Şimdi Ara

SAATLER (291. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.902.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aşağıdaki linklerde olan saatlerin North South East West işaretleri sadece görsel amaçlı mı yoksa işlevi var mı?
    http://www.saatvesaat.in/urun.asp?id=23784&urun=Citizen+CAT035
    http://www.saatvesaat.in/urun.asp?id=20015&urun=CITIZEN+CBM068
    dekorasyon amaçlı ise Citizen gibi bir markaya yakıştırmak zor gelecek biraz ))

• MERHABALAR ÖNCELİKLE TÜM SAAT TUTKUNLARINA

biz kastamonu da saatçiyiz ve nerdeyse 5 kuşak yani 80 yıldır bu işi devam ettirmekteyiz. muhabbet burada çok iyi saat konusunda saat meraklılarına otomatik , pilli makinalar ve markalar hakkında bilgi vermek istedim:

OTOMATİK SAAT MAKİNALARINDA:

-piyasada şu anda satılmakta olan 400 - 700 tl olan otomatik saatlerin makinesi bizim rus otomatiği diye tabir ettiğimiz eski makinelerin modifiye edilmişidir, pek hata yapmazlar ama yüksek bir kaliteye sahip değildir.

- otomatik bir saat olarak gerçekten saat markası olarak almak istiyorsanız saatin içindeki makina ETA SERİSİ olmasına dikkat edin çünkü eta makinalar gerçek SWİSS MADE dir ve en verimli çalışan güncel mekanizmalardandır. ETA SERİSİ mekanizmaya sahip bir saatin fiyatıda yaklaşık 1100 tl gibi fiyatlardan başlar örnek vermek gerekirse JACQUES LEMANS GENEVE AUTOMATİC serisi gibi. otomatik saatlerde ETA dışında makina olarak ise dünya büyüklerinin kendi ürettikleri makinalar vardır. ULLYSSE NARDİN, CORUM, OMEGA, MARUİCE&LACROİX, TİSSOT, TAG HEUER, BLANCPAİN, DEWITT, JEAGER LE-COULTER, AUDEMARS PİGUET gibi markalar kendi otomatik makinalarını tasarlar ve kullanırlar fakat haliyle fiyatları da ortalama 3000tl den 100.000 usd lere hatta daha üstlere bile ulaşabilir.(Bugün rolex bile ETA serisi makina kullanmaktadır.)

- ilk derin mesafeye dalan saat ise otomatik olarak ROLEX SUBMARİNER'dir ve şimdi SEA-DWELLEW ve SEA DWELLER 3000 olarak serisi devam etmektedir.

- Seiko 5 makinalar ise seikonun yaklaşık 20 yıllık mazisine sahip olan eski otomatik makinesidir ve hala aynı makina seiko 5lerde kullanılmaktadır. fiyatları da uygundur ama asıl güncel seiko otomatik serisi su anda KİNETİC SERİSİDİR. seiko alınırken paraya kıyıp KINETİC, KİNETİC PERPETUAL, SPRİNG DRİVE, DİRECT DRİVE seçilmelidir. bu KİNETİC sistem mekanizmalar içindeki rotorun bilek gücü ile hareketi seyesinde içindeki pili şarj ederek uzun süre kullanım sağlamaktadır.

- Citizen de hala eski sistem içinde zemberek (yay gergisi) bulunan saatleri satışta bulunmaktadır. hatta bayiisi olduğumuz için citizem otomatik saatlerin fiyatları 300 tl dir. ama Citizen'in de yeni nesil otomatik mekanizması var çok daha teknolojik bir sistemdir. adı ECO-DRİVE bu sistem saatin kadranının altına yerleştirilen SOLAR HÜCRELER sayesinde saate gelen her türlü ışığı emerek içindeki pil şarj eder ve genellikle tam sarj ile 175 gün çalışır. citizen alınırken de su anda eğer gerçekten iyi bir tane alınmak isteniyorsa ECO-DRİVE mekanizma tercih edilmelidir.

PİLLİ SİSTEMLERDE İSE:

- Genelde saatlerde özellikle moda markaları olan fiyatları 300 tl ye kadar olan saatlerde genelde bizim 2030 diye kodlandırdığımız CİTİZEN üretimi ya da 6L30 veya serisi olan makinalar kullanılmaktadır. fakat OMEGA, LONGİNES, RADO, NAUTİCA, GUESS COLLECTİON, JACQUES LEMANS, TAG HEUER, SEİKO, CİTİZEN, TİSSOT gibi markalar ise genelde RONDA SERİSİ yada HARLEY MAKİNA diye tabir edilen mekanizmalar kullanılır.

MARKALARDA İSE:

EN BÜYÜK ÜRETİCİLER: AUDEMARS PİGUET, IWC, ROLEX, ULLYSSE NARDİN, GRAHAM, PATEK PHLİPPE, PANERAİ, TAG HEUER, LONGİNES, OMEGA, BLANCPAİN, DEWİTT, JAEGER LE- COULTRE, HAMİLTON, ORİS, RAYMOND WEİL, U-BOAT, ZENİTH gibi markalar vardır. ve fiyatları 2.000TL İLE 100.000 arasında değişir.

DİESEL, TOMMY HİLFİGER, ESPRİT, DKNY, ADİDAS, FOSSİL, ZODİAC, EMPORİO ARMANİ markaları FOSSİL time corp.. tarafından üretilir ve FOSSİL dünya çapında yılda yaklaşık 6.000.000 adet satış rakamına ulaşan bir markadır.

U-BOAT, WELDER ise ITALO FONTANO tarafından tasarlanıp İTALYA da el tezgahlarında montajı yapılan markalardır. bunlar tamamıyle İTALYAN yapımıdır.

PANERAİ ise yine İTALYA nın en eski saat markalarındandır, karizmatik, sade , kalın tarzı ve kullandığı makinalarla çok kaliteli saatlerdir.(3.000-30.000€)

AUDEMARS PİGUET ise isviçrenin en köklü saat firmasıdır ve saatleri tamamen elk yapımıdır.(kadranın rakamlarının montajına kadar). bu saatlerin bir tanesinin üretiminin tamamlanması bir usta tarafından çalışma prensibine göre 10 gün ile 1 yıl arasında sürer. fiyatları ise 10.000-100.000 USD civarındadır.

SAAT ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK UNSURLAR:

- kasasının tamamen çelik olması
    - 2 yıl resmi tr bayii onaylı garanti olması gerekli( yurtdışından garantili diye gelen saatler garantiye tabii olmuyor çoğu zaman)
    - su geçirmez bir kasaya sahip olması gerekir.
    - makina bahsettiğimiz makinalardan olmalı ki sorum çıkarmasın
    - garanti belgesindeki garantiye giren durumları okuyup mutlaka bilgilenin.
    - saatlerin gerçek çelik kasalı ve hakiki deri kayış yada slikon olmasına dikkat edin.( KANSOREJEN ETKİSİ OLABİLİR)
    - altın kaplama olan saatler altın değildir dikkat ediniz.
    - saati kuyumcudan değil özellikle saatçiden alınız. çünkü kuyumcu size kesinlikle bir saatçi kadar yardımcı olamaz ve saatçilerden daha uygun fiyatlara alabilirsiniz.
    - garanti belgesinin onaylı ve kaşeli olamasına dikkat edin, futura değil asıl gaçerli olan ürünün kendi orjinal garanti belgesidir.
    - saatlerde kullanıma bağlı darbe, ezik, su alma (kurma kolunun açık kalması sonucu su almalar) kayış yıpranması veya kullanım sonucu kopması garanti kapsamı dışıdır.
    - saatinizi kesinlikle tecrubeli saatçilere pillerini değiştirip tamir ettiriniz, eğer garantili dahilinde ise sadece yetkili bayinin saati açmasına izin veriniz.
    - aldığınız kişinin bayiliğinden ve garanti belgesinin orjinallığınden emin olunuz.
    - 20-30 tl lik saatlere verilen garantilere kanmayınız belirli bir garantisi yoktur. örneğin BELLONİ, Q&Q, JAGA gibi ürünlerin belgeleri garantileri mevcut değildir.

MERAK ETTİĞİNİZ ŞEYLER VARSA CEVAPLAYABİLRİM, UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR.

• Bu saateki N,S,W,E harfi dekorasyon amaçlıdır. bu saatin asıl fonksiyonu ECO-DRİVE sistem chrono lu bir saattir. yonlendirme özelliği yoktur.
  • Ya bu dün koyduğum Audemars Piguet Volcano nun replikası bizim meşhur replika saat sitesinde varmış, helal olsun çok iyi yapmışlar çok güzel de replika saate 1 600 lira verirsem ben kendi kendimi döverim:D,
    Çok güzel ama da işte........

Bide bu site sayesinde diğer replikacılar da adam gibi saatine mineral cam falan diye yazmaya başlamışlar önceden bakıyodum 200 liralık saate safir cam yazıyolardı:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Bozer -- 28 Mayıs 2009; 4:16:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: navigator_

Arkadaslar bu saatler arasında kaldım.Diesel i ayrı düşünüyorum diğerlerinden. Ck çok hoşuma gitti ama DKNY nin bu ürününü denedim çok da güzel durdu ama bildiğiniz gbi Çin de yapılıyomus. CK lar ise Swiss üretimi.Sizce hangisi neden, bana hangisini tavsiye edersiniz?

Ck Swatch grubunun bir üyesidir ve sanıldığı gibi modacı saati değildir. Malzeme ve işçilik olarak diğer bütün modacı saatlerinden uzak ara öndedir. Kayışları da kendine özgüdür, hatta bazılarınin içi terden etkilenmesin diye silikon takviyelidir. F/p oranı olarak alabileceğiniz en iyi quartz saatlerdendir. Fiyat ve kalite olarak bir üst marka ise Burberry'dir. Ben quartz Burbery model ve kalitesini Longines'e eş tutuyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: ziyaliv

Orient'in Otomatik saatlerini tavsiye eder misiniz?
  • Çok yararlı bilgiler. Teşekkür ederim.

quote:

MERHABALAR ÖNCELİKLE TÜM SAAT TUTKUNLARINA

biz kastamonu da saatçiyiz ve nerdeyse 5 kuşak yani 80 yıldır bu işi devam ettirmekteyiz. muhabbet burada çok iyi saat konusunda saat meraklılarına otomatik , pilli makinalar ve markalar hakkında bilgi vermek istedim:

OTOMATİK SAAT MAKİNALARINDA:

-piyasada şu anda satılmakta olan 400 - 700 tl olan otomatik saatlerin makinesi bizim rus otomatiği diye tabir ettiğimiz eski makinelerin modifiye edilmişidir, pek hata yapmazlar ama yüksek bir kaliteye sahip değildir.

- otomatik bir saat olarak gerçekten saat markası olarak almak istiyorsanız saatin içindeki makina ETA SERİSİ olmasına dikkat edin çünkü eta makinalar gerçek SWİSS MADE dir ve en verimli çalışan güncel mekanizmalardandır. ETA SERİSİ mekanizmaya sahip bir saatin fiyatıda yaklaşık 1100 tl gibi fiyatlardan başlar örnek vermek gerekirse JACQUES LEMANS GENEVE AUTOMATİC serisi gibi. otomatik saatlerde ETA dışında makina olarak ise dünya büyüklerinin kendi ürettikleri makinalar vardır. ULLYSSE NARDİN, CORUM, OMEGA, MARUİCE&LACROİX, TİSSOT, TAG HEUER, BLANCPAİN, DEWITT, JEAGER LE-COULTER, AUDEMARS PİGUET gibi markalar kendi otomatik makinalarını tasarlar ve kullanırlar fakat haliyle fiyatları da ortalama 3000tl den 100.000 usd lere hatta daha üstlere bile ulaşabilir.(Bugün rolex bile ETA serisi makina kullanmaktadır.)

- ilk derin mesafeye dalan saat ise otomatik olarak ROLEX SUBMARİNER'dir ve şimdi SEA-DWELLEW ve SEA DWELLER 3000 olarak serisi devam etmektedir.

- Seiko 5 makinalar ise seikonun yaklaşık 20 yıllık mazisine sahip olan eski otomatik makinesidir ve hala aynı makina seiko 5lerde kullanılmaktadır. fiyatları da uygundur ama asıl güncel seiko otomatik serisi su anda KİNETİC SERİSİDİR. seiko alınırken paraya kıyıp KINETİC, KİNETİC PERPETUAL, SPRİNG DRİVE, DİRECT DRİVE seçilmelidir. bu KİNETİC sistem mekanizmalar içindeki rotorun bilek gücü ile hareketi seyesinde içindeki pili şarj ederek uzun süre kullanım sağlamaktadır.

- Citizen de hala eski sistem içinde zemberek (yay gergisi) bulunan saatleri satışta bulunmaktadır. hatta bayiisi olduğumuz için citizem otomatik saatlerin fiyatları 300 tl dir. ama Citizen'in de yeni nesil otomatik mekanizması var çok daha teknolojik bir sistemdir. adı ECO-DRİVE bu sistem saatin kadranının altına yerleştirilen SOLAR HÜCRELER sayesinde saate gelen her türlü ışığı emerek içindeki pil şarj eder ve genellikle tam sarj ile 175 gün çalışır. citizen alınırken de su anda eğer gerçekten iyi bir tane alınmak isteniyorsa ECO-DRİVE mekanizma tercih edilmelidir.

PİLLİ SİSTEMLERDE İSE:

- Genelde saatlerde özellikle moda markaları olan fiyatları 300 tl ye kadar olan saatlerde genelde bizim 2030 diye kodlandırdığımız CİTİZEN üretimi ya da 6L30 veya serisi olan makinalar kullanılmaktadır. fakat OMEGA, LONGİNES, RADO, NAUTİCA, GUESS COLLECTİON, JACQUES LEMANS, TAG HEUER, SEİKO, CİTİZEN, TİSSOT gibi markalar ise genelde RONDA SERİSİ yada HARLEY MAKİNA diye tabir edilen mekanizmalar kullanılır.

MARKALARDA İSE:

EN BÜYÜK ÜRETİCİLER: AUDEMARS PİGUET, IWC, ROLEX, ULLYSSE NARDİN, GRAHAM, PATEK PHLİPPE, PANERAİ, TAG HEUER, LONGİNES, OMEGA, BLANCPAİN, DEWİTT, JAEGER LE- COULTRE, HAMİLTON, ORİS, RAYMOND WEİL, U-BOAT, ZENİTH gibi markalar vardır. ve fiyatları 2.000TL İLE 100.000 arasında değişir.

DİESEL, TOMMY HİLFİGER, ESPRİT, DKNY, ADİDAS, FOSSİL, ZODİAC, EMPORİO ARMANİ markaları FOSSİL time corp.. tarafından üretilir ve FOSSİL dünya çapında yılda yaklaşık 6.000.000 adet satış rakamına ulaşan bir markadır.

U-BOAT, WELDER ise ITALO FONTANO tarafından tasarlanıp İTALYA da el tezgahlarında montajı yapılan markalardır. bunlar tamamıyle İTALYAN yapımıdır.

PANERAİ ise yine İTALYA nın en eski saat markalarındandır, karizmatik, sade , kalın tarzı ve kullandığı makinalarla çok kaliteli saatlerdir.(3.000-30.000€)

AUDEMARS PİGUET ise isviçrenin en köklü saat firmasıdır ve saatleri tamamen elk yapımıdır.(kadranın rakamlarının montajına kadar). bu saatlerin bir tanesinin üretiminin tamamlanması bir usta tarafından çalışma prensibine göre 10 gün ile 1 yıl arasında sürer. fiyatları ise 10.000-100.000 USD civarındadır.

SAAT ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK UNSURLAR:

- kasasının tamamen çelik olması
    - 2 yıl resmi tr bayii onaylı garanti olması gerekli( yurtdışından garantili diye gelen saatler garantiye tabii olmuyor çoğu zaman)
    - su geçirmez bir kasaya sahip olması gerekir.
    - makina bahsettiğimiz makinalardan olmalı ki sorum çıkarmasın
    - garanti belgesindeki garantiye giren durumları okuyup mutlaka bilgilenin.
    - saatlerin gerçek çelik kasalı ve hakiki deri kayış yada slikon olmasına dikkat edin.( KANSOREJEN ETKİSİ OLABİLİR)
    - altın kaplama olan saatler altın değildir dikkat ediniz.
    - saati kuyumcudan değil özellikle saatçiden alınız. çünkü kuyumcu size kesinlikle bir saatçi kadar yardımcı olamaz ve saatçilerden daha uygun fiyatlara alabilirsiniz.
    - garanti belgesinin onaylı ve kaşeli olamasına dikkat edin, futura değil asıl gaçerli olan ürünün kendi orjinal garanti belgesidir.
    - saatlerde kullanıma bağlı darbe, ezik, su alma (kurma kolunun açık kalması sonucu su almalar) kayış yıpranması veya kullanım sonucu kopması garanti kapsamı dışıdır.
    - saatinizi kesinlikle tecrubeli saatçilere pillerini değiştirip tamir ettiriniz, eğer garantili dahilinde ise sadece yetkili bayinin saati açmasına izin veriniz.
    - aldığınız kişinin bayiliğinden ve garanti belgesinin orjinallığınden emin olunuz.
    - 20-30 tl lik saatlere verilen garantilere kanmayınız belirli bir garantisi yoktur. örneğin BELLONİ, Q&Q, JAGA gibi ürünlerin belgeleri garantileri mevcut değildir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Nymphetaminé

Hocam var mı önerin

Ben Protrek kullanmadım ancak geçen sene askerde iken neredeyse alacaktım.
    Büyük çaplı, spor kullanıma yönelik ve bol özellikli bir saatti kendileri.
    Termometresi, altimetresi, alarm ve arka plan ışığı ve kronometre vb. birçok özelliği olan ve nispeten uygun fiyatlı ve sağlam görünümlü bir saat havası vermişti bana.

Aslında en doğrusu senin bir mağazaya gidip kolunda incelemen.Böyle öneride bulunmak bir yere kadar.
    Casio' nun tr web sitesi yok, o yüzden yabancı sitesinin linkini vereceğim.
    Oradan modelleri bir araştır, birkaç modele indirgeyip mağazada incelemen en mantıklısı görünüyor.

http://www.casio-intl.com/wat/protrek/

• quote:

MERHABALAR ÖNCELİKLE TÜM SAAT TUTKUNLARINA

Merhaba ZIYALIV arkadas,
    gercekten cok yararli ve turkiye gerceklerine uygun bilgiler vermissin. Forumdaki tum arkadaslar gibi ben de tesekkur ederim.
    Bu arada kucuk bir ayar getirmek isterim, isvicre eta 2824 gibi otomatik makineli saatleri internette veya degisik markalarda oldukca ucuza 200-500 euro arasi bulmak mumkun, bazen model eskiyip uretimden kalktiginda fiyatlari ciddi dusebiliyorlar.
    5 kusaktir bu isi yapiyor olmaniz cok ama cok ilginc, biraz kendinizden ve gecmis kusaklardan bahsederseniz cok mutlu olurum.
    Yine kesinlikle anlatabileceginiz saat hikayeleriniz vardir burada paylasirsaniz cok hos olur.

Arkadaslar
    daha once dedigim gibi bugunlerde cok cok yogun calisiyorum ama yazdiklarinizi okuyorum aralarda
    ve diyorum ki
    Yasasin 20 haziran

• ziyaliv saatimizin otomatik mekanizmasının ETA olup olmadıgını nasıl anlayacagız? markasına goremi? ornegin hamilton marka otomatik saatler nasıl?
  • quote:

Citizen için 300 TL fiyattan bahsetmişsiniz. Elinizde mevcut Citizen Marka otomatik saatlerden örnekler verebilir misiniz?
    Bakarsınız sizden alış-veriş bile yaparız.

• @ziyaliv

Hoşgeldin, her zaman paylaşıma açığız.

Ben de birkaç küçük düzeltme yapmak istedim. Tissot şu anda kendi makinesini üretmiyor bildiğim kadarıyla. Tüm saatlerinde de ETA kullanıyor. 600 TL civarına fiyatlara da ETA makineli otomatik Tissot'lar almak mümkün. Yine Tissot istesinde yazan bilgiye göre konuşursam Tissot pilli saatlerinde de ETA makine kullanıyor.

600 TL'ye satın aldığım Tissot saatimde ETA 2836-2 makine var. Yine PRS 516, PR 50, Ballade, Le Locle, T-Lord, Seastar gibi 1.000 TL altı Tissot modellerinde ETA makine kullanılıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Orjinalden alıntı: Nymphetaminé

Merhaba konuya ilk mesajım
    Sınır 120-100 civarı olmak üzere spor saat önerir misiniz ?
    g-shock serisinden filan

Kesinlike öneririm.

8 yıl boyunca kullandım, çok iyi bir saat.

Hangi modeliydi ?
    Önerdiğin modeller yazar mısın?
     SAATLER

Bunun modeli nedir ve ne kadardır bileb var mı ?

• Saatimi alalı 13 yıldan fazla oluyor, modelini hatırlamıyorum.

6 yıldır da başka saatler kullanıyorum.

İnternet sitelerinden modellerle ilgili detaylı bilgi ve fiyat araştırmanı öneririm. Benim detaylı bilgim yok. Kullandığım model de uzun süredir üretilmiyordur zaten.

• quote:

Saatimi alalı 13 yıldan fazla oluyor, modelini hatırlamıyorum.

6 yıldır da başka saatler kullanıyorum.

İnternet sitelerinden modellerle ilgili detaylı bilgi ve fiyat araştırmanı öneririm. Benim detaylı bilgim yok. Kullandığım model de uzun süredir üretilmiyordur zaten.

O zaman harbiden g-shock muş

• quote:

Orjinalden alıntı: texmo

ziyaliv saatimizin otomatik mekanizmasının ETA olup olmadıgını nasıl anlayacagız? markasına goremi? ornegin hamilton marka otomatik saatler nasıl?

Hamilton otomatiklerin hepsinde Eta kullanılır.
    Saatinizin Eta olup olmadığını arkası camlı ise ya da kapağı açtırarak görerek anlayabilirsiniz, ancak önce Otto Frei sitesine girerek Eta mekanizmaların nasıl olduğu hakkında fikir sahibi olmalısınız.
    Bu arada sahte Eta konusunda yanılmamanız için balans kısmına dikkat etmenizi öneririm. Çinliler balans kısmını ve Etachron kısmını iyi yapamıyor. (Bu arada Hakiki Eta ile Sahtesi arasındaki farkı göstermek için bendeki resimlerini yayınlamaya karar verdim, ilk fırsatta yapacağım)
    Saat camlı değil ve kapak ta açılamıyorsa mekanizmayı dinleyerek fikir edinebilirsiniz.Otomatik Eta'lar 28.800 devir olduğu için Çin replikalarından çok daha hızlı çalışma sesi çıkarır ve bu ses alıştığımız saat tiktaklarından daha seridir. Ama bunun içinde hakiki bir Eta dinleyip temposunu hatırlamanız gerekecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: R.Korkmazz

quote:

Orient'in Otomatik saatlerini tavsiye eder misiniz?

ben orientin hem otomatik hemde pilli saatlerini kullanıyorum..ikisindende çok memnunum ikisinide 2003 yılında aldım hiç bir sorun çıkarmadılar ve pilli krono olanın pili de henüz bitmedi..kesinlikle tavsiye ederim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa Bozer

NAvigator Ck saat kullanıyorum, şu ara saatim yeni olduğu ( Technomarine Jubilee) için daha hevesimi alamadım oyüzden; pek Ck 'yı takmıyorum ama saatin çeliği iyi zaten swiss quartz, camı başta çok iyiydi, ama bombeli mineral krstal olduğu için çizililyo, saatte bezelde yok biyere sürtersen cam hemen çiziliyor, fiyatına dkkat et çok değişken, ben aldığım zaman 400küsür liraydı ben 250 civarı almıştım.

Teşekkürler yorumun için. Dedğin gibi saat kolay çizilecek gbi ama baktığım markalar arasında Ck; DKNY,Diesel e göre daha kaliteli duruyo özellikle çelik kasa çok şık Kronometreli olanın -içi siyah olanı-çok hoşuma gitti.
    DKNY ve diesel gbi markalar ürünleriini Uzak doğuda Ck ise SWiss olduğu gerçek.Fiyatlara gelince; İzmirden fiyat aldım DKNY nin fiyatı 429 TL , CK nın ise (içi byeaz olan kronometreli) 523 Tl etiket fiyatı . Bu paraları verdikden sonra Tissot ya da Fossil mi önerirsiniz? Görüşlerinizi önerilerinizi bekliyorum.

Not: Bu arada beğendiğim modeli USA den aldırma imkanım var.Orda komik rakamlara satılıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: R.Korkmazz

quote:

Citizen için 300 TL fiyattan bahsetmişsiniz. Elinizde mevcut Citizen Marka otomatik saatlerden örnekler verebilir misiniz?
    Bakarsınız sizden alış-veriş bile yaparız.

selamlar tekrar citizen otomatik konosunda ECO-DRİVE sisteme geçti ama önceki nesil yani rotorlu ve zemberekli citizen modelleri ise şu anda TR de satılmakta olan iki adet ilke sınırlıdır. Saatvesaat bayiisi oldugum için linkleri veriyorum:

http://saatvesaat.in/urun.asp?id=20025&urun=CITIZEN+CNH012
    http://saatvesaat.in/urun.asp?id=20024&urun=CITIZEN+CNH004

ama artık citizen ve seiko nun rotorlu ve zemberekli otomatiklerini tavsiye etmem çünkü o makineler pek bi revizyon geçirmedi hala 20 sene onceki otomatik mekanizma ne ise o kullanıyorlar. SEİKO 5 lerde aynı durum geçerli.

• quote:

@ziyaliv

Hoşgeldin, her zaman paylaşıma açığız.

Ben de birkaç küçük düzeltme yapmak istedim. Tissot şu anda kendi makinesini üretmiyor bildiğim kadarıyla. Tüm saatlerinde de ETA kullanıyor. 600 TL civarına fiyatlara da ETA makineli otomatik Tissot'lar almak mümkün. Yine Tissot istesinde yazan bilgiye göre konuşursam Tissot pilli saatlerinde de ETA makine kullanıyor.

600 TL'ye satın aldığım Tissot saatimde ETA 2836-2 makine var. Yine PRS 516, PR 50, Ballade, Le Locle, T-Lord, Seastar gibi 1.000 TL altı Tissot modellerinde ETA makine kullanılıyor.

Selamlar

evet ETA QUARTZ da kullanılmaktadır bu markalarda ve ETA serisi makinalar gerçekten pahalı makinalardır ve en iyi çalışma prensibleridir. yani quartz bir ETA makinanın alış fiyatı 50 tl civarında dır ki bu rakam size az gelebilir 2030 veya 6L30 serisi sistemlerin fiyatları ise 4-15 tl arasında değişir.

• 
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.