Şimdi Ara

SAATLER (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.914.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: rainbow 6

Herkese kolay gelsin. Ankara'dan yazıyorum u-boat veya tw steel replicası bir saat almak istiyorum.Forumu biraz inceledim ve 1.sınıf replicalarınn fiyatları bana göre değil. Bu saatlerin replicalarını incelediğimde sahibinden.com ve bunun gibi bir kaç türk sitesinde 180-240 YTL arasında satıldığını gördüm. Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz, değeri bu kadar mıdır, hadi bu parayı verdim diyelim, mekanizması bir tarafa, ele alındığında sanki metal kısımlarının vb çok sönük ve silik olacağı gibi bir korkum var. En az 3-5 sene kullanılıp, rengi atmadan kullanılabilir mi?
    Şimdiden teşekkür ederim.

Korkularınız çok haklı. Bu fiyata kaliteli bir replika bulmak imkansız gibi. 180-240 YTL'ye satılan replikalara da bence o paralar değmez.

Size önerim bütçenizi biraz daha arttırıp Seiko, Tissot, ya da benzer kalitedeki bir markanın saatlerine bakmanız olacaktır. Uzun süre arkanıza bakmadan kullanırsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Orjinalden alıntı: brazen

marka: glashutte

bu saat hakkında fikirlerinizi alabilirmiyim...saat otamatiktir..orjinal olup olmadığı hahhında pek fikrim yok ama çok dakik bir saat...

Ben de orjinal olduğunu düşünmüyorum.

Saat kronometreli değil. Kronometreli değil ise kurma kolunun alt ve üstündeki tuşlar olmamalı. Replika saatlerde de görüntü sağlamak için böyle fazladan şeylere yer verilir.

Ama Glashütte hakkında çok bilgim yok, emin değilim. Ama bence orjinal değil.

dostum o tuşların ilki günü ayarlamada diğeri ise ayı ayarlamada kullanıyor alttaki kronoda saati 24 saat diliminde gösteriyor..yani üstündeki kronalar sorunsuz çalışıyor göstermelik değil yani replika olabilir ama olmaya bilirde saat enişteme almanyadan hediye gelmişti eniştemdende bana geldi saat...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brazen -- 26 Ekim 2008; 1:19:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: onboardx

quote:

bu saat hakkında fikirlerinizi alabilirmiyim...saat otamatiktir..orjinal olup olmadığı hahhında pek fikrim yok ama çok dakik bir saat...

orjinal değil replika bir glashütte.

orjinal değil derken neye göre kıyasladınız hocam işte bunu ögrenmek istiyorum....

• quote:

dostum o tuşların ilki günü ayarlamada diğeri ise ayı ayarlamada kullanıyor alttaki kronoda saati 24 saat diliminde gösteriyor..yani üstündeki kronalar sorunsuz çalışıyor göstermelik değil yani replika olabilir ama olmaya bilirde saat enişteme almanyadan hediye gelmişti eniştemdende bana geldi saat...

Şimdi benim de kafam karıştı.

Sana şöyle bir çözüm sunabilirim.www.chrono24.com diye bir site var. Çok ciddi bir site, sadece saat satışı yapılıyor. Bu sitede markalardan Glashütte'ü seç ve benzer ya da aynı model var mı ona bak. O sitede replika olmaz.

Ya da iyi ibr saatçiye gidip sormak da diğer bir kolay çözüm.

• bi bakalım hocam nedir nedeğildir...

Orjinalden alıntı: axiaziz

quote:

Orjinalden alıntı: emrecelik

ya arkadaşlar bir yardımcı olun 2 hafta önce ebayden aldığım seiko saatim gelmişti ancak son günlere aniden duruyordu ben de pilindendir diye bugun pilini değiştirdim içine maxell pil takıldı ama pil takıldıktan 2 saat sonra yine durdu saat.saatin kurma kolunu çekiyorum tekrar ittiriyorum çalışıyor.sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir saati premierworld den almıştım bilen bilir.yardımcı olursanız çok memnun kalırım

Hımm evet hocam pilden midir diye sormuştunuz, hatırlıyorum. Ben de pilden olduğunu düşünmüştüm, demek değilmiş.
    Yalnız kurma kolu çekilip, itilince bir süre çalışması sonra da durması hakikaten enteresan.
    Şimdi iki seçenek var gibi görünüyor;
    - Ya kargo parasını göze alıp, uluslararsı garantisi için yurtdışına göndermek. (Yada ebay deki satıcıdan öğrenilecek nereye gönderilebileceği)
    - Ya da masraf ve yapılamama riskini göze alıp, memeleketimizdeki bir tamirciye götürmek...

hocam bişey buldum acaba bu konuda bilginiz var mı analog kuvars makinelere magnetizma etki ettiğinde saat duruyormuş seikonun sitesinde faq bölümünde yazıyor.şimdi bende de bi tane yüksek güçlü (500mw kadar) kablousz ağ adaptörü var acaba bunun saatte bir etkisi olabilir mi mesela 2 gün önce 3 sefer duran saat 2 gündür hiç durmadı nasıl iş anlamadım.aşağıda linkte anlatıyor magnetizma konusunu
    http://www.seikowatches.com/support/faq/care.html#q3

• Emreçelik arkadaşım o dediğin olayı ve aynı nedenden deprem sırasında japonyada saatin durduğunu farkeden bazı insanları ben de okudum bi yerlerde. Manyetik alanın qıartzı etkilemesinden kaynaklanıyormuş.

Benim 2 sorum var:

1--Günümüzde satılan bütün dijital ve analog kol saatleri quartz ile mi çalışıyor başka yöntemle çalışan var mı?
    (İlk quartz saati 1960 yılında SEIKO yapmış - SEIKO Astron)

2--Aşağıda resmi görülen Timex saati (Timex 42681 Expedition) dün aldım ve menusunde bulunan HYDRA tam olarak ne işe yarıyor anlamadım. Kullanacağımdan sormuyorum gerçi ben saati ozellikleri icin değil spor goruntusu ve dizaynı hosuma gittigi icin ve timex oldugu icin aldım.Timer gibi 0-60 dakika arasında ayarlıyosun sıfıra gelince alarm veriyo ve tekrar devam ediyo geri saymaya. Saatte zaten timer var bunun timerdan bi farkı vardır diye dusunuyorum. nedir bilen var mı? (su damlası işareti çıkıyo)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 26 Ekim 2008; 13:57:44 >

• Saatler başlığının artık ben de aktif üyelerinden olucam inşallah.. Umarım faydalı paylaşımlar yaparız saat severler olarak..

Yaklaşık 5 buçuk yıldır kullandığım ve gerçekten ilk aldığımdaki zevki ve hayranlığı bana hala veren saatim esas saatimdir. Bu saatimi çok seviyorum. Seiko Sportura SDWF83P1 (5 düğmeli olan. sonradan bunlar sadece 3 düğmeli olarak çıktı 5'lik olanlar kalktı sanırım)

Üstteki mesajda yazdığım yeni aldığım Timex 42681 Expedition ve 2 adet eski Casio saatim ekstradan spor tarzda ara sıra kullandığım saatlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 26 Ekim 2008; 13:55:32 >
    yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...
  • asiruh2008 arkadaşım lumibrate kadran demek arkadan aydınlatmalı kadran demek. genelde casio dijitallerin hepsinde vardır .(ve bazı anologlarda olabilir) eski saatler gibi kenardan ufak ampul yanmaz kadran tamamen aydınlanır alttan.

quartz için ingilizcen varsa:http://en.wikipedia.org/wiki/Quartz_clock

atmak gibi omasın yanıltmayım sizi çünkü kesin emin değilim ama sanırım quartz kristali saniyede 32768 kere titriyor. yani saatlerimiz bu titreşimleri sayıyor her 32768. titreşime geldiğinde 1 saniye geçtiğini anlayarak saniyesini 1 birim ilerletiyor. ne süper bi olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 26 Ekim 2008; 14:57:06 >

• quote:

quote:

quote:

orjinal değil derken neye göre kıyasladınız hocam işte bunu ögrenmek istiyorum....

Saat kesinlikle replika, hem de kötü bir replika. Nasıl anlaşılıyor derseniz, kadran kalitesinden, kadrandaki yazıların netliğinden, çeliğinin kalitesinden ve rotorun üzerindeki yanlış yazıdan (glasshütte değil glasshitte yazıyor. Rotorun ve makinenin eksikliğinden (balansta antischock eksik) Zaten üst düzey makinelerin çeliği daha parlak durur ve bu kadar basit değildir.Bunları saati eleştirmek için değil, replika olduğu nasıl anlaşılıyor dediğiniz için söylüyorum, yanlış anlamayınız.
    Glasshütte İsviçre kalitesinde ve fiyatında saat yapan iki Alman markasından biridir. Öbürü de Lange und Sohne'dir. zaten ikisinin de kuruluşu birdir.sonradan ayrılmışlardır. 1990 yılında doğu Almanya Batı ile birleşince tekrar üretime başlamışlardır. Son derece pahalı saatlerdir. Ortalama 10000 usd ve üstü diyebiliriz.
    bu yüzden herkesin birbirine kolaylıkla alıp berebileceği türden hediyeler değildirler.
    (Kayışı unutmuşum glasshütte kesinlikle Alligatör (krokodil bile değil) kordon kullaır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 26 Ekim 2008; 15:07:04 >

• nasıl bir saattir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlCaDrAs -- 26 Ekim 2008; 15:17:50 >

Orjinalden alıntı: asiruh2008

arkadaşlar merhaba şimdi bazı konular hakkında bilgi istiyorum lumibrite kadran nedir
    _ 32.768 hz frekans Quartz mekanizmada neyi açıklamaktadır
    _SEIKO sr927sw batarya hakkında bilgi
    yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...

teşekkürler dğer arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum...

Orjinalden alıntı: teng

quote:

quote:

quote:

Saat kesinlikle replika, hem de kötü bir replika. Nasıl anlaşılıyor derseniz, kadran kalitesinden, kadrandaki yazıların netliğinden, çeliğinin kalitesinden ve rotorun üzerindeki yanlış yazıdan (glasshütte değil glasshitte yazıyor. Rotorun ve makinenin eksikliğinden (balansta antischock eksik) Zaten üst düzey makinelerin çeliği daha parlak durur ve bu kadar basit değildir.Bunları saati eleştirmek için değil, replika olduğu nasıl anlaşılıyor dediğiniz için söylüyorum, yanlış anlamayınız.
    Glasshütte İsviçre kalitesinde ve fiyatında saat yapan iki Alman markasından biridir. Öbürü de Lange und Sohne'dir. zaten ikisinin de kuruluşu birdir.sonradan ayrılmışlardır. 1990 yılında doğu Almanya Batı ile birleşince tekrar üretime başlamışlardır. Son derece pahalı saatlerdir. Ortalama 10000 usd ve üstü diyebiliriz.
    bu yüzden herkesin birbirine kolaylıkla alıp berebileceği türden hediyeler değildirler.
    (Kayışı unutmuşum glasshütte kesinlikle Alligatör (krokodil bile değil) kordon kullaır

eyvallah hocam teşekkürler açıklamana...

• arkadaslar bu iki yıldır kullandıgım timex saatim ama degiştirmek istiyorum. tag heuer carrera almayı düşünuyorum. saatten pek anlamam ortalama carreraların fiyatları ne civarda?
  • Artemis saat satış sitelerinde carrelar 3bin-5bin YTL arasında görebilirsin. Süper saat ama. Kasası ve kordonu yani heryeri çelik olanlar daha hoş bence. Çizilmez çelik yazıyo hepsinde de, ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 26 Ekim 2008; 18:09:04 >

bir iki sorum daha olacak. tag heuer "tag hoya" olarak mı okunuyor?
    ve tag heuer için; ebel, vacheron konstantin, baume & mercier, bell & ross ya da breitling alamayanların saatiymiş, mekanik saat dünyasında en alt sıralarda, ciddiye alınan bir marka degil diyorlar ne derece dogru??

Orjinalden alıntı: Artemi$

@ onboardx, isimbulunamadı teşekkürler.

bir iki sorum daha olacak. tag heuer "tag hoya" olarak mı okunuyor?
    ve tag heuer için; ebel, vacheron konstantin, baume & mercier, bell & ross ya da breitling alamayanların saatiymiş, mekanik saat dünyasında en alt sıralarda, ciddiye alınan bir marka degil diyorlar ne derece dogru??

Ekşi'de fazla zaman geçiriyorsun sanırım.

Orjinalden alıntı: oguzozan

şu saat nasıl arkadaşlar GGda fiyatı 450 lira orijinalmidir?

• 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.