Şimdi Ara

SAATLER (295. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Azizim

ogameci saatlerin fotoğraflarını quote yapmasan iyi olur gereksiz yere sayfa doluyor.

Aslında yapmayacaktımda

orjianlle replica alt alta olsun karşılaştırması kolay olsun diye öyle yaptım.
  • Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim.

#ziyaliv,

Saatin çok güzelmiş. Sanırım saat satıcısısınız. Bu saatin fiyatı, mekanizması hakkında biraz bilgi verebilirsen değerlendirmek isterim.,

#teng

Önerdiğin saatlerin Türkiye fiyatlarını, özelliklerini inceleyebileceğim bir site var mı acama?

#austun1975

Saatin çok güzelmiş hayırlı olsun. Deri kordonlusundan düşünebilirim. Fiyatı da uygun. Bu saat hakkında biraz daha bilgi verebilirsen sevinirim. (Mekanizması iyimidir, camı vs. kalitelmi?)

Bu arada seiko hala aklımda.
  • @tayyarb
    Bu saatlerin hepsini bir yerde bulamazsın. Bulduğun yerli sitelerde gerekli açıklamanın nasıl yapılması gerektiğini bilmezler. Sen bir yerden başla biz de yardımcı oluruz, ama internette site ismi sorarak saat seçeceksen vazgeç.
    Çünkü koluna takmadığın her saatin seni yanıltma ihtimali var.
  • @tayyarb
    Hamilton Jazzmasterı aldığımda bu forumda kısaca hakkında bilgi vermiştim.Saati 1 aydır kullanıyorum.Saat çok şık bir saat ancak bu saate kesinlikle deri kayış çok yakışıyor.Malesef yaşadığım yerde iyi bir kayış bulmak nerede ise imkansız.
    quote:

Orjinalden alıntı: austun1975

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

Önceki sayfalarda beğendiğim ve satın aldığım Hamilton Khaki Regatta marka saat ile yaşadığım olayı sizlere aktarmıştım.Saatin yelkovanı arızalanınca hemen iade etmiştim..Regattanın ücretini iade almak üzereyken yabancı forumlarda resimlerini beğendiğim ve sizlerle resimlerini paylaştığım Hamilton Jazzmaster Chrono modelini almak için firmaya başvurdum.Alışveriş yaptığım firma , regatta ile jazzmaster arasında olan fiyat farkını benden istemeden Hamilton Jazzmastırı bana gönderdiler.Saat elime bugün geçti.Saati tasarım olarak çok beğendim.Jazzmaster regattaya göre daha sade ama bana göre daha şık bir saat.Regatta takım elbiseye pek uygun değil.Regattadaki ilave fonsiyonlar saatin kadranını çok sıkışık hale getirmiş.Jazzmaster boyut olarak regattadan biraz küçük (regatta=44mm , jazzmaster=42 mm) ve 1 mm kadar daha az kalın.Jazzmaster ve regatta aynı mekanizma yani chronolu eta 7750 kullanılmış.Her iki saatin ön ve arka camları safir cam.Regattada fazladan kullanmayı beceremediğim rüzgar sapma ölçümü , taksimetre ve analog pusula gibi fonsiyonlar var.İki saatide koluma takmış biri olarak jazzmasterın tasarımından dolayı olsa gerek kolumun üzerinde daha güzel durduğunu farkettim.Saati alır almaz bir saatçiye giderek metal kordondan iki tane baklayı çıkarttım.Saatçide deri kordonlarıda araştırdım , 22 mm olan kayışlar çok kısıtlı sayıdaydı.Saatçide sadece baron marka birkaç tane kayış bulabildim geçmiş sayfalarda bahsedilen Hirsch marka kayışlardan malesef yoktu.Bu saati şimdilik mecburen metal kordonla kullanmaya devam edeceğim.Ancak metal kordona pek ısınamadım biraz fazla parlak.Bu forumda son bir iki gündür tartışılan orjinal mi yoksa replikamı sorunu benimde kafamı yaklaşık iki aydan bu yana kurcalayan bir soruydu.Malum meşhur replika sitemizdeki IWC Portuguese Power Reserve modelini tasarım olarak çok beğendim.IWC replikasınının sitedeki fiyatı 265$.Bu parayı kalitesini bilmediğim bir replikaya vermektense biraz daha ekleyerek Hamilton Regattayı almaya karar verdim.Replikanın başıma neler açacağını bilmemek beni ürküttü.Malesef korktuğum başıma regattayı alınca geldi.Fakat fazladan verdiğim para sayesinde ürünü hemen iade edebildim.IWC yi alsam acaba karşımda muhatap bulabilecekmiydim.Daha önceki mesajlarda bahsedildiği gibi 5.000$ - 10.000$ lık bir saatin biraz kaliteli replikasına vereceğimiz paraya biraz daha katarak 500$-1.000$ lık orjinal bir saat almak çok daha mantıklı.Yaşadığım iade olayı replikalara bakış açımı biraz değiştirdi.Replikaların hangi firma tarafından hangi kalitede üretildiğini hiçbir zaman bilemiyoruz.Birimizin aldığı replika saat kaliteli çıkarken , diğerinin hangi kalitede çıkacağı bana göre bir muamma.

• quote:

@tayyarb
    Bu saatlerin hepsini bir yerde bulamazsın. Bulduğun yerli sitelerde gerekli açıklamanın nasıl yapılması gerektiğini bilmezler. Sen bir yerden başla biz de yardımcı oluruz, ama internette site ismi sorarak saat seçeceksen vazgeç.

Yani saat satan mağazalarına gidip kolumda denememimi önerirsin?
  •  SAATLER
     SAATLER

arkadaşlar bu iki saat arasında hangisi daha iyi ?

seiko SNDA87P2 :

# Gents quartz watch - chronograph
    # Stainless steel case
    # Leather strap
    # Sapphire glass
    # Precise quartz movement
    # Stopwatch 1/20 sec
    # Date display
    # Luminous hands and markers
    # Water resistant to 100 m
    # Dimensions: 40 mm (DIA)

• @mukavem@

görünüş açısından sağdaki daha göze çarpıyor sarı renk mevcut olduğu için.
  • iki saatin özellikleri hemen hemen aynı (kasa çapları bile). liste fiyatlarında tissot yaklasık 150 lira daha pahalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tayyarb

quote:

@tayyarb

Yani saat satan mağazalarına gidip kolumda denememimi önerirsin?

Her saati kolunda denemen şart değil, ama çıplak gözle görmenin faydası vardır. Sonra kendine bir bütçe belirleyeceksin.
  • victorinoxunda güzel modelleri var.hamiltona alternatif bir marka olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tayyarb

Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim.

#ziyaliv,

Saatin çok güzelmiş. Sanırım saat satıcısısınız. Bu saatin fiyatı, mekanizması hakkında biraz bilgi verebilirsen değerlendirmek isterim.,

#teng

Önerdiğin saatlerin Türkiye fiyatlarını, özelliklerini inceleyebileceğim bir site var mı acama?

#austun1975

Saatin çok güzelmiş hayırlı olsun. Deri kordonlusundan düşünebilirim. Fiyatı da uygun. Bu saat hakkında biraz daha bilgi verebilirsen sevinirim. (Mekanizması iyimidir, camı vs. kalitelmi?)

Bu arada seiko hala aklımda.

HAMİLTON KHAKİ X-WIND AOTUMATİC
    saati otomatik bir saat fakat farklı bir saat almak istiyordum ve hamiltonun çok iyi bir eski american markası olduğunu biliyorum ve içindeki makina ise ETA 775O var ve yaklaşık 2 gundur kullanıyorum o şaşma yaptı (nazar değmesin:)) fiyat olarark düşünülürse de saati elinize alıp görmenize isterim çok muntazam bir işçiliğe sahip ya otomatik makine ve kayış kalitesi gerçekten çok güzel ve bu yuzden o fiyatları hakeden bir saat. bu saati bu kalite ve bu fiyat gayet iyi tavsiye ederim....

• quote:

Orjinalden alıntı: mukavem@

arkadaşlar bu iki saat arasında hangisi daha iyi ?

seiko SNDA87P2 :

# Gents quartz watch - chronograph
    # Stainless steel case
    # Leather strap
    # Sapphire glass
    # Precise quartz movement
    # Stopwatch 1/20 sec
    # Date display
    # Luminous hands and markers
    # Water resistant to 100 m
    # Dimensions: 40 mm (DIA)

Tissot 100 metre değil 200 metre water resistant'a sahip, yani dalış yapılabilir. Kayışı daha iyi ve klipsi var. Seiko'da varmı bilmiyorum. Ve en önemlisi görünüş farkı Tissot'tan yana (bence)
  • yarın saat almaya gideceğim ve aklımda model yok maalesef :( boyle gıderse alamıcam :(

PRC200'den az büyük, tip olarak da ona yakın bişi istiyorum, aşağıdaki Tissot V8'in tipi duruşu çok güzel ama içine ısınamadım, rengine yani, fildişi rengiymiş :(

max. 700 liraya kadar limitim var.

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mukavem@ -- 30 Mayıs 2009; 0:11:00 >
  • Saati alacağım yer Tissot satıyor. Aklımdaki model Tissot V8 ama içi beyaz olanı (T36.1.386.35).
    Sanırım yarın bu saati getirtmesini isteyeceğim.

• V8'in başka renkleri de var. Tek renk krem değil.

Ayrıca PRS 516 Chrono (quartz) da bakabilirsin.

Yerinde olsam otomatik bir model düşünürdüm.
  • birkaç saatçiye baktım ama V8'in başka rengini göremedim.

otomatik ne önerirsin ?
  • quote:

Saati alacağım yer Tissot satıyor. Aklımdaki model Tissot V8 ama içi beyaz olanı (T36.1.386.35).
    Sanırım yarın bu saati getirtmesini isteyeceğim.

/>

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

V8'in başka renkleri de var. Tek renk krem değil.

Ayrıca PRS 516 Chrono (quartz) da bakabilirsin.

Yerinde olsam otomatik bir model düşünürdüm.

Onur saatlerle ilgilendiğini bilmiyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf -- 30 Mayıs 2009; 0:20:32 >
  • Hoşgeldin Yusuf.

Erkeğin oyuncakları çok az. Ben de oyuncakları severim.

Paylaşımcı kimliğini buraya da taşırsan çok seviniriz.
  • quote:

birkaç saatçiye baktım ama V8'in başka rengini göremedim.

otomatik ne önerirsin ?

Tissot istersen PRS 516'dan başka şansın yok ne yazık ki. PRS 516 da bakmaya değer. 3 yıldır kullanırım bir yamuğunu görmedim.

Hamilton'un modellerini taramanı öneririm. Model çeşitliliği daha fazla Tissot'ya göre.
  • 
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.