Şimdi Ara

SAATLER (292. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rolex ürettiği saatlerde ETA kullanmaz ayrıca ürettiği hiçbir calibreyi diğer firmalara vermez ama eskiden Panerai vs. firmalarla çalışması olmuştur.Rolex sadece Daytona için Zenith'ten chrono calibre alır.Rolex'in yan firması olan Tudor'da ise ETA kullanılır tasarım olarak Rolex'e benzeyen modelleri vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 28 Mayıs 2009; 15:12:30 >
  • Orjinalden alıntı: watcher6150

Orjinalden alıntı: ziyaliv

MERHABALAR ÖNCELİKLE TÜM SAAT TUTKUNLARINA

biz kastamonu da saatçiyiz ve nerdeyse 5 kuşak yani 80 yıldır bu işi devam ettirmekteyiz. muhabbet burada çok iyi saat konusunda saat meraklılarına otomatik , pilli makinalar ve markalar hakkında bilgi vermek istedim:

MERAK ETTİĞİNİZ ŞEYLER VARSA CEVAPLAYABİLRİM, UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR.

Merhaba ZIYALIV arkadas,
    gercekten cok yararli ve turkiye gerceklerine uygun bilgiler vermissin. Forumdaki tum arkadaslar gibi ben de tesekkur ederim.
    Bu arada kucuk bir ayar getirmek isterim, isvicre eta 2824 gibi otomatik makineli saatleri internette veya degisik markalarda oldukca ucuza 200-500 euro arasi bulmak mumkun, bazen model eskiyip uretimden kalktiginda fiyatlari ciddi dusebiliyorlar.
    5 kusaktir bu isi yapiyor olmaniz cok ama cok ilginc, biraz kendinizden ve gecmis kusaklardan bahsederseniz cok mutlu olurum.
    Yine kesinlikle anlatabileceginiz saat hikayeleriniz vardir burada paylasirsaniz cok hos olur.

Selamlar öncelikle

mesleğimizin başlangıcı söyle oldu:

1920 li yıllarda kastamonu da telefon teknisyeni olan İZZET efendi saatlere olan aşırı merakını, saatleri tamir etmeye başlayarak, sadece ilgi alanından çıkararak saatleri onarmayı tercih etmiştir ve soyadı kanunu çıktığında ise saat merakından dolayı SAATÇİ soyadını alır. tecrubelerini ise daha sonra yeğeni HAMDİ SAATÇİ ye öğretir. Hamdi SAATÇİ de bu mesleği sürdürürken amca çocuğu olan YILMAZ SAATÇİ ve yeğeni ZİYA LiV (büyükbabam) a öğretir. onlarda mesleği kastamonu da iki ayrı mağaza da sürdürürler ve ZİYA LİV oğlu LÜTFİ LİV'e (babama) ve YILMAZ SAATÇİ ise oğulları YUSUF VE YAVUZ SAAATÇİ ye öğretir. bu şekilde devam etmiştir mesleğimiz ve sonralar YUSUF VE YAVUZ SAATÇİ mesleği bırakmışlardır. Şu anda babam LÜTFİ LİV ve BEN ZİYA LİV mesleğimizi devam ettirmekteyiz. yaklaşık 80 yıllık bir mazimiz söz konusu. şu anda Kastamonu halkına 20 ye yakın saat markası ile saat satış ve teknik anlamda hizmet vermekteyiz. En son geçen aylarda GİTTİGİDİYOR.COM üzerinden tün türkiye ye uygun fiyatlarla satış yapmaya başladık.
    bu 80 yıllık süre içerisinde anlatmaya hatta bir ömre sığmayacak hikayler oldu ilerleyen zamanlarda bunları da ekleyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaliv -- 28 Mayıs 2009; 22:41:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: R.Korkmazz

quote:

MERAK ETTİĞİNİZ ŞEYLER VARSA CEVAPLAYABİLRİM, UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR.

Orient'in Otomatik saatlerini tavsiye eder misiniz?

Selamlar

ORİENT te CITIZEN VE SEİKO GİBİ japonyanın önde gelen saat üreticilerindendir, eskiden yaklaşık 15-20 yıl önce mağazalarda bilirsiniz sadece bu saatler satılırdı son zamanlarda gelişen saat sektörü sünucu bu markalara talep azaldı ama orient otomatiklerini tavsiye ederim ama yeni teknoloji veya eski teknoloji oldugu konusunda yorum yapamıcam modelin resmini bana iletirseniz yardımcı olmaya çalısırım ama marka olarak orient i öneririm.

• quote:

Orjinalden alıntı: Azizim

Rolex ürettiği saatlerde ETA kullanmaz ayrıca ürettiği hiçbir calibreyi diğer firmalara vermez ama eskiden Panerai vs. firmalarla çalışması olmuştur.Rolex sadece Daytona için Zenith'ten chrono calibre alır.Rolex'in yan firması olan Tudor'da ise ETA kullanılır tasarım olarak Rolex'e benzeyen modelleri vardır.

beyfendi saat dünyası dergilerini inceleyiniz ve orjinal bir rolex submariner içerisinde sadece rolex in kullandıgı ETA otomatik vardır.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Azizim

Rolex ürettiği saatlerde ETA kullanmaz ayrıca ürettiği hiçbir calibreyi diğer firmalara vermez ama eskiden Panerai vs. firmalarla çalışması olmuştur.Rolex sadece Daytona için Zenith'ten chrono calibre alır.Rolex'in yan firması olan Tudor'da ise ETA kullanılır tasarım olarak Rolex'e benzeyen modelleri vardır.

beyfendi saat dünyası dergilerini inceleyiniz ve orjinal bir rolex submariner içerisinde sadece rolex in kullandıgı ETA otomatik vardır.

Rolex Submariner modelinde 3135 calibre kullanmaktadır.Ve bu calibreyi kendisi üretmektedir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teng

Hamilton otomatiklerin hepsinde Eta kullanılır.
    Saatinizin Eta olup olmadığını arkası camlı ise ya da kapağı açtırarak görerek anlayabilirsiniz, ancak önce Otto Frei sitesine girerek Eta mekanizmaların nasıl olduğu hakkında fikir sahibi olmalısınız.
    Bu arada sahte Eta konusunda yanılmamanız için balans kısmına dikkat etmenizi öneririm. Çinliler balans kısmını ve Etachron kısmını iyi yapamıyor. (Bu arada Hakiki Eta ile Sahtesi arasındaki farkı göstermek için bendeki resimlerini yayınlamaya karar verdim, ilk fırsatta yapacağım)
    Saat camlı değil ve kapak ta açılamıyorsa mekanizmayı dinleyerek fikir edinebilirsiniz.Otomatik Eta'lar 28.800 devir olduğu için Çin replikalarından çok daha hızlı çalışma sesi çıkarır ve bu ses alıştığımız saat tiktaklarından daha seridir. Ama bunun içinde hakiki bir Eta dinleyip temposunu hatırlamanız gerekecektir.

teng bazı replika siteleri sattıkları saatin devrinin üstüne basa basa 21.600 değil 28.000 olduğunu belirtiyor ve modifiyeli diye belirtiyor.
    Yani orjinal ETA olmayan mekanizmaların da 28.000 vuruş'a sahip olma ihtimalleri var demektir.

• Evet piyasada 28.800 vuruşlu ETA olmayan makineler mevcuttur ama bu makineler chrono özelliğine sahiptir.
  • @ziyaliv

Geleneği 80 yıldır devam ettirmeniz takdire şayan, tebrik ederim. Umarım ben de yaklaşık 60 yıllık aile mesleğimizi devam ettirebileceğim.

Sizden bir ricam var: Mesajlarınızda GG ve kendi mağazanız ile ilgili kısımları silerseniz sevinirim çünkü bunlar reklama giriyor. Reklam da sitede yasak, yöneticilerle görüşmeniz gerekir. Ricamı dikkate alırsanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nymphetaminé

quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Orjinalden alıntı: Nymphetaminé

Merhaba konuya ilk mesajım
    Sınır 120-100 civarı olmak üzere spor saat önerir misiniz ?
    g-shock serisinden filan

Kesinlike öneririm.

8 yıl boyunca kullandım, çok iyi bir saat.

Hangi modeliydi ?
    Önerdiğin modeller yazar mısın?
     SAATLER

Bunun modeli nedir ve ne kadardır bileb var mı ?

Ben de şuan kullanıyorum model G-9100 ama maalesef g-shock modellerinden çok az var Türkiye'de ben internetten bulamayınca saatçiden özel olarak getirtim

Ahan bu

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemomando -- 28 Mayıs 2009; 17:14:19 >

• Benim saatim de buna benziyordu. Ama benimki çok eski.

Hatta benimkinde tam ekran aydınlatma dahi yoktu, Casio F91'lerdeki gibi soldan tek LED'li bir aydınlatması vardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: scorpus

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: austun1975

quote:

http://www.hepsiburada.com/casio-ef-514bk-1avdf-erkek-kol-saati/productDetails.aspx?categoryid=313505&productid=sacsef514bk1av#tablnk

slm arkadaşlar.bu saati almayı düşünüyorum.ne dersiniz.siyah renginde boya çkması yada renk atması falan olurmu.çizilirse altında demir rengi falan çıkarmı

SAATLER

Daha casio saat kullanmış biri olarak , casio saatlerin birçok modelinde kullanılan mekanizma plastik parçalardan oluşuyor.Kullandığım saatte ilk birkaç yılın sonunda duraklamalar , geç kalmalar yaşadım.O fiyata daha biraz daha ekliyerek sağlam mekanizmalı ve kaliteli tissot , hamilton gibi saatler alınabilir.Bu tür saatlerde kullanımdan kaynaklanan çizikler daha çok belli oluyor.Yinede tercih sizin.

önerin için teşekkürler.ben yaklaşık 5 yıldır casio efa 111 denize girerken takmaktan tut maç bile yaparken takıyorum bazen bir dayanıklılık sorunu yaşamadım.ef 114 bk nın kasa ve kordonunun malzemesi siyahmı yoksa demirin üstünü siyahlamı kaplamışlar acaba

arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.birde 400 tl yi geçmeyecek saat tavsiye edermisiniz.sportif görünümlü tercihimdir

arkadaşlar yardımınızı bekliyorum

• quote:

Arkadaşlar merhaba

2000-2500 TL arasında hem spor hem de klasik giyimle gidebilecek mekanik bir saat arıyorum. Saati taksitle almak durumundayım.
    Aslında durumumu anlatayım daha iyi eylül ayında evleniyorum ve evlenenler bilirler kız tarafı damada saat takarlar. Kız tarafı da üstte söylediğim şartlarda bir saat beğenmemi söylediler. Ben de size danışayım dedim.
    Aklımda TAG'lar var ama bulabildiğim birkaç mağazada fiyatlar beklediğimin üzerindeydi. Acaba taksitle orjinal ürün satan uygun fiyatlı mağazalar var mıdır???

Mutluluklar dilerim. Bende kesinlikle ORIS derim. kendim de kullanıyorum . Çok kaliteli ve güzel saatleri var. Pırlant Saatçilik'te bulabilirsin. İndirim yaptırın mutlaka ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donjohnson -- 28 Mayıs 2009; 17:37:16 >

• scorpus gg'de Seıko'nun 400 Lira civarında birçok modelini bulabilirsin.
  • gg'de satılan seikolar ne kadar orjinal bilgisi olan varmı?
    veya güvenebileceğimiz satıcı önerebilecek olan..
  • quote:

arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.birde 400 tl yi geçmeyecek saat tavsiye edermisiniz.sportif görünümlü tercihimdir

İnternet fiyatları yüksek ama saatçilere gidip pazarlık yaparsan şu iki modelden birini alabilirsin belki.

http://www.hepsiburada.com/tissot-v8-t36.1.316.72-erkek-kol-saati/productDetails.aspx?categoryid=313470&productid=satist36131672

http://www.hepsiburada.com/tissot-prs-516-t91.1.426.51-kol-saati/productDetails.aspx?categoryid=313470&productid=satist91142651

•  SAATLER

SAATLER

Cok memnunum saatimden
  • quote:

Orjinalden alıntı: knotaqram34

SAATLER

Cok memnunum saatimden

İyi günlerde kullanın.
    Bu model, hem otomatik hem de şık bir saat.
    Fiyatı 1500ytl' nin üzerinde olmasıyla düşündürücü sadece.
    Birde Rose gold modeli var ki, ben 2 model arasında hangisi daha iyi diye karar veremedim.
    Velatura serisinin bir modeli.
    Sanırım birde yatching modeli var ama onun kinetik modeli yoktu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

@ziyaliv

Geleneği 80 yıldır devam ettirmeniz takdire şayan, tebrik ederim. Umarım ben de yaklaşık 60 yıllık aile mesleğimizi devam ettirebileceğim.

Sizden bir ricam var: Mesajlarınızda GG ve kendi mağazanız ile ilgili kısımları silerseniz sevinirim çünkü bunlar reklama giriyor. Reklam da sitede yasak, yöneticilerle görüşmeniz gerekir. Ricamı dikkate alırsanız sevinirim.

tabii ki silerim o adressler kesinlikle ticari amaçlı yazılmamıstır. teşekkurler uyardıgınız için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dslrman

quote:

Orjinalden alıntı: teng

Hamilton otomatiklerin hepsinde Eta kullanılır.
    Saatinizin Eta olup olmadığını arkası camlı ise ya da kapağı açtırarak görerek anlayabilirsiniz, ancak önce Otto Frei sitesine girerek Eta mekanizmaların nasıl olduğu hakkında fikir sahibi olmalısınız.
    Bu arada sahte Eta konusunda yanılmamanız için balans kısmına dikkat etmenizi öneririm. Çinliler balans kısmını ve Etachron kısmını iyi yapamıyor. (Bu arada Hakiki Eta ile Sahtesi arasındaki farkı göstermek için bendeki resimlerini yayınlamaya karar verdim, ilk fırsatta yapacağım)
    Saat camlı değil ve kapak ta açılamıyorsa mekanizmayı dinleyerek fikir edinebilirsiniz.Otomatik Eta'lar 28.800 devir olduğu için Çin replikalarından çok daha hızlı çalışma sesi çıkarır ve bu ses alıştığımız saat tiktaklarından daha seridir. Ama bunun içinde hakiki bir Eta dinleyip temposunu hatırlamanız gerekecektir.

teng bazı replika siteleri sattıkları saatin devrinin üstüne basa basa 21.600 değil 28.000 olduğunu belirtiyor ve modifiyeli diye belirtiyor.
    Yani orjinal ETA olmayan mekanizmaların da 28.000 vuruş'a sahip olma ihtimalleri var demektir.

Evet vardır, zaten bende bu yöntemle anlarsınız demedim fikir edinebilirsiniz dedim. Yani düşük hz li bir mekanizma ise tesbit etme şansınız olur demek istemiştim. Çinliler şu anda 5 ayrı kalitede Eta taklidi yaptıkları içim 28.800 hz e flat mekanizmalarda ulaşıp ulaşmadıklarını bilmiyorum. Kronolarda yani Valjoux taklitlerinde ulaştılar, hatta yerli replika sitelerinde 21.600 değil 28.800 dür diye de özellikle belirtiyorlar.

• quote:

tabii ki silerim o adressler kesinlikle ticari amaçlı yazılmamıstır. teşekkurler uyardıgınız için.

Ben teşekkür ederim.

Aslında mesajın ticari olup olmaması benim umurumda değil, ben sonuçta mal alacaksam piyasayı enine boyuna araştırırım. Ama mesajı değiştirmeniz konunun selameti içindi.

İlk konumuz saçma bir mesaj yüzünden silinmişti, şimdi de 150 sayfalık emek silinirse yazık olur.

Anlayışınız ve ilginiz için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.