Şimdi Ara

SAATLER (288. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ten_don

quote:

Orjinalden alıntı: MortingenStrasse

bu 300-400bin dolarlık saatlerin maliyeti ne kadar arkadaşlar?

ya da bir genelleme yapacak isek, 50bin dolar ve üstü saatlerin %kaç ı malzemeye ( parçalar olsun altın kaplama vs) %kaçı işçiliğine gidiryor

bunlara ek olarak el işçiliginden kastın tam olarak ne oldugunuda merak ediyorum!
    sonuçta ultra modern cnc makinalarda kesilip biçilmiyor mu bunlar

işçilikten kastım malzemelerin parası düşülünce kalan şey.

kör kızların halı dokuması kadar uçuk şeyler değil de, çalışanların bir araya getirmesi falan

• Biraz önce başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Ana tema: Bu ülkede saat meraklısı olmak zor iş...

Malum final dönemim. Okul da btiyor ve artık finaller çekilmez bir hal aldı benim için. (Gerçi okul bitsin istiyor musun diye sorarsanız: Asla istemem ama neyse, konu dağılmasın.)

Dün çok güzel havayı görünce tek başıma Cadde'ye çıkmıştım. Hem biraz hava alırım, hem de saatçilerin vitrinlerine bakarım diye düşünmüştüm.

Evden çıktım, biraz yürüdüm. Caddebostan'da bir trafik ışığının hemen yanıbaşında bir gazete-dergi satan küçücük prefabrik bir dükkan vardır. Adetimdir, geçerken de mutlaka şöyle bir göz gezdiririm. Gözüme İngilizce bir saat dergisi ilişti. Panerai'nin bir GMT modelinin resmi vardı kapakta. Türkiye'de saatler hakkında ciddi süreli yayın sıkıntısı olduğundan dergiyi satın almaya karar verdim. Fiyatına baktım, 7 dolar 95 sent. Alınmayacak bir fiyatta değil yani. Ama gezmeye yeni başlamıştım ve elimde dergi kalabalık etsin istemedim, bu yüzden satın alma işini bugüne erteledim. Epey gezdim, Fancy, Özgür Saat ve Rolex'in vitrinlerine baktım.

Biraz önce hem dergiyi almak, hem de biraz gezmiş olmak için dışarı çıktım. Dergicinin önüne geldim, derginin yeri değişmiş, buldum. Derginin fiyatına bir daha baktım, sonra dergiyi adama uzattım ve alıyorum dedim. Cüzdanımdan kredi kartımı çıkardım. Bu sırada satıcı derginin arkasında olan küçük bir etikete baktı. Adam POS'u şifre için bana uzatmadan benim de gözüm o küçük etikete takıldı. Etikette tam 38.5 TL yazıyordu. Satıcıya dedim ki bu ne, bu derginin fiyatı 8 dolar. 38.5 TL nereden çıktı? Satıcı, hani nerede 8 dolar dedi. Gösterdim. Biz bu fiyatları belirleyemiyoruz, bize bu fiyattan satacaksın diye veriyorlar dergiyi dedi. Tamam o zaman, dergi kalsın dedim. 8 dolarlık dergiye 40 lira veremem, hayırlı işler dedim ve ayrıldım.

Bu nedir? 8 dolar olan derginin fiyatı nasıl 40 lira olur? Tam da güzel bir dergiyi pahalı olmayan bir fiyata buldum diye sevinirken adamlar benden bir dergi için kitap parası istedi. Dergiyi alamamanın hayal kırıklığı ile de bu yazıyı yazdım.

Siz siz olun, yabancı bir dergiyi beğenirseniz fiyatını iyice sormadan almaya kalkışmayın, dikkatli olun.

• yaptıkları yasal mı peki?
  • @Polemik

Mutlaka internette satışı yapılıyordur bir araştır daha uygun fiyata abone olabilirsin gibime geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vervito

quote:

Orjinalden alıntı: R.Korkmazz

SAATLER

Bu saat beni hasta etti ya.
    Mükemmel birşey...
    Türkiye'deki satıcı firmaya fiyatını sordum.
    550.000 İsviçre Frangı
    Şu an 1 İsviçre Frangı = 1,43
    OHA.

Bu Gruebel ve Forsey dani adamlar...bu verdiğiniz fotograftaki saat Tourbillon 24 secondes..
    bir de quadruple tourbillonları var efsane olacak bir saat bence..resim yuklemesini bilmiyorum web siteleri buhttp://www.greubelforsey.com/

Gerçekten harika bir mekanizma ve tarz perfect valla

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=OPVB8-SIjiU

SAATLER

SAATLER

• quote:

Orjinalden alıntı: MortingenStrasse

yaptıkları yasal mı peki?

Bir hukukçu olarak bilmiyorum desem.

Benim muhatap olduğum dergicinin yapabileceği bir şey yok sanırım. Adını unuttum, bilmem ne dergicilik dedi, onlar getirdiği için fiyatı onlar belirliyormuş. Aslında normalden daha pahalı olması garip değil. Sonuçta 8 dolarlık fiyat, (sanırım ABD menşeili) ABD için belirlenmiş. Nakliye vergi vs fiyat artar. Ama fiyat tam 3 kat artmış. 3 kat artış bana normal gelmedi.

quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

@Polemik

Mutlaka internette satışı yapılıyordur bir araştır daha uygun fiyata abone olabilirsin gibime geliyor.

Abonelik olur bir şekilde, önemli değil.

Benim asıl önem verdiğim, sizler de dikkatsiz davranmayın, bir dergiye 40 lira para vermeyin.

Ben ucundan yırttım, sizler de dikkatli olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 27 Mayıs 2009; 16:37:13 >

• Merhaba arkadaslar. Bir Swatch saat almayı uzun zamandır düşünüyodum aama beğendiğim bir saat yoktu. Geçen gün e-bay a bakarken 2. el bir saat satılıyodu işde bu dedim istedğim saat ama kod nosunu bilmiyorum yardımcı olurmsunuz? Fotoyu ekliyorum.

SAATLER

SAATLER

• quote:

Orjinalden alıntı: dslrman

Tissot,TAG,Oris,Omega,Hamilton arasında bir kalite-sınıf sıralaması yaparsak, sıralama nasıl olur ?

Bence bu sıralamada Omega birinci , Tag Heuer ikinci, Hamitonla Oris birbirine çok yakın sıralayamadım (hangisi sinirlerine hakim olarak 90 dk yı tamamlarsa o kazanır ) En sonda da Tissot.
    Tissot hem Oris ten hem de Hamilton'dan daha eski ve bence daha prestijli bir marka, ama hem Oris hem de Hamilton daha çok mekanik saatlere ağırlık verdikleri için ve fiyatlarını da gözönüne alarak bu sıralamayı yaptım.
  • Evet ya, Tissot çok eski bir marka ama artık saatlerin çoğu pilli.

Mekanizma çeşitliliği de çok az. Neredeyse tüm chronolar 7750. Chronosuzlar da 2824, 2836, bir de 2892. Benim bildiğim başka mekanizma da kullanmıyorlar. PRC 200 ve V8 gibi iki güzel modele hala otomatik makina koymadılar. Spor bir otomatik Tissot isteyen kişinin (chronosuz istiyorsa) PRS 516'dan başka seçeneği yok.

Swatch Grubu aynı fiyat segmentinde Hamilton ile otomatik saatlere ağırlık veriyor.
  • Benim sıralamam da teng'in sıralamasıyla handiyse aynı:

1. Omega
    2. Tag Heuer
    3. Oris
    4. Hamilton
    5. Tissot (70'lerin Tissot'larına bayılıyorum orası ayrı).
  • quote:

Orjinalden alıntı: navigator_

Merhaba arkadaslar. Bir Swatch saat almayı uzun zamandır düşünüyodum aama beğendiğim bir saat yoktu. Geçen gün e-bay a bakarken 2. el bir saat satılıyodu işte bu dedim istedğim saat ama kod nosunu bilmiyorum yardımcı olurmsunuz? Fotoyu ekliyorum.

Dostum bizim de kodu bilebilmemiz mümkün değil.

www.chrono24.com adlı siteden araştırmanı öneririm. Çok büyük bir saat sitesidir.
  • @Polemik,

yabancı dergilerin ülkemizde perakende satış fiyatı maalesef böyle
    en ucuzu 20 tl civarlarında, 40, 50, 60 diye gider.
    eskiden (90'larda) ismi yırtılmış orjinal dergiler vardı
    (isimlerini kesip abd'ye yollarlardı bu dergiler satılmadı diye)
    sonra piyasaya düşerdi dergiler, Beyazıt'ta, Osmanbey'de
    ve Teşvikiye'de çok ucuza alırdık. ama artık devir değişti.
  • Tissot düşünenler için güzel bir alternatif...

SAATLER

quatrz mekanizma
    45mm kasa
    316L çelik
    PVD kaplama
  • yada KARE form sevenler için diğer bir Tissot...

SAATLER
  • @bravoecho

Spor saat düşünenler için çok hoş. Alışılmış Tissot ebatlarından da oldukça büyükmüş kasa.

Mekanizma olayına girmeyelim hiç.

Kare olan Quadrato. Yeni sayılır. Baştan otomatik yoktu, sonradan eklediler. Bunun chronosuz modeli de var, acaba ona da otomatik makine koyacaklar mı?

@bizantolog

Abi sevdiğim şeylere para harcamaktan korkmam. Sigara kullanmam, alkolü sık tükettim dediğim zaman haftada bir, onu da az içerim, yani ilgi alanlarıma para harcama lüksüm oluyor. Ama bir dergiye de 40 lira fazla geldi açıkçası. Forumlardan ve bloglardan takip ederim ben de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 27 Mayıs 2009; 18:33:09 >
  • @Polemik,

40 Lira çok tabii, ama bazen öyle güzel bir dergi çıkıyor ki karşıma
    yemek yemiyorum, başka şeylerden kısıyorum filan alıyorum neticede.
    öyle güzel dergiler var ki, parayı unutuyor insan, internet çok kaypak bir ortam
    bir bulduğun makaleyi ikinci kez ziyaret ettiğinde bırak makaleyi site yerinde olmuyor!
    google'ın önbelleğine de bir yere kadar güvenebiliyorsun, o da yalan çıkıyor
    internet beni mutlu etmiyor her zaman, devasa bir çöplüğün içinde hazine arıyorum
    dergileri hor görme derim, onların yeri başka :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: scorpus

quote:

Orjinalden alıntı: austun1975

quote:

Orjinalden alıntı: scorpus

http://www.hepsiburada.com/casio-ef-514bk-1avdf-erkek-kol-saati/productDetails.aspx?categoryid=313505&productid=sacsef514bk1av#tablnk

slm arkadaşlar.bu saati almayı düşünüyorum.ne dersiniz.siyah renginde boya çkması yada renk atması falan olurmu.çizilirse altında demir rengi falan çıkarmı

SAATLER

Daha casio saat kullanmış biri olarak , casio saatlerin birçok modelinde kullanılan mekanizma plastik parçalardan oluşuyor.Kullandığım saatte ilk birkaç yılın sonunda duraklamalar , geç kalmalar yaşadım.O fiyata daha biraz daha ekliyerek sağlam mekanizmalı ve kaliteli tissot , hamilton gibi saatler alınabilir.Bu tür saatlerde kullanımdan kaynaklanan çizikler daha çok belli oluyor.Yinede tercih sizin.

önerin için teşekkürler.ben yaklaşık 5 yıldır casio efa 111 denize girerken takmaktan tut maç bile yaparken takıyorum bazen bir dayanıklılık sorunu yaşamadım.ef 114 bk nın kasa ve kordonunun malzemesi siyahmı yoksa demirin üstünü siyahlamı kaplamışlar acaba

arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.birde 400 tl yi geçmeyecek saat tavsiye edermisiniz.sportif görünümlü tercihimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpus -- 27 Mayıs 2009; 18:42:36 >

• dslrman,
    Omega katologundaki modellerin sayısı web sitesindekinden fazla mı? yoksa aynı mı?
    daha fazla model varsa ve pdf dosyası gibi bir şeyse bana maille gönderirsen müteşekkir olurum
    nijat47@yahoo.com. Bir de verdiğin markaların sıralaması konusunda arkadaşların verdiği sıralamaya ek olarak benim bildiğim Hamilton ile tissot aynı kefede.
    daha yeni tissot prs516 aldım alırken de hamilton khaki ile arasınbda çok gidip geldim, lütfen beni seçimime pişman edecek şeyler söylemeyin çok üzülürüm çunku hamilton daha ucuzdu )))
    MortingenStrasse (dostum senin rumuzun nedense hep MartinScorsese olarak batıyor gözüme :))
    senin işçilik ile ilgli soruna gelince bence hani el emeğine değer biliçmez diye bir laf varya bence saçmalık.. eğer kapitalist toplumda yaşıyorsak her şeyin bir fiyatı belli olmalı.. ben doktorum (bir arkadaş da belirtti nasıl ki doktorun iyisini muayenesi pahalı oluyorsa bu da boyle) ama muayeneyi geçtim hiç bir ameliyat dünyanın en iyi beyin cerrahının yapacağı en zor mikroskopik ameliyat için o kadar para istemez. ki o adamın yaptığı iş ciddi sorumluluk ve stresli bir iş, birisinin hayatı ile ilgili işlem yapıyor.. vermeye çalıştığım mesajı anladınız, ben biraz kendimi ifade edebilme özürlüyüm de..
    yani kısaca o saatlere harcana altın maltın onların o fiyatının sadece %5ini geçmez bile... o paralar marka ismine ve işçiliğe alınıyor.. ama bence çok çok fazla... kahrolsun kapitalizm... ben de vacheron constantin takmak istiyorum. )))))))))

• quote:

Orjinalden alıntı: bravoecho

Tissot düşünenler için güzel bir alternatif...

SAATLER

quatrz mekanizma
    45mm kasa
    316L çelik
    PVD kaplama

Bravoecho,

Saat çok şıkmış.Bu tissot' un model kodunu biliyorsan eklermisin ?

Teng,bizantolog sıralama tahmin ettiğim gibi.
    Oris' in saat tasarımı bana harikulade geliyor.
    Yukarıda verdiğim linkteki Oris'in titanyum gövdesi'nin yanısıra içi sanırım carbonfiber miş.
    Bu nasıl birşey

• quote:

Orjinalden alıntı: bizantolog

Benim sıralamam da teng'in sıralamasıyla handiyse aynı:

1. Omega
    2. Tag Heuer
    3. Oris
    4. Hamilton
    5. Tissot (70'lerin Tissot'larına bayılıyorum orası ayrı).

Hmm bu sıralamaya bakacak olursak senin de klasik isviçre saatlerinden yana olduğun anlaşılıyor.
    Bence de Oris tasarım çeşitliliği ve kibar çizgisi ile 3. sıraya yerleşebilir, ama bunun ne kadar objektif olduğundan emin olamamıştım.
  • 
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.