Şimdi Ara

SAATLER (311. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Ziborotty

quote:

Orjinalden alıntı: MortingenStrasse

quote:

Orjinalden alıntı: Ziborotty

hayatta bir saate o kadar para vermem.

her gördüğüm adama saati sorup üstüne 5tl versem saati söylediği için bir ömür boyunca sorarım :)

saati sadece zamanı öğrenmek için takıyorsan al 10 liraya bi tane

ama saat, düşündüğünden çok daha fazlasıdır.

nesi fazla saat saat yine saat
    ? ?
    baktım yine saat.

hayatımda bu kadar saçma birşey duymadım.
    yegane amaç zamanı öğrenmek olsaydı kolunda saatede gerek yok. cep telefonların saatine bakarsın.
    hem bu kadar ilgisizsiniz burada ne işiniz var...

• Her kişi bir saate bakınca görebildiği kadarını görür. Ama görmediğini marifet sanan da olabilir.
    Bunlar cevap verilmesi bile gerekmeyen durumlar. Hiç takılma boşver.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ziyaliv

quote:

Orjinalden alıntı: dslrman

Arkadaşlar benim Lorus marka Quartz saatim 10 gün içinde 4sn sapma yapmış. Bu normal mi ?

yavaş yavaş pilin voltaj değeri azalmaya başlamış yada entergre ile bobin arasında bir akım problemi olabilir....

değer daha da artarsa önce pili kontrol ettirmeni öneririm en son pili ne zaman değişti?

Dün gece yarısı 4sn sapma yapan saat şu an 10 saat içinde 1sn sapma değeri daha yaparak, toplamda 5sn sapar olmuş
    Oysa geçen hata 3 günlük zaman içinde 0 sapma yapıyordu.
    Hemen belirteyim, pili 10 gün önce değiştirttim saatçiye.Hatta bana sordu çin işimi olsun isviçre pili mi diye ben pahalısını tak dedim ona.
    Saat ölçümünü de,bilgisayarın saatini baz alarak yapıyorum.
    Saatim 5sn ileride şu anda.

Bu ani değişimin sebebi, atıyorum ama hava sıcaklığı ile alakalı olabilir mi?
    Mutlaka pili taktırdığım saatiye götürmelimiyim?

Gerçi yeni aldığım bir saatimde bu durum meydana gelse canım sıkılırdı biraz ama ne de olsa 3-4 senesi var saatin.

• Bu saatin siparişini verdim parasını ödemedim. Haftasonuna kadar geliyor. Yani vazgeçmek için 1 hafta zamanım var.
    500TL civarında otomatik saat arıyorum.
    Hala tavsiyelerinizi bekliyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: R.Korkmazz

Saat alacam;
    1.Hesaplı olsun
    2.Otomatik Olsun
    3.İçi görünsün
    4.Kordonu metal olsun

Swatch YAS100G

315TL

Movement: ETA Cal. 2841-1 21 jewels Swiss Auto-wind.
    Case: Highly polished finish. Solid Stainless steel.
    Crystal: Raised. Acrylic.
    Dial: Transparent.
    Hands: Steel color. Luminous filled.
    Case Back: Observation crystal.
    Band: Highly polished finish. Solid Stainless steel.
    Clasp: Tri-fold, Sport style, with security flip-lock.
    Water Resistance: 30m/99ft/3atm.
    Case Size: 37.00mm. 12.00mm.
    Warranty: 2 years Factory Limited.

• quote:

Orjinalden alıntı: R.Korkmazz

hayatımda bu kadar saçma birşey duymadım.
    yegane amaç zamanı öğrenmek olsaydı kolunda saatede gerek yok. cep telefonların saatine bakarsın.
    hem bu kadar ilgisizsiniz burada ne işiniz var...

Boşverr herkes fikrini belirtsin saygı çerçevesinde.
    Bende F91 kullanıyorum ama gözüm yükseklerde.

Bu arada F91 kullanmak isteyebilir kişi saati öğremek için.
    Sokakta kolumda bu saatle geziyorum ben,cep telefonunu cebimden alıp saate bakmaya üşeniyorum.
    Amaç şıklık ve tatmin ise, o vakit başlıyor tercihler şekillenmeye.

Askerde kullandığım F91 gözüme şu anda güzel görünüyor çünki bir anısı var.
    Ömrüm boyunca saklamayı düşünüyorum onu

R.Korkmazz, Polemik' in önerdiği tissotlara bakabilirsin.Otomatik ve safir camlı, isviçre mekanizmalı ömürlük saatler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dslrman -- 1 Haziran 2009; 12:58:51 >

• Tag Heuer Carrera'da kauçuk kordon sorun çıkarıyor. 1 hafta önce aldığım kordon kopmuş durumda. Bu kordonu bulabileceğim bir yer var mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: teng

quote:

Orjinalden alıntı: navigator_

Ck nın diğer görüntüleri.

Ben Ck rettangolo modelini kullandım, camı hiç çizilmedi ama bir arkadaşıma vermiştim, çantası ile bagaja nasıl koymuşsa saatin camı kırılmıştı, 30 lira verip yeni cam taktırdım. Saatin camı çiziliyor da kırılıyorda, kullandığımız bir çok şeyde olduğu gibi. Bence tercih yaparken en önde gelen kriter bu olmamalı.Şu saatin modern görünüşü birçok saatte yok. çizilmeyecek diye kolunda içine sinmeyen bir saat taşımaktansa bunu sevdiysen bunu kullan. dediğim gibi gösterdiğin fiyat aralığında görünüm olarak hiçbir saat buna yaklaşamaz. ayrıca daha önce tekrarladığım gibi Ck modacı saati değildir. Üretimi İsviçre'de yapılan bir saattir. Makinesi de çok iyidir. Eskiden yılda 3-5 saniye şaşma yapardı gerçi şimdi biraz arttı marttan bu yana 6 sn geri kalmış. ama bu da çok iyi bir değer.

teng

saatin makinası iyi olabilirde CK markasının açılımı CALVİN KLEİN dir mu marka giyim markası değil mi kardeşim, SWISS MADE diye saat markası olacak diye bir şey yok. NAUTİCA da SWISS MADE hemde saatleri calvin klein ck dan daha kalitelidir o da bir moda markası kıyafet üretimi yapar yatcılık yapan insanlar için o yüzden saatleri yatcılık kullanılmak üzere en iyi kalitede üretilir ama CK da NAUTİCA da giyim markasıdır.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar benim Lorus marka Quartz saatim 10 gün içinde 4sn sapma yapmış. Bu normal mi ?

yavaş yavaş pilin voltaj değeri azalmaya başlamış yada entergre ile bobin arasında bir akım problemi olabilir....

değer daha da artarsa önce pili kontrol ettirmeni öneririm en son pili ne zaman değişti?

Dün gece yarısı 4sn sapma yapan saat şu an 10 saat içinde 1sn sapma değeri daha yaparak, toplamda 5sn sapar olmuş
    Hemen belirteyim, pili 10 gün önce değiştirttim saatçiye.Hatta bana sordu çin işimi olsun isviçre pili mi diye ben pahalısını tak dedim ona.

Gerçi yeni aldığım bir saatimde bu durum meydana gelse canım sıkılırdı biraz ama ne de olsa 3-4 senesi var saatin.

SWISS pil demen iyi olmuş da şu anda piler renata hariç japonyadan geliyor. SEZAİKEN,MAXELL,SONY gibi piller japonya dan gelir.

neyse gelelim konumuza şöyle bir durum da olmuş olabilir bu rakam değiştiği için söylüyorum çarkların arasında kurumuş yağ ve bir tortu kalmışşa takıntı yapmış 4 sn lik saşmayı gerçekleştirmiş olarbilir. kontrol etmeye devam sanırım saat oradaki tortuyu temizleki 1 sn ye indi eğer geçmezse saatin makinasının silip tekrar yağlanması gerekebilir.

• R.Korkmazz

o saat benim de dikkatimi çekmişti fiyatıyla. hatta önceki sayfalarda görebilirsin .

yalnız bir arkadaş sapmasının çok fazla olduğunu söylemişti. saatin küçük olması da benim için olumsuz bir yön
  • Yok 1sn 'ye inmedi.
    10 günlük ölçüm sonunda dün gece yarısı 00:45' de 4sn lik ileride giden saat, birkaç saat önce 5 sn ileride(10 saatte 1sn daha ilerlemiş) görünüyordu.
  • konus acılmısken bende sorayım,hamilton otomatik saatim var yeni aldım.haftada 10 sn cıvarı ileri gidiyor.peki bu normalmidir?
  • Gayet normaldir, hatta bence haftada 10 saniye çok iyi bir değer.

COSC toleransları içinde bir sapma. Bir sıkıntı yok.

Bir de saat kullanıldıkça sapması da azalacaktır.
  • quote:

quote:

quote:

Bilgisayarın saatinden ayar yapmadan önce internetten bilgisayarın saatini de düzeltmelisin, çünkü onlarda da sapma olabiliyor. şöyle yapacaksın saat penceresi gelince üstte sağda internet saati sekmesi var onu tıkla pencere açılınca şimdi güncelleştir i tıkla güncelleşme olunca ayarına bak. bir sonraki ayar kontrolunda gene önce bilgisyara saatini güncelleştir, sonra ayarına bak.

• quote:

Orjinalden alıntı: texmo

konus acılmısken bende sorayım,hamilton otomatik saatim var yeni aldım.haftada 10 sn cıvarı ileri gidiyor.peki bu normalmidir?

Hayır normal değil çok iyidir
  • quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: navigator_

Ck nın diğer görüntüleri.

Ben Ck rettangolo modelini kullandım, camı hiç çizilmedi ama bir arkadaşıma vermiştim, çantası ile bagaja nasıl koymuşsa saatin camı kırılmıştı, 30 lira verip yeni cam taktırdım. Saatin camı çiziliyor da kırılıyorda, kullandığımız bir çok şeyde olduğu gibi. Bence tercih yaparken en önde gelen kriter bu olmamalı.Şu saatin modern görünüşü birçok saatte yok. çizilmeyecek diye kolunda içine sinmeyen bir saat taşımaktansa bunu sevdiysen bunu kullan. dediğim gibi gösterdiğin fiyat aralığında görünüm olarak hiçbir saat buna yaklaşamaz. ayrıca daha önce tekrarladığım gibi Ck modacı saati değildir. Üretimi İsviçre'de yapılan bir saattir. Makinesi de çok iyidir. Eskiden yılda 3-5 saniye şaşma yapardı gerçi şimdi biraz arttı marttan bu yana 6 sn geri kalmış. ama bu da çok iyi bir değer.

teng

saatin makinası iyi olabilirde CK markasının açılımı CALVİN KLEİN dir mu marka giyim markası değil mi kardeşim, SWISS MADE diye saat markası olacak diye bir şey yok. NAUTİCA da SWISS MADE hemde saatleri calvin klein ck dan daha kalitelidir o da bir moda markası kıyafet üretimi yapar yatcılık yapan insanlar için o yüzden saatleri yatcılık kullanılmak üzere en iyi kalitede üretilir ama CK da NAUTİCA da giyim markasıdır.

Yani şimdi omega bir saat yapsa adını da Dolce& Gabbana koysa buna modacı saatidirmi diyeceğiz ???
    Swatch grubuna bağlı bir firma işte.Sahibi kim Calvin Klein mı ?? Hayır. Kim ? Swatch group. Bitti.
    Tasarımını o yapıyor ya da adını vermiş olabilir. Yani modacıların kendi ismini vermek gibi bir hakları da var.

• @R.Korkmazz

Tissot ve Hamilton'un otomatik modellerine bir bak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jinxy

Tag Heuer Carrera'da kauçuk kordon sorun çıkarıyor. 1 hafta önce aldığım kordon kopmuş durumda. Bu kordonu bulabileceğim bir yer var mı acaba?

Kordon bir haftada koptuğuna göre saatin orjinal olmadığını varsayıyorum.

Saatçileri gezerek kauçuk ve benzer bir model bulmanız gerekir.

Eğer saat orjinalse aldığınız yere gidin, durumu anlatın. Orjinal kordon bir haftada kopamaz. Yenisini takmaları gerekli.
  • Teng+1

Ya CK yı eleşitren arkadaşlar saatin kusuru ne?
    Adam malına göre çok mu para istiyor,
    çeliğimi adi(Ck nın ki 316L),
    bide swiss made, sanki
    aynı özellikte seiko 200 liraymış gibi konuşuluyo, seiklo
    http://www.alisverissaati.com/urundetay.aspx?id=24684 seikonnuda 1000 lira altı çoğu sati mineral kristal,
    Bende 2 yıldır kullanıyorum söyleyebileceğim Ck yı saatin tek kusuru camıdır, onun dışında bi kusuru yok

Allah aşkına adamın yatı olcakta Nautica mı takcak, yat saati diye:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Bozer -- 1 Haziran 2009; 15:33:43 >
  • ileri gidiyor diye sevineyimmi yanii
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: texmo

konus acılmısken bende sorayım,hamilton otomatik saatim var yeni aldım.haftada 10 sn cıvarı ileri gidiyor.peki bu normalmidir?

Hayır normal değil çok iyidir
  • İleri gitme seviyesi ihmal edilebilir olduğu için sevin.
  • 
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.