Şimdi Ara

SAATLER (297. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• BOYLECE 150. SAYFAYI BEN BASLATMIS OLDUM

HEHEHEHEEEEEEEE
  • Hadi size bi kiyak daha yapayim asagida cinde bir replikacinin link'i var.
    guvenilir bir saticidir, tanidiklarim aldi saatler guzel cikti. kronolu model almayin, krono degil tarih gostergeleridir.
    Malum sitenin sahibi beni bi yakalarsa kesecek namussuzum

http://ufantazone.com/catalog/default.php

Simdi diyeceksiniz ki hem taklitlere karsisin hem de link veriyorsun, eh ne yapalim yani taklit alanlara kuselimmi, ben onlari da diger arkadaslarim gibi seviyorum, tavsiye etmiyorum ama arkadas arkadastir, ne yani bir arkadasim hapise girse onu dislayacakmiyim, ona gazte kitap gotururum.
    Hem sahte saatiyle avrupada yakalanirsa yalniz birakmam turkce kitap filan gotururum

• watcher6150 ile aynı kafadayız
    replikayı veya adı her neyse
    bu konuya ilgi duyanlar da var, ancak
    hiç onaylamıyorum, beğenmiyorum da
    (kimsenin kalbini de kırmak istemem ama)
    rüküş bir zevk olarak görüyorum

replika Audemars Piguet takan birisiyle
    konuşacak pek bir şeyim olmaz
    ama kolunda mesela 70'lerde doğmuş
    hoş bir bir Eterna taşıyan kişi
    benim gözümde orjinal bir Rolex
    taşıyan kişiden daha evladır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizantolog -- 30 Mayıs 2009; 13:58:09 >
  • Ne yazık ki yazdıklarımdan kimse birşey anlamamış, ya da anlamak istememiş. Herkes kendi teranesini öttürüyor.
    Sevgili arkadaşlar; Benim demek istediğim şudur: Replikayı sevmeyebilirsiniz,kullanmayabilirsiniz ama bu sizi ilgilendirir. Replika sevenleri de saat sever olarak görünüz, herkes sizin gibi davranmaya mecbur değil. Ben mecburmuyum Watcher arkadaşım gibi 30 sene boyunca sokak sokak saat toplamaya??? Ya da o kadar vaktim var? keşke olsa ama herkesten sizin yaptığınız gibi formüller geliştirmesini istemeyiniz.
    Laf yani, markası belli ama 30 dolarlık fosuruktan bir quartz saate saat diyeceksiniz de. Safir camdan, makinesi modifiye edilmiş, mesela gmt konmuş, veya perpetual takvim konmuş ayarları yapılmış, derisi özenle seçilmiş 500 dolarlıkmekanik bir replika saati saatten saymayacaksınız ??
    Kanunlara karşı oluşları da kullananları bağlar.Sanki dünyadaki bütün saatleri Türkler ya da uzakdoğulular satın alıyormuş, batılıların replika kullanmıyormuş gibi konuşuyorsunuz, asıl replika pazarı avrupadır.
    Ben 3 kere Çin'e gittim ve hiçbir Çinlinin kolunda replika görmedim.
    Replikaların terör vs kullanılışıda ağır bir itham oldu. Bence fazla bilmediğimiz konularda yüksek perdeden girmeyelim. Çinde Guanghzhou kentinde eski tren istasyonunun olduğu yer şimdi replika pazarıdır. genelde tezgah üstünde 10 dolara maksimum 20 dolara saat satılır. Bu paraylamı terörü ya da uyuşturucuyu finanse ediyorlar zannediyorsunuz. Ayrıca Çin'de bu işlere gireni anında bacaklarından asarlar.
    Ayrıca 1980 yılında 10 dolar olan bir saat bugün 1000 dolar ediyorsa bu batılıların spekülasyonu değildir de nedir???
    Bumudur emeğe saygı olarak bahsettiğiniz ? ?
    Not: Demin yazamadım. Replikaların orijinal saat satışlarını azalttığı doğru değildir.Orijinal saat satışları her geçen yıl artmakta ve herkes bu pazara girmeye can atmaktadır.
    Ayrıca ne gariptir ki en fazla orijinal saat satışı replikanın merkezi olan uzakdoğuda gerçekleşmektedir. İsviçrelilerin üretimlerinin % 40 yakın bölümü Honk-Kong üzerinden satılmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 30 Mayıs 2009; 13:15:42 >

• otomatikler birer arzu nesnesi haline gelmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: teng

Ne yazık ki yazdıklarımdan kimse birşey anlamamış, ya da anlamak istememiş. Herkes kendi teranesini öttürüyor.
    Sevgili arkadaşlar; Benim demek istediğim şudur: Replikayı sevmeyebilirsiniz,kullanmayabilirsiniz ama bu sizi ilgilendirir. Replika sevenleri de saat sever olarak görünüz, herkes sizin gibi davranmaya mecbur değil. Ben mecburmuyum Watcher arkadaşım gibi 30 sene boyunca sokak sokak saat toplamaya??? Ya da o kadar vaktim var? keşke olsa ama herkesten sizin yaptığınız gibi formüller geliştirmesini istemeyiniz.
    Laf yani, markası belli ama 30 dolarlık fosuruktan bir quartz saate saat diyeceksiniz de. Safir camdan, makinesi modifiye edilmiş, mesela gmt konmuş, veya perpetual takvim konmuş ayarları yapılmış, derisi özenle seçilmiş 500 dolarlıkmekanik bir replika saati saatten saymayacaksınız ??
    Kanunlara karşı oluşları da kullananları bağlar.Sanki dünyadaki bütün saatleri Türkler ya da uzakdoğulular satın alıyormuş, batılıların replika kullanmıyormuş gibi konuşuyorsunuz, asıl replika pazarı avrupadır.
    Replikaların terör vs kullanılışıda ağır bir itham oldu. Bence fazla bilmediğimiz konularda yüksek perdeden girmeyelim. Çinde Guanghzhou kentinde eski tren istasyonunun olduğu yer şimdi replika pazarıdır. genelde tezgah üstünde 10 dolara maksimum 20 dolara saat satılır. Bu paraylamı terörü ya da uyuşturucuyu finanse ediyorlar zannediyorsunuz. Ayrıca Çin'de bu işlere gireni anında bacaklarından asarlar.
    Ayrıca 1980 yılında 10 dolar olan bir saat bugün 1000 dolar ediyorsa bu batılıların spekülasyonu değildir de nedir???

sonuna kadar katılıyorum sana.

• OOOOOOO TENG arkadasim cok kizmis

Iyi de sevgili TENG bari su saatlere 500 dolar gibi paralar vermeyin yaw, hani 10-20 dolar iyi de fazlasi paraniza yazik.
    Replika sevenler de tabiki saat sevenlerdir ama bikere yanlis yola dusmusler iste, biz de onlari dogru yola getirmeye calisiyoruz
    Walla mafia finansmani konusunda ben de gazetelerin yalancisiyim
    Cinliler, dogru replika kullanmiyorlarmis zaten uyusturucu babalari da genelde uyusturucu kullanmazlar, baskalarina kullandirirlar
    1980 yilinda 10 dolar eden bir saat bugun 1000 dolar ediyorsa bu spekulasyon degildir. Van Gogh tablolari da onun zamaninda bes para etmezdi hatta hicbirini satamamistir ama bugun bir van gogh alin bakalim kac para
    Ama taklit yapilan hicbir tablo gunumuzde para etmez.
    Sokak sokak saat toplamaya gelince, inanin cok zevkli bir is, cukurcumaya gidin belki saat bulamazsiniz ama o ambiansi yasarsiniz.
    Ama zaten siz de benzerini yapmiyormusunuz, saat bakmak icin vitrin gezmiyormusunuz, iste benimki de benzeri bir durum sadece sabretmek ve uygun oldugunu gordugun zaman almak lazim.

Hadi size yarin ne yapacagimi anlatayim,
    Iki oglumu yanima alacak ve bir bitpazarina gidecegim hanim da beraber tabiki. gezmeye baslamadan once bir teras cafede oturup kahve icecegiz. Yanima gaza gelip cok harcamamak icin 100-150 euro, hanim da 50-100 euro alacak. Sonra kucuk oglum omuzlarimda standlari gezecegiz, genellikle hanim cok pazarlikcidir, o mutlaka bir fincan, kahve takimi gorecek ceke ceke pazarlik yapacak ve buyuk ihtimallle almayacaktir. Ben de gec gittigimiz icin saatlerin sabah erkeninden satildigini gorecek ve soylenecegim, bu arada ufaklik ya cisini omuzuma yapacak ya da cisim geldi diyecek ve biz bir cali arkasi aramaya baslayacagiz. Sonra buyuk oglan aciktim diyecek ve ona sandevic alirken biz de aciktigimizi farkedecek kendimize de alacagiz ve bir cimende oturup onlari yiyecegiz, ardindan gezmeye devam edip belki bir yerde kenarda kosede kalmis bir saat bulacagim ve eli bos donmemek icin ucuz bisey alacagim, tabi ardindan omuzlarim agrimaya basladigi icin yine bir teras kafede oturup sonra eve donecegiz. Iste benim sokak sokak dolasimlarimdan bir enstantane

• Bisey daha ekleyeyim,
    Taklit saatleri avrupada hemen hemen hic kimsenin kolunda gormuyorum, gorduklerim de genellikle bizim vatandaslarin kolunda oluyor, hakikaten yaw, avrupalilar turkiyede bu kadar taklit aliyorlar ama bunlari takmiyorlar mi hep merak ederim

Hem TENG dostum ben fosuruktan bir quartz saate saat demem ki, iste dedigin gibi fosuruktan bisey derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watcher6150 -- 30 Mayıs 2009; 14:21:59 >
  • 20 Haziran'daki zirveyi tehlikeye atmayalım şimdi ;)

lütfen sinirlenmeyelim, olgun ve sakin tartışalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: bizantolog

20 Haziran'daki zirveyi tehlikeye atmayalım şimdi ;)

Yok canim hic olur mu sevgili BIZANTOLOG
    Iki dunya biraaraya gelse beni TENG dostum ve sizlerle biraraya gelmekten alikoyamaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dewittfan

quote:

Ne yazık ki yazdıklarımdan kimse birşey anlamamış, ya da anlamak istememiş. Herkes kendi teranesini öttürüyor.

Simdi dewitfan arkadasim tabiki katilir, cunku o bir dewitt hayrani. Ama hakikaten su namussuz dewitt'ler de cok pahali insan replika almasin da ne yapsin yani.
    Yabanci forumda bir arkadas vardi, hublot saatlere hayrandi ve hublot saatlerini oylesine iyi takip ediyor ve bilgi sahibiydi ki inanilmazdi ama genc bir arkadasti ve hublot alacak parasi yoktu tabiki. Fakat forumlarda verdigi bilgiler artik oylesine ust duzeydeydi ki hublot'nun CEO'su mr. Biver ona bir gun bir hublot hediye olarak gonderdi
    O arkadasin yaptigi reklam cok etkili olmus ve normal reklam giderlerinden cok daha ucuza mal olmustu bir saat hediye etmesiyle mr. Biver'e

• quote:

Orjinalden alıntı: ziyaliv

yine bi tecrübemi anlatayım, 2-3 sene önce tahtakale ye mall alma-ya gittiğimde orada çok kapsamlı bir operasyon yapıldı ve birçok replica saat satıcı gözaltına fln alınıp saatlerine el konuldu ve hepside serbes kaldılar ama ondan sonra tahtakale replica saat bulmak çok zorlaştı herkese satmazlar vitrinlerde fln pek göremezsiniz.

1993 yılından beri istanbuldayım haftanın 2 günü kesinlikle tahtakale ve kapalıçarşı civarına herzaman giderim.daha replica saatlerin el altından satıldığını görmedim.gösterilmeyenler genellikle pahalı olanlar .gerisi vitrinlerde parıl parıl parlıyor.ha ben orjinal kullanmıyormuyum tabiki kullanıyorum benim demek istediğim hoşuma giden saati alırım saatin replica olması benim için bir sorun değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: watcher6150

OOOOOOO TENG arkadasim cok kizmis

Iyi de sevgili TENG bari su saatlere 500 dolar gibi paralar vermeyin yaw, hani 10-20 dolar iyi de fazlasi paraniza yazik.
    Replika sevenler de tabiki saat sevenlerdir ama bikere yanlis yola dusmusler iste, biz de onlari dogru yola getirmeye calisiyoruz
    Walla mafia finansmani konusunda ben de gazetelerin yalancisiyim
    Cinliler, dogru replika kullanmiyorlarmis zaten uyusturucu babalari da genelde uyusturucu kullanmazlar, baskalarina kullandirirlar
    1980 yilinda 10 dolar eden bir saat bugun 1000 dolar ediyorsa bu spekulasyon degildir. Van Gogh tablolari da onun zamaninda bes para etmezdi hatta hicbirini satamamistir ama bugun bir van gogh alin bakalim kac para
    Ama taklit yapilan hicbir tablo gunumuzde para etmez.
    Sokak sokak saat toplamaya gelince, inanin cok zevkli bir is, cukurcumaya gidin belki saat bulamazsiniz ama o ambiansi yasarsiniz.
    Ama zaten siz de benzerini yapmiyormusunuz, saat bakmak icin vitrin gezmiyormusunuz, iste benimki de benzeri bir durum sadece sabretmek ve uygun oldugunu gordugun zaman almak lazim.

Hadi size yarin ne yapacagimi anlatayim,
    Iki oglumu yanima alacak ve bir bitpazarina gidecegim hanim da beraber tabiki. gezmeye baslamadan once bir teras cafede oturup kahve icecegiz. Yanima gaza gelip cok harcamamak icin 100-150 euro, hanim da 50-100 euro alacak. Sonra kucuk oglum omuzlarimda standlari gezecegiz, genellikle hanim cok pazarlikcidir, o mutlaka bir fincan, kahve takimi gorecek ceke ceke pazarlik yapacak ve buyuk ihtimallle almayacaktir. Ben de gec gittigimiz icin saatlerin sabah erkeninden satildigini gorecek ve soylenecegim, bu arada ufaklik ya cisini omuzuma yapacak ya da cisim geldi diyecek ve biz bir cali arkasi aramaya baslayacagiz. Sonra buyuk oglan aciktim diyecek ve ona sandevic alirken biz de aciktigimizi farkedecek kendimize de alacagiz ve bir cimende oturup onlari yiyecegiz, ardindan gezmeye devam edip belki bir yerde kenarda kosede kalmis bir saat bulacagim ve eli bos donmemek icin ucuz bisey alacagim, tabi ardindan omuzlarim agrimaya basladigi icin yine bir teras kafede oturup sonra eve donecegiz. Iste benim sokak sokak dolasimlarimdan bir enstantane

Sevgili arkadaşım ben senin faaliyetlerini eleştirmek için yazmadım. Hatta keşke öyle bir imkanım olsa dedim. Tam anlatamadıysam özür dilerim.
    Ben de vitrinlere bakıyorum Kapalıçarşı'da geziyorum. Hatta bir ara ben de 1-2 tane eski saat aldım. Biri 1950 lerden kalma temiz bir Longines. İnşallah buluştuğumuzda sana göstermek fikrini almak istiyorum.
    Bu arada ben de 10 dolara Çin'den aldığım saatleri gösteririm bakalım
    İşte benim demek istediğimi de sen yapıyorsun. Herkes bir şekilde saatlerle ilgileniyor, kimisi benim gibi vitrinlere bakıyor, açık artırma sitelerini takip ediyor (bi leş varsa kaparım diye ) sen haftasonlarını bu işe ayırmışsın. bir başkası internet sitelerini takip ediyor.
    Yani kısaca herkes kendine göre seviyor. Bu ortamda replika sevenlere de yer açın diyorum. Bütün söylediğim bu. Herkes replika sevmeli kullanmalı diye birşey söylemiyorum. Bizantolog arkadaşımız doğru değerlendirmiş ama replika takıyor diye kimseyle konuşmamazlık ta etmemeli.
    Etik olup olmadığını da sabaha kadar tartışabiliriz. Size şunu sorayım. Aynı olay tersten olsaydı. Yani Japonların 200 yıllık saat geçmişi olsaydı ve İsviçreliler quartz saati bulsalardı ve japon saat firmaları batsaydı. Avrupalılar bugünde otomatik saat meraklısımı olacaktı? yoksa eskiyen herşey geride kalır. teknolojik olarak biten çöpe atılır '' deyip quartz saatemi devam edecekti. Herkes bu soruyu samimi olarak kendine sorsun. Bendeki cevabı söyleyeyim. Mekanik saatler bitmiştir deyip bir daha da yüzüne bile bakmayacaktı.
    1980 yılına 950 dolar olan bir Rolex submarine 1990 yılına gelindiğinde 2750 dolar olmuştu. Neden ?
    Çünkü o sıralar ABD de çok meşhur olan Yuppi'lerde Rolex takıntısı vardı ve hepsi Rolex alarak fiyatları tavana vurdurdular. bu spekülasyondur.
    senin 10 dolara aldığın saatin 1000 dolar olması senin spekülasyonun değildir. Ve sen elbetteki spekülatif düşünerek o saati almadın, sevdiğin için aldın. Ama İsviçreilerin kurnazlığı ile dibe vuran işi bitti diye çöplere atılan saatler tekrar değer kazandı. İşte burada spekülasyon var. Ve fiyatlarını aşırı şişirerek spekülasyona devam ediyorlar. Benim replikalarda gördüğüm olumlu yön budur. Hiç olmazsa bu spekülasyona cevap veren birşey var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 30 Mayıs 2009; 13:45:20 >

• bu tartışmalar insanı yoruyor, gözümüz gönlümüz şenlensin:

SAATLER

SAATLER

Bu arkadaşın çektiği diğer fotoğraflar da muhteşem:http://www.flickr.com/photos/mingthein/sets/72157594566793600/

bu adrese de bakılabilir:http://www.mingthein.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizantolog -- 30 Mayıs 2009; 13:36:58 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dewittfan

quote:

Simdi dewitfan arkadasim tabiki katilir, cunku o bir dewitt hayrani. Ama hakikaten su namussuz dewitt'ler de cok pahali insan replika almasin da ne yapsin yani.
    Yabanci forumda bir arkadas vardi, hublot saatlere hayrandi ve hublot saatlerini oylesine iyi takip ediyor ve bilgi sahibiydi ki inanilmazdi ama genc bir arkadasti ve hublot alacak parasi yoktu tabiki. Fakat forumlarda verdigi bilgiler artik oylesine ust duzeydeydi ki hublot'nun CEO'su mr. Biver ona bir gun bir hublot hediye olarak gonderdi
    O arkadasin yaptigi reklam cok etkili olmus ve normal reklam giderlerinden cok daha ucuza mal olmustu bir saat hediye etmesiyle mr. Biver'e

ciddimisin ozaman dewitt tarihi ve saatleri hakkında çalışmayamı başlasam ne yapsam belki benimde başıma gelir aynısı

ayrıca bu aralar tek bir kişide görüyorum dewitt saatleri oda ibrahim tatlısesin kolunda eskiden sapsarı rolex daytona takardı ,şimdi dewitt takıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: bizantolog

20 Haziran'daki zirveyi tehlikeye atmayalım şimdi ;)

Ben sinirlerin gerildiğini düşünmüyorum abi, umarım yanılmıyorumdur.

Ben de bu konuyu daha önce axiaziz ve ytuna ile konuşmuştum. Ben replikadan çok hoşlanan biri değilim. Onlar ise orjinallerine güçleri yetmediği için replika almayı seviyorlar. Sonuçta ise en güzel saatin insanın bileğine takınca kendini mutlu hissettiği saat olduğu sonucuna varmıştık. Replika beni mutlu etmez, ama mütevazi de olsa orjinal bir saat daha çok mutlu eder. axiaziz ise Graham'ı çok sevdiği için en pratik çözüm iyi bir replika almak.

Aslında bu tip tartışmalar da başlığın içeriğini bence çok zenginleştiriyor. Saat denildiği zaman bu başlık altında tartışılmayan konu kalmamış olacak yakında. Açıkçası bana da gına gelmişti X param var ne alayım sorularından. Bu tip tartışmalar ise bence çok daha keyifli. Zaten herkes de kendini bildiğinden ve karşısındakine saygı gösterdiğinden seviyenin düşmesi gibi bir sıkıntı olmuyor.

Bir de replika ile orjinal arasında ne fark var denirse aklıma ilk gelen husus su geçirmezlik. Çok iyi bir PO replikası 600 m WR tekeffül edebilir mi? Hiç sanmıyorum.

• Sevgili TENG iyi ki bizler gibi mekanik saat meraklilari kenarda kosede kalip quartz krizinde bu saatlere onem vermisiz.
    Mekanik saatleri ayakta tutan senin de hep dedigin gibi bir ruhlarinin olmasi.
    Tabi ki daha sonra bunun yeniden moda olmasi nedeniyle ve parali insanlarin buna atlamasi nedeniyle fiyatlar cok yukseldi.
    Bazilarimiz keyfi eski modellerde ararken bazilarimiz da replikalara yoneldi.
    replika seven arkadaslarimiz eger bunlara cok para veriyorlarsa paralarina yazik cunku biliyorum ki bunu gercegini alamadiklari icin yapiyorlar ama dusunsenize 10 tane replikaya verilen para ile bir tane gercek alabilirdi ve icine daha cok sinerdi eminim.
    Iste bu nedenle tecrubelerime dayanarak hep sabir tavsiye ediyorum.
    Longines'i merak ettim eminim cok guzeldir gormeyi cok isterim
  • quote:

Bisey daha ekleyeyim,
    Taklit saatleri avrupada hemen hemen hic kimsenin kolunda gormuyorum, gorduklerim de genellikle bizim vatandaslarin kolunda oluyor, hakikaten yaw, avrupalilar turkiyede bu kadar taklit aliyorlar ama bunlari takmiyorlar mi hep merak ederim

Hem TENG dostum ben fosuruktan bir quartz saate saat demem ki, iste dedigin gibi fosuruktan bisey derim

Ama yasal olarak o fosuruktan saat , saatten sayılıyor , ama baba gibi bir mekanik saat piç muamelesi görüyor. Bu nasıl adalet nasıl hukuk yaw
    Sinirlenen var galiba gidip yatıştıralımmı

• Sevgili DEWITTFAN

senin yuzunden daha once hic bakmadigim dewitt saatlere ilgi duymaya basladim, bak senin reklamlar da ise yaramaya basladi
    Hadi bize dewitt'ler uzerine bilgi aktarimina basla bundan boyle
    Bakarsin dewitt firmasina buranin kopyalarini gondermisiz ve su arkadasi taklitlerden kurtarin demisiz
    Onlar daaaaaaa
    bize birer katalog gondermisler
    Namussuzlar oyle kiyak yapmayi ne bilirler ki

• quote:

Sevgili DEWITTFAN

senin yuzunden daha once hic bakmadigim dewitt saatlere ilgi duymaya basladim, bak senin reklamlar da ise yaramaya basladi
    Hadi bize dewitt'ler uzerine bilgi aktarimina basla bundan boyle
    Bakarsin dewitt firmasina buranin kopyalarini gondermisiz ve su arkadasi taklitlerden kurtarin demisiz
    Onlar daaaaaaa
    bize birer katalog gondermisler
    Namussuzlar oyle kiyak yapmayi ne bilirler ki

bencede

• 
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.