Şimdi Ara

SAATLER (107. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.916.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Citizen'in replika olması zor, Japon saatlerinin replikası pek yapılmaz, için rahat olsun.

Citizen'i pek bilmem ama güzel bir saate benziyor. Oldukça fazla özelliği var. Perpetual olması da çok hoş olmuş. Alırsan resimleri bekleriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa Bozer

Arkadaşım çeliği flan pek hoşuma gitmedi, gerçi belki eski bisaattir o rasını bilmem ama eğer orjinalse elinin altında bir servet var demektir, bence bir saatçiye göster,

Arkadaşlar iki sorum var bu ronda, eta valjoux gibi mekanizma üreticileiri kıyaslamak gerekirse nasıl bi sıralama olur?

Bu Gant markası nasıl bir marka bilgilendirirmisin?

Ronda isviçre quartz mekanizma üreticisidir. Bir çok saatçi eta nın quartz ını daha üstün tutmaktadır.
    Eta ise hem quartz hem de mekanik mekanizma üreticisidir. ve tartışmasız dünyada en büyük mekanik üreticidir. Valjoux ise (adını valley de joux'tan almıştır) eta grubunun içinde kronograf mekanizmaların bir bölümüdür. Şimdi hatırlayamadığım bir süre önce Eta grubuna girmiştir. Eta grubunun aynı zamanda 2895 kronograf ve unitas 6497 ,6498 serisi kurmalı mekanizmaları da vardır.
    Kronograf mekanizmalar normal makinelere göre oldukça pahalıdır ve yapımı zordur. Mesela 2824-2 bir eta makineyi 100- 150 dolara alabilirsiniz ama söz konusu valjoux olunca fiyat 400 doları bulur. O yüzden çin replikalarında kronograf yoktur onun yerine ayın günleri haftanın günleri vs vs vardır. Yapılsa da iyi netice vermemekte cabuk bozulmaktadır.
    Valjoux aynı zamanda cok dakik bir mekanizmadır. 2824- ve 2836 dan daha iyi 2892 serisi ile aynı hatta daha iyi olduğu bile söylenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 27 Ekim 2008; 12:05:48 >

• Çok güzel bir konu olmuş. Emeği geçen herkese teşekkürler

Orjinalden alıntı: iz9427

swis saatler nasıl kalitesi
    http://cgi.ebay.com/VICTORINOX-SWISS-ARMY-MENS-WATCH-AIR-BOSS-AUTO-24082_W0QQitemZ350113707122QQihZ022QQcategoryZ31387QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

selamlar ebaydan almanıza gerek yok daha üst modeli v25040 bende var 3 yıl garantili kutulu.piyasada 680 ytl satış fiyatı var ben 470 e satıyorum.orjinal garanti belgeli kutulu.saatin resmi:

SAATLER

özellikleri:
    Yüksek kaliteli Victorinox çelik kasa
    İsviçre ETA 255.111 Makine
    Yansıma önleyici çizilmez Safir kristal cam
    100 metreye kadar su geçirmezlik
    Gece parlayan akrep-yelkovan
    Vİdalı arka kapak
    Tarih göstergesi
    Timer özelliği
    Pil bittiğinde uyarma özelliği
    Deri kayış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 27 Ekim 2008; 14:12:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: teng

quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa Bozer

Arkadaşım çeliği flan pek hoşuma gitmedi, gerçi belki eski bisaattir o rasını bilmem ama eğer orjinalse elinin altında bir servet var demektir, bence bir saatçiye göster,

Arkadaşlar iki sorum var bu ronda, eta valjoux gibi mekanizma üreticileiri kıyaslamak gerekirse nasıl bi sıralama olur?

Bu Gant markası nasıl bir marka bilgilendirirmisin?

Ronda isviçre quartz mekanizma üreticisidir. Bir çok saatçi eta nın quartz ını daha üstün tutmaktadır.
    Eta ise hem quartz hem de mekanik mekanizma üreticisidir. ve tartışmasız dünyada en büyük mekanik üreticidir. Valjoux ise (adını valley de joux'tan almıştır) eta grubunun içinde kronograf mekanizmaların bir bölümüdür. Şimdi hatırlayamadığım bir süre önce Eta grubuna girmiştir. Eta grubunun aynı zamanda 2895 kronograf ve unitas 6497 ,6498 serisi kurmalı mekanizmaları da vardır.
    Kronograf mekanizmalar normal makinelere göre oldukça pahalıdır ve yapımı zordur. Mesela 2824-2 bir eta makineyi 100- 150 dolara alabilirsiniz ama söz konusu valjoux olunca fiyat 400 doları bulur. O yüzden çin replikalarında kronograf yoktur onun yerine ayın günleri haftanın günleri vs vs vardır. Yapılsa da iyi netice vermemekte cabuk bozulmaktadır.
    Valjoux aynı zamanda cok dakik bir mekanizmadır. 2824- ve 2836 dan daha iyi 2892 serisi ile aynı hatta daha iyi olduğu bile söylenebilir.

Eyvallah

• quote:

Orjinalden alıntı: Artemi$

@ onboardx, isimbulunamadı teşekkürler.

bir iki sorum daha olacak. tag heuer "tag hoya" olarak mı okunuyor?
    ve tag heuer için; ebel, vacheron konstantin, baume & mercier, bell & ross ya da breitling alamayanların saatiymiş, mekanik saat dünyasında en alt sıralarda, ciddiye alınan bir marka degil diyorlar ne derece dogru??

Sallıyorlar o kadar.
    Vacheron Constantin en üst iki markadan biridir(öbürü de Patek Philippe'dir) Ama Tag Heuer (hoyer okunur)
    Ebel ve Baume mercier ile aynı fiyat kategorisinde, Breitling'inde yarım derece altındadır..(Bell & ross tan bahsetmedim bile)
    5000 ytl ye satılan kronograf, 3000 ytl lik regular saatleri nasıl ciddiye alınmıyor anlamadım.
    Hele Carrera serisi dünyada en çok tutulan serilerden biridir. Replikası olan her markanın bir üst düzey piyasası var demektir.
    saatlerin sıralamasını şöyle yapabiliriz.
    1. Vacheron Constantin ya da Patek Phlippe o ikisinin arkasından Audemars Piguet
    2. Sırada Jaeger Le Coultre,Iwc, Blancpain, Breguet, Zenith , gerard perregaux, Piaget, Chopard, Franck Muller,...Chronoswiss,
    3. Rolex bunların toplamı kadar sattığı için 3. grupta tek başına yer alsın istedim. 4 e inelim
    4. Corum, Ulysse Nardin. Panerai ,Cartier Graham,Bulgari ...
    5 Breitling, Baume Mercier, Omega , Tag heuer, Ebel
    6.Maurice Lacroix, Longines, eterna, Mont Blanc, ,Raymond Weil,
    7. Tissot, F. Constant, Revue Thommen, L. Erard, Oris...
    birçok markayı yazamadım ama hepsini düzenlemek çok zor, mesela philippe dufour diye bir firma var , herkese saat yapmıyor yaparsa da 2 sene sonrasına gün veriyor. saatin yapımı da en az 8 ay alıyor. Sıkıyosa pazarlık yap
    (böyle bir liste yapmak çok zormuş ama epey yaklaştım sanırım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 27 Ekim 2008; 23:25:11 >

• teng hocam GLASSHUTTE'yi de 2. lerin arasina yazalim derim

Günümüzde satılan bütün dijital ve analog kol saatleri quartz mekanizması ile mi çalışıyor başka yöntemle çalışan var mı? Bu diğer yöntemler ne tür yöntemlerdir?

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

İlginç design ve ilgi çekici bir saat.

100% ORİJİNAL

PROMATİK

"PANZER"

MİLİTARY tourbillon design otomatik saat

Teknik bilgiler:

Yeni, daha hiç kullanılmamış
    22 jewels otomatik mekanizma
    Model : Panzer
    2 küçük chrono,hepsi çalışıyor
    Gece gündüz göstergesi
    Swiss design
    Gece gündüz göstergesi
    Beyaz kadran
    Mineral kristal cam
    Stainless Steel kasa, 316L
    Open heart,tourbillon design saat 6pozisyonunda
    Hakiki deri kayış
    Water Resiatant
    Arkası camlı, yani otomatik mekanizma görünüyor
    Kalınlık 13 mm
    Çapı: 43 mm
    12 ay uluslar arası garanti
    Kutusu ve garanti kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saunders -- 28 Ekim 2008; 18:53:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: isimbulunamadı

Arkadaşlar yukarıda bir soru sormuştum cevap alamadım. Bilen varsa ve aydınlatırsa sevinirim:

Günümüzde satılan bütün dijital ve analog kol saatleri quartz mekanizması ile mi çalışıyor başka yöntemle çalışan var mı? Bu diğer yöntemler ne tür yöntemlerdir?

Dijital saatler adlarından da anlaşılabileceği gibi elektronik devrelerden oluşuyor.

Analog saatler ise biraz daha çeşitli

Kimi analog saatler pilli(quartz)

Bir kısım otomatik

Bir kısım elden kurmalı

Bir kısım ise Seiko'nun Kinetic olarak adlandırdığı, pilli-otomatik karışımı bir teknik.

Bu bir Panerai taklidi, zaten marka da Panerai'ye benziyor.

İyi günlerde kullan, şık bir saat.

Fiyatını söyler misin?

Orjinalden alıntı: asiruh2008

quote:

Orjinalden alıntı: asiruh2008

arkadaşlar merhaba şimdi bazı konular hakkında bilgi istiyorum lumibrite kadran nedir
    _ 32.768 hz frekans Quartz mekanizmada neyi açıklamaktadır
    _SEIKO sr927sw batarya hakkında bilgi
    yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...

teşekkürler dğer arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum...

kadran sorusu hariç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiruh2008 -- 28 Ekim 2008; 19:17:03 >

Orjinalden alıntı: bravoecho

teng hocam GLASSHUTTE'yi de 2. lerin arasina yazalim derim

Doğru söylüyorsun ama yazamayız hehehe
    Ben isviçre saatlerini sıralamaya çalışmıştım. Lange und sohne 'yi de yazmak lazım o zaman
    Aslında şaka bir tarafa haklısın

Orjinalden alıntı: Polemik

@saunders

Fiyatını söyler misin?

100 ytl ye aldım ama fiyat konusunda sizce hata yapmışmıyım ?

Orjinalden alıntı: saunders

quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

@saunders

Fiyatını söyler misin?

100 ytl ye aldım ama fiyat konusunda sizce hata yapmışmıyım ?

Bu tarz saatlerin ederi zaten aşağı yukarı 100 YTL, fiyat piyasaya göre normal.

Saat dakik ise ve çelik de kaliteli ise iyi bir alışveriş olmuş demektir.
  • merhabalar bu saati sordum bugün eminönünde 3500 ytl dediler yüzde 20 civarı indirim yapıyo ama e-bay da 1300 küsür dolara var ordan alabilirmiyim bi sorun çıkarmı acaba saat kesin gelirmi güvenemiyorum bir türlü aslında bayaa karlı oluyo ordan alınca http://www.worldtempus.com/images2/mtr_longines_08_0226_conquest_01.jpg satıcının profili yüzde 99.9 olumlu.teşekkürler
    Gonur arkadaşımız saolsun elinden geldiğince sorulara cevap vermeye çalışıyor
    Bende ara sıra uğrarım artık buraya
    replika saat koleksiyonum var benim , 1 adet de orjinal iwc 3717 pilot saatim var.
    replika saatlerle ilgili soru varsa bende gonur arkadaşımız gibi yardımcı olmaya çalışırım
    Gonur arkadaşım, Yiğit Tunayla msn ve mail üzerinden konuşuyorduj biz sonra kesildi varmı haberin ?
  • ytuna arkadaşım bu işte uzman olma dolayısyla sana sormak en doğrusu ben 200-400 ytl arası,özellik ve önemlisi olan kalite bakımından iyi olna dijital olmayan mümkünse titanyum veya benzeri olabilecek bir saat arıyorum duruşu benim için önemli. Üstad sen hangi markayı hangi modeli öneririsin yardımlarını bekliyorum teşekkürler

Hoşgeldin.

Ben Yiğit Bey ile sadece burada başlık üzerinden ya da PM ile haberleşiyordum, bende MSN'i yok ne yazık ki.

Ama geçenlerde sanırım @uskan Yiğit Bey'in sinirlenip forumu bıraktığını söylmişti. Umarım öyledir, yani kötü bir şey yoktur. Çünkü @uskan'da mail attığını ama cevap gelmediğini söylemişti.

Umarım sen de buraya daha sık uğrarsın. Bu arada ben de kullanıcı adımı değiştirdim, haberin olsun.
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.