Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (569. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.370
Cevap
75
Favori
599.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Giriş
    Geçmiş olsun :) maf deyince benim de maf önceki sahibi tarafından değişmiş sanırım. Bremi marka maf var şuan nasıldır bilemiyorum ama bir sorun yaşamadım :)
  • bahadir61 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen sıkıntısız çünkü orijinal dışında Volvo parçası satanlar da hep Bremi var. Zaten uzun süre kullanıyorsunuz. Delphi mi Bremi mi diye araştırmak istedim ama pek birşey bulamadım. Bremi ateşleme bobini olarak BMW ciler çok tercih ediyormuş. Delphinin bazı araçlar için ürettiği MAF sensörü editörün seçimi olmuş. Yani bizim araç için ürününü bilemem ama MAF konusunda yeterli seviyede gibi görünüyor. Bı de Heralich Teile var. Belki Alman malı ama amplemi Çin gibi  S40 I (1995-2004)

• Carisma70 kullanıcısına yanıt
    Herrlich teile de nordic gibi dandik bir marka gibi geliyor bana. Nordic ve o markayı görünce kaçıyorum. Mecbur kalkınmadık sürece alınmaz.
    BMW ciler tercih ediyor ise bir bildikleri vardır :) malum sakin şekilde kullanılan BMW çok nadir :)

Aşağıdaki ss'deki bütün ölçüler orjinal hocam, yani 185/65 veya 195/60 hatta 205/55/15'i bile gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz: Tabii 14'ü kullanmaya kalkışmayın makyajlı kasanın frenleri 14 inçe sığmıyormuş S40 I (1995-2004) 

S40 I (1995-2004)

Henüz turboya gelmedik de supercharger'cı diyebiliriz S40 I (1995-2004) . Aslında turbo belki daha "basit" olurdu ama turbo işine girince aracın yağ ve egzoz sistemini geri dönülemez biçimde modifiye etmek gerekiyor. Ona da sıcak bakmıyorum şu aşamada, o yüzden supercharger güzel, bir kaç saate her şeyi söküp arabayı komple orjinal haline döndürmek mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 4 Aralık 2020; 14:58:15 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU

Nokian 4 mevsimlerinde fazla aşınma şikayeti var. Aslında sadece nokian değil çoğu 4 mevsim lastik aynı sorundan muzdarip. O yüzden ben sıcak bakmıyorum 4 mevsimlere. Ne tam yaz performansı veriyorlar ne de tam kış.

Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Mişlen 4 mevsim kullanıcı yorumu okumuştum " hakkaten 4 mevsim lastik, 5. Mevsim dayanmıyor"
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt

PCV'de halletmem gereken 1 vakum hortumu var sadece. Onu da şöyle düşünüyorum. O vakum hortumunun manifolda girdiği yere diş açıp uygun bir vidayla tapa şeklinde kapatıp, PCV'nin vakum girişini ekstra hortumlarla SC öncesine yönlendireceğim. Bu sayede PCV sürekli emiş görecek (orjinal sistemde de sürekli emiş görüyor zaten). Tek dezavantajı yağ buharı sadece manifold değil boğaz kelebeğinin içinden de geçmiş olacak (turbolularda da böyleydi sanırım), o da çok problem değil daha sık temizlikle üstesinden gelinir.

Oil catch can şart oluyor hocam o zaman :)
  • ezimuse kullanıcısına yanıt

Benim araçta lazım olacağını sanmıyorum hocam zaten oldukça az yağ eksiltiyor. Ki yapacağım tek şey PCV'nin vakumunu manifolda değil de emiş hattına taşımak olacak.

İşin içine basınç girince durumlar değişebilir hocam. Sonuçta yanma odasında ekstra basınç ve sıkıştırma olacak. Bu durum karter basıncını da arttırabilir. Şart değil tabi ama duruma göre bakarsınız yağlanma artarsa kullanırsınız.
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-2.0-s40-otomatik-127.000-km-843404298/detay

Baya bir yorum okudum kafam bir milyon oldu 😁.. fiyatlar çok yüksek, sizce bu araç için fiyat nasıldır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elel E kullanıcısına yanıt

Açıkçası kullanıcısı olmama rağmen bu kadar parayı atmosferik S40'a vermezdim hocam. Zamanında 80 bin tl'ye yetkili servis bakımlı sıfır ayarında cillop gibi S60'ların satıldığı dönemleri gördükten sonra ben hala alışamadım piyasanın yeni fiyatlarına. Şimdi aynı kulvardaki diğer araçların fiyatları ne hale geldi bilmiyorum, o yüzden belki sağlıklı bir yorum olmayacak ama benim gözümde S40 hala 50-60 bin'lik volvo'ya giriş aracıdır. Turbolu ise de volvoya hızlı giriş aracıdır S40 I (1995-2004) .

Gönderdiğiniz ilandaki araç gerçekten temiz duruyor ama o fiyatına rağmen ahşap kaplaması, hız sabitleyicisi veya elektrikli koltuğu yok mesela, tabii piyasanın yeni normali bu olabilir o konuda bir şey diyemem.

Ama sizin yerinizde olsam o fiyatlara çıkacaksam eğer turbosuz bir s40'a dönüp bakmam bile.

Şimdi hızlıca bir baktım ilanlara, şu ilandaki araç da full dolu değil ve jantları da orjinal değil, ama bana daha çekici geldi 2.0T ve bakımlı olması hasebiyle.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-roteks-vlv-den-cok-temiz-2.0t-881644319/detay

Bir diğer alternatif de biraz daha yüksek km'li araç bakıp, aradaki fiyat farkının bir kısmını olası arıza-bakım masraflarına ayırmak olabilir.

Fakat açıkçası ben fiyatların hala şişirme olduğunu düşünüyorum, favorilere eklediğim bir kaç ilan (biraz yüksek km'ler gerçi) 80 bin'e yakın fiyatlarda ve 1 aya yakındır satamıyorlar araçları.

Teşekkürler benimde içime sinmiyor fiyatlar çok ciddi şişti her ne kadar son günlerde sıfır fiyatlarında az da olsa gerileme olsa da henüz 2. el fiyatları aşırı yüksek.. sizin de dediğiniz gibi araçların çoğu da uzun zamandır ilanda .. biraz daha bekleme taraftarıyım zaten ..

İnsanlar da haklı tüm fiyatlar yüksek ama en azından geçen ay bulunamayan 5-6 ay sıra var denilen araçlar birden ortaya çıktı.. bayiler insanları aramaya başladı sarı siteden daha düşük sıfır araba bulunur hale geldi ..

Bir de şu araç var açıkçası bu fiyatlara almam biraz daha takip edeceğim.. gerçi bu turbo yazmış ama arkasında classic yazıyor galiba yanlış seçmiş..

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-105600-km-de-hatasiz-volvo-878522798/detay

Classic 2004 model olanlarda yazar hocam. Çoğu 1.6 olsa da diğer motorlu versiyonların da classic olması mümkün yani.

Ben olsam düşük km'lere yüksek fiyat vermektense nispeten yüksek km'li araç alıp aradaki fiyat farkını bakım/tamire harcardım. Veya yine nispeten yüksek km'li s60/s80 bakardım. Tabii bunu uzun süredir volvoyla içli dışlı artık işin inceliklerini bilen birisi olarak söylüyorum, yoksa mesela tanıdığınız bildiğiniz volvo ustanız yoksa veya parçacı ağınız geniş değilse bakım/tamir çok daha pahalıya mal olup total masraf düşük km' araçların fiyatını geçebilir.

Bir de düşük km araçlar sıfır problemsiz olacak diye bir şey de yok. Km ne kadar düşük olsa da en basitinden araç 4 teker üstünde durduğundan amortisörler eskiyecektir. Bugün 4 kaliteli amortisör maalesef 2000 lirayı buluyor. İşçiliği ıvırı zıvırı derken bir o kadar daha yiyebilir mesela. Sonuçta en genci 16-17 senelik araçlar artık. O yüzden benim şahsi düşüncem "çok temiz" diye gereğinden yüksek fiyatlı araçlara itibar etmemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 5 Aralık 2020; 14:59:21 >

bir önceki aracım 2018 Honda civic idi. Güzel arabalar özellikle ilk defa cvt şanzıman araç kullandım çok hoşuma gitmişti.Gerçekçi bakarsak s40 ın da 98*2004 model yıllarında olmasına rağmen konfor olarak yüksek model bu araçlardan bence farkı yok. Belki de daha konforlu diyebilirim. Tabi nasıl kullanıldığı önemli.

Bende ki volvo da 2004 model 2.0 t modeli. . s40 classic yazıyor arkada.

O zaman bir civic-s40 karşılaştırması bekleriz hocam S40 I (1995-2004) . Yeni civic'i ilk çıktığı dönemde kullanmıştım ama pek bir şey anlamadım kısa süreli şehir içi sürüşte. Fakat en çok dikkatimi çeken şey yalan olmasın malzeme kalitesiydi S40 I (1995-2004) . S40'tan sonra pek iç acıcı gelmemişti bana. Tabii sonraki yıllarda iyileştirmiş olabilirler belki.

Nereden başlıyım şimdi :)

Honda civic te en hoşuma giden şey cvt şanzıman. En iyi yönü bu. Çok konforlu şanzıman bana göre tabi. Sonsuz vites aralığı var vites geçişi yok arabada. Çarpışan araba gibi gidiyorsun :) Rampalarda biraz ağır kalıyor bu hem otomatik olması hem de 1.6 atmosferik motor olması etkili olabilir. Ama çok düşük devirlerde yüksek hızlara ulaşıyor bu da yakıtı minimum seviyeye düşürüyor..Volvo şanzıman da ise vitesler de geçiş hissediyorum belki sadece ben de böyledir. İlk defa volvo kullandığım için bilemiyorum. Şehir içi LPG de 25 - 30 kuruş civarı yakıyordu. Yakıtı gayet iyi.Şehir içi kullanımda Honda daha atik araç.Volvo daha ağır bu da normal sanırım :)
    Honda bu ses yalıtım konusunuda zayıf. 2018 model olmasına rağmen yüksek hızlarda yol ve rüzgar sesi kabinin içinde. Bu önceki modellerinde de var. Önceki modellerinde motor sesi de baya alıyordu. Onu yeni modellerinde çözmüşler. Volvo yalıtım konusunda daha üstün.
    Honda nın kabindeki malzeme kalitesi volvo kadar iyi değil. Bende ki Honda 25 bin km de idi . Ufak ufak trim sesleri geliyordu. Ama Volvo da sağlamlığı hissediyorsun hem de daha oturaklı daha güven veriyor.
    Süspansiyon olarak çok farklı değil heralde ama sanki Honda biraz daha yumuşak. Volvo biraz daha sert geldi bana. Bu malzemelerin eski olmasıyla da alakalı olabilir. Hala ben alt takımla uğrasıyorum şuan tamamen yapıldığında daha iyi kıyaslarım :)
    Tabi 2004 model ile 2018 modeli karşılaşıyorum :) ona ragmen artı çok volvo da.

Teşekkürler cevaplarınız için .. sanayi kısmı benim için zor açıkçası o yüzden aslında biraz geri duruyorum.. maddi olarak biraz daha beklemekte fayda var gibi .. gene takipte kalacağım bakalım günler neler getirecek..

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.