Şimdi Ara

SAATLER (296. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
103
Favori
3.899.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

prs516 40mm'imiş, V8 42.5mm. model olarak kararımı verdım V8 olacak umarım istediğim rengini getirtebilirim
  • Arkadaşlar bir saatçi olarak hep aklımda yatan birkaç saat vardır size onları göstemek istedim birini istyodum su anda almış bulunuyorum:

Iwc big pilot auto
     SAATLER

tag heuer calibre rs 2
     SAATLER

Rolex sea dweller deep sea
     SAATLER

Audemars Piguet rubens barichello special edition
     SAATLER

Panerai luminor marina
     SAATLER

Hamilton khaki x-wınd automatic
     SAATLER

HAMİLTON u aldım 2 gün oldu umarım diğerlerini de bir gün alırım.....

• 3 gün önce vitrinde Sea-Dweller'a baktım.

Resimlerde çok hoş duruyor ama çok kaba bir saat bence. Aşırı kalın bir model.

En çok hoşuma giden Rolex yeşil bezelli Submariner olmuştu.
  • Hoşbulduk onur. Birgün oturup uzun uza saatlerimi koyarım konuşuruz da şu final dönemini bekliyorum bitsede gitsek. = )
  • quote:

Orjinalden alıntı: ziyaliv

Arkadaşlar bir saatçi olarak hep aklımda yatan birkaç saat vardır size onları göstemek istedim birini istyodum su anda almış bulunuyorum:

Iwc big pilot auto
     SAATLER

tag heuer calibre rs 2
     SAATLER

Rolex sea dweller deep sea
     SAATLER

Audemars Piguet rubens barichello special edition
     SAATLER

Panerai luminor marina
     SAATLER

Hamilton khaki x-wınd automatic
     SAATLER

HAMİLTON u aldım 2 gün oldu umarım diğerlerini de bir gün alırım.....

bir saatçi olarak replica saatlere ve replica satıcıları hakkında düşüncelerini merak ediyorum,ne düşünüyorsun acaba?

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

3 gün önce vitrinde Sea-Dweller'a baktım.

Resimlerde çok hoş duruyor ama çok kaba bir saat bence. Aşırı kalın bir model.

En çok hoşuma giden Rolex yeşil bezelli Submariner olmuştu.

Dalışa uygun olarak yapıldığı için malum kalın oluyor ama Rolex eskisi gibi saatlerin kasalarını kaba yapmıyor son modellerinde baya bir inceltmiş kasa profilini.Rolex'in diğer bütün markalardan ayıran en büyük özelliği tasarımından ve model çeşitliliğinden ve ayrıca calibrelerinden(üretmiş olduğu calibreleri hiçbir firmaya vermiyor)pek taviz vermemesi 50 yıl önce üretmiş olduğu Submariner ile 2009 üretimi arasında çok fark yok ama hala saat piyasasının en iyi tasarımına sahip saati!!!Birçok firma Submariner'den esinlenerek üretmiş olduğu numerik bezelli saatleri var.Tasarım olarak Submariner modeline çok benziyor bu modeller.

• Saatçi olarak hemde bir saat tutkunu olarak şöyle diyebilirim. lise zamanlarında BVLGARI ve ROLEX submarinerin çok kaliteli replikalarını kullandım.
    ama inanın ki bir kaç gün hevesle kullandım ama sonra ürünün sahte olduğunu biliyorsun ya hiç keyif vermez hale geliyordu benim için kendimi sahtekar biri gibi hissettim ve bir daha kullanmadım hala dukkanımın bir köşesinde durur oyle o saaatler.

Replica saatler için görüşüm bir kere kalite kesinlikle orjinalları kadar iyi değil ve makineleri oyuncak gibi (her ne kadar bazılarında ETA otomatik olsada sahte sahtedir.) bunu satan insanlarsa korsan film ve muzik satanlardan farkı yoktur bence yanlış anlaşılmasın ama. yani zaten sahte bir ROLEX le eğer yakalanırsanız bunun sonucu hapis yatmaya kadar gidiyor. Bir dergide okudum, hollanda bir kişi rolex sahiblerinin girebildiği bir kulübe sahte rolex ile girmeye çalışıp yakalandı ve adam sahtekarlıktan dolayı yaklaşık 2 ay civarı bir hapis yattı. türkiye de pek başınıza böyle bişey gelmez ama kolunuzda o saatle de bi rolex mağazasına girmemenizi tavsiye ederim.

sahte oldugunu bildiğin bir şeyi orjinalmış gibi kullanmak kişiyi tatmin eder mi? (BENCE HAYIR)

• quote:

Saatçi olarak hemde bir saat tutkunu olarak şöyle diyebilirim. lise zamanlarında BVLGARI ve ROLEX submarinerin çok kaliteli replikalarını kullandım.
    ama inanın ki bir kaç gün hevesle kullandım ama sonra ürünün sahte olduğunu biliyorsun ya hiç keyif vermez hale geliyordu benim için kendimi sahtekar biri gibi hissettim ve bir daha kullanmadım hala dukkanımın bir köşesinde durur oyle o saaatler.

Replica saatler için görüşüm bir kere kalite kesinlikle orjinalları kadar iyi değil ve makineleri oyuncak gibi (her ne kadar bazılarında ETA otomatik olsada sahte sahtedir.) bunu satan insanlarsa korsan film ve muzik satanlardan farkı yoktur bence yanlış anlaşılmasın ama. yani zaten sahte bir ROLEX le eğer yakalanırsanız bunun sonucu hapis yatmaya kadar gidiyor. Bir dergide okudum, hollanda bir kişi rolex sahiblerinin girebildiği bir kulübe sahte rolex ile girmeye çalışıp yakalandı ve adam sahtekarlıktan dolayı yaklaşık 2 ay civarı bir hapis yattı. türkiye de pek başınıza böyle bişey gelmez ama kolunuzda o saatle de bi rolex mağazasına girmemenizi tavsiye ederim.

sahte oldugunu bildiğin bir şeyi orjinalmış gibi kullanmak kişiyi tatmin eder mi? (BENCE HAYIR)

mesela sizin satış yaptığınız gg sitesinde swatch veya başka saatlerin replicalarıda satılıyor.sizin buna bakışınız nasıl herkes kendi ekmeğini yer diyip sadece işinizemi bakıyorsunuz yoksa müdahale ediyormusunuz? cevabınız ne olursa olsun bence replica saatde bi sektör başlı başına.hatta rolex veya daha büyük markaların imitasyona izin verdiklerini bile düşünebilirim.iş alıcıda bitiyor.ister garantili bir saat alır isterse replica alır.bu alıcının tercihine kalmış birşey bence.sonuçta garantili saat satanda evine ekmek götürüyor replica saat satanda.ayrıca türkiyede çoğu müzik şirketleri kendileri korsan cd çıkarıyor zaten.

• Replika satışı her ne kadar el altından olsa bile, firmaların bu durumu nahoş karşıladığını düşünmüyorum.
    Ama mağazadaki satıcılar karşılarlar

Hem pahalı olan bu lüks saatlere ömrü boyunca sahip olamayacak insanların replikalarını alması,o markanın satışlarını düşürmez.Çünki zaten alamayacakları fiyatlardalar.
    Ama şu var, replika kullanan birisi iyi bir replika kullanırsa, orjinaline yakın hatta aynı kalitede olduğundan bu taklit saat,
    ya takliti kullanmaya devam eder, ya da markaya olan hayranlığı artar ve gelecekte maddi imkanı müsait olduğunda orjinal ürüne yönelir.

Kısaca markaya negatif değil nötr yada pozitif dönmektedir replika kullanan kullanıcılar.

Ama 3000ytl lik saatin replikasını almak istemem şayet 500 tl verip.

Gerçi bugün gördüğüm Grahamlar vitrinden bana göz kırpıyorlardı, en ucuzu 7.000 tl olaraktan ama onu almak zor.

Birde arkadaşlar saat tutkusu içine işlediği zaman insanın, öyle 1 tane kaliteli alıp ıyrılayım olmuyor pek.

Mesela silikon kayışlı bir grahamı günlük kullanmak isterim.
    Omega' nın çelik kayışlı bir seamaster' ını spor-takım karışık kullanabilirim ve
    TAG Carrera'nın deri kayışlı çok şık bir modelini sadece takım elbise ile kullanmak isterim.
    Şu an etti 3 model ama ortalama 3-5 model arasında değişir ihtiyaç listesi

Şimdi orjinal olarak almaya kalksak, orta sınıf bir araba parasını bulur bu saatler.
    Ülkemizde saatlerden pek anlayan olmadığı için, bu tatmin içsel tatmin olmaktan öteye geçmez

Gelir seviyesi çok yüksek insanları saymazsak, orta gelir grubuna pek hitap etmiyor diyebilirim birkaç lüks saat sahibi olmak.
    Ama gönlünde 1 tane saat vardır her amaca uygun olan, o olur bak.

• quote:

Orjinalden alıntı: dewittfan

quote:

Saatçi olarak hemde bir saat tutkunu olarak şöyle diyebilirim. lise zamanlarında BVLGARI ve ROLEX submarinerin çok kaliteli replikalarını kullandım.

mesela sizin satış yaptığınız gg sitesinde swatch veya başka saatlerin replicalarıda satılıyor.sizin buna bakışınız nasıl herkes kendi ekmeğini yer diyip sadece işinizemi bakıyorsunuz yoksa müdahale ediyormusunuz? cevabınız ne olursa olsun bence replica saatde bi sektör başlı başına.hatta rolex veya daha büyük markaların imitasyona izin verdiklerini bile düşünebilirim.iş alıcıda bitiyor.ister garantili bir saat alır isterse replica alır.bu alıcının tercihine kalmış birşey bence.sonuçta garantili saat satanda evine ekmek götürüyor replica saat satanda.ayrıca türkiyede çoğu müzik şirketleri kendileri korsan cd çıkarıyor zaten.

Selamlar öncelikle....

Evet GG de bizde satış yapıyoruz hatta replica saat satanları gördükçe üzülüyorumda fakat bunu durdurmak biraz da sizin yani tüketicinin elinde biz burda saatçi ve saatçiler olarak ne kadar mudahele etsek de tüketiciler bunun peşinde koştukları sürece bu replica olayı devam edecek.

Peki gelişen bir türkiye sürecinde yazmış olduğunuz düşünceniz "replica satan da eve ekmek götürüyor diye" ne kadar üzücü bir düşünce, nasıl bu kadar basit karşılayabilyorsunuz bu durumu, peki bizim şerefimizle, dürüstlikle, inançla yaptığımız mesleğimizin, o rolex veya diğer markaların saatlerin piyasasının bu şekilde kirletilerek saat sektöründeki güvenilirliğiin gün geçtikçe ne derece azaldığının farkında olmadığınız çok açık.....bu arada müzik sektöründe büyük firmalar nasıl korsan çıkarıyorlar, hangi akla mantığa sığar bu, adamlar orjinalı yapıp satıyor sahtesini niye sapsın adam. o zaman herkes herşeyin replicasını satsın, ülke ekonomisi tamamen sahtekarlığa düşsün emeğin inancın tecrübenin uzmanlığın hiçbir değeri kalmasın. birde büyük firmalar göz göre göre nasıl reğlica üretimine izin verirler, ben önceki yazımda hapis cezalarından bahsediyorum, siz bana o firmalar buna müsade ediyor diyorsunuz.

artık bilinçlenmemiz lazım ucuz diye kaliteli ve garantili olmuyor hiçbir şey, he almayanlar var onlar ne olacak derseniz de almasınlar o zaman derim..
    bizim her markanın replicası çıkalı saat sektorunde orjinal saat satışlarının ne kadar azaldığının farkındamısınız?

• quote:

Tabii ki orjinali kadar iyi değil, öyle olsa bir anormallik olurdu zaten. Tabii ki gönül orjinal kullanmak istiyor ama konu o kadar da basit değil bence. Mesela; düşünsenize sadece orjinal cd aldığınızı. Örneklendirme basite indirgenmiş anlatma yoludur:

Genelde yabancı müzik dinleyen biriyim. Öyle cd si market raflarında 15 liraya satılan pop şarkıcılarından da bahsetmiyorum.
    Almanca, İtalyanca ve İngilizce müzik dinliyorum. Eğer yanlış bilmiyorsam ortalama olarak en düşük cd fiyatları 30 lira civarında çift cd falan olursa bu 60-70 e kadar da çıkıyor türüne göre, belki daha da fazla. (O da aradığınız albümü bulabilirsiniz, ki benim dinlediğim albümler zaten Türkiye'ye gelmiyor bile de, neyse o ayrı bir konu) Şimdi ben her aldığım albümü orjinal almaya kalkarsam ayda belki 200-250 lira belki daha da fazla cd ye harcayacağım. Sonra da "en iyisi orjinal dinlemek diyeceğim." Haklı ama bir o kadar absürd olurdu bu.

(Yada kültür bakanlığının takdire şayan vergiler almasından dolayı en ucuz şekilde biletleri 15-20 liraya satılan ve sonra insanlarımız niye gitmiyor diye şaşırılan sinemalardan da örnek verebiliriz, gerek yok, kâfi derecede yazdım.)

Hiç bir saat tutkunu sadece "1" iyi saat alarak ömrünü geçiremeyeceğinden (tıpkı sadece iyi bir albümle ömür geçmeyeceği gibi) dolayısıyla "aşırı" zengin biri değilse orjinal saat alarak ömrünü nihayete erdiremez. Öyle olsa hadi bir kaç sene kasıp bir tane orjinal alıp konuyu kapatırız. Ama bizim gibi kişiler için buda mümkün değil. Yani kar marjları, dolaylı vergiler vb. konulardan bahsetmeden, salt replika-orjinal muhhabbeti çevirmek biraz abesle iştigal olmakta.
    Ülke ekonomisi de hiç bir haltı kendi üretmediğinden değil(!) dışardan aldığının sahtesini satmaktan batacaksa, yemişim öyle ekonomiyi zati.

(İsteyen olursa kolumdaki replika Graham Chronofighter la istediğiniz Graham satıcısına gideriz, kime kime laf söyler bakarız.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axiaziz -- 30 Mayıs 2009; 2:22:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: axiaziz

quote:

Tabii ki orjinali kadar iyi değil, zaten öyle olsa bir anormallik olurdu zaten. Tabii ki gönül orjinal kullanmak istiyor ama konu o kadar da basit değil bence.
    Mesela; düşünsenize sadece orjinal cd aldığınızı. Örneklendirme basite indirgenmiş anlatma yoludur:

Genelde yabancı müzik dinleyen biriyim. Öyle cd si market raflarında 15 liraya satılan pop şarkıcılarından da bahsetmiyorum.
    Almanca, İtalyanca ve İngilizce müzik dinliyorum. Eğer yanlış bilmiyorsam ortalama olarak en düşük cd fiyatları 30 lira civarında çift cd falan olursa bu 60-70 e kadar da çıkıyor türüne göre, belki daha da fazla. (O da aradığınız albümü bulabilirsiniz, ki benim dinlediğim albümler zaten Türkiye'ye gelmiyor bile de, neyse o ayrı bir konu) Şimdi ben her aldığım albümü orjinal almaya kalkarsam ayda belki 200-250 lira belki daha da fazla cd ye harcayacağım. Sonra da "en iyisi orjinal dinlemek diyeceğim." Haklı ama bir o kadar absürd olurdu bu.

(Yada kültür bakanlığının takdire şayan vergiler almasından dolayı en ucuz şekilde biletleri 15-20 liraya satılan ve sonra insanlarımız niye gitmiyor diye şaşırılan sinemalardan da örnek verebiliriz, gerek yok, kâfi derecede yazdım.)

Hiç bir saat tutkunu sadece "1" iyi saat alarak ömrünü geçiremeyeceğinden (tıpkı sadece iyi bir albümle ömür geçmeyeceği gibi) dolayısıyla "aşırı" zengin biri değilse orjinal saat alarak ömrünü nihayete erdiremez. Öyle olsa hadi bir kaç sene kasıp bir tane orjinal alıp konuyu kapatırsın. Ama bizim gibi kişiler için buda mümkün değil. Yani kar marjları, dolaylı vergiler vb. konulardan bahsetmeden, salt replika-orjinal muhhabbeti çevirmek biraz abesle iştigal olmakta.

(İsteyen olursa kolumdaki replika Graham Chronofighter la istediğiniz Graham satıcısına gideriz, kime kime laf söyler bakarız.)

bu muhabbete sonuç gelmez doğrıu. neden?

satıcı her zaman vatandaşa, tüketiciye en iyisini orjinalini satmak ister( kolay yoldan para kazanmak isteyenler hariç) replica satışını durdurmak mumkun değil, özellikle türkiye'de. konuları bu kadar iyi bilidiğinize göre akdeniz taraflarında da bulunduğunuzu düşünerek yazıyorum çok seyahat ederim ve türkiye nin nerdeyse görmediğim yeri kalmadı nerdeyse antalya, alanya, kuşadası vs. gibi yerlerde çarşılara girin en çok REPLİCA SAAT satan yerler görürsünüz öyle el altından satış da değil, vitirine koyup satarlar hemde ve işin kötü tarafı bunları da en çok alanlar yurtduşından gelen turistlerdir yani adam yurtdışından gelip o bile alıyorsa bunun kimse durduramaz bu iş böyle

siz bilimsel konuşmussunuz biraz bende kullanıcam aldığım ekonomi eğitimi doğrultusunda:

gelişen dünya ekonomisinde markalaşmanın hızla artışı ve insanların markalara olan çok yüksek talepleri markaların fiyatının son 10 yılda aşırı artış göstermesine ve fiyat artışı sonrası bunlara olan talebin daha artması sonucudur, buna iktisatta GİFFON PARADOKSU denir. fiyat arttıkça lüks tüketimde talep artar ve bu böyle devam edecektir. bu yüzden bu fiyatlara ulaşamayan insanlar onlara sahip olmak için o ürünlerin haliyle replicalarını tercih edecektir. bu hem ekonomik hemde sosyo psikolojik bir durumdur. GRAHAM konusunda kendinizden çok eminsiniz biraz dikkatli olmanızı ya da bir graham bayiisi ile görüşmenizi öneririm bakalım neler olacak, onlar mı size yaptırımda bulunurlar yoksa siz mi birşey diyemem. ama yine bi tecrübemi anlatayım, 2-3 sene önce tahtakale ye mall alma-ya gittiğimde orada çok kapsamlı bir operasyon yapıldı ve birçok replica saat satıcı gözaltına fln alınıp saatlerine el konuldu ve hepside serbes kaldılar ama ondan sonra tahtakale replica saat bulmak çok zorlaştı herkese satmazlar vitrinlerde fln pek göremezsiniz.

• Konu iktisat ve replikadan açılmışken benin de belirtmek istediğim birkaç nokta var.
    1. Bir tanıdığımın kolunda graham saat gördüm, Güzel saatmiş kaça aldın dediğimde; Satıcı 10000 dolar istedi ama ben işi bildiğimden 6000 dolara alıp çıktım dedi. şimdi size soruyorum hangisi daha AHLAKSIZ ?
    6000 dolara satabileceği bir mal için 10000 dolar liste fiyatı koyan saat firması ve satıcı mı yoksa 150 250 dolara satan taklitçi mi?
    Beyler madem iktisat biliyoruz şunu akıldan çıkarmamalıyız ki TÜKETİCİYE DEĞERİNDEN FAZLA OLAN BİRŞEYİ ÇAKMAYA YÖNELİK HER DAVRANIŞ KARŞILIĞINI BULUR. Bu bütün dünyada ve her konuda böyledir.
    2. Replika derken sahtecilik ile çok içiçe söylüyoruz. Replika başka şey sahte başka şey. eğer size hakiki diye replikayı satıyorlarsa bu sahteciliktir, dolandırıcılıktır. Ama replika da olsa elimizdeki saat gerçek bir saat, zamanı elinden geldiğince gösteriyor,belki malzemesi iyi değil. Ama o da gerçek bir saat.
    Bu şuna benziyor; Biri'' ben çocukları çok çok severim, çocuklar benim herşeyimdir.''diyor. Ama sadece ailesi belli çocukları severim. Çocuk Esirgeme kurumunda yaşayan çocukları ise hiç sevmem, üvey çocuklardan nefret ederim.'' demesi gibi birşey. Bence replika da saat sevgisinin bir uzantısıdır.
    Bunu şuna benzetebiliriz. Hepimizin evinde büyük ressamların kopya tabloları oluyor. Yani şimdi o kopya tabloları almayalımmı? Ben Degas'ı çok seviyorum 6-7 tane Degas kopyası var. 50000000 dolar mı ödeyip
    hakikisini mi alayım? Degas sevmemeli, sadece müzelerdemi görmeliyim ?
    3.Replikalar illa kalitesiz olacak diye bir kural yok. Çok kaliteli, aslından ayırdedemiyeceğiniz replikalar
    yapıldığını hepimiz biliyoruz. tanıdığım bir saatçiye replika saat gösterdim. Ustası eline aldı evirdi çevirdi, bir daha baktı ama replika olduğunu ben söyleyince anladı. Ama söylendiği gibi beni polise ihbar etmedi :-))) Abi nereden buluyorsun bunları dedi ...sohbete devam ettik. Başka bir yerde tamire Panerai götürdüm. Orada da makinenin içine müdahale edinceye kadar anlaşılmadı.
    4. Bir söz vardır..'' Taklitler asıllarını yaşatır '' Saat firmalarının replikaları desteklediği replika ile ilgilenen herkesin bildiği bir olgudur. Replika ile ilgilenmeyenlerin bilmemesi normaldir.
    Replikalar sayesinde modelleri aktuel oluyor. Ve meraklıları bir süre sonra orijinale geçiyor. Piyasada bu kadar replika Rolex Submarine olmasaydı hangimiz Rolex'i bilecek ve ilgilenecektik söylermisiniz.
    Gerçi rolex replika konusun da haikaten çok sert davranıyor , ama bu tek tük görünüşte de olabilir.
    Replika olmasaydı Forumumuz bile bu kadar gelişemezdi. Replika kullanırsınız kullanmazsınız, seversiniz sevmezsiniz. Herkesin kendi bileceği iş. Ama kullananları ve sevenlerin de saat severler içindeki yerini ayırmalıyız. Saat dünyası hepimize içine alacak kadar büyük. Hepinizi selamlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 30 Mayıs 2009; 9:28:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: teng

Replikalar sayesinde modelleri aktuel oluyor. Ve meraklıları bir süre sonra orijinale geçiyor. Piyasada bu kadar replika Rolex Submarine olmasaydı hangimiz Rolex'i bilecek ve ilgilenecektik söylermisiniz.

İşte benim mesajımın özetini yapmışsın teng

Birde bu forumda sen mi yazmıştın tam hatırlamıyorum ama 1. sınıf bir replika ile orjinali arasındaki tek fark adresidir denmişti.
    O halde saatin içi bile açılsa, orjinali ile arasındaki fark anlaşılmayacaktır.
    Çünki kullanılan parçalar birebir aynıdır ve işçilik de aynıdır.
    Yine bu forumda okuduğuma göre mesela panerai' nin replikasını yapan atölye sadece panerai yapıyormuş ve bu atölyenin başında panerai' den ayrılan bir usta duruyormuş.
    Yani replika üretiminde birden çok marka değil, belirli bir markada yoğunlaşılıyormuş.

Durum buysa replika ile orjinali arasındaki 2 fark üretilen yerin adresi ve 2 yıl garanti oluyor

• Aynı şey Replica Satıcıları (malum sitede dahil) içinde geçerli bence. işi bilirseniz 1500 tl istedikleri bir saati 750-1000tl almanız arası mümkün.Graham satan arkadaşa fazla kızma teng.Ülkemizde herkes Kurnaz.

quote:

Orjinalden alıntı: dslrman

quote:

Birde bu forumda sen mi yazmıştın tam hatırlamıyorum ama 1. sınıf bir replika ile orjinali arasındaki tek fark adresidir denmişti.
    Yine bu forumda okuduğuma göre mesela panerai' nin replikasını yapan atölye sadece panerai yapıyormuş ve bu atölyenin başında panerai' den ayrılan bir usta duruyormuş.
    Yani replika üretiminde birden çok marka değil, belirli bir markada yoğunlaşılıyormuş.

Durum buysa replika ile orjinali arasındaki 2 fark üretilen yerin adresi ve 2 yıl garanti oluyor

• REPLIKA SAATLER

Sevgili arkadaslar, bu konuya ben de biraz mudahale edeyim

ZIYALIV arkadasa hemen itirazlar yaptiniz ama inanin soyledikleri cok dogru hatta eksik bile soylemis.
    Ek olarak sunlar da soylenebilir,
    Sizler replika diyorsunuz ama ben sahte diyecegim, cunku eger bir rolex, rolex tarafindan uretilmedigi halde uzerinde rolex yaziyorsa bu sahtedir, eger satici gercegi saklamamissa sahtekarlik degildir ama saat sahtedir.
    Sahte saatler dunya piyasasina uzakdogu mafiasi tarafindan surulmektedir, buradan gelen gelir silah aliminda kullanilir ve kucuk yoresel savaslari ve teroru besleyen unsurlardan biridir.
    Saat markalari asla sahte saatleri onaylamaz, desteklemez, bununla ilgili surekli kampanyalar vardir ve avrupa ulkelerinde yaptirimlari hapise kadar gidebilir. Eger belcika, fransa gibi bir ulkede, ulkeye giriste veya ulke icinde sahte saat kolunuzda bile yakalanirsa, yani ticaretini yapmadiginizi ispat eder ve iyiniyetle bilmeden aldiginizi ispat bile ederseniz, saatin gercek degerinin iki kati kadar o saat markasina tazminat odersiniz ve eger biraz da sansiniz yoksa, recel (hirsizlik mali satin alma anlamina geliyor) denen suctan ceza ustune yiyebilir 3 aydan 2 yila kadar hapis cezasi yiyebilirsiniz. Bu ilk sucunuz ise ceza ertelenebilir.
    Biliyorum diyeceksiniz ki bu turistler hepsi aliyor ceza yemiyormu, arkadaslar oluyor inanin. Sahte marka giysiler yuzunden basi cok agriyan insanlari buralarda okuyoruz ve tatil oncesi gazeteler surekli uyariyorlar. Hele cinden gelen bir ucaktan indiyseniz ki bunu gozumle gordum, gumrukten gecerken gumrukculerin gozu hep kolunuzda, tipinize pek uymayan bir saat varsa kolunuzda hemen kenara cekilip sorular basliyor.

Simdi diyeceksiniz ki iyi ama ben bu saati begendim ama cok pahali o zaman sahtesine yoneliyorum. Haklisiniz ama cozumler yok degil.
    Ferrariyi hepimiz cok seviyoruz ama cok pahali. O zaman ne yapacagiz, murat 124 motoru takilmis bir ferrari benzeri ve ustunde ferrari yazan bir araba mi alirsiniz yoksa
    1- Baska daha ucuz bir spor ve kirmizi araba butcemize gore aliriz
    2- Ferrarinin daha eski bir modelini butcemize uygun olabilecek sekilde aliriz

Ama sadece bir murat 124 alacak butcemiz varsa o zaman kirmizi rengini ve celik jantli filan seceriz.

Rolex'e ben de bayiliyorum ama inanin cok pahali geliyor ve benim de param yetmiyor.

Sizlere birkac nacizane abi tavsiyem,

Cok begendiginiz bir saatin hakikisini kullanilmis olarak alabilirsiniz.
    Vintage dedigimiz yari antika saatlere yonelebilirsiniz, bunlari oldukca ucuza dusurmek mumkun, icinde eta 2824 olan yeni ve marka bir saate vereceginiz parayla 10 tane icinde ayni makine olan vintage saat alabilirsiniz.
    Bazen dokuntu gibi gorunen bir saat alirsiniz sonra onu tamir ettirip, parlatip, altin kaplamalarini yeniden yaptirarak ona yeniden hayat verebilirsiniz ve inanin kendi tecrubemle soyluyorum cok cok zevklidir ve o saati cok seversiniz. Omega PO 2500-3000 euro civarindadir ama eski ve dokulmus bir dalgic omega alip onu isvicer/bienne 'deki omega firmasina gonderir yaptirirsiniz ve size 1000 euroyu gecmez ama geldiginde sifirlanmistir, sertifikalari, garantileri yapilmistir. veya pazardan 2 euroya bir kurmali hislon buldunuz, bunu tamir ettirip, altin kaplamasini yeniletirsiniz guzel ve kaliteli bir de kayis taktiniz mi size 150 euroyu gecmez ve kolunuzda cok guzel durur. Yine bir seiko pepsi, kronometreli, 70 lerin saatlerinden turkiyeye cokca girmisti ve hemen her evde babadan kalma vardir, bunlari elden gecirin ve takin, zevkine doyamayacaksiniz.

Diyelim ki yeni modeller hosunuza gidiyor, bu durumda yeni model saatlerin hemen hepsinin model benzerleri baska markalarda var. Mesela rolex submariner modelinin benzeri seikodan tutun bisuru baska markada var. Ve fiyatlar butcenize ve aldiginiz yere gore degisir.
    Eger hem butceniz cok kisik hem de alengirli model seviyorsaniz internette, alman markasi olup cin mali saatler var onlara yonelin.

Ama rolex submarinerin modelini begenip, gercegini alamiyorum bari sahtesini alayim derseniz kendinizi kandirmis olursunuz, birebir ayni olculerde seiko veya diger iyi bazi markalarda saatler var onlardan almiyorsaniz uzerindeki rolex yazisini almak icin sahtesine yonelmis olursunuz bu da ne yapalim modeli cok begendim soyleminize ters duser, aslinda rolex yazisini kolunuza takmak istemissinizdir.

Sahte/replika bir saat asla aynisi veya birebiri degildir, hatta yuzde bir'i bile degildir, bir bakista anlamayan saatci kucuk bir atolyede hayatinda dogru durust gercek bir model saat gormemis saatcidir, bayilerdeki saat tamir ustasi bir bakista anlar, veya yillarini vermis bir kolleksiyoncu cok kisa surede anlar. Yine tecrubesiz birisi de anlar, dusunsenize, 17 yasindaki bir delikanli, elinde okul cantasi, halk otobusunde ve kolunda bir jaeger le coultre, bunun sahte oldugu hemen belli, simdi kizmayin benim bu delikanliya cok cok sempatim var cunku o bir saat meraklisi ama derim ki keske bir kocaman bir alman markasi, cin mali saat taksaydi. Ya da kolunda bir babadan kalma kronolu seiko gorseydim hemen onunla sohbete girerdim.
    Replika saati alin icini acin ve gerceginin resmiyle karsilastirin, gozunuze bir loup alip detaylara bakin ne dedigimi anlarsiniz. Bunu ben yaptim, tecrubelerimle konusuyorum. Makinenin uzerindeki dekorasyonlar isvicrede el ile yapilir, cinde ise otomatik makineler yapar, ruhu yoktur, el emegi ile yapilanin icinde yapan ustanin ruhu vardir.
    Bakin aklima hali geliyor.
    Arkadaslar hic el yapimi ipek bir hali ile makine halisi bir olurmu? Iste replika savunan arkadaslar bu ayrima dikkat etsinler.

Simdi bakin, benim daha onceki sayfalarda saatlerimin bir bolumunun resimlerini gordunuz, binlerce saat. Hepiniz de oldukca sasirdiniz.
    Peki sizi bi kez daha sasirtayim, gecenlerde bu 40 yil boyunca bu saatlere harcadigim tum parayi hesapladim, kac para biliyormusunuz?
    20.000 euro civari...
    Evet neredeyse orta sinif bir tek saat parasi...
    Saatlerin adedinin fazla olmasi ya da kolleksiyon icin cok buyuk paralara gerek yok, cok emek harcayarak ugrasarak guzel bir kolleksiyon kurabilirsiniz. Ve kurdugunuz kolleksiyon eger mekanik saatlerden ise ayrica gun gectikce de deger kazanir.
    Kolumda son model bir PO olmasindansa 1983 te alman piyasalari icin uretilmis teutonne denilen Omega mark5 saatini tercih ederim. Alis fiyati 500 euro(kullanilmis). Sadece bir yil birkac bin adet uretilmis kronolu bir saat. Ya da altin kaplama mark2 modeli onun da alisi 700 euro. Ya da 1950 den kalma bir longines, capi 40mm (cok ender) kurmali, alis 150 euro, simdi kadrani restore ettiricem, kasanin altin kaplamasini yenileticem toplam ek maliyet 100 euro daha. Ama bu saati bulmak icin cok cok emek verdim, yillarca aradim en sonunda uygun fiyata buldum. Hemen almak isteseydim en az 1000 euro cikarmam gerekiyordu.

Arkadaslar ozellikle genc arkadaslarim, dostlarim, babadan dededen kalma saatlerinizi arayin bulun onlara yeniden can verin ve takin, goreceklsiniz hem havaniz o biling biling saatlerden farkli olacak hem de icinize sinecek keyifle takacaksiniz. Bir kez denemenizi tavsiye ederim. Hatta kostekli cep saati takin. Bunlar artik cok moda ve cok hos, dusunsenize, dedenizin saatini bir zincirle kot pantolonunuzun cebine koyun, saate bakmak icin arada bir cikarin hatta bir iki kurun sonra kapatip yerine koyun, en baba saatten daha zevkli ve ilginc bir durum.

Hadi artik cok uzattim basinizi agrittim...

Hepinize kocaman dost sevgileri

• quote:

Orjinalden alıntı: dslrman

quote:

Sevgili arkadasim,
    Cok yaniliyorsun, gercekten cok yaniliyorsun, replikacilarin propogandasi oldukca etkili olmus.
    panerai, dogru cok chip siradan bir makine ile cok pahali satiyordu, dogal olarak taklitleri birebir yapildi, ozellikle italyanlar tarafindan. Bu replika saatlere ornek teskil etmez. Bu sadece panerainin onceki modelleri icin gecerlidir, artik onlar da in house makineler yapiyorlar.
    Diger taklitlerin hicbiri ayni degildir, iscilikten kullanilan malzemeye, kullanilan teknikten ustaliga hersey cok cok farklidir.
    Evet aldiginiz marka bir saate ayni zamanda reklam ve marka parasi da verirsiniz ama bu 50.000 euroluk bir saatin aslinda 100 euroya mal oldugu anlamina gelmez ve inanin saatlere o yuksek paralari veren zenginler hic te oyle aptal degildirler, paralarini cok severler.

• Herhalde bir tek benim saatimde kullanılan işçilik ve malzeme kalitesi aynı.c7 tritec kadran ve handlar,316L AISI çelik kasa ve toka,ETA Swan's neck regulatörlü calibre,domed safir cam,orijinalinde kullanılan kayıştan çok daha kaliteli el yapımı deri kayış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 30 Mayıs 2009; 12:45:10 >
  • replika fanatıklerinın saatçilikle yakından uzaktan alakası olamaz oyuncak ssat takmaktan farkı yoktur.Açıkcası her konuda tıtızlenen malum ınternet satış sitesi bu konuda nıye hassas davranmıyor anlamış değilim gerçek rolex veya bulgarı saatın satiş ılanını 2.el kısmına koymak için ben orjınal yazmak zorunda kalırken beyfendiler çatır çatır bu markaları zikredebiliyor boyle sorumsuzluk olmaz sahte ise sahtedir replıka bizim anadilimizden turetılmış bir kelıme bile değil.Açıkcası resmen marka saatten soğudum koluma takacak ucuz bır ama farklı nır makına arıyorum o hale geldi.Kolumdakı saatın aynısı 100dolara arkadasımın elınde mundar oldu bumudur emeğe saygı bu mudur ustalara asaygı bırakın boşverın
  • simdi buraya bir jaeger le coultre duometre modelinin gercek resimlerini ekliyorum, ardindan lutfen su malum siteye girin ve replika duometreyle karsilastirin o zaman birebir aynisi muhabbetini bitiririz belki.
    replika saat gercegine benzetilmistir ama asla birebir degildir olamaz da.

SAATLER

SAATLER

SAATLER

• 
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.