Şimdi Ara

SAATLER (309. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MortingenStrasse

arkadaşlar böbrekler kaçtan gidiyor şöyle swiss made bi skeleton a yeter mi

ortalama 10.000 dolar gibi ama genelde mafya kazıklıyor insanları paralarını eksik veriyor...
    görüyormusunuz işte arkadaşlar böbreğimizi bile satsak bu saatleri alamıyoruz... hala nasıl oluyor da bu saatler bu paralara değer diyebiliyor insanlar...
  • dediğinizde haklısınız. bu saatlerin bu kadar etmesine imkan yok. altın çoğu altın ve mücevherden oluşuyor ve bu malzemelerin fiyatı birkaç bin doları geçmez.

şimdi bunu ustalar yapıyor. bu adam 1 sene boyunca çalışıp sadece 1 saat çıkarabilse bile, ki bu çok kötümser bi veri olurdu, kimsenin bir senelik emeği yüzbinlerce dolar etmez. ülkeyi yöneten başbakanlar- cumhurbaşkanları tarihe yön veriyor ve aldıkları para ayda 10bin tl civarı.

dediğiniz gibi isim satılıyor, o fiyatta bir emek söz konusu asla değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: MortingenStrasse

dediğinizde haklısınız. bu saatlerin bu kadar etmesine imkan yok. altın çoğu altın ve mücevherden oluşuyor ve bu malzemelerin fiyatı birkaç bin doları geçmez.

şimdi bunu ustalar yapıyor. bu adam 1 sene boyunca çalışıp sadece 1 saat çıkarabilse bile, ki bu çok kötümser bi veri olurdu, kimsenin bir senelik emeği yüzbinlerce dolar etmez. ülkeyi yöneten başbakanlar- cumhurbaşkanları tarihe yön veriyor ve aldıkları para ayda 10bin tl civarı.

dediğiniz gibi isim satılıyor, o fiyatta bir emek söz konusu asla değil.

Haklısınız serbest piyasa ama;
  • @vervito

Biz bu konuyu daha teng abi yokken de konuşmuştuk ve şu sonuca varmıştık: Bileğinde varlığı seni mutlu eden saat en iyi saattir.

Ben replikadan çok hoşlanan biri değilim. Ama sevenlere de saygım var. Gerçi replika üretmek kanun koruması bir yana, kanunun pek sıcak bakmadığı ve yapana yaptırım uyguladığı bir olay. Replika saat üretmek Ticaret Kanunu'nun haksız rekabet hükümlerini ihlal etmek demek aslında. Ama bu hukuki tartışmayı bir kenara koyuyorum.

Ben orjinal bir Tissot ya da Hamilton satın alırım ve zevkle kullanırım. (Keşke Omega alabilsem ama olmuyor ne yazık ki)

axiaziz de güzel bir Graham replikası alır ve severek kullanır. (Seni de konu mankeni yaptım ama sorun olmaz umarım. )

Saat fiyatlarına gelince: Kapitalist sistemde fiyatı arz ve talep belirler. Dediğiniz mümkün değil.

Şu da var: Zenith'ler Seiko parasına satılsa ne anlamı kalır? Bir de böyle düşünmek lazım. Adamlar fiyatı yüksek tutuyorlar ki bir prestij imajı oluşsun, insanlar çok daha fazla parayı vermeye hazır olsun. Bu saatte de böyle, arabada da, kıyafette de...Kapitalist düzenin çarkları böyle dönüyor. Herkes birbirinin cebindeki parayı bir şekilde kendi cebine atmaya çalışıyor. Kısaca tüketim çılgınlığı sistemi ayakta tutuyor.

• Polemik dostum, ben bunları çok iyi biliyorum, zaten mesajımda kapitalist sisteme karşı olan kinimi göstermeye çalıştım direk dile getirmek istemedim..işte ben bu düzene karşıyım... git o zaman Küba'da yaşa diyeceksin.. ))))
  • Arkadaslar uzun araştırmalarım sonucu bu saatte karar kıldım. Fiyat olarak peşin 550 TL dediler (Konyalı) fakat nette araştırdım 460 TL civarında.Bu saat hakkında ne düşünüyorsunuz? Aynısının kordonu deri olan var ancak bu daha şık duruyor. Bir kere Swiss Made, ama olumsuz yan olarak kolay çizilcek bir camı var.Bu saati İstanbulda en ucuz nerden temin edebilrim.SAatçi arkadaslar da tekliflerini yapabilirler . Yorumlarınızı bekliyorum.

SAATLER

• Ama Küba'ya gidersek de en fazla Küba malı saat kullanırız.

Sistemi sevmiyoruz ama sistemin ürünlerine bayılıyoruz.

Şu kapitalist ve sosyalist sistemleri biraz harmanlasalar fena olmaz değil mi?

Neyse, konuyu dağıtmayalım. Orient'in saatlerini ben de beğeniyorum, şık saatler yapıyorlar.
  • @navigator_

Bu bütçeye sahipsem mutlaka Tissot ya da Hamilton zorlardım. @mukavem@ bir kaç gün önce Tissot V8 aldı, ona fiyat ve yer sorabilirsin.

Cam safir değilse bence alma, çizik cam hiç de hoş durmuyor. Safir camlı Tissot'um 3 yıldır hiç çizilmedi, ilk günkü gibi cam hala.
  • Tissot V8 nasıl bişy ki? Bi incelemem lazım. ama kaldırıp 550 vermiycem, dedğim gbi nette peşin fiyatı 460 a buldum. ama safir değil evet, çizilecek olması kötü ama inan ki kolumda süper durdu, karizma bi saat.
  • SELAM ARKADAŞLAR

aldığım hamiltonun resimleri çektim buyrun yayımlıyorum

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaliv -- 31 Mayıs 2009; 20:53:28 >

•  SAATLER

SAATLER

modeli ne acaba bunun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: austun1975

Hamillton Jazzmaster Chronoyu deveyuku sitesinden aldım .Ben daha uygun bir fiyata aldım ama şu andaki fiyatı 952 TL .
    A.saatinde aynı saat şu anda 1440 TL
    Saat&saat firmasında (yeni ithalatçı) Jazzmasterın deri kayışlı olan aşağıdaki resimdeki modeli ise 2599 TL

http://www.deveyuku.com/Scripts/prodView.asp?idCategory=30991&idproduct=136306
    http://www.alisverissaati.com/urundetay.aspx?id=25073
    http://www.saatvesaat.in/urun.asp?id=17322&urun=HAMILTON+HM32616553

SAATLER

Resimde görülen orjinal deri kayışı Hamiltonun yeni ithalatçısı olan saatsaat firmasına sordum.Kayışın ederi 174 TL.Kayış için söylenen fiyat bana ekte pahalı gelmedi kayışda deployment olduğu düşünülürse.Yinede emin olmak için mail attım cevabını bekliyorum.

Bu saat çok şık ya, eğer 1000 liranın altında bulunursa sanırım çok iyi tercih olacaktır.
    Camı safir ama suya ne derece dayanıklı bilmiyorum.
    Ve pilsiz çalışıyor, kadranda auto yazıyor.
    Gayet iyi bir seçenek, takım elbise ile harika duracaktır

One step fotolar çok büyük, onları 640x480 ebatlarında yüklersen seviniriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dslrman -- 31 Mayıs 2009; 20:57:01 >

• Bence safir camdan vazgeçme, tecrübe konuşuyor.

Çizilen cam da siliniyor bir şeyler yapılıyor ama nasıl oluyor bilmiyorum.
  • Ziyaliv arkadasım, ya sana zahmet olmazsa bu Ck nın ekledğim saati ( K2237130) bi incelesene benim için.500 Kağıt vermeye değer bir saat mi? Şu çizilme muhabbetini de aydınlatırsan sevinirm. Üstte eklemiştim fotoyu.
  • Ck nın diğer görüntüleri.

SAATLER
  • @One Step CLoser

Bunu bizim bilebilmemiz zor, internetten araştırmanı öneririm.

Biraz da resimlerin boyutunu ufaltırsan iyi olur, sayfanın düzeni kayıyor biraz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: navigator_

Ziyaliv arkadasım, ya sana zahmet olmazsa bu Ck nın ekledğim saati ( K2237130) bi incelesene benim için.500 Kağıt vermeye değer bir saat mi? Şu çizilme muhabbetini de aydınlatırsan sevinirm. Üstte eklemiştim fotoyu.

ne zahmeti kardeş hemen yorumlar

bir kere şunu aydınlatım garanti yeni bir tartışma başlayacak:

- safir cam bile çok sert bir darbede çizilir cam nihayetinde başıma geldi biliyorum kırılırda
    - Ck ya gelince saat moda markası ama avantajı var çünkü SWİSS MADE
    - arkadaşım kroonuz siyah kayışlısını kullanıyo bizzat kullandım da kaliteli ürün
    - 510 tl verilir mi ck ve swıss made ise verilir hele ki sen beğendi isen
    - kasa komple çeliktir alerji paslanma yapmaz
    - kordon dolu çeliktir eziklme olmaz
    - su fln da geçirmez
    - ve swtch grupun ürettiği bir saat
    - tam bilmiyorum ama içinde ETA QUARTZ makina olacağı aklıma geliyor çünkü hiç daha ck nın içini açıp bakmadım.
    - cam ise mercekli tümsek camdı sanırım çizikleri belli eder ama istanbul da fln isen onuda temizliyolar zaten ara sıra bi 10 15 tl atarsın temizletirsin.

AMA SAFİR CAM BİLE ÇOK SERT BİR DARBEDE ÇİZİLİR. İDDAYA GİRDİM DENEDİM VE ÇİZİLDİ. SAATÇİ ÇOCUKDA KEPAZE OLDU:)

• quote:

Orjinalden alıntı: navigator_

Ziyaliv arkadasım, ya sana zahmet olmazsa bu Ck nın ekledğim saati ( K2237130) bi incelesene benim için.500 Kağıt vermeye değer bir saat mi? Şu çizilme muhabbetini de aydınlatırsan sevinirm. Üstte eklemiştim fotoyu.

Tissot,Hamilton hiç olmazsa Seıko al Ck vs.bunlar moda markası daha önce dediğim gibi bunlar kürdan üretseler piyasa fiyatının 10 misline satarlar.Saat almak istiyorsan özellikle 500 Lira civarında bir meblayı gözden çıkarmışsan sadece saat üreten bir markaya bak pişman olmazsın.Ayrıca yaşın daha küçükse yani genç yaşlarda ise ilerde açıkçası Ck marka bir saat takmak pek yakışmaz(şahsi düşüncem)eğer uzun vadede kullanacağın bir saat alacaksan saat üretiminde uzman olan sadece saat üreten markalardan tercihini yap.Ayrıca bu modelin camı bombeli çizilme oranı düz cama göre çok fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 31 Mayıs 2009; 21:35:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

...............
    axiaziz de güzel bir Graham replikası alır ve severek kullanır. (Seni de konu mankeni yaptım ama sorun olmaz umarım. )
    ...............

Olur mu, ne sorunu

Bu replika-orjinal mevzuu bir daha açılmasın zaten. Daha önce de dediğim gibi çok farklı açılardan konuyu ele almak lazım.
    Düz mantık; replika kötüdür-iyidir demek çok eksik hatta absürd oluyor. Kim nasıl istiyorsa öyle devam edecek.

Benim tüm sorunum şurdan doğuyor; beni 1 (yazıyla; bir) saat asla tatmin etmiyor.
    Şu an 5 adet saatim var ki bu saatler öyle çok pahalı, muhteşem saatler değiller, imkanım ve zevklerim ölçüsünde edindiğim modeller.
    Bu zihniyetle gidersem daha da alacağım gibi gözüküyor.

Bir adet saat yetse hiç sorun yok, biraz para biriktirir hatta aç gezerim, alırım yüksek "derecede" orjinal bir saat konuyu kapatırım.
    Ama olmuyor işte sürekli yenilerini almak istiyorum öyle olunca da yenisi isteyeceğim bir şeye gidip çok fazla para veremiyorum.
    Daha doğrusu çok falza para verirsem yenilerini alamayacağımı tahmin ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axiaziz -- 31 Mayıs 2009; 21:36:34 >

• 
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.