Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (570. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.370
Cevap
75
Favori
599.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Giriş
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-sahibinden-orijnal-149.000-859069562/detay

Dizeller hakkında bilgimiz var mı? Gerçekten çok güzel duruyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gayet güzel bir motor, araç da oldukça güzelmiş fakat enteresan şekilde en boş donanımlardan birine sahip . Hız sabitleyici ve elektrikli-hafızalı koltuk yok ki bence S60'da bunlar olmazsa olmaz. Olmasa da olur derseniz hakikaten temiz duruyor ama. Lakin ekspertize götürüp kazaya karşı, motor-şanzıman için de volvo ustasında kontrol ettirmek lazım.

Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • Hız sabitleyici benimde dikkati çekti olmaması çok ilginç açıkcası benim adıma ihtiyaç olabiliyor..birkaç video izledim ve şaşırtıcı derecede de az yakıyor araç .. bunu da listeye aldım takipteyim..

• Geçen bakıma gittiğimde 250 liraya sıfır orijinal makam perdesi buldum Önceki arabamda da vardı hoşuma gidiyordu. Her ne kadar 2 numara 3M film olsa da bu perde arka tarafı biraz daha karartıyor ve hoş bir görünümü var bence. Dikiz aynası biraz işlevsiz kalıyor ama ben dikiz aynasını pek kullanmadığım için sorun olmuyor

• V70 hakkında görüş!
    Herkese hayırlı geceler. Bir konuda fikrinize ihtiyacım var. 2004 S40 2.0 T OV araç sahibiyim. Nerdeyse 5 yıl olacak arabayı alalı. 2. Sahibinden almıştım onunla birlikte 11 yıldır aynı özel serviste bakılıyor araba. Km 300 bin olmak üzere ama genel anlamda diri ve sorunsuz bir araba (bir foto ekledim). Hatta her bakıma gittiğimde arabanın kıymetini bil diyor ustalar.
    Gelelim meseleye, Oldum olası SW volvo alma merakım olmuştur. Aşağıda ilanını paylaştığım araç hoşuma gitti tabi henüz araştırmaların sürüyor. Yorumlarınız karar vermemde etkili olacak.

Sorularım:

1) sahibi takasa olur dedi. benim arabamın üzerine ne kadar fark vermek makul sizce? Kendisi 65 dedi ama bana 50 daha adaletli olur gibi geliyor. Tabi piyasa şu an karışık ama objektif yorumunuzu bilmek isterim.
    2) iki araba arasında s40 daha hafif olduğu için performans farkı yok diye tahmin ediyorum, hatta burda daha önce konuşulmuştu s40 daha atik bile olabilir haklı mıyım?
    3) performans dışında konfor ve sürüş keyfi açısından çok fark hissedecek miyim?
    4) Bakım maliyetleri s40e göre fazladır ama bu fark çok olacak mı?
    5) İstanbulda ikamet edip de arabaya bakma/baktırma konusunda bana yardımcı olacak olanınız var mı?
    6) Satıcı 3-4 aydır bende diyor, kredi kartı fatura vb opsiyonlardan bahsediyor. 300 bin km s40da tamam dediğine göre alsatçı değildir diye düşünüyorum ama açıklamalarda size garip gelen bir şey var mı?
    7) Arabada beni cezbeden konulardan biri bagajdaki ekstra çocuk koltukları. Bu opsiyonun olmadığı bir v70 alırsam kendim getirtebilir miyim, maliyeti ne olur?
    8) ilandaki araba özelinde konuşursak vereceğim muhtemel 50 bin liralık farka değecek mi? 16 yaşında 300 bin km arabanın üzerine yaklaşık 50 bin ekleyip 13 yaşında 200 bin km araba alacağım sonuçta.

Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz :)

VolvoV70 orjinal bakımlı.. takas ve kredi kartı opsiyonum var İlan No: 867978854https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-volvov70-orjinal-bakimli-takas-ve-kredi-karti-opsiyonum-var-867978854/detay

• mehmet.erdem M kullanıcısına yanıt
    1- o fiyat ona biraz fazla bence. Ne kadar düşük olursa o kadar iyidir pazarlık iyidir.
    2- v70 daha ağır ve daha uzun. Motor daha güçsüz gibi hissettirebilir. T5 5 silindir olsa daha keyifli olur.
    3- muhtemelen v70 daha konforlu olabilir deneyimlemedim ama gördüğüm kadarıyla öyle hissettiriyor.
    4- Volvo her türlü biraz pahalı :)
    6- bence al satcı 3-4 ay bir kullanıcı icin düşük süre. Ya bir sorunu var çözemediği yada al sat yapacak.
    7- Volvoda opsiyon aksesuar bulmak çok zor. Olanını almak iyi olur.
    8- bence değmez o kadar farka. Yeni alacağınız aracın bakım durumunu bilmiyorsunuz aradaki fark 20-25 olsa neyse dersiniz.

S40dan memnunsanız v40 da bakabilirsiniz. Bende v40 var bir ara bende v70 düşündüm ama sonra vazgeçtim. En büyük vazgeçme nedenim ov olması :)
    V70in bagajı v40a göre çok büyük arada 30cm kadar fark var boyutlarında. Motor olarak 2.3 t5 düşünürdüm ben. Ancak mevcut bakımlı bilinen aracı kullanmak daha garanti olur

• karareis K kullanıcısına yanıt

Hocam hangi serviste buldunuz bunu yav ? Daha var mı acaba ellerinde?

Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • karareis K kullanıcısına yanıt
    Bana da v40 ara file lazım hocam varsa ellerinde yada görürseniz

1-Bu konuda ne desem yanlış olur çok hakim değilim çünkü piyasaya. Daha doğrusu hala alışamadım diyelim.

2-Aynı o şekilde, v70 biraz daha güçlü motora sahip ama ekstra ağırlığı o fazla gücü törpülüyor. Bu yüzden yola çıkınca üzmese bile düşük hızlarda özellikle s40 daha atik hissettiriyor.

3-Dediğim gibi performansın çok üzeceğini sanmıyorum, hatta 5 silindir motorla daha da keyifli olur gazlaması. Ama sürüş keyfi biraz soru işareti zira burada hem s60(v70'in sedanı) hem s40 kullanmış arkadaşların ortak görüşü s40'ın sürüşünün daha keyifli olduğu yönünde. S60/v70 daha konfor odaklı araçlar, sürüş hissiyatları o yüzden daha zayıf. Ama yalıtımı vs.de daha iyidir v70'in.

4-Çok abartı bir fark olacağını sanmıyorum, tabii satıcının bilmediği veya gizlediği büyük bir problem patlak vermezse.

6-Aracı bu kadar kısa sürede satması ilginç geldi, bir de direksiyonun rengi iç mekandan farklı sanki. Geçmişinde kazası olabilir, çok iyi bir airbag-şasi kontrolü yaptırmak lazım.

7-Ekstra koltukları bulabilseniz bile kargosu gümrüğü vs. bayağı pahalıya gelecektir. O yüzden hazır olanını almak daha kolay olur.

8-Bunu cevaplamak zor çünkü özünde bayağı farklı araçlar. Ufak sportif sedan vs hangar gibi bagajlı station, kimisine göre 50 bin farka hiç değmezken kimisinin bagaj ihtiyacı çoktur, sonuna kadar değer .

• Ankara R Servise gidiyorum hocam. Benim istediğim birkaç parca var zaten yeni tip ön panjur, ön tampon eki, arcadia jant, 1.9d şanzıman, makam perdesi gibi. Bunu ustama daha önce söylemiştim o da perdeyi bir arkadaşımdan buldum istersen 250 tl dedi ben de kabul ettim. Zaten bakıma az vardı gidince montajını da kendisi yaptı   Ustamın bir yakını vefat ettı iki gün önce, işine döndüğünde hem sizin için perdeyi hem de @ezimuse hocam için fileyi sorarım  

• Yazılanları okuduktan sonra V70 hakkında şöyle bir kanaate sahip oldum: aracın bagajı vs. gerçekten ihtiyaç ise düşünülebilir ancak "keyfe keder" biraz daha iyi bir model olsun diye değişiklik/ macera düşünülüyor ise verilen paraya değmeyecek gibi. aldığınız abdest kaçırdığınız kurbağalara değsin :). s40 yerine ben 4 çeker dışında pek düşünmem ha ne olabilir: bende ki 1.6 , onun yerine 2.0T FWD "classic" olabilir, performans vs. açısından. E tabii onun içinde çok fark veremem 10Bin TL. olabilir.

Sonuç: Piyasa ve diğer konularda Nacker hocamla hemen hemen aynı düşünüyorum.

• Aksı değiştirdim bugün. Sallama titreme olayları bitti ok gibi devirleniyor artık. @nacker hocam gelen formpart mil çapı 3cm üzerinden çıkan mil ise tahmini 5cm çapa sahip. Kumpas yoktu metre ile ölçtüm yeni geleni. Fotoğrafta da belli oluyor zaten oldukça

Sol aks körüğünü değiştirelim derken şanzıman tarafı patladı yağ akmaya başladı. Temiz tavaya aldık akan yağı. Komple söktük baktık ki zamanında iç aks körüğü çatlamış dışarıdan silikon basmışlar

İnsallah vardır umudu ile parcaciya gittim akşam da olmustu aradı baktı aynısından bulduk. İki körük 70 lira verdim. Sonra körükleri taktik ettik şanzıman yağını doldurduk. Sağ ABS sensörünü de söküp baktık bir şey yoktu temizdi. Tabi sökerken zorladı biraz fln neyse her şey bitti denemeye çıktım frene hafif dokunmayla fren pedalı tırrrrrr titriyor. Az daha basınca yapmıyor. Tam kökleyince ABS devreye giriyor ama bir iki böyle deneyince ABS ışığı yanıyor. Kontak kapatıp açınca geçiyor ama hafif dokunmada yapıyor. Muhtemelen söktüğümüz sensör arıza veriyor. Başka alakalı bir şey olacağını düşünmüyorum. Yasaklar da başlamadan eve kaçalım diye bakmadık ona artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 7 Aralık 2020; 20:39:31 >
    Fotoğraf Portfoliom = 500px:http://500px.com/MuhammetTeker

• Sorduğum sorulara değerli yanıtlarınız için teşekkür ederim. İlandaki arabayı araştırdım biraz sadece bu yıl 3 kez el değiştirmiş toplamda 10. İki kez şirket arabası olmuş, kaskolu kullanıldığı dönemde 4 hasar dosyası var vs. Kısacası vazgeçtim ama temiz v70 arayışım devam edecek, kısmet artık.

Bu arada tedbiren radyatörü değiştireceğim (daha önce sızıntı olup kurumuş tamir ettirmiştim 1 yıl sonra yine aynı şey olmuş, artık riske gitmeden sıfırlamak lazım) oris isimli yerli bir marka var fiyatı 650 TL. Aranızda bu markayı duyan kullanan oldu mu acaba?
    Oris bir iki görmüştüm. Ben de geçen sene değiştirdim kale takmistik. Kale radyatör konusunda fena değil. Nissens bulabilirseniz o da iyidir. Yener Goksene bir sorun. Kalorifer radyatorunu ondan almıştım nissens çok iyi fiyat vermişti. Nissens fiyatına znt nordic satıyordu o ara :)
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, hayırlısı olsun 👍👍
  • bahadir61 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam bir yeri yaptık diğer yerden patladık 😂
    Hocam çıkan aks orjinal mi
  • bullbaba kullanıcısına yanıt

Bilmiyorum hocam. Mili oldukça kalın. belki çıkma otomatik aksı takmış olabilirler önceden ama üzerindeki çok alakasız uydurma gibiydi.

Sol tarafta etiket olur löbro diye orjinalde. Benim sağ aksta hafif eğrilik var orjinalse sizinkine talip olayım dedim :)
  • bullbaba kullanıcısına yanıt

yarın bi bakarım hocam göz ucuyla baktım ama bi marka fln görememiştim. O kadar yağlı ve kirli ki bir şey görünmüyor :) Dış kafası sağlamsa bile iç kafa sağlam değil hocam benim. Tek mili kullanacaksanız iş görebilir belki eğri değilse  

Valla yerli merli yeni aksı taktım oh be dedim dünya varmış.  

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.