Şimdi Ara

SAATLER (290. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dslrman

Bu modelde çok şıkmış.Üstelik denize girerken sıkıntı yaratmaz
    http://www.oris.ch/collections/collections_detail.aspx?watchid=10&ln=en

Saatlerde heleki yüksek paralara aldığımız saatlerde en korktuğum şey camının çizilmesi.
    Kesinlikle çizilmeyecek,çatlamayacak cam üretemiyorlar mı.
    Bu Oris'in yada benzeri saatlerin camları dayanıklımıdır acaba?

Birde otomatik mekanizmanın bir ömrü yada ömrünü kısaltıcı bir faktör varmıdır ?

safir cam kesinlikle çizilmez ve çok klasik ince quartz saatlerde olduğu gibi cam çok ince değilse basit ufak darbelerde de çatlamaz, spor modellerde genelde kalın yapıyorlar safiri ki daha dayanıklı olsun...
    tabii aldığımız bu markaların bir çoğu hatta benim bildiğim hepsi yani hiçbiri cam için garanti vermiyor.
    Oris'in camı da kalitelidir meknizmasii da gönül rahatlığı ile alabilirsiniz derim.
    Kasaların çizilmelerine gelince ise çelik kasa üzerindeki çizikleri ustalar giderebiliyorlar, eski çaydanlıkları parlatıyorlar ya onun gibi bir şeyler yapılıyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Bende 3, babamda da 4 yıldır Tissot var.

İkimizin de satlerinin kasalarında çizikler var ama camlar ilk günkü gibi.

Safir camı çizmeyi beceremedik henüz.

İyi bir otomatik mekanizma rahatlıkla 20 yıl gider. Yeter ki darbelere maruz kalmasın ve bakımları yapılsın.

İyi ama ömürlük saatler diyemeyiz 20 sene ömrü varsa
    Yani 50 sene bozulmadan çalışması için pilli mi almak lazım

Bilakis pilli saatlerin ömrü daha kısadır. O yüzden pahalı saatlere quartz makine koymazlar, ama iyi yapılmış mekanik bir saat bakımı yapıldığında 150 sene çalışabilir. ama quartz saatler 20 seneyi çıkartamaz. Gerçi benim Citizen 1980 yılında almıştım daha evvelki sene mi ne makine değişti.Ama saatçi şimdi bu kadar güzel makine yapmıyorlar demişti.
    Omega veya Breitling gibi markaların scuba saatleri 3 mm dem başlıyor 6 mm kalınlığa kadar çıkabiliyor. Onlara birşey olması için uğraşmanız gerekir. Yoksa günlük hayatta çizmiyor gibi birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 27 Mayıs 2009; 23:31:25 >

• Çok güzel bir konu birgün girip detaylı bir şekilde bakmak lazım... Bu konuya bakmadan saat alınmaz hatta
  • Merhaba konuya ilk mesajım
    Sınır 120-100 civarı olmak üzere spor saat önerir misiniz ?
    g-shock serisinden filan
  • quote:

Orjinalden alıntı: teng

Bilakis pilli saatlerin ömrü daha kısadır. O yüzden pahalı saatlere quartz makine koymazlar, ama iyi yapılmış mekanik bir saat bakımı yapıldığında 150 sene çalışabilir. ama quartz saatler 20 seneyi çıkartamaz. Gerçi benim Citizen 1980 yılında almıştım daha evvelki sene mi ne makine değişti.Ama saatçi şimdi bu kadar güzel makine yapmıyorlar demişti.
    Omega veya Breitling gibi markaların scuba saatleri 3 mm dem başlıyor 6 mm kalınlığa kadar çıkabiliyor. Onlara birşey olması için uğraşmanız gerekir. Yoksa günlük hayatta çizmiyor gibi birşey.

O halde sorun yok.
    Otomatik saat alıp geçmek lazım

• quote:

Orjinalden alıntı: Nymphetaminé

Merhaba konuya ilk mesajım
    g-shock serisinden filan

Kesinlike öneririm.

8 yıl boyunca kullandım, çok iyi bir saat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 27 Mayıs 2009; 23:48:11 >
  • quote:

g-shock serisinden filan

G-Shock Casio' nun modeliydi sanırım.
    Bu modelin bahsini daha öncede duymuştum bu forumda ama tasarım açısından
    Protrek' ler bir başka.
    Hatta geçen seneye kadar bayılıyordum bu saatlere.
    Şimdiyse Seiko bile hoş gelmiyor gözüme

İnsan iyisini gördükçe soğuyor ucuz modellerden.Seiko bile ucuz oldu gözümde

• quote:

Bu modelde çok şıkmış.Üstelik denize girerken sıkıntı yaratmaz
    http://www.oris.ch/collections/collections_detail.aspx?watchid=10&ln=en

Saatlerde heleki yüksek paralara aldığımız saatlerde en korktuğum şey camının çizilmesi.
    Kesinlikle çizilmeyecek,çatlamayacak cam üretemiyorlar mı.
    Bu Oris'in yada benzeri saatlerin camları dayanıklımıdır acaba?

Birde otomatik mekanizmanın bir ömrü yada ömrünü kısaltıcı bir faktör varmıdır ?

otomatik mekanizmanın bakımı ve dediğiniz gibi ömrünü kısaltıcı faktörler hakkında ytuna forumun 2. ya da 3. sayfasında geniş bir şekilde bahsetmiş. oradan bakabilirsiniz.

• Arkadaşlar benim anlamadığım seiko'nun kendi sitesinde bile seiko5'ler yok... seiko kendisi galiba üvey evlat mualemelesi yapıyor bu efsane saatlere.. nedendir acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: vervito

Arkadaşlar benim anlamadığım seiko'nun kendi sitesinde bile seiko5'ler yok... seiko kendisi galiba üvey evlat mualemelesi yapıyor bu efsane saatlere.. nedendir acaba?

Seiko 5' lerin üretimi devam etmiyor ise, sitede olmaması normaldir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jinxy

Evet 8:17 :) Urwerk markası ünlülerin vazgeçemediği bir prestij sembolü. Açıkçası bu saati takan bir insanın başka bir saati alternatif olarak düşüneceğini sanmıyorum. Fiyatı gerçekten de çok çok yüksek. Replikası olması da şu aşamada bence imkansız görünüyor. Gerçekten de dudak uçuklatan bir tasarım... Saatin arkasındaki ayarlar da çok ilginç.

Urwerk saatlerin (sanırım 201-202 serisiydi bunlar) arkasındakiler ayar değil, hava tirbünleridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axiaziz -- 28 Mayıs 2009; 0:27:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: vervito

Arkadaşlar benim anlamadığım seiko'nun kendi sitesinde bile seiko5'ler yok... seiko kendisi galiba üvey evlat mualemelesi yapıyor bu efsane saatlere.. nedendir acaba?

Her modeli koyacak diye bir şart yok Seıko 5 firmanın en eski saatlerindendir ama şimdi daha komplike ve tasarımıyla daha modern saatler ürettiği için 5 serisi biraz daha arka planda kalıyor ama 5 serisi için firmanın en dayanıklı modellerinden biridir diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 28 Mayıs 2009; 0:31:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: axiaziz

quote:

Orjinalden alıntı: jinxy

Evet 8:17 :) Urwerk markası ünlülerin vazgeçemediği bir prestij sembolü. Açıkçası bu saati takan bir insanın başka bir saati alternatif olarak düşüneceğini sanmıyorum. Fiyatı gerçekten de çok çok yüksek. Replikası olması da şu aşamada bence imkansız görünüyor. Gerçekten de dudak uçuklatan bir tasarım... Saatin arkasındaki ayarlar da çok ilginç.

Urwerk saatlerin (sanırım 201-202 serisiydi bunlar) arkasındakiler ayar değil, hava tirbünleridir.

Evet 202 serisi ama açıkçası bu saatler hiçbir zaman bir Patek,Audemars,Vacheron vs. yerini tutmaz teknolojik bir alet gibi estetikten yoksun sadece mekanik saatlerin gelmiş olduğu noktayı gösteren saatler olarak görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 28 Mayıs 2009; 0:51:26 >

• arkadaslar suanda amerikadayim. Kalin deri serit bilekligi olan kol saati almayi dusunuyorum. Butcem maximum 70 dolar civari. Marka model onerileriniz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disast3r -- 28 Mayıs 2009; 0:45:26 >

• quote:

quote:

g-shock serisinden filan

G-Shock Casio' nun modeliydi sanırım.
    Bu modelin bahsini daha öncede duymuştum bu forumda ama tasarım açısından
    Protrek' ler bir başka.
    Hatta geçen seneye kadar bayılıyordum bu saatlere.
    Şimdiyse Seiko bile hoş gelmiyor gözüme

İnsan iyisini gördükçe soğuyor ucuz modellerden.Seiko bile ucuz oldu gözümde

Hocam var mı önerin

• Arkadaslar bu saatler arasında kaldım.Diesel i ayrı düşünüyorum diğerlerinden. Ck çok hoşuma gitti ama DKNY nin bu ürününü denedim çok da güzel durdu ama bildiğiniz gbi Çin de yapılıyomus. CK lar ise Swiss üretimi.Sizce hangisi neden, bana hangisini tavsiye edersiniz?

SAATLER
  • diğerleri...

SAATLER

SAATLER

SAATLER

• Arkadaşlar Fossil denen bu pop markanın otomatik saatleri hakkında bilgisi olan var mı? komple çin'de mi toplanıyor yoksa amerika'da mı? ortalama fiyatları 200USD gibi olduğuna göre çin olsa gerek.
    Şimdi wikipedia'da okudum Zodiac saatleri de Fossil grubuna aitmiş artık...
  • quote:

Orjinalden alıntı: navigator_

Arkadaslar bu saatler arasında kaldım.Diesel i ayrı düşünüyorum diğerlerinden. Ck çok hoşuma gitti ama DKNY nin bu ürününü denedim çok da güzel durdu ama bildiğiniz gbi Çin de yapılıyomus. CK lar ise Swiss üretimi.Sizce hangisi neden, bana hangisini tavsiye edersiniz?

SAATLER

bir kere kesinlikle Swiss bir saat al... Ck ve Gc giysi firması saatleri arasında benim bildiğim saatlerini isviçrede yapan 2 firma. Ck swatch group'a bağlı yani alırsan dünyanın her yerinde servis açısından zorluk çekmezsin.. ama bana sorarsan o parayı Ck gibi bir markaya veririmisin, kesinlikle hayır... Tissot alırım onun yerine.
    Ben lisedeyken cep harçlıklarımı biriktirdim lise sonda kendi paramla aldığım ilk saat Tissot'un en ucuz modeli olan sıradan klasik bir quartz saatti, saniye gostergesi bile yoktu, napiim param ona yetmişti yaklaşık 300$dı.. 10 yıl geçti hala kullanıyorum ve severek takıyorum..(tabii gereksiz oldu bu konu ama paylaşmak istedim).

• NAvigator Ck saat kullanıyorum, şu ara saatim yeni olduğu ( Technomarine Jubilee) için daha hevesimi alamadım oyüzden; pek Ck 'yı takmıyorum ama saatin çeliği iyi zaten swiss quartz, camı başta çok iyiydi, ama bombeli mineral krstal olduğu için çizililyo, saatte bezelde yok biyere sürtersen cam hemen çiziliyor, fiyatına dkkat et çok değişken, ben aldığım zaman 400küsür liraydı ben 250 civarı almıştım.
  • 
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.