisede iyi gözükecek aynı zamanda blue-jean t-shirt giydiğimde de sırıtmayacak sportif-clasic bir saat arıyorum. Tabi benim gönlümde de Tag Heuer Carrera serisi var ama çok uç noktalarda fiyat açısından.Bu çizilme işi iyice kafamı kurcaladı

kesinlikle safir camlı saat almalısın.. ve Ck marka olarak da önermem...400 liraya quartz safir camlı seiko bulabilirsin..bence ne yaparsan yap safir camlı saat al.. sonra pişman olursun... klassik bir tossotum var 10 yıldır kullanıyorum 1 tane bile çizik yok. bir tane de seiko5'im var onu da 15 yıldır kullanıyorum bakılamayacak kadar çok çizik var üzerinde.. kullanmıyorum duruyor köşede... Marka olarak kendini biraz kas ve saat üreten firmanın saatini al.. bu moda saatlerinden hayır gelmez.. ck swatch groupa bağlı iyidir ama yine de ben herzaman köklü firmalardan yanayım.. 500 liraya bir arkadaşıma Tissot PRC200 aldım quartz çok mumnum.. o da senin gibi giyeyen birisi..

• 300-400 fiyat aralığında Seıko saatlerde alternatif çok.Bakmanı öneririm...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ziyaliv

quote:

Orjinalden alıntı: captainzodiac

Kordon 100 yıllık filan galiba :).İzmir de swatch bayii nerde var bilen var mı ? :S

alsacak a giderken gül sokak var orada SWATCH STORE var

Çok saolasın arkadaş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: okyanus57

Arkadaşalar bir konuya kafam takıldı.Millet 1500 tl lik saat alıyor.Tissot,hamilton falan .sonra günde 3 saniye yok ayda 3 dak.saptı falan diyorlar.Ben
    8 ay önce seiko sna451 p1 aldım.GG den ama 8 aydır sapma falanda yok.Mağaza satış fiyatı 1080 di ben 475 aldım .harika bir saat.bu sapma işini anlamadım.Birde bu forum arada kafayı yiyor.Kendi şifremle girmeme rağmen mesaj atmaya yetkin yok diyor.

Otomatik saatlerin hepsi sapma yapar.

500.000 USD değerinde bir Tourbillon dahi az da olsa sapar, normaldir. Otomatik saatlerin hepsi böyledir.

Quartz saatler ise çok daha hassastır, neredeyse hiç sapma yapmazlar.
  • Merhaba sevgili VERVITO

Kayisin sihiri ucundaki takma pompasinda (turkcesini bilmiyorum) Kordonu elle degistirebiliyorsun, bu durumda giysiye gore sadece saat degil, kordonu da secip hemen bir dakikada kendin degistirebiliyorsun, yani kaucuk mu deri mi yoksa rengi nasil olsun elbiseme gore dersen, elindeki kordonlardan bir tane secip hemen saate takiyorsun. Yeni bir sistem, cok tutuldu...

Isvicreden saat almak cok ozel bir durum, simdi arkadasin indirimli yerlere bakmali, ya da saatcilerde bazen indirim vitrinleri var oralarda %30-40 hatta bazen daha fazla indirimler olan saatler var.
    Saatte indirim yoksa da pazarlik yapmali ve %20 bazen %25 e varan indirimler almasi mumkun, ayrica buna ek olarak yirtdisina goturecegini soyleyip pasaportunu beyan ederek vergileri dusurmesi yahut isvicre cikisinda deklare ederek vergi iadesi almasi mumkun, bu da saatin fiyatinda yaklasik en az %30 veya daha fazla indirim yapar, isvicrede saatteki kdv hatirladigim kadariyla %7-10 civari.
    Bu arada zurih veya cenevre havaalaninda da oldukca buyuk bir saat satis standi var oraya da bakabilir ama her zaman pazarlik yapmali, satici ilk etapta pazarliga cok ayip gozle baktigini gosterir ama aldirmasin, onlar aliskindirlar, alicinin ciddi oldugunu anladiklarinda mutlaka pazarliga girerler, pazarlik yapmayan bir tek saat butigi gormedim. Omegalarda ve jaeger'lerde bile parisin ya da brukselin ortasindaki luks butiklerde pazarlik yapabildim ve %10 indirim yaptilar. Isvicrede daha fazla yaparlar. Turkiyeden mutlaka cok daha ucuza gelir.

Turkiyede nerede eski saat satilir bilmiyorum pek ama beyazitta cinarin altinda halen haftasonlari satiyorlar sanirim, ama cok dikkatli olmak lazim alirken bilincli almak lazim. Ben birkac tane degisik markalara rastladim, mesela omegalar vardi adam 400tl den basladi 200 e ok'di, saatte sahte yoktu, ayni saati avrupada 150-200 arasi bulabilirdim ama almadim, cunkuuuuuuu yanimda hanim vardi, onun gozunde ben saatlere 50 eurodan fazla
    vermiyorum, bunun disinda yerler icin bir de diger arkadaslar fikrini soylese iyi olur derim, ha bir de aksarayda horhor var... birde galiba uskudarda horhor varmis ama ben gitmedim henuz...

Replikalar konusunda tamam teslim oldum, sizin yuzunuzden bu gidisle ben de galiba alicam

Saatlerin fiyatlarinin pahali olmasi size o kadar garip gelmesin, sakin bunu savundugumu sanmayin, ama o cok pahali saatler artik saat degiller, herbiri artik birer sanat eseri, o parayi verirken saatin kac oldugunu gosteren bir metal parcasi alinmiyor, uzerinde yillarca arastirma yapilmis, inanilmaz bir bilgi birikimi, yenilikler, yeni icatlar ve birkac yuzyillik bilgi birikimini de aliyorsunuz. O cok pahali saatlerin cogunda patenti alinmis ufak tefek bazen de onemli buluslar var. Verilen para sadece markaya verilmiyor, tabi ki bu arada adamlarin yaptiklari karlar da oldukca yuksek ama sunu sanmayin, 200 euroya malolan bir saati marka ve reklam teknigi ile 200 bin euroya satiyorlar, bu yanlis dusunce olur.
    Hakkinda roportajini okudugum bir marka vardi simdi ismini hatirlayamadim eminim siz de hic duymamissinizdir, bi adam tek olarak kendi atolyesinde yilda iki saat uretiyor ve saatlerin herbiri tamamen makine dahil el ile yapiliyor, her saat kendi basina degsiklikler ve yenilikler tasiyor, kadran duz kesim kiymetli taslarin icice gecmesiyle resim olusturuyor. dusunsenize ne bicim bir bilgi gereksinimi var saatten kiymetli tas yontuculuguna. Saatler 500 bin ile 1 milyon arasinda degisiyor ama unutma ki adam bu paranin yarisini devlete vergi olarak oduyor. Adam 40 li yaslarda ve emekliligine (65 yas) kadar tum siparislerini almis ve dolu artik yeni musteri almiyor, saati alan kisilerede 10 yil boyunca satmayacagina dair anlasma imzalatiyormus.

Tabi ki bir beyin cerrahiyla ayni kefeye konamaz ama suna eminim ki saat imalatcisinin sahsi kazanci yine isvicredeki bir beyin cerrahindan fazla degildir.
    Sunu da unutmayalim, imalatci isci ve genel giderler, masraflar, amortismanlar, ar-ge'ler, yeni teknoloji yatirimlari dustukten sonra kalan kardan devlete %50 civari vergi oder, bu arada araci-satici butigi unutmayin imalatci bin liraya sattiysa butik 2200 lira etiket koyar buna kdv dahil, bu yaptigi kardan masraflarini oder, kalan kazanc gelir vergisine girer o da %50 civari. Yani odedigimiz tum paralardan en cok devlet kazancli cikar ve boylece dunya saat endustrisi yurur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watcher6150 -- 31 Mayıs 2009; 23:57:13 >

• Teşekkurler Watcher.
  • Arkadaşlar benim Lorus marka Quartz saatim 10 gün içinde 4sn sapma yapmış. Bu normal mi ?
  • vervito selamlar
    görüşlerin hoşuma gidiyor markalar ve makinalar konusunda ama şu safir camlar hakkında bir konuya değinmek istiyorum

safir camlar darbe dirençleri arttırlımış özel alaşımlı kristal camlardır, belli bir darbe seviyesine kadar saatin camı çizilmez, örneğin saaatin mermere veya bir duvara normal bir şiddetle sürterse cizilmez fakat sağlam bir darbede çok iyi çiziliyorlar çok safir cam değiştirdim bu günü kadar çizilmiş adam saatin kasasını ezene kadar vurmuş camda derin bir çizik vardı. ve yine bir gün bir markanın temsilcisi mağazamda pazarlama yaparken dedi abi dedi bu saatin camı kesinlikle çizilmez dedi oglum iyi bir darbede çizilir cam nihayetinde dedim, adam deneyelim dedi göreceksin çizilmeyeceğini, peki deyip elime tornavidayı aldım önce yavaşça surttum saatın camına çizilmedi sonra geldik ikinci aşamaya elimde kuvvetli tornavidayı iterek derince çizdim camı, arkadaş bilmediğinden şaşırda ve bana saat hediye etmek zorunda kaldı.... :D

unutmayın zırlı arabaların camları bile çiziliyor hatta kırılıyor, tabii ki diğer kristal camlara göre çok daha çiziğe dayanılıkdır ama SAFİR CAM DA ÇİZİLİR(SERT BİR DARBEDE)!!!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: ziyaliv

vervito selamlar
    görüşlerin hoşuma gidiyor markalar ve makinalar konusunda ama şu safir camlar hakkında bir konuya değinmek istiyorum

safir camlar darbe dirençleri arttırlımış özel alaşımlı kristal camlardır, belli bir darbe seviyesine kadar saatin camı çizilmez, örneğin saaatin mermere veya bir duvara normal bir şiddetle sürterse cizilmez fakat sağlam bir darbede çok iyi çiziliyorlar çok safir cam değiştirdim bu günü kadar çizilmiş adam saatin kasasını ezene kadar vurmuş camda derin bir çizik vardı. ve yine bir gün bir markanın temsilcisi mağazamda pazarlama yaparken dedi abi dedi bu saatin camı kesinlikle çizilmez dedi oglum iyi bir darbede çizilir cam nihayetinde dedim, adam deneyelim dedi göreceksin çizilmeyeceğini, peki deyip elime tornavidayı aldım önce yavaşça surttum saatın camına çizilmedi sonra geldik ikinci aşamaya elimde kuvvetli tornavidayı iterek derince çizdim camı, arkadaş bilmediğinden şaşırda ve bana saat hediye etmek zorunda kaldı.... :D

unutmayın zırlı arabaların camları bile çiziliyor hatta kırılıyor, tabii ki diğer kristal camlara göre çok daha çiziğe dayanılıkdır ama SAFİR CAM DA ÇİZİLİR(SERT BİR DARBEDE)!!!!!

Selamlar Ziyaliv,
    ben bunu kesinlikle inkar etmiyorum trafik kazası geçirmiş bir arkadaşımın da safir camlı saati çizilmişti..
    ben gündelik hayatda kullanım açısından safir olmayan camlar çok fena çiziliyorlar.. o yüzden herhese safir öneriyorum çünkü fiyatda da çok bir şey farketmiyor safir olunca...
    mesela şu anda sizin bayisi olduğunuz firmanın bir Citizen saati ilgimi çekiyor (CBR007 kodlu saat) ama camı safir olmadığı için tereddut ediyorum almaya.. üstelik bir citizen'e 500 lira vermek yerine bir orient yeni model otomatik saate vermek daha mantıklı geliyor.. siz ne dersiniz?

• quote:

Orjinalden alıntı: dslrman

Arkadaşlar benim Lorus marka Quartz saatim 10 gün içinde 4sn sapma yapmış. Bu normal mi ?

yavaş yavaş pilin voltaj değeri azalmaya başlamış yada entergre ile bobin arasında bir akım problemi olabilir....

değer daha da artarsa önce pili kontrol ettirmeni öneririm en son pili ne zaman değişti?
  • quote:

Arkadaşlar benim Lorus marka Quartz saatim 10 gün içinde 4sn sapma yapmış. Bu normal mi ?

Bence normal değil ))) yine de ustalar var burda onların fikrini baz al tabii ki...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Orjinalden alıntı: okyanus57

Arkadaşalar bir konuya kafam takıldı.Millet 1500 tl lik saat alıyor.Tissot,hamilton falan .sonra günde 3 saniye yok ayda 3 dak.saptı falan diyorlar.Ben

Otomatik saatlerin hepsi sapma yapar.

500.000 USD değerinde bir Tourbillon dahi az da olsa sapar, normaldir. Otomatik saatlerin hepsi böyledir.

Quartz saatler ise çok daha hassastır, neredeyse hiç sapma yapmazlar.

quartz makinalar şaşma yapmazlar çünkü elektrik akımı ile atma yapan açık kapalı devre sistemi ile çalışır ve quartz saatlerde mekanizmayı çalıştıran aks olmadığı için sıcak zamanlarda yada soğuk zamanlarda genleşme yada daralma gibi durumlar olmaıgından şaşma olmaz. pilden alınacak güç bobinde voltaj dengelernir ve entegre aracılığıyla saatin içindeki mıknatıslı minik çarka iletirelerk saatin 1 saniyelik atış yapmasını sağlar ve tekrar 1 saniye attırmak için tekrar pilden güç alınarak mıknatıslı çark hareket ettirilir.

sistem tamamı ile elektronik kontrol altında olduğundan şaşma sadece pil biterken veya ETNEGRE ya da BOBİN de arıza meydana gelirse olur bunun da gerçekleşme oranı çok düşüktür.

• selamlar vervito

valla son zamanlarda orient piyasada biraz geri kaldı gibi geliyor bana uzmanlıkları kaliteleri kesinlikle yadsınamaz ama. otomatik eski sistem otomatiklerimi 30 sene önceki bildiğimiz otomatiklerse komik olur tam bilemiyorum ama yeni otomatik varsa tercih edilebilir tabii ki ne de olsa saat sektorunun atalarından sayılır.

o citizende yok safircam ama mağazama mükemmel iki citizen geldi saatvesaat den linkleri yolluyorum çok şahane saatler bakalım beenecekmisin:

bu saatler
    - ECO-DRİVE
    - SAFİR CAM HEPSİ eğer almak istersen pazalık ederiz....

http://saatvesaat.in/urun.asp?id=23798&urun=Citizen+CBU002 (mağazamda var)
    http://saatvesaat.in/urun.asp?id=23799&urun=Citizen+CBU003 (mağazamda var)
    http://saatvesaat.in/urun.asp?id=23796&urun=Citizen+CBT001
    http://saatvesaat.in/urun.asp?id=20020&urun=CITIZEN+CBU001
    http://saatvesaat.in/urun.asp?id=14446&urun=Citizen+CAG003

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaliv -- 1 Haziran 2009; 1:38:44 >

• millet bi reklam geldi mail olarak pazarlama stratejisine bakın yaaa....... IWC reklamı

SAATLER
  • quote:

Orjinalden alıntı: navigator_

Ck nın diğer görüntüleri.

SAATLER

Ben Ck rettangolo modelini kullandım, camı hiç çizilmedi ama bir arkadaşıma vermiştim, çantası ile bagaja nasıl koymuşsa saatin camı kırılmıştı, 30 lira verip yeni cam taktırdım. Saatin camı çiziliyor da kırılıyorda, kullandığımız bir çok şeyde olduğu gibi. Bence tercih yaparken en önde gelen kriter bu olmamalı.Şu saatin modern görünüşü birçok saatte yok. çizilmeyecek diye kolunda içine sinmeyen bir saat taşımaktansa bunu sevdiysen bunu kullan. dediğim gibi gösterdiğin fiyat aralığında görünüm olarak hiçbir saat buna yaklaşamaz. ayrıca daha önce tekrarladığım gibi Ck modacı saati değildir. Üretimi İsviçre'de yapılan bir saattir. Makinesi de çok iyidir. Eskiden yılda 3-5 saniye şaşma yapardı gerçi şimdi biraz arttı marttan bu yana 6 sn geri kalmış. ama bu da çok iyi bir değer.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MortingenStrasse

SAATLER

fiyatları nasıl acaba

Genelde skeleton saatleri tipsiz bulurum ama bunu beğendim.
    Bir ağırlığı var saatin ama fiyatıda ağır herhalde

tipsiz olsun, o tik tik çalışmasını izlemek kadar güzel ne olabilir ki...
    kesin fiyatı ağırdır. iyilerine bakıyoruz, bakıyoruz sonra saat beğendiremiyor saatçiler.

• quote:

Orjinalden alıntı: watcher6150

Bu da benim longines saatim, 1940-50 lerden kalma, kurmali, ama en buyuk ozelligi capi 40mm civari, kadraninin pariste restore ettiricem, kasasini da turkiyeye geldigimda altin kaplamasini yeniden yaptiricam cok guzel ve cok hosuma gidiyor.

SAATLER

küçükken bu saatten babamda vardı.
  • 
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.