Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (285. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12.370
Cevap
75
Favori
599.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Giriş
  • 10 adet T4.2 T4 5050 SMD LED Neo Kama Dashboard Enstrüman Küme işık Araba Paneli Ölçer Speedo Dash Ampul mavi kırmızı yeşil sarı

s.click.aliexpress.com
    Online Shop 10 adet T4.2 T4 5050 SMD LED Neo Wedge pano gösterge paneli ışık araba paneli ölçer Speedo Dash ampul mavi kırmızı yeşil sarı | Aliexpress Mobile
    https://s.click.aliexpress.com/e/boFMmLrw

Bu ampuller olmadı maalesef. Yanmasinda sorun yok yanıyor ama diğer lambanın olduğu boşluk kısımina geçmiyor. baya zorladım bir tanesini zorla yerleştirdim.. Yazicioglundan ampül bulup led kısımların yerine takicam artık kasaları uyuyor..

Klima tuşları ve soldaki far düğmeleri aynı boyut. Çocuk kilidindeki ampül beyaz bir yumuşak plastik e konulmuş ayaklarını çıkarıp taktım oldu. Dörtlü flasor lambası da küçük o hiç olmuyor..

Ya da şundan almak lazım
    10 ADET İç Işık T3 T4.2 T4.7 T5 Kama LED Ampul oto Araba Enstrüman ampuller 12 V otomobiller araba-styling Araba led işık
    s.click.aliexpress.com
    亲,访问受限了
    https://s.click.aliexpress.com/e/pQQHavK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloq -- 21 Eylül 2018; 23:41:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nacker kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şekilde düşünüyorum, ne kadar fazla yağ o kadar uzun ömür, temizleme kapasitesi. Yine de yapanlar ve yazanlar var, ilginç geldi. Çok takılmıyorum ama yurtdışı sitelerde de bir bakacağım, mantığı var mı, nedir olay diye.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnternette şasi numarası kontrol etme sitesi buldum. Benim şasi numarasını girince araca dair her şey çıktı. 136 beygir motor olduğu B4204S2 motor M56 şanzıman olduğu v.b doğru. Yalnız bir detay dikkatimi çekti, üretildiği yer olarak NedCar değil de Gent'teki Volvo Car Corp gözüküyor. İnternetten bakınca ilk kasa S40 üretimi orada olmadığını gördüm.

Benim araba üretildiği yer konusunda da bir melezlik çıkarmasın.

Siteyi merak edenler için:
    www.vinformer.su
    VINFormer :: The whole info about the vehicle by VIN! Carfax, AutoCheck
    http://www.vinformer.su
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Ben de baktım şimdi. Bende de Gent gözüküyor. Büyük ihtimalle sitenin verilerinde bir hata var.

Motorun arkasında şasi nosunun yazdığı plakadaki diğer sayılar da süspansiyon tipini, roll bar kalınlığını, iç mekan kombinasyonunu falan gösteriyor. Onların pdf'lerini bulabilirsem yarın eklerim. Gerçi daha önce paylaşılmıştı diye hatırlıyorum.
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • Arkadaşlar herkese selam. Bodrum yaptım geldim. Yeni motor yağ değişiminden sonra yakıt verim giderken ortalama 8,5 lt/100 km lpg. Yolun 3/2 si klima kapalı. Gelirken 8,8 lt lpg yolun büyük kısmı klima açık ve 1 kişi fazla geldik. Benzin olarak hesaplarsak fabrika verisine çok yakın bişeyler çıkıyor.

Benim disklerde ufak yamukluk vardı Manisadan İzmir'e inerken baya yamuldular. Bizim orjinal disk üreticimiz kim acaba. Düzgün yamulmayacak biley takmak istiyorum.

Ersin hocam hızlanma konusu güzel olmuş. Buluşup kalkma filan yapılabilir dediğin gibi :)

Ama bidaha 240 yaparsam bende video çekicem. .

Ben arabanın sağ aksını proparts ile değiştirmiştim ama arabaya iyi gelmedi. Yamulmuştu düzelttirdim ama uğultu yapıyor. Sanırım bitane çıkma orjinal alacağım.

Sonuncu olarak dün düz yolda giderken sebepsiz yere airbag ışığı yandı. Koltuk altındaki kablolarla oynadım ama biley değişmedi. Marşa basıyorum sönüyor ama akabibde hemen yanıyor. Sizce sorun nerededir.

• İyi haftalar herkese,
    Hocam diskler belki tornayla kurtulur, sadece balata değiştirirsin. Ölçtükten sonra karar vermek daha doğru olur.

Ben korekom oto dan, disk balata takım trw almıştım, 600tl idi, şuan kaç olmuştur bilmem.
    Karşılaştırma olması açısından, babamın corollanın frenleri geçen hafta yeniledik. Ön diskler trw de 380tl-boschda 500tl civarı idi. Toyotada disk-balata bosch geliyor, biz de aynı şekilde yeniledik. aralarında bariz fark var mıdır, bilemiyorum.

Bende disk ve balata degistirecegim

Benim disk tercihim ferodo olacak balataya bakacaz artik fiyat alinca yazarim

Ben arabayı aldığımda diskleri değiştirmiştim ama şu anda ciddi yamuldu. 60 km hızın üstünde direksiyonu ciddi sallıyor. Tornalatıp teklikeli bir duruma sokmak istemiyorum işi. Malum fren önemli.

O yüzden sizin fikirlerinizi almak istedim. Orjinal üretici ne ise aslında onu almak niyetindeyim. Yada onun kadar kaliteli iyi başka bir marka. Tekrar yamulsun istemiyorum.

• hocam esasen torna pek tehlikeli sayılmaz. üreticilerin yayımladığı minimum et kalınlığına kadar diskler kullanılabiliyor, yetkili servisler de bunu uyguluyor zaten. eğer öncekiler çok yol yapmadıysa ve kaliteliyse torna iş görebilir, ama zaten kötüyse takım olarak değiştirirsin kafa rahat eder.

Znt de zimmermann var alman malı oda 291 lira.

Birde fredo ve brembo markaları var hemen hemen aynı paralara. Sizce hangisini almalıyım.

Arka disklerde takım 250 civarında.

Bir sorumda 2001 model 2.0t nin disk boyutlarını bilen varmı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bullbaba -- 24 Eylül 2018; 11:33:41 >
    Hangileri yamuksa kaliteli bir marka ile değiltirip yokuma bakmak istiyorum. Tekrar tekrar aynı yere dönmek can sıkıcı.

aslında disklerde bir de mitsubishi carisma için fiyat almak lazım, aynıydılar diye hatırlıyorum
    Disc boyutlarını öğrendim önler 281 arkalar 260 mış. Meyle gözüküyor ama kalitesinden emin olamadım. Yamulursa yine boşa giden para. Heralde en iyisi trw. Bizim kaliperler lucas ama orjinal discler lucas değildir heralde.

Bizim araçlarda frenleri iyileştirmek adına Mitsubishi evo kaliperlerine geçiş yapıyorlar. Çift pistonlu ve daha büyük diskler takılabiliyormuş.

Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • Arkadaslar Ferodo suan hicbir yerde yok

TRW icin ozel fiyat aldim 225 tl bosch ve valeo asiri pahali

Balatalar icin

MGA 90

Delphi 130

Trw 200

Bosch 175

İsteyen varsa siparis geceyim zira ben disk alacagim

Orijinalden alıntı: bullbaba

Müdür ben disk alacağım ama önlermi bozuk arkalarmı bilmiyorum. Nasıl yapsak.
    Arkalar bozuk olsa direksiyonu sallamaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

@yavuz, önce kontrol etmeni öneririm, arkalar direksiyonu ön kadar titretmiyor ama kafa karıştırıyor. düşük hızda giderken el frenini hafifçe çekili tutarak ön-arka kesin ayrımı yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin310 -- 24 Eylül 2018; 14:5:10 >
    50 sterlin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 24 Eylül 2018; 17:8:9 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.