Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (146. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.361
Cevap
75
Favori
554.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  S40 I (1995-2004) S40 I (1995-2004) S40 I (1995-2004)

soket işi tamam hocam ben hallettim :)
    jumper kablo kullandıgım içinde lehim felan gerek kalmadı soketin ucunu direk aurdino'ya baglıyorum

ses çıkışlarını boş bıraktım cihaz gelsin baglayacağım

bu arada kabloları dişi cak a lehim yapmadan baglayarak yaptım ses gayet iyi cd den çalar gibi valla süper oldu

• LordMayros kullanıcısına yanıt
    SOketteki pinleri söküp yerine çivileri mi soktunuz? Valla süper fikir hocam ben de böyle yaparım herhalde

Peki çivilerin ucuna kabloları nasıl bağladınız? Jumperlar doğrudan çivi üzerine oturdular mı?
  • Aynen :)

havya ile soketin pinlerine dokunun hepsi dökülüyor plastik parça boşta kalıyor çivileri tek tek dizdim

jumperın erkek kısmındaki koruyucu plastiği çıkarttım iğne gibi olan uçlarını kestim kalan kısım zaten kablo konnektörü oraya çıvı sokunca genişliyor :)
    sonra tek tek izole ettim kabloların üzerinede numaraları yazdım kapattım soketi bayağı sağlam bir şey oldu :)
    erkek kısımlarını kestiğim için aurdino daki bacaklara dişi soketler direk takılıyor ekstra lehim yada uğraş istemiyor valla Allah razı olsun büyük sevap kazandınız ben tek cesaret edemezdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMayros -- 28 Aralık 2017; 0:41:27 >
  • ben hallettim hocam sistem calisiyor

3 ses 2 guc kablosununda ekstradan hazirligini yaptim

hepsiburadada gordugum parcanin mikrofonlusunu buldum telefon gorusmesi icin siparisini verdim gelince tesisati hazir direk baglarim

S40 I (1995-2004)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMayros -- 29 Aralık 2017; 20:42:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Elinize sağlık hocam güle güle kullanın

300 liralık şeyi 30 liraya halletik keyfini çıkaralım
  • Son bir kaç aydır su eksiltme problemi yaşıyorum. Haftada 100ml kadar eklemek zorunda kalıyorum. İşin ilginç yanı görünürde bir kaçak da yok. Şu soğutma suyuna egzoz gazının karışıp karışmadığını test eden şeylerden alıp onunla da contayı kontrol ettim, bir problem çıkmadı.

Bir de şöyle ilginç bir şey oldu, termostatı değiştirdiğim zaman, işi bitirip motoru ısıtırken bir anda radyatör üst köşeden su sızdırmaya başladı. O çalışma sırasında devamlı seri şekilde su damlattı. Motor ısınıp termostat açılınca eksilen suyu ekleyip motoru kapattım. Bu olaydan sonra kaçak birdenbire yok oldu Acaba radyatör çok yavaş bir şekilde damlatıyor da sıcaktan hemen buharlaştığı için göremiyor muyum?

Yabancı forumlarda suya katılan UV boyaları kaçak bulmada çok kullanıyorlar. Türkiye'de bunlar satılıyor mu? gören duyan var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 30 Aralık 2017; 20:55:2 >

• kirmizi antifiriz koyun hocam kacak yaptigi yere pütürlü pembe leke birakiyor

bende termostat kapagindaki ufak kacagi bu sekilde bulmustum su hep eksiliyor ama sicaktan buhar olup ucuyordu antifirizi koyunca termostat kapaginin kenarri pembe puturlu leke oldu bende actik acmisken termostatida degistirdim sivi conta ile kapattim ogun bugundur milim oynamiyor sogutma sivisi

Zaten kırmızı antifriz var hocam.
    Yalnız termostat değiştirdikten sonra kapağının vidalarını sıktıktan sonra bir daha kontrol etmedim. Bu tür devamlı ısınıp-soğuyan vidalarda bir-iki döngüden sonra tekrar sıkılayın deniyor. Bakalım bir ara takımları çıkarıp biraz daha sıkayım.
    Radyatör fanının etrafındaki plastik levha da neredeyse bütün radyatörü kaplıyor. Eğer o kısımda sızıntı varsa görmek mümkün değil. Fanı çıkarmak da radyatörü sökmeden mümkün değil gibi.

Valla hocam araba şu an tam dört dörtlük kıvama geldi, motordan yürüyenine - aux'lu teybine kadar Tek sıkıntısı şu su olayı. Bir de buji kablolarını bir ara değiştirmek lazım hala fabrika çıkışı kablolar duruyor. Bazen soğuk çalıştırmada tekleme yaptırıyor.

Acaba diyorum km'den ötürü contada bir sıkıntı mı var, ama öyle olsa egzozdan devamlı buhar çıkardı herhalde. Buhar sadece sabah soğuk çalıştırmada ve soğuk ve nemli havalarda dur-kalk giderken belli belirsiz çıkıyor.

• Benim arac surekli buhar atiyo egzozdan. Termostat 82 de aciyor bunla alakasi var midir acaba.

Su eksiltme yok aracta.

Termostati gecen yil degistirdim acik kaliyordu usta 82lik takmis arac 90 a gelmiyor hic

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Hocam hava durumuna göre buhar yok olmuyorsa bir sıkıntı vardır. Yani soğuk ve nemli havalarda trafikte benimkisi de atıyor ama hava biraz ısındığında veya yüksek hızlarda atmıyor. Yaz-kış devamlı atıyorsa su eksilmiyorsa bir ihtimal yağ olabilir ama o da mavi olur.

TErmostat ile doğrudan bağlantı olacağını sanmıyorum. Ama cebiniz müsait olunca 90'lık kaliteli bir termostat ile değiştirin derim. Arabanız normalden soğuk çalışıyor çünkü, yakıta az da olsa etki eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Hocam hava durumuna göre buhar yok olmuyorsa bir sıkıntı vardır. Yani soğuk ve nemli havalarda trafikte benimkisi de atıyor ama hava biraz ısındığında veya yüksek hızlarda atmıyor. Yaz-kış devamlı atıyorsa su eksilmiyorsa bir ihtimal yağ olabilir ama o da mavi olur.

TErmostat ile doğrudan bağlantı olacağını sanmıyorum. Ama cebiniz müsait olunca 90'lık kaliteli bir termostat ile değiştirin derim. Arabanız normalden soğuk çalışıyor çünkü, yakıta az da olsa etki eder.

Soguk havalarda atiyor sadece 80 e geldiginde bariz azaliyor ama tam bitmiyor az az da olsa buhar geliyor. Yag surekli kontrol ederim 5w30 10bin km de 1 lt anca azaliyor. Usta orjinal termostat takmisti 82lik termostat nasil oldu bunu anlamadim. Arabanin zaten tum bakimlari geldi. Frenlerle beraber omumuzdeki gunlerde degistirecegim.

Bakim tuzlu olacak ; fren balatasi , disk , yag ,termostat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 31 Aralık 2017; 5:4:14 >

• hocam fren diskini orjinal almayacaksaniz feredo marka alin ve mutlaka mitsubishi carisma 2 nin diskini alin

bende o sekilde almistim volvo olunca tanesine 180 tl demislerdi

bu sekilde takimini 170 tl ye aldim

• quote:

Orijinalden alıntı: LordMayros

hocam fren diskini orjinal almayacaksaniz feredo marka alin ve mutlaka mitsubishi carisma 2 nin diskini alin

bende o sekilde almistim volvo olunca tanesine 180 tl demislerdi

bu sekilde takimini 170 tl ye aldim

Bende trw dusunuyordum. Trwden iyimi feredo?

Fiyat olarakta alttaki resim gibi bir fiyat uygunmudur?

S40 I (1995-2004)

• Selam arkadaşlar dün başıma ilginç bişey geldi. Şişliden sefaköye gittim dün. Giderken bir sorun yoktu ancak gelirken, ana yolda araba tuhaflaştı ve gaz yememeye başladı. Ben gaza bastıkça araba isteksiz gidiyor ve motordan boğulma sesi geliyordu. Otomatik viteste bu düzdnsizliğe ayak uydurup daha sert ve kötü çalışmaya başladı. Kötüden kasıt motor güç aktaramadığı için sanırım oda çalışamıyordu.

Sonra müsait biyerde arabayı stop edip tekrar çalıştırdığıöda düzeldi.

Başına bu tarz biley gelen oldumu hiç? Yoksa benmi çok şanslıyım :)

Bu arada teyp işi süper olmuş. Çok yeteneklisiniz valla güle güle kullanın.

• Hocam bir çok sebebi olabilir. Arıza lambası yaktı mı?

Bir ihtimal maf sensörü anlık olarak kafayı bozmuş olabilir diyeceğim ama normal kullanım sırasında oksijen sensörü ile yakıt-hava ayarı yapılıyor.
    Yakıt pompası diyeceğim ama sizin arabada lpg vardı sanırım.

Bence turbo ile alakalı bir şey.
    Aç-kapa yapınca düzeldiğine göre de elektronik bir arıza. Turbolarda kontrol valfi falan oluyor, belki onda sıkıntı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 31 Aralık 2017; 12:51:51 >
  • hocam oraya adet 1 yazmisin ama internette maalesef diskleri adet satiyorlar takim degil aman dikkat

ferodo ( federal mogu ) kurulusu ve benim etrafimdaki tum BMW araclarda ferodo takili bende o yuzden almistim tavsiye ederim

biraz baktim bu firmalarin lisansi varmis :)

S40 I (1995-2004)

• Selamlar , herkesin yeni yılı kazasız belasız geçsin. Arabaya benzin aldıktan sonra Motor Elektronik Arıza Işığı yandı ama gidişte, herhangi bir aksamında sorun yok. Biraz kullandıktan sonra söndü.. Yurtdışında oktan yada benzin aldığınız yere göre değiştiğini söylüyorlar. (Kalitesiz , düşük oktan vs) hiç karşılaşan oldu mu?
  • Smyrn3. kullanıcısına yanıt
    Benzin alırken depo kapağını açtıklarında motor çalışıyor muydu? Eğer çalışıyorduysa EVAP sistemi açık kapağı sistemde sorun var sanıp lamba yakabiliyor. Bu durumu kullanma kılavuzunda bile belirtmişler.

Benzinde bir kirlilik olma ihtimali de var, bu durumda kir büyük ihtimalle çok azdı, hemen yakıldı ve lamba da söndü.

Lamba söndüğüne göre arıza kalmadı demektir. İçiniz rahat etsin istiyorsanız obd2 cihazı alıp telefon ile bağlanıp kodu görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordMayros

hocam oraya adet 1 yazmisin ama internette maalesef diskleri adet satiyorlar takim degil aman dikkat

ferodo ( federal mogu ) kurulusu ve benim etrafimdaki tum BMW araclarda ferodo takili bende o yuzden almistim tavsiye ederim

biraz baktim bu firmalarin lisansi varmis :)

S40 I (1995-2004)

Ayyneen tek fiyatiymis uyari icin tesekkurler. Zaten bayiden direkt alacagim internetten almiyorum bu tarz urunleri. Feredoyada bakacagim sali gunu znt ile dunya hangissi ucuza verirse oradan alirim artik

• Ankara da nereye gidebilirim servis için nereyi tavsiye edersiniz. Şöyle bi bakım yaptırayım diyorum

• 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.