Şimdi Ara

SAATLER (293. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

• Masaüstünde Patek Phılıppe saat çalışırken izlemek çok hoş bir görüntü oluyor aşağıdaki linkten indirin bilgisayar başında olmadığınız zaman programı çalıştırın ekranda Patek görünecektir day-date ve moon phease göstergeli...Yıldızlı yere ra pidshare yazın.Boşluk bıraktım siz birleştirin.
    http://rapidshare.com/files/238305760/installScreensaver_PatekPhilippeSA_Ref5159.exe.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 29 Mayıs 2009; 0:08:58 >
  • Arkadaşlar merhaba,

Forumu bir süredir takip ediyorum. Birçok konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaş sıkılmadan bildiklerini paylaşıyrlar. Öncelikle forumu bu kalitede tutan arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum.

Bu forum sayesinde saatler hakkında birçok şey öğrendim. Ama insan bildikçe daha iyisini istiyor. Önceleri sadece göze güzel görünsün, su geçirmesin yeter derken şimdi mekanik olsun ruhu olsun demeye başlarım. Ama şunu da gördüm ki bu ruhu olan saati almak hiçde kolay değil. Aynı o saate ruh vermenin kolay olmadığı gibi..

Arkadaşlar Seiko nun srgoo1p2 modelini gözüme kestirdim.

Öncelikle bu saatle ilgili aşağıdaki konularda fikirlerinizi almak istiyorum.

- Yetkili satcılarda fiyatı 1.550- 1700 TL civarında değişirken gitti gidiyorda 800 TL ye %100 orjinal diye satılıyor (örnek; gg Ürün #: 12872441). Bu saatlerin kolay kolay bozulmayacağını düşündüğüm için 2 yıllık garantisi çok önemli değil. Sizce bu saat böyle yerlerden alınabilirmi?

- Bu saatin işçiliği, kalitesi sizce verilen parayı hakeder mi? (1600 TL ye aldığımı varsayarsak)

- Bu saatin mekanizması nasıldır.

- Üzerindeki küçük beyaz kadranın nasıl bir işlevi var?

İkinci olarak da bütçemi biraz daha arttırsam (2.000 TL ye kadar) uzun yıllar kullanabileceğim mekanik saat tavsiye edebilirmisiniz. (Omega tercihimdir)

Şimdiden teşekkürler..

Edit : Fotoğraf yüklemeyi beceremedim..

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Walter_Sobchak -- 29 Mayıs 2009; 0:21:19 >

• @tayyarb

Bu paraya seiko, citizen vs. japon saati almak bence pek doğru değil.
    Ha seiko alsan uzun yıllar çalışmaz mı, çalışır, saati gösterir mi, gösterir...

Ama sonuç olarak İsviçre menşeili bir saat almanı öneririm.
    Onun ne olacağını ise; buradaki herkesin daha önce yapmış olduğu önerileri dikkate alarak ve saatlerce belki günlerce araştırarak bulmanı öneririm. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axiaziz -- 29 Mayıs 2009; 0:21:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tayyarb

Arkadaşlar merhaba,

Forumu bir süredir takip ediyorum. Birçok konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaş sıkılmadan bildiklerini paylaşıyrlar. Öncelikle forumu bu kalitede tutan arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum.

Bu forum sayesinde saatler hakkında birçok şey öğrendim. Ama insan bildikçe daha iyisini istiyor. Önceleri sadece göze güzel görünsün, su geçirmesin yeter derken şimdi mekanik olsun ruhu olsun demeye başlarım. Ama şunu da gördüm ki bu ruhu olan saati almak hiçde kolay değil. Aynı o saate ruh vermenin kolay olmadığı gibi..

SAATLER

- Yetkili satcılarda fiyatı 1.550- 1700 TL civarında değişirken gitti gidiyorda 800 TL ye %100 orjinal diye satılıyor (örnek; gg Ürün #: 12872441). Bu saatlerin kolay kolay bozulmayacağını düşündüğüm için 2 yıllık garantisi çok önemli değil. Sizce bu saat böyle yerlerden alınabilirmi?

- Bu saatin işçiliği, kalitesi sizce verilen parayı hakeder mi? (1600 TL ye aldığımı varsayarsak)

İkinci olarak da bütçemi biraz daha arttırsam (2.000 TL ye kadar) uzun yıllar kullanabileceğim mekanik saat tavsiye edebilirmisiniz. (Omega tercihimdir)

Şimdiden teşekkürler..

Merhabalar

öncelikle beğenmiş olduğunuz seiko saat KİNETİC serisinin DIRECT DRİVE modeli mekanizmaya sahip olan modeldir. fiyatının 1700 leri bulmasının nedeni seiko kinetic saatler genelde rotorun dönmesi ile içindeki pili şarj eder fakat DİRRCT DRİVE larda ise gergi sistemi yani rotor içerde dönerek makinadaki zembereği kurar yani olması gereken otomatik makina biçimidir ve kaliteli uzun ömürlü bir makinadır. saatin işçiliği 1. sınıf seiko işçiliği vardır, kilitli tokası vardır deri kayış olmasına rağmen. Bayaz kısım ise saatin ne kadar süre çalışacağını yani zembereğin doluluk oranını gözterir.

GG den bahsetmişsiniz 800 tl diye ve buyuk ihtimal yurtdışından kaçak gelmedir ki garanitleri turkiyede geçerli değildir ve 2 yıl garanti muhim değil diye belirmişsiniz bu saatlerde sorun çıkmaz ama bir sorun oluştuğu zaman özellikle otomatik makinasında sorun çıkarsa da garanti olmayacağından tamir bedeli çok yuksek rakamlara ulaşabilir.

bu arada bu fiyatlara CİTİZEN ve SEİKO Japon kendi ürettikleri makinları kullanır. HAMİLTON(eta serisi otomatik kullanır),TISSOT, JACQUES LEMANS GENEVE, Guess Colleciton Tamamıyla SWISS MADE dir.

bunları onerebilirm bende şahsen yeni aldım HAMİLTON KHAKİ X-WIND AUTOMATİC kullanıyorum. resmi altta
     SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaliv -- 29 Mayıs 2009; 1:25:59 >

• Ben saatimi buldum sanırım,
    Önce cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bana çok yardımcı olan vervito arkadaşıma iskelet saatleri sevmem demiştim ama aşağıdaki saat bir anda aklımı çeldi. Tabii bir de kolumda görmem lazım.
    Nasıl seçim sizce?
     SAATLER

SAATLER

Acaba bu saati ülkemizde nerede bulabilirim? Yurtdışı fiyatı 1400-1500 dolar civarı sanırım bu kaliteyi daha ucuza bulamam tabii türkiyede fiyatları şişirmemişlerse...

• @ ziyaliv
    küçük bir hata yapmışsınız SEIKO swiss made değildir.
  • teng bilgilendirmen için teşekürler.

Azizim gece gece iştahımı açtın benim,bu TAG' ların hepsi ayrı bir güzel.

Raymond weil saatlerinin kalite düzeyi ne düzeydedir arkadaşalar?
    Mesela;
    http://www.raymond-weil.com/EN/NEW_WATCH_MODELS.html

Bu arada arkadaşlar birşey soracaktım.
    Saatler konusunda bu foruma takılmaya başladıktan sonra ilgim bir hayli arttı.
    Hatta kaliteli saatlerin kataloğunu toplamaya başladım.

Yarın bir saatçiye gidip katalog isteyeceğim ama adamlar hoş karşılarlar mı bilemiyorum.
    Sonuçta lüks bir mağaza ve az çok zenginden anlar bu satıcılar.
    Benim alıcı olmadığımı görüp ilgisiz ve isteksiz davranırlar mı diye içimden geçirmiyor değilim.
    Rolex, Ulysse Nardin, Corum, Omega ve TAG gibi markalar sattıklarını bildirdi telefonda satıcı ve ellerinde katalog olduğunu belirtti.
    Gidip alacağım ama çekiniyorum.
    Nasıl karşılarlar acaba?
    Ben şimdi tüm markalardan isterim dayanamayıp
    Hepsi klas ürünler ve bakıp bakıp iç geçiririm evde, internetten araştırıp pc ekranından bakmak bir yere kadar tatmin ediyor

Siz böyle lüks saatçilerle muhattak oldunuz mu,nasıl davranıyorlar sıradan müşterilere ?

• quote:

Orjinalden alıntı: peugeot206WRC

@ ziyaliv
    küçük bir hata yapmışsınız SEIKO swiss made değildir.

beyfendi sadece GUESS COLLECTİON VE JACQUES LEMENS GENEVE için yazdım ben SWISS MADE diye.......
  • yazıda anlam kargaşası olduğu için yanlış anlaşılma olmuş.
    Citizen ve hamilton eta demek istediniz, diğer modeller için isveç ama bunlar yanlış biliyorsam düzeltin farklı şeyler.
    Birisi mekanizma diğeri üretim yeri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dslrman

yazıda anlam kargaşası olduğu için yanlış anlaşılma olmuş.
    Citizen ve hamilton eta demek istediniz, diğer modeller için isveç ama bunlar yanlış biliyorsam düzeltin farklı şeyler.

bu arada bu fiyatlara CİTİZEN ve SEİKO Japon kendi ürettikleri makinları kullanır. HAMİLTON(eta serisi otomatik kullanır),TISSOT, JACQUES LEMANS GENEVE, Guess Colleciton Tamamıyla SWISS MADE dir.

olarak düzeltildi anlaşılabilmesi için....
  • TAG' ın caf7010.ft8011 model kodlu saatinin bir yurtdışı sitesindeki fiyatı 1680$.
    Gayet uygun görünüyor.Bizde 3000$' dan aşağı değildir herhalde.
    Takım elbisenin altına silikon kayışlı bir saatin yakışıp yakışmayacağı hakkında şüphelerim var ama model kaliteli olunca sonuç ne olur bilemiyorum.
  • HAMİLTON(eta serisi otomatik kullanır),peki hamilton da isviçre yapımımıdır,bildigim kadarıyla amerikan kokenli ..
    quote:

Orjinalden alıntı: ziyaliv

quote:

yazıda anlam kargaşası olduğu için yanlış anlaşılma olmuş.

olarak düzeltildi anlaşılabilmesi için....

• Hamilton ABD kökenli ama şu anda Swatch Grubuna mensuptur. İsviçre yapımıdır.
  • quote:

teng bilgilendirmen için teşekürler.

Azizim gece gece iştahımı açtın benim,bu TAG' ların hepsi ayrı bir güzel.

Raymond weil saatlerinin kalite düzeyi ne düzeydedir arkadaşalar?
    Mesela;
    http://www.raymond-weil.com/EN/NEW_WATCH_MODELS.html

Bu arada arkadaşlar birşey soracaktım.
    Saatler konusunda bu foruma takılmaya başladıktan sonra ilgim bir hayli arttı.
    Hatta kaliteli saatlerin kataloğunu toplamaya başladım.

Yarın bir saatçiye gidip katalog isteyeceğim ama adamlar hoş karşılarlar mı bilemiyorum.
    Sonuçta lüks bir mağaza ve az çok zenginden anlar bu satıcılar.
    Benim alıcı olmadığımı görüp ilgisiz ve isteksiz davranırlar mı diye içimden geçirmiyor değilim.
    Rolex, Ulysse Nardin, Corum, Omega ve TAG gibi markalar sattıklarını bildirdi telefonda satıcı ve ellerinde katalog olduğunu belirtti.
    Gidip alacağım ama çekiniyorum.
    Nasıl karşılarlar acaba?
    Ben şimdi tüm markalardan isterim dayanamayıp
    Hepsi klas ürünler ve bakıp bakıp iç geçiririm evde, internetten araştırıp pc ekranından bakmak bir yere kadar tatmin ediyor

Siz böyle lüks saatçilerle muhattak oldunuz mu,nasıl davranıyorlar sıradan müşterilere ?

Gerçekten saatleri seven bir satıcı saat meraklısı birine almasa dahi ilgili davranır diye düşünüyorum.Ama sıradan bir satıcı ise o zaman durum farklı olabilir.

• quote:

Arkadaşlar merhaba,

Şimdiden teşekkürler..

SAATLER

Mekanik Japon saatleri İsviçrenin hep gerisinde kalmıştır.Hem prastij hem de dakiklik yönünden.
    Bu itibarla aynı paraya alabildiğiniz sürece İsviçre saatinden şaşmayın derim.
    2000 tl ye çok güzel Saatler alabilirsiniz. Gerçi mekanik Omega alamazsınız ama
    Maurice Lacroix'ten Pontos serisi düz yada saniyesiz kronometreli
    Frederique Constant'tan Open heart (dikdörtgen ya da yuvarlak)
    Hamilton'dan yine 7750 makineli Jazz Master krono ya da navy veya gmt li saatlerini
    Longines'ten Evidenza, ..
    Revue Thommen'dan Tissot'tan Mido'dan bir çok seri
    Baume Mercier'den flat bir model, Oris den skeleton,Movado Raymond Weil de size uygun saatler bulabilirsiniz. Bu markaları inceleyip ne istediğinize yaklaştıktan sonra size daha kolay yardımcı oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 29 Mayıs 2009; 11:00:13 >

• @tayyarb,

Tabiki gidip almalısın, olaki sana saygıda kusur ederlerse yaz markanın müşteri hizmetlerine bak nasıl adam ediyorlar o bayiyi. Saat piyasasındaki elit markalar asla müşterilerine böyle davranılmasına izin vermezler.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba,

Şimdiden teşekkürler..

SAATLER

SAATLER

SAATLER

Bende senin gibi seiko almak üzere yola çıkmıştım.Fakat bu forumu okuduktan sonra Hamilton Jazzmaster Chrono sahibi oluverdim.Jazzmaster şu anda en ucuz 950 TL ye bulunabiliyor.Eta 7750 mekanizmalı , swiss made bir saat için Türkiyede bulabileceğiniz en ucuz saatlerden biri (eski ithalatçıdan alırsanız).Benim aldığım metal kayışlı olan.Almanı tavsiye edeceğim harika bir saat.Geriye kalan para ile de daha sportif bir saat daha alabilirsin.

SAATLER

Ben şimdi bu resmi tamamlamaya çalışıyorum.Harika bir ikili olacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi austun1975 -- 29 Mayıs 2009; 12:55:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: onboardx

Gerçekten saatleri seven bir satıcı saat meraklısı birine almasa dahi ilgili davranır diye düşünüyorum.Ama sıradan bir satıcı ise o zaman durum farklı olabilir.

Teşekür ederim cevabın için.
    Bu tip satıcılar biraz küçümseyen gözlerle bakabilirler diye endişe ettim ama önemli değil.
    Ben ktaloğumu alıp işime bakarım

Austun; güzel günlerde kullan saatini.Darısı deri kayışlısına
  • quote:

Orjinalden alıntı: peugeot206WRC

Ben saatimi buldum sanırım,
    Önce cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bana çok yardımcı olan vervito arkadaşıma iskelet saatleri sevmem demiştim ama aşağıdaki saat bir anda aklımı çeldi. Tabii bir de kolumda görmem lazım.
    Nasıl seçim sizce?
     SAATLER

SAATLER

Acaba bu saati ülkemizde nerede bulabilirim? Yurtdışı fiyatı 1400-1500 dolar civarı sanırım bu kaliteyi daha ucuza bulamam tabii türkiyede fiyatları şişirmemişlerse...

orisin bu saati fiyat oalrak uygun fakat bana iskeleti pek gösterişli gelmiyor. baktığımda hayran bırakması lazım

• 
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.