Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (145. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.319
Cevap
71
Favori
517.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nacker kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum, tasarım düzgünse sıkıntı yaratmıyor.

    tabii s80 t6 kalkışlarda ciddi patinaj eğiliminde, o kadar olacak. genelde volvo kullanıcıları ışıklarda kapışmak yerine, kullanmasa da ayağının altında güç olmasını sevdiği için bence de önden çekiş yeterli.
  • Coroic kullanıcısına yanıt
    20 litre çok fazla. Çok sıkıştırsanız dahi 15'i geçmez diye tahmin ediyorum. Kesinlikle baktırmanız lazım.
  • s40 ankara kullanıcısına yanıt
    Zaten yeni kanunda depo kapağında yada tamponda olması gerekiyor lpg dolum yerinin.
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    AHahahah adamlar baya şakacıymış gerçekten. Çift kavramalılar hala bebek teknoloji en azından 10 yıl satın alınmaz daha, alırsan kobay oluyorsun. Babamda ve şirket araçlarında var, bozuluyorlar hep.

    Bu İsveçlilerin kafası gerçekten çok farklı çalışıyor. İyiki varlar
  • S40 in yol tutuşu gerçekten çok iyi uzun yolda awd ihtiyacı hissetmedim ama t4 te biraz gaza dokununca bazen 3. Viteste bile dsa devreye giriyor, lastikler istediği kadar iyi olsun (her 5000 kmde rot balans ayarı yaptırırım genellikle değerler çok iyi çıkar zaten). Bir de ben dağlık kar yağışı alan bir yerde yaşıyorum bu arabaların kar performansı çok iyi olsa da awd ile daha iyi olmasını isterdim :) Bu kadar güçlü bir motorda ben awd olmalıydı diye düşünüyorum. Şu haliyle de t4 gerçekten keyifli ve hem güçlü hem ekonomik bir araba.

    Bu arada v8 ler awd hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karareis -- 23 Aralık 2017; 19:51:38 >
  • karareis K kullanıcısına yanıt
    v8 fwd ve awd olarak satıldı diye biliyorum hocam. Auto-data.net'e girip baktım hem fwd hem awd versiyonu var gözüküyor.

    Ama kimse v8 motor alıp da fwd almaz o ayrı konu
  • ben arabayi sadece hafta sonlari kullaniyorum oda toplasan50km yapmam sadece keyif amacli biniyorum sirket araci var bende 2016 model dizel



    ama volvoya binince o kadar sessiz o kadar titresimsiz gemi gibi gidiyor valla araba huzur veriyor :)

    bu zevki bi omega bfl de almistim birde volvoda



    bu arada s60 da manyak kampanya var sifir arac alacak olsam hic dusunmeden alirdim T3 premium paketi 149.900 tl ye veriyorlar polonun 90.000tl oldugu piyasada bedava arac



    @s40ankara eyvallah hocam su dolum agzi muayeneden gectiyse bende gidip yaptirayim cok bi isi yoktur gibime geliyor



    @nacker cd calan teyp bugun calmadi error verip duruyor cd yi takinca

    hocam su aux isi olsada rahat etsek :)
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Sormayın hocam, geçtiğimiz pazartesi bir siteden sipariş verdim daha bugün aradılar biz de sizin istediklerinizi ithalatçıdan alıyoruz ama onlar da sene sonu stok sayımı yapıyormuş vs. İşin özeti 1-2 aya anca gelir dediler. Tabii sipariş iptal oldu. Konuşma biter bitmez farklı bir yerden sipariş verdim cumartesi kargoya yetiştirdiler inş. pazartesi günü elimde olacak.



    Bu arada o mesaj bana da geldi. Hakikaten çok güzel fiyat. Param olsa düşünmeden giderdim bayiye
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Aksilikler üst üste geliyor Cumartesi günü farklı bir yerden 8 pin din siparişi verdim. İki çeşidi var birisi mini olarak geçiyor. Yabancı forumlarda hızlıca bir bakındım bir kaç yerde mini kelimesini görünce gidip mini din almıştım. Bugün geldi ufacık bir şey Sonra hemen tekrar normal 8 pin sipariş verdim. Bir aksilik olmazsa yarın geliyor.

    Tabii biraz canım sıkıldı her şeyi bugüne planlamıştım. Sonra dayanamayıp gittim 3 tane toplu iğneye kablo sarıp cd changer girişindeki gerekli 3 pine soktum ve öbür uçlarını arduino'ya bağlayıp arduino'yu çalıştırdım. Ve sonuç:
     S40 I (1995-2004)

    Açıkçası hemen çalışmaz kesin uğraştırır diyordum ama takar takmaz şak diye cd changer yazınca birden mutlu oldum

    Bununla da yetinmedim gidip 3.5 stereo kablonun ucunu kesip sol kanal ve nötr uçlarını gerekli yerlere sokuşturdum ve mp3 player bağladım, cızırtısız-gürültüsüz tertemiz ses geliyor

    Yarın vakit bulabilirsem komple halletmeyi düşünüyorum. Fotoğraflarla destekleyerek detaylı bir anlatım yazarım. Çünkü bu sadece bizim araçlarda değil MELBUS arabirimini kullanan bütün volvo teyplerinde(s60, s80'lerde de oluyor) işe yarayan bir sistem.




  • Hocam azminize hayran kaldım maşallahınız var detaylı anlatımınızı bekliyoruz CD changerla ilgili. V8 konusunda sadece bahsettiğiniz sitede görebildim fwd olabildiğini ama dediğiniz şekilde de olabilir yanlış bilgi yazdıysam düzeltelim.
  • hocam gece gece super bir haber bu



    valla cok dua alacaksiniz :)



    arduino hangi cesidini alacagiz yarin ikitelliden alayim

    8 din kabloyuda nereden siparis gectiyseniz bende oradan alayim gerisi icin anlatimi bekleriz :)



    hah cok iyi ya :)
  • nacker kullanıcısına yanıt
    hocam tebrikler, azmin gücü diyelim :)
    sizinkini sıkıntısız halledin bakalım, detayları bekliyoruz
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Bu kartı aldım hocam:https://www.robotistan.com/arduino-nano-klon-usb-kablo-hediyeli-usb-chip-ch340

    Burada önemli olan nano olması. Çünkü her arduino kartın pin dizilimi farklı oluyor. Kod da nano'ya göre yazıldığından farklı kart alırsanız kodda değişiklik yapmak gerekiyor ki fazla anlamadığım şeyler.

    8 pin din kablosu hem hazır kablolu olarak satılıyor hem de sadece uç olarak. İnternette hazır kabloya uzunluğuna göre 40 ila 60 arası fiyat çekiyorlar.
    Ben bundan aldım kabloları kendim lehimleyeceğim:https://urun.n11.com/diger-aksesuar-yedek-parca/8-li-din-konnektor-P105045749 Eğer ucuza hazır kablo bulursanız lehime gerek kalmayabilir. Ortadan kesip karttan gelen kablolarla sararak birleştirir bant ile izole edersiniz.

    Kablo olarak elimde biraz cat5 internet kablosu var. Onu kesip kullanmayı planlıyorum. Tek bir kılıf içinde olduğundan derli toplu durur. Fakat bu durumda iki kere(hem sokete hem karta) lehim gerekiyor. Bir de şu tarz kablolar var:https://www.robotistan.com/40-pin-ayrilabilen-disi-disi-f-f-jumper-kablo-200-mm Bunlar arduino'ya kolayca takılabiliyor. Bunu kullanınca sadece öbür uçlarını sokete lehimlemek kalıyor. Bakalım hangisi işime gelirse onu yapacağım.




  • robotistan ikitellide bugun ugrayacagim varsa alayim sizede istediginiz malzeme



    kargo ile yada yakinsaniz elden hallederiz
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam tek eksiğim din soketiydi onu da aldım.
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer 8 pin soketi almadıysanız sipariş vermeyin. Bugün gelmiş, az önce kabloları lehimlemeye başladım ama soketin pinleri lehimi çok zor tutuyor. Bir şekilde hepsini tutturdum, arabaya geçip radyoya takınca iki pinin lehimi hemen tekrar koptu. Çok kalitesiz bir şey. İşin kötü yanı biraz bakındım başka satan yer de yok

    Artık ya gidip 40 küsür liraya satılan hazır kablodan alacağım ya da radyoyu açıp doğrudan soketin ayaklarına kablo lehimleyip kabloyu arkadan çıkartacağım.
  • ben tum parcalari aldim bugun soketi dedigin yerden aldim ayni adamdan hem hoparlor kablosu hem jack aldim yarin hepsi elimde olur



    yarin ben yenibosnadaki eskijiye gidip bakayim orada cok malzemexi var oto ses isiyle ugrasan kablo bulurum oradan yada yaptirirm
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Hazır vakit bulmuşken anlatımı ekleyeyim.

     S40 I (1995-2004)
    Resimde sol taraftaki konektör üstünde bazı pinleri yuvarlak içine aldım. Mavi ile işaretli olanlar arduino'ya bağlanacaklar. Kırmızı ile işaretli olan, alttaki yan yana duran ikili sesin sağ ve sol kanalı. Orta üstteki kırmızı ise sesin nötrü. Bir de şeklin sol tarafında gri ile işaretlediğim bir yer var. Bu, soketin etrafını kaplayan metal yuvarlağa bağlı. Aynı zamanda 12v'un nötrü. Burası da yine arduinoya bağlanacak.

    3 nolu mavi işaretli pin kontağa bağlı ve +12v veriyor. (Bu olayın en güzel yanlarından birisi de bu, elektrik kontağa bağlı olduğundan kontağı kapatınca bütün sistem kapanıyor) Bunu arduino nano kartın "VIN" yazan pinine takacağız. Sol tarafta gri işaretli yukarıda bahsettiğim nötrü de yine nano'nun üzerinde "VIN"ın hemen yanında bulunan "GND"ye bağlayacaksınız.
    Bu ikisini bağladıktan sonra sıra sinyal kablolarını bağlamada. Aşağıda hangi pin kart üzerinde nereye bağlanacak yazdım:
    1 no.lu pin > D3
    4 no.lu pin > D4
    5 no.lu pin > D5

    Bunları da bağladıktan sonra sesi bağlayacaksınız. 2 no'lu pin sesin nötr ucuna bağlanacak. 6 ve 7 numaralar sırayla sol ve sağ kanal. Sağ-sol bağlantısını ya deneyerek ya da kablonun öbür ucundaki dişi jack'in sağ-sol uçlarına hangi renk bağlandıysa aynısını bağlayarak halledebilirsiniz.

    Kablolama işi burada bitiyor. Sırada arduino'yu bilgisayara bağlayıp yazılımı yüklemek var.
    Öncelikle arduino programını bu linke girip:https://www.arduino.cc/en/Main/Software "Download the Arduino IDE" başlığı altında sağ tarafta windows installer versiyonunu seçip indirin. Programı kurduktan sonra usb kablosu ile nano'yu bilgisayara bağlayın, driver otomatik yüklendikten sonra aygıt yöneticisine girip bağlantı noktaları altında usb-serial ya da arduino'lu bir şeyler yazanın sağ tarafında com4 gibi bir ifade yazacak. Buradaki rakamı unutmayın.

    Aşağıdaki linkte verdiğim yazılım dosyasını indirip açın, arduino programı ile beraber açılacak. Sonrasında resimde gösterdiğim şekilde com portunu (bende com7 idi) ve kart bilgilerini ayarlayın. Resimde gördüğünüz şekilde olması lazım.
     S40 I (1995-2004)
    Sonrasında yine aynı resimde sol üstteki ok işaretine tıklayın. 15-20 saniye geçmeden yazılım karta yüklenmiş olacak. Altta yükleme tamamlandı yazısını gördükten sonra kartı bilgisayardan çıkartabilirsiniz. Sonrasında din ucunu teybin arkasındaki yerine takıp arduino'yu da metal yüzeylere temas etmeyecek şekilde korumaya alıp(ufak plastik bir kutunun içine sıcak silikonla vs. sabitleyebilirsiniz. Ama kesinlikle herhangi metal bir parçaya temas etmesin çünkü kart üzerinde 12v dolaşıyor. Kısa devre yapıp arabaya zarar verebilir.) teybin arkasında bir yere sabitlersiniz. Ses kablosunu da girişi nereden vermek istiyorsanız delik açıp yerleştireceksiniz.

    Teyplerin seri numarasına göre aralarında ufak farklılıklar varmış. Bu sebepten internette 3-4 farklı kod var. Ben bir tanesini deneyince çalışmadı fakat farklı birisinin paylaştığı kod sorunsuz çalıştı.

    İlk önce bunu deneyin:http://www.mediafire.com/folder/f719882nsw66x/Melbus_2
    Çalışmazsa bunu:http://www.mediafire.com/folder/hxhsqc24uj52q/Melbus_CDCHGR_Emulator




  • nacker hocam malzemeler geldi arduino ya kodu yükledim

    ama şu ilk fotoğrafta soldaki işaretlediğiniz yerler din soketin arka lehim tarafımı orasını çözemedim :(

    konnektürü karşıma alıp dizilimi yaptım hem hu 603 te hem hu 605 te çalıştı :))

    yalnız bende cd changer error yazıyor ekranda ama sorunsuz çalıyor

    bu arada aldığımız konnektor gerçekten çok dandik onunla yapamadım küçük çivi ile yaptım :)

     S40 I (1995-2004)

    ben aux çıkışı yerine şu cihazı baglayacağım 12v oldugu için changer soketinden elektrik alabilirim https://urun.n11.com/teyp-cd-dvd-mp3-calar/oto-teyp-modulu-bluetooth-usbsd-cevirici-fm-radio-aux-12v-P186054800



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMayros -- 27 Aralık 2017; 22:52:43 >




  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Tebrikler hocam Ufak çivi kullanmak da güzel fikir. Yerinden çıkmayacak şekilde sabit duruyorlarsa ileride sıkıntı çıkarmaz herhalde.

    Bahsettiğiniz ürün de güzelmiş. Aslında bunun bluetooth + ön yüzünde sadece usb, hafıza kartı ve aux girişi olan sade bir şey olsa ben de alırdım. Ben müzikleri mp3 player'dan dinlediğim için sadece aux bile işimi fazlasıyla görecek.

    Evet cd changer'ı seçince error yazması normalmiş. Bu olayı ilk yapan arkadaş da sitede yazmış error veriyor ama ses gelmeye devam ediyor diye. Bir kaç yerde cd değil de md-changer (mini disc) taklidi yapan yazılım kullanarak ekrana o anda çalan şarkının adını veya sabit herhangi bir yazıyı (AUX gibi mesela) yazdırmayı sağlayan bir kaç program gördüm ama nasıl çalışıyor veya işe yarar mı hiç fikrim yok.

    Alman bir vatandaş işi bayağı bir ilerletmiş. Arabanın mevcut multimedya sistemini söküp yerine kendi geliştirdiği gps'li sistemi kurmuşhttps://www.motor-talk.de/forum/mein-car-pc-im-volvo-v70ii-ein-erfahrungsbericht-t3753505.html


    Bu arada sesin kalitesi falan nasıl? Dip gürültüsü falan oluyor mu? Ben deneme amaçlı tek tarafı el yordamıyla bağladığım için net bir kıyaslama yapacak kadar dinlemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 27 Aralık 2017; 23:52:10 >




  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.