Şimdi Ara

S60 & İnsignia & Mondeo Hangisi alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yıllardır google sorgularında xxxxx forum yazıp sizlerin yorumlarını okuyordum. Soru sormak bu güne nasipmiş.

Tavsiyenizi etkileyecek araç kullanım tarzım ve beklentilerim şöyle;

1- Günlük minimum 24 kilometre 4-5 ışıklı 8 - 17 mesai saat giriş çıkış saatlerinde şehir içi olmak üzere ve kırmızı ışıklı durmalarda 23km ortalama hız gösteren gidiş rotam var. Bunun üzerine de iş için 750 km daha yapıp aylık ortalama 1500 km yol yapmaktayım. Şuanki aracım 60.000 km'de ve 55.000 i bu şartlar altında yapılmıştır.

2- 194 boy ve 92 kg ağırlığına sahibim. C segment çoğu araca sığamıyorum. Sığsamda arka koltuk ölüyor. C max, Verso türü araçları, SUV ları sevmiyorum. Sırf oturma pozisyonu rahat diye citroen nemoya biniyorum :) Zaten Nemo'yu satın aldığımda şimdi baktığım modellerin yanından geçecek param yoktu.

3- Dizelin gırgırından bıktım. Motor titreşiminden hoşnut değilim. Manuel dizel kullanıyorum, 1,2,3 3,2,1 oynayıp durmaktan bıktım. Dizel otomatik arabalar saçma sapan fiyatlarda ve bence değmezler. D segment araçlarda 1,6 dizeller biraz ağır kalıyor. Topuklayınca biraz da toplasın istiyorum.

4- Şuan Nemo dizelde 7,1 ortalama ile kullanıyorum. Ama yakmış yakmamış umurumda değil, 4,5 litre yaktırmaya çalışmıyorum.

5- Çok otomatik olsun takıntım yok. Araç kullanmayı severim. Benim yerime çalışan alet edevattan pek haz etmem. Şehir içi güvenlikmiş, park sensörüymüş, yağmur sensörüymüş pek işim olmaz. Güvenlik için ESP, airbag gibi şeyler motor ve direksiyon olsun kafidir.

6- Passattan hiç hazzetmiyorum. Bayisine girip bakmış, sahibinden de kaç paraymış diye bakmış bile değilim. Sevmiyorum aracı.

7- 5-6 ay içerisinde 70.000 lira gibi bir bütçeye çıkabilirim. Bu nedenle ikinci el düşünmekteyim. Bankalar kredi verirse belki sıfıra yönelirim ama bu segment araçlar çok zarar ettiriyor. Zaten değeri düşen araçları almak daha mantıklı geliyor.

8- Aldığım aracı yılda 15.000 ortalama ile 5-6 yıl kullanmayı düşünüyorum.

Bu şartlar altında S60, insignia veya mondeo arasında 1,6 turbo benzinli otomatik veya manuel arasında gidip geliyorum. Sonuçlara göre de araçlar üzerine düşündüklerim;

1- Gönlüm S60'dan yana ama malum kalite farkı nedeni ile 1-2 yaş geriye inmem gerek. Tasarım çizgileri çok değişmiyor ve 2011 modelleri falan gayet güncel görünüyor. Ayrıca koltuklarına hastayım :)

2- İnsignia'nın aynı paraya daha az km yapmışları bulunabiliyor. Fakat kasa yenileyecek olması ve eskimiş bir tasarım olması değerinin hızla düşmesi ihtimalini artırıyor. Kalite olarak seçenekler arasında en düşüğü sanırım.

3- Mondeo malum öcü araba. Satamazsın diyenleri duyar gibiyim. 5-6 yıl binmeyi düşündüğüm bir araç için satmayı pek düşünmek istemiyorum. 2-3 aşağı veririm gider. Güncel kasa çok yeni derman yetmez. Bir öncekini almak mantıklı.

Bu şartlar altında hangi model alınır?

• Mondeo bir önceki kasanın selective 1.6 dizellerine bak,o jantlarla beyaz bir tane süper olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mondeo 1.6 dizel veya insignia 2.0 cdti bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burdaki en alabilecegin klas araba s60 olur. Digerlerinden bir tik usttedir. Haa bende de mondeo sevgisi var. Param olsa girebilirdim tdci mondeoya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu araçların hiçbiri o güzergahta 10 litrenin altına düşmez (benzinli modelleri)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi June34 -- 9 Mart 2016; 23:37:39 >
  • İnsignianın yeni 1.6 dizelleri motor ısınınca neredeyse benzinli kadar sessiz.
  • Ben Olsam S60 Alırdım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda,Kia,Skoda hangisi alınır?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Volvo s60
  • Zor bir seçim.Hangisini alırsanız alın aklınız diğerinde kalır..
  • Insignia tartışmasız en iyi f/p aracıdır.

• Yakit masrafiniz 2 katina cikar d sinifi benzinli otomatik bir araba ile.

• Vergi miktarının yüksekliğini sıkıntı etmezseniz 2.0 motor mondeo veya insignia bakın derim. Ben alacak olsam Cosmo donanım insignia alırdım. Mondeo'nun kokpiti sade ve sıkıcı, iki araç da sıkıntısız, otomatik vites olacaksa mondeo biraz daha nazlı, bakımı özen ister. gönlünüzce olsun.

• Forumda bu konulara artık şüpheyle yaklaşıyorum.Böyle konu açıp yorum alıp ondan sonra hangi arabayı aldıgını yazmayanlarla dolu.Gerçi araba aldıgındanda şüpheliyim.

Manuel araç kullanmaktan viteslerle oynamaktan bıkmışsınız ve otomatik takıntınız yok.Boyunuzun uzunlugundan bahsetmişsiniz arka koltuklarda diz mesafesikalmadıgından bahsetmişsiniz bindiginiz araba nemo geniş bir araba oldugunu hatırlamıyorum.

Tabi bu yazdıklarınız dogru ise.6 şubatta üye olup ilk konunuzu açmak ve daha önce yorum yapmamak.Artık böyle konulara şüphe ile yaklaşıyorum.

Kolay gelsin.
  • alembizim kullanıcısına yanıt
    Dizel Manuel araç ile benzinli manuel arasındaki vites aralarının farktan haberinizin olmadığı açık. Nemo'nun viteslerinden de hiç haberiniz olmadığı daha açık. Saman alevi gibi 1. vitesi vardır ııııın der biter. ikinci vites ise ıııııııın der biter. 70'de 5'e atarsınız. max torkunu verdiği 1750 devirde ekonomik gider. Son hızına kadar da 5'de kalır. Motor ne çevirirse o kadar gider.

Nemo'nun geniş bir araç olduğunu iddia ettiğim bir yer de yok. Bir kere nemo aldık diye, hep o sınıfa mı binelim Geniş araba istiyorum diye gidip doblo mu alayım :) Şimdi D segment alasım var.

Şüpheniz size kalmış yazmazsınız olur biter.
  • nkaradeniz kullanıcısına yanıt
    4-6 yaş arasında 1388 lira farkı var. Aylık 115 lira civarı ek getirir. Benzinliyi 10 litre altına düşmez diyen arkadaşlar var. Bu şartlar altında 2.0 dizel mantıklı gibi duruyor. Dizel otomatik keyif verir mi bilmem. Emanet aldıklarım v.s. hariç hiç otomatik araç kullanmadım. Nemoyla aylık 300-350 lira gibi yakıt masrafım oluyor fakat D segment araca çıkınca biraz artacaktır diye düşünüyorum.

2.0 lar Mondeo'da powershift sıkıntılı diyorlar. 2.0 Insignia'yı çok araştırmadım. Acaba hangisinin otomatiği sorunsuzdur?
  • Insignia al gitsin.

Bu fiyata daha iyisi yok.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2015-insignia-1.6-ctdi-136-ps-cosmo-hayalet-otomatik-98.900-tl-269823552/detay

• 1.4 tsi superb alın. inanılmaz geniş araç. liste fiyatı 72.900
    mondeo sizi biraz sıkabilir. ayrıca 1.5 ecoboost ile ort. 15 lt benzin yakarsınız. dizelleri ise ağır kalır.
    insignia da çok yakar, bir tanıdığım sırf bu yüzden arabasını sattı.
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    Ona gücüm yetmez de 70.000 lira civarı insignia alacak olsam;

2.0 dizel mi 1,6 T mi iş görür

Benzin+LPG 1,6 T ile 2.0 Dizel arasındaki sürüş keyfi nedir? LPG'li düşünsem mi acep?
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

1.4 tsi superb alın. inanılmaz geniş araç. liste fiyatı 72.900
    mondeo sizi biraz sıkabilir. ayrıca 1.5 ecoboost ile ort. 15 lt benzin yakarsınız. dizelleri ise ağır kalır.
    insignia da çok yakar, bir tanıdığım sırf bu yüzden arabasını sattı.

15 litre yakan motor kalmadı artık.
  • fatihsahin07 F kullanıcısına yanıt
    İnsignia tam otomatik, mondeo ise yarı otomatik şanzıman kullanıyor. Tam otomatikler biraz daha fazla yakıt tüketmesine rağmen daha konforludur ve arıza riski daha azdır. Tabi dikkat edilerek kullanılmış olmak kaydıyla. İkisinin de yol tutuşu güzel, mondeo sanırım yakıt anlamında biraz daha cimri ama ciddi bir fark yok aralarında. Mümkün mertebe kullanıp alın. İkinci el satan kurumsal firmalar test imkanı veriyor, test edip karar verin derim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.