Şimdi Ara

SAATLER (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (6 Mobil) - 1 Masaüstü6 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.916.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Polemik

@Reason

1. Çoğu replika sitesinde saatin orjinal resmi kullanılır. Bu da oldukça normal çünkü replikanın kalitesini öğrenme imkanı olmaz gerçek resim kullanıldığında. Ayrıca işi bilmeyen bazı insanlar da saat orjinalin aynısı yanılgısına düşerek saati satın alabilirler.

2. Replikanın fiyatına göre değişir. Ama düşük fiyatlı replikalarda saatin kalitesi de düşük olur. Örneğin ben bir Tissot T-Touch replikası görmüştüm ama sanmıyorum ki ekran dokunmatik olsun. Ama orjinaldeki ibareler aynen yer alır, amaç orjinale benzemesi saatin.

3. Hiç bilgim yok.

4. Ben görmedim, ama link verirsen ya da resim eklersen seviniriz.

Alıntıları Göster
    Mustafa Bey,

Kafanızı biraz daha karıştırmak istedim. Yine bir Tissot, bakalım buna ne diyeceksiniz. Gerçi Le Locle ile benzer bir tarzı var ama bence şık bir model.
    Mekanizma yine ETA 2824-2.

SAATLER

• quote:

Mustafa Bey,

Kafanızı biraz daha karıştırmak istedim. Yine bir Tissot, bakalım buna ne diyeceksiniz. Gerçi Le Locle ile benzer bir tarzı var ama bence şık bir model.
    Mekanizma yine ETA 2824-2.

SAATLER

Alıntıları Göster
    Üstad "le locle" daha şık duruyor; ilgi alakanız için teşekkür ederim:) F constant 37mm bildiğim kadarıyla "le locle" daha büyük bir saat..

• quote:

Orijinalden alıntı: -tayfun-

merhaba arkadaşlarhttp://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=250312762488 adresteki saati eminönünde sordum 3500 ytl dediler yüzde 20 falan indirim yapıyolar ama ebay da çok daha ucuz acaba oradan alsam gelişte bi sorun çıkarmı güvenemiyorum bir türlü teşekkürler

Alıntıları Göster
    Tayfun bey, size bu konuda bir tavsiyede bulunabilecek birisinin çıkacağını sanmam, çünkü oldukça büyük bir para ve her hangibir aksilik durumunda neler olabileceğini kimse bilemez, (benim düşüncem)
    1300 dolar iyi para, riske değermi bilemiyorum, 2000 ytl verdikten sonra o saat kadar olmasada çok ama çok güzell bir saat alınabilir,

http://www.alisverissaati.com/urundetay.aspx?id=15892 (örnek olarak sadece) Tag ın longines 'e kafa tutabilecek kadr kaliteli olduğunu düşşünüyorum , naçizane fikrim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa Bozer

Üstad "le locle" daha şık duruyor; ilgi alakanız için teşekkür ederim:) F constant 37mm bildiğim kadarıyla "le locle" daha büyük bir saat..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa Bozer

Bence de Le Locle daha şık, ama bu da aklıma gelmişken eklemek istedim.

Bir de önceki mesajınızda iyi anlayamadım, bunu mu daha şık buldunuz FC'yi mi?

• quote:

quote:

Bence de Le Locle daha şık, ama bu da aklıma gelmişken eklemek istedim.

Bir de önceki mesajınızda iyi anlayamadım, bunu mu daha şık buldunuz FC'yi mi?

Alıntıları Göster
    Evet bi anlambozukluğu olmuş, bana göre şıklık olarak1.F.Constant 2. Le Locle 3.Diğer tissot

tabi kalite ölçüsünü üstadlar daha iyi bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Bozer -- 30 Ekim 2008; 23:56:29 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Bakmak isterseniz altın kaplama le Locle'nin resmini yarın e mailinize yolayabilirim

• quote:

Evet bi anlambozukluğu olmuş, bana göre şıklık olarak1.F.Constant 2. Le Locle 3.Diğer tissot

tabi kalite ölçüsünü üstadlar daha iyi bilir.

Alıntıları Göster
    Üstadım altın konusnda biraz takıntılıyım(şahsi bir tercih) ilgi alakınz için teşekkür ererim.

Üstadım altın konusnda biraz takıntılıyım(şahsi bir tercih) ilgi alakınz için teşekkür ererim.

Alıntıları Göster
    @teng

FC markası hakkında biraz bilgi verir misin?

Alıntıları Göster
    quote:

fc nin edip saatte bir modeli vardı limitli seri çok beğenmiştim edip saatede bakın derim.gitmişken breitlinge bakmayı unutmayın benim en favori saatim inş. birgün almayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 31 Ekim 2008; 0:05:29 >

• quote:

Alıntıları Göster
    rédérique Constant 1988 yılında Peter ve Aletta Stas çifti tarafından kurulmuş bağımsız bir aile şirketidir. Marka ismi ise iki kişinin isimlerinin birleşmesinden oluşmuştur:

Frederique Schreiner, 1881-1969 ve Constant Stas, 1880-1967.

1904 yılında şu anki yönetim kurulu başkanı olan Peter Stas’ın 4. kuşak dedesi Constant Stas, yakın arkadaşı Frederique Schreiner’ı da yanına alarak kol, duvar ve masa saati endüstrisinin ortaya çıkış noktası olan Cenevre’de, baskılı saat kadranı üretimi ile saat endüstrisine giriş yaptı. Cenevre, 18.yüzyılın başlarından beri kaliteli saat üretim ve tasarımında dünya çapında ün yapmış zanaatkarları ve onların başarıları ile bilinir. İşte bu zanaatkarlardan olan Frédérique Schreiner ve Constant Stas, isimlerinin birleşiminden oluşturdukları markaları ile uzun ve tutku dolu bir üretim aşamasına girdiler.

Daha sonra, 1988 yılında torun Peter Stas, dedesinin ismini taşıyan bu şirketi eşi ile birlikte yeniden yapılandırıp saat üretimine başladı ve şirketi şu anki yapısına kavuşturdu. Altı modelden oluşan ilk koleksiyon, tamamen İsviçre yapımı malzemeler ve Cenevreli bir usta tarafından üretilen saatlerle 1992’de piyasaya sürüldü. 1995 yılında ise Frederique Constant ilk kez Basel’deki Dünya Saat ve Mücevher Fuarı’na katıldı.

Firmanın kendini çok hızlı bir şekilde geliştirip bugün “İmzamız” diye adlandırdıkları Heart Beat’i piyasaya sunmasına kadar 6 sene gibi az bir zaman geçti. Bu lansmandan çok kısa bir süre sonra da, üretimin artması ve mevcut atölyenin yetersiz kalması nedeniyle yeni ve daha büyük bir üretim merkezinin gerekliliği ortaya çıktı ve şirket Cenevre yakınlarındaki Plan-les-Ouates’daki üretim ve diğer tüm operasyonların yapıldığı 4 katlı, 3200 metrekare büyüklüğündeki yeni binasına taşındı.

Frederique Constant, çizimler halindeki tasarımlardan üretime, birleştirmeden kalite kontrole, pazarlamadan satış sonrası desteğe kadar her şeyi kendi bünyesinde yapan entegre bir firmadır. Kalibre üretimi ve minyatür parçaların montajı büyük bir ustalık gerektirdiğinden mekanik saatlerin üretiminde her biri alanında uzman olan teknisyenlerle çalışır. Bugün İsviçre’de Frederique Constant’ın titizliğinde mekanik saat üretimi gerçekleştirebilen saat üreticisi sayısı oldukça azdır.
    (alıntıdır)

abiler bunların esas kendi el yapımı saatleri iyymiş(5000 us dolar istiyolarmış), bide "hearthbeat" diye özel bir kalibreleri var(omega co axial escapement gibi kendi teknolojisini üretmişler), ama o saatler biraz pahallı, diğerlerine göre yeni bir firma , fiyat konusunda ise satıcılar inanılmaza dengesiz, yani bir sitede 1500 ytl olan bi saat diğerinde 800 ytl civarı bunu çözbilmiş değilim,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Bozer -- 31 Ekim 2008; 0:08:29 >

• quote:

rédérique Constant 1988 yılında Peter ve Aletta Stas çifti tarafından kurulmuş bağımsız bir aile şirketidir. Marka ismi ise iki kişinin isimlerinin birleşmesinden oluşmuştur:

Frederique Schreiner, 1881-1969 ve Constant Stas, 1880-1967.

1904 yılında şu anki yönetim kurulu başkanı olan Peter Stas’ın 4. kuşak dedesi Constant Stas, yakın arkadaşı Frederique Schreiner’ı da yanına alarak kol, duvar ve masa saati endüstrisinin ortaya çıkış noktası olan Cenevre’de, baskılı saat kadranı üretimi ile saat endüstrisine giriş yaptı. Cenevre, 18.yüzyılın başlarından beri kaliteli saat üretim ve tasarımında dünya çapında ün yapmış zanaatkarları ve onların başarıları ile bilinir. İşte bu zanaatkarlardan olan Frédérique Schreiner ve Constant Stas, isimlerinin birleşiminden oluşturdukları markaları ile uzun ve tutku dolu bir üretim aşamasına girdiler.

Daha sonra, 1988 yılında torun Peter Stas, dedesinin ismini taşıyan bu şirketi eşi ile birlikte yeniden yapılandırıp saat üretimine başladı ve şirketi şu anki yapısına kavuşturdu. Altı modelden oluşan ilk koleksiyon, tamamen İsviçre yapımı malzemeler ve Cenevreli bir usta tarafından üretilen saatlerle 1992’de piyasaya sürüldü. 1995 yılında ise Frederique Constant ilk kez Basel’deki Dünya Saat ve Mücevher Fuarı’na katıldı.

Firmanın kendini çok hızlı bir şekilde geliştirip bugün “İmzamız” diye adlandırdıkları Heart Beat’i piyasaya sunmasına kadar 6 sene gibi az bir zaman geçti. Bu lansmandan çok kısa bir süre sonra da, üretimin artması ve mevcut atölyenin yetersiz kalması nedeniyle yeni ve daha büyük bir üretim merkezinin gerekliliği ortaya çıktı ve şirket Cenevre yakınlarındaki Plan-les-Ouates’daki üretim ve diğer tüm operasyonların yapıldığı 4 katlı, 3200 metrekare büyüklüğündeki yeni binasına taşındı.

Frederique Constant, çizimler halindeki tasarımlardan üretime, birleştirmeden kalite kontrole, pazarlamadan satış sonrası desteğe kadar her şeyi kendi bünyesinde yapan entegre bir firmadır. Kalibre üretimi ve minyatür parçaların montajı büyük bir ustalık gerektirdiğinden mekanik saatlerin üretiminde her biri alanında uzman olan teknisyenlerle çalışır. Bugün İsviçre’de Frederique Constant’ın titizliğinde mekanik saat üretimi gerçekleştirebilen saat üreticisi sayısı oldukça azdır.
    (alıntıdır)

abiler bunların esas kendi el yapımı saatleri iyymiş(5000 us dolar istiyolarmış), bide "hearthbeat" diye özel bir kalibreleri var(omega co axial escapement gibi kendi teknolojisini üretmişler), ama o saatler biraz pahallı, diğerlerine göre yeni bir firma , fiyat konusunda ise satıcılar inanılmaza dengesiz, yani bir sitede 1500 ytl olan bi saat diğerinde 800 ytl civarı bunu çözbilmiş değilim,

Alıntıları Göster
    Marka olarak Tissot mu önde, yoksa FC mi?

Ben düşünmeden Tissot'u seçerim ama acaba FC'nin kalitesi nasıldır?

• quote:

Alıntıları Göster
    Bu tufan saat diye biyer var orda certina, poul picot, mido, gibi entersan saatler var bide F. constant gidip bi bakmak lazım;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Bozer -- 31 Ekim 2008; 1:02:24 >

Tayfun bey, size bu konuda bir tavsiyede bulunabilecek birisinin çıkacağını sanmam, çünkü oldukça büyük bir para ve her hangibir aksilik durumunda neler olabileceğini kimse bilemez, (benim düşüncem)
    1300 dolar iyi para, riske değermi bilemiyorum, 2000 ytl verdikten sonra o saat kadar olmasada çok ama çok güzell bir saat alınabilir,

http://www.alisverissaati.com/urundetay.aspx?id=15892 (örnek olarak sadece) Tag ın longines 'e kafa tutabilecek kadr kaliteli olduğunu düşşünüyorum , naçizane fikrim

Alıntıları Göster
    quote:

doğru diyorsunuz riske girmeye gerek yok cevabınız için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: hitman

Beyler Seiko saat almak isteyenlere yardımcı olabilirim,gg den daha düşük fiyatlarla

Alıntıları Göster
    seiko saat snl 033 modeli alma aşamasındayım, sahtemi yoksa orjinalmi olduğunu nasıl anlayabilirim, teşekkürler...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

FC nin kalitesi de en az Tissot'un ki kadar iyi. Ben geçen sene bir arkadaşıma rettangolo modelini aldırmıştım hala bana teşekkür ediyor. İçinde 2892 makine olmasına rağmen cok cazip bir fiyatı vardı. Fc nin deri kayış kalitesi de fiyatına göre diğerlerinden daha iyi. Tissot ile FC çizgileri biraz farklı iki marka. FC klasik İsviçre çizgisinde giderken tasarımlarını güncellemiş ve bir karakter edinmiş. Tissot ise Nazcar yarışları sponsoru olabilen, quartz ile mekanik arasında bir yerde. Fc vitrininde çelik kordon göremezken tissot ta deri kayış çok az bulunuyor. Ancak Tissot'un klasik modelleri en az Fc kadar hatta yeni modelleri çok daha klas diyebiliriz ancak çok pahalı ama internette görmeniz tavsiye ederim. O modellerde tissot'un 155 senelik geçmişi hissedilebiliniyor.
    Markaları değil de iki modeli yani Healey ile Le Locle'yi karşılaştırdığımızda ise makineleri aynı. Tissot daha sağlam duruyor arkası camlı ve klipsi var(klips deyip geçmeyin kayışların eskimemsini sağlıyor) ama Healey tam bir klasik isviçre . Tabii zevk meselesi, siz kim beğendi iseniz güzel odur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ak2n

seiko saat snl 033 modeli alma aşamasındayım, sahtemi yoksa orjinalmi olduğunu nasıl anlayabilirim, teşekkürler...

Alıntıları Göster
    bilgisi olan varsa cevaplıyabilirmi acaba?...

quote:

Orjinalden alıntı: ak2n

Orijinalden alıntı: ak2n

Alıntıları Göster
    quote:

Hocam bu saatin sahtesini hiç görmedim hatta olup olmadığını bile bilmiyorum. Ki benim bildiğim yok.
    Nereden ve ne kadara alacağınızı da söylerseniz belki ona göre bir yorumda bulunmak daha kolay olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Axiaziz

quote:

Hocam bu saatin sahtesini hiç görmedim hatta olup olmadığını bile bilmiyorum. Ki benim bildiğim yok.
    Nereden ve ne kadara alacağınızı da söylerseniz belki ona göre bir yorumda bulunmak daha kolay olabilir...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar quantum markası ile ilgili bi soru sormuştum ama cevap veren yok. Soru arada kaynadı galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: behramsefir

arkadaşlar quantum markası ile ilgili bi soru sormuştum ama cevap veren yok. Soru arada kaynadı galiba

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar, şu Panerai replicası alınır mı sizce?

Radiomir - 115 dolar diyor.
    http://www.kuvarsitwatch.com/tr/online-magaza/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,176/category_id,12/manufacturer_id,0/

Luminor Marina - 120 dolar
    http://www.kuvarsitwatch.com/tr/online-magaza/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,166/category_id,12/manufacturer_id,0/

• quote:

Orijinalden alıntı: AlCaDrAs

http://www.kuvarsitwatch.com/tr/online-magaza/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,176/category_id,12/manufacturer_id,0/

http://www.kuvarsitwatch.com/tr/online-magaza/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,166/category_id,12/manufacturer_id,0/

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: AlCaDrAs

Bende 2inci saatten var camı çizililebilioyor, su kaçma lhtimali de var, ikincisi power reservde n bahsetmiş ama zannedersem koldan kurmalı bu saat, çeliği falan fena deil, nötr kalıyorum,(şimdiki aklımla alırmıyım bile miyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Bozer -- 1 Kasım 2008; 2:56:14 >

• 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.