Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (93. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12.361
Cevap
76
Favori
555.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam çıkmaya pek bulaşmak istemedim. Sonuçta o kadar para verdikten sonra kafamın rahat etmesini isterim. Aldığım parça 1 sene sonra bozulursa sıkıntı.

Aslında benim de zoruma gidiyor ama öbür yandan da kafam rahat edecek. Ama Magnetti Marelli iş görür diyorsanız siparişi geçeyim. Çünkü artık cidden bu sorun canımı sıkıyor.

Daha sonra arabanın ön takımına falan da girişeceğim. En son da volan baskı balata ikilisi değişecek. Mis.
  • Acikcasi bu kucuk parca benim basima gelmedi ama tahmin edebiliyorum can sıkıcı olabilir

Benimde mars motoru dişlisi kaciyor bazen basinca tik edip kaliyor hanim hemen panik noldu neden calismiyor diye :)

Kucuk problemler can sıkabiliyor

Çelikler volvo da 450 tl ama marka yazmiyor arayip matkasini teyit eymekte fayda var

Parca numarasi

9404583

Ama magnetti is gorur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Bir de hocam ön takım için set buldum 500 küsur liraya onu alıcam, amortisör alt üst lastiklerini falan değiştirmek istiyorum ama hangi lastikten kaç tane almalıyım onu bilemedim. Ustama bi götürmeyi düşünüyorum ama o da telefona bakmıyor.
  • Tamamen butce meselesi :)

Alttakim yaptirakcan iyi bir alttakim ustasina gitmek lazim genelde rotbalans cilar yapiyorlar

Arabayi lifte kaldirip heryeri kontrol ediyorlar sonucta salincaklar felan saglamsa burc ve lastikler kurtariyor

Bu arada yedek parca icin topkapi Gökşen otoyu tavsiye ederim

Ben internetten cok arastiriyorum ama gorup almayi sevdigim icin hep oraya gidip aliyorum fiyatlarda ayni

• Şu anda Bulgaristan sınırında olduğum için gidip görerek alma lüksüm yok

• 2001 model aracta oksijen sensoru soketi nerdedir bileen varmi alt egzosun ustunden yukari cikiyor ama hangi soket bulamadim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 tane var oksijen sensoru birincisi katalizatorun onunde ikincisi arkasinda ama ustten bulamayabilirsiniz

Resimde 8 ve 9 uncu parca ikiside oksijen sensoru

S40 I (1995-2004)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMayros -- 18 Ağustos 2017; 22:54:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordMayros

2 tane var oksijen sensoru birincisi katalizatorun onunde ikincisi arkasinda ama ustten bulamayabilirsiniz

Resimde 8 ve 9 uncu parca ikiside oksijen sensoru

S40 I (1995-2004)

Bana ondeki lazimda iste soketi nasiil bulcaz orasi dert

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    aracın kaputun'u tam olarak aç.karşında orta bölmede siyah plastik kapağı göreceksin.(silecek motorunun sağtarafında)...cam yönüne doğru hafif kaldır sola doğru çek.

Soketler orda biri kahve rengi diğerleri siyah ama hangisi ön veya arka onu bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tarals40

aracın kaputun'u tam olarak aç.karşında orta bölmede siyah plastik kapağı göreceksin.(silecek motorunun sağtarafında)...cam yönüne doğru hafif kaldır sola doğru çek.

Soketler orda biri kahve rengi diğerleri siyah ama hangisi ön veya arka onu bilmiyorum.

Ben aracin icine gidiyor saniyordum. Kontrol edecegim sagolun

• Bugun musait oldum kalorifer rezistorundeki transistoru degistirdim sokmesi sandigimdan kolaymis

Cikan uyuz parca asagida bayagi paslanmis emektar

S40 I (1995-2004)

Yalniz bu istanbulda hakikaten yardim sever biri kalmamis

Lehim isi elimden gelmedigi icin yakinda yaptirayim dedim 10 dukkan gezdim kimse yapmadi

En son yasli bir televizyon tamircisi amca yapti

Yeni nesilde bu yardim mevzuu hic yok

• LordMayros kullanıcısına yanıt
    Ayıp ediyorsunuz hocam, arabanızın her tarafını tamir ettiniz bir lehim mi elinizden gelmiyor

Şaka bir yana, fan kontrolü düzeldi mi?
  • nacker kullanıcısına yanıt
    :) lehim için ders alacağım meslek lisesinde bi hoca yardimci olacak sadece araba degil elektronik merakimda cok benim lazim oluyor

Fan suan duzeldi ama cok deneme firsatim olmadi

Eskiside calisiyordu arada sapitiyordu uzun yola cikinca belli olur artik

Bu arada biraz arastirdim herkes transistor den ziyade termal direnc var onu kontrol etmek gerekli diyorlar hakikatten parcanin dibinde bindirenc var

• Benim de silecek suyu motoru gitti galiba. Tam püskürtürken suyu bitti, 1-2 sn susuzken basmış oldum. Sonradan su ekledim, motordan bir vızıltı var ama su gelmiyor. Eğer motorsa ucuz birşey sanırım, daha önce değiştiren oldu mu? (sanki çamurluğun içinde ulaşması zor bir yerde gibi)
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Benimde susuzken çok basmışlığım vardır, sizinki ömrünü tamamlamış herhalde. Şurada 54 liraya var ama yan sanayi, ne kadar dayanır bilemiyorum:
    www.zntyedekparca.com
    S40 / V40 / S60 / S70 / V70 / S80 / XC90 S�LECEK SUYU POMPASI
    http://www.zntyedekparca.com/s40-v40-s60-s70-v70-s80-xc90-silecek-suyu-pompasi-pmu1311

Ben ön tamponu tamir etmek için söktüğümde kolay bir yerde olduğunu hatırlıyorum. Su deposu ve pompa arabanın ön kısmına bakıyor, hemen tamponun arkasında. Alt plastik koruma sökülürse de ulaşılabilir, denemek lazım.
    Şurada kötü bir video buldum ama en azından fikir verir:

Pompa su deposunun en alt kısmına, videoda belli belirsiz gözüken siyah deliğin üstüne takılıyor:

S40 I (1995-2004)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 21 Ağustos 2017; 14:27:10 >

• Eğer far sileceklerini iptal ettiyseniz ve su fışkırtıyorlarsa kaputu açtığınızda tamponun tam ortasına göre hafif solda hemen tamponun arkasında onların su hortumları var, eğer iki ucu birbirine bağlar veya T şeklindeki ekin uçlarını tıkarsanız ön camın tazyiği daha da artıyor. Hem de boşuna yere su atmamış olursunuz.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bilgi için. aslında kolay bir yerdeymiş ama tamponu sökersek zaten ilk aradığım birkaç sn dumur etti beni, kaput içinde sadece su tankı boğazı var, ne tekerlek içi ne de alttan birşey gözükmüyor, güzel gizlemişler:)

vaktim olmadığı için yarın iş çıkışı ustaya uğrayacağım artık, yan sanayi falan farketmez bu sefer, en ucuz bulduğumuz parçayı takarız.

benim far silecekleri sorunsuz çalışıyor aslında, fıskiyeden su gelmediği için soketini çekerek iptal ettim. şu işi hallettikten sonra hortumları kontrol edip çalışır hale getirmek istiyorum, bakalım, su motorunu halledelim de..
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    BEnim far silecekleri kafasına göre bazen çalışıp bazen çalışmıyor, çalışınca da yukarıda takılı kalıyordu falan. Herhalde motorlarına yağlama vs. gerekiyordu. Sonunda iptal ettim.
  • Arkadaşlar bagaja 12V cikisini nasil yapariz daha dogrusu elektrigi nereden almak gerekir ?

Hic yapan oldumu youtube da biraz baktim ama volvoya yapan gormedim

Bagaja buzdolabi takacagim malum tatil uzun memleket felan

• Znt'den Magnetti Marelli marka benzin basınç regülatörünü aldım. Magnetti Marelli kutusu içinde Weber marka parça çıktı. Arabaya taktım ama hiç bir şey değişmedi. Halbuki daha önce körlediğimizde sorunsuz çalışmıştı. Şimdi sağlam parça ile iyileşme yok.

Bir de elimde sıfır sol paçalık var makyajlı kasa için isteyene verebilirim. Orijinal sıfır ürün.

• 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.