Şimdi Ara

S3'ü Verip iPhone 5 almalı mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gündür ip5 kullanıyorum. yazılım olarak mükemmel ama cihazları normal seviyede. apple da bundan kazanıyor zaten tasarım ve yazılım.
  • Telefonu alayım ıvır zıvır kurcalamadan istediğimi kolayca yapayım diyorsan iOS. Ben incelerim karıştırırım application'dan çok telefonun ayarlar menüsünde gezerim diyorsan Android.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BirDHayranı

quote:

Orijinalden alıntı: wardstone

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wardstone

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NoWLoadinG

Ekranın küçülmesi senin için bir problem değilse, tabiki bu değişim mantıklı olacaktır. Hafızanın doluluğunun Android işletim sistemli telefonlarda yavaşlamaya sebep olması doğrudan şahit olduğum bir olay, benzeri iOS'da görülmeyen bir problem. Fakat daha detaylı bir menü/ayarlar dizaynından daha basit ve kapalı bir dizayna geçicek olmanız sizi hem rahatlatabilir hemde "o bunda neden yok ya" demeye sevkedebilir. Öncelikle biraz iPhone/iOS ikilisini tecrübe edin, ardından siz kararınızı kendiniz vereceksiniz

Öncelikle fikirleriniz için teşekkür ederim,bu telefonun yavaşlama olayı canımı çok sıktı,mesela mesaj yazıyorum o sırada mesaj geliyor yazdığım mesaj erkanı kapanıyor gelen mesaj ekranı açılıyor ve benim yazdığım mesaj taslak olarak kaydedilmiyor gidiyor tamamen,telefonda çeşitli katlanamadığım sorunlar var ama onun dışında başarılı bir telefon.iOS işletim sitemini biraz test edeceğim,buna göre de seçim yapacağım fakat bazı merak ettiğim şeyler var,telefon ısınma yapar mı ? s3'de bu sorun vardı çünkü,şarjı nasıl gidiyor ? s3'ün güç tasarrufu açık değilken yaklaşık 12-13 saat gidiyordu.ve yeni bir iPhone çıkabilir mi ? şimdiden teşekkür ediyorum.

En az 6 aya kadar yeni iphone çıkmaz.5 alın rahatlıkla.androidden ios a geçince Oh Be diyeceksiniz emin olun

Bazı kullanıcılar da iPhone'dan andorid'e geçince oh be diyeceksiniz diyor,kişiselleştirme gibi özellikler daha çok beğeniliyor.Sanırım bu kullanım rahatlığı ile ilgili,yani sadelik,kolay kullanım,hız isteyenler iPhone ama kişiselleştirmek istiyoruz dersek android galiba,değil mi ?

Jailbreak yaparsanız Android gibi kişiselleştirme ve stabiliteye sahip olursunuz.Tabi JB siz ios kadar stabil olmaz biraz stabilite kaybedecek ama androidden daha iyi sonuçlar alacağınıza emin olabilirsiniz.

Cahilliğimi mazur görün jailbreak'ten bahsediyorsunuz galiba,sadece isim olarak biliyorum ne oluyor tam olarak bu jailbreak ?
    Düzeltme:Başta jailbreak demişsiniz zaten ben sonraki JB'ye istinaden jailbreak'ten bahsediyorsunuz galiba dedim

Ne demek sorun değil
    Bildiğiniz gibi Apple bizim elimize iOS'u vermiş,herşeyi kendine göre ayarlamış ve bize kişiselleştirme hakkı vermemiş.iOS'un dosyaları örneğin bilgisayardaki Windows gibi,Android gibi açıkta değil,bir tür şifreleme yöntemiyle şifrelenmiş ve önüne gelen o dosyaların şifresini kırıp içini istediği gibi düzenleyemiyor
    Jailbreak yaparak bu şifreyi kırıyoruz ve başarılı bir Jailbreak sonunda telefonunuzun menüsüne sadece" Cydia " diye bir program geliyor.Bu muydu dosyaların şifresini kırıp uğraştıkları şey derseniz evet buydu.

Cydia,Google Play market gibi normal kullanıcıların kimseye sormaksızın kendi yaptığı uygulamaları yüklediği yer.Bi nevi iOS'un Google Play'i.
    Cydia'dan tweakler indirerek telefonu istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz,kilit ekranında şifre değil de yüz tanıma özelliği sayesinde sizin yüzünüzden başka kimsenin yüzüne açılmıyor telefon,kısayollar ekleyebiliyorsunuz,hatta telefonu hızlandıran tweakler bile var.

Kısacası Jailbreak bu

• Tabiki öyle. Android gibi bir şey den kurtulup iOS'e geçeceksiniz. Daha ötesi var mı ?
  • quote:

Arkadaşlar yaklaşık 4 aydır galaxy s3 kullanısıyım,telefon gayet iyi fakat bazı garip sorunları var,mesela önceden güç tasarrufu modunda telefonu rahat kullanabilirken şimdilerde hafızanın da doluluğu ile orantılı kullanamıyorum telefon çok ağır oluyor ve kasıyor.Diğer android telefonlarda da benzer sorun olabilir diye rakibi olarak iPhone 5 almayı düşünüyorum,aradaki fiyat farkı pek sorun değil,daha önce iOS kullanmadım ama alışırım diye düşünüyorum.Sizce s3'ü verip iPhone 5 almalı mıyım ?

Sorulması bile yanlış olan sorudur. Bi kere Galaxy s3 denen telefonun ekran boyutu o kadar büyük ki asla tek elle kullanım sağlayamazsın. Dediğin gibi takılmalar sürekli yaşanacaktır. IOS zaten başlı başına bir muhteşemliktir ki jailbreak geldikten sonra tadından yenmez oldu. Bir de android'i ele alalım Samsung, Sony, HTC vb markalar bu işletim sistemini kullanıyor 300tl ile 2000 tl arasında android telefon var. Ama temelde çalışma prensipleri aynı hemen hemen her uygulamayı kullanabiliyorlar. Tek farkları hız ve ekran boyutları buda beni biraz android den itmiş durumda.

• Jailbreak'in tanımı için çok teşekkür ederim öncelikle.
    Öneride bulunan arkadaşlara da teşekkür ederim.
    Şimdi şöyle söyleyeyim bugün yeni güncelleme ile birlikte telefonu bugün biraz daha detaylı incelemek istedim "değecek mi ?"diye. Mesela s3'de NFC,multi window gibi özellikler var,basit ama gerçekten işe yarıyor 4.1.2 güncellemesi ile birlikte telefon fena durumda değil.Biraz düşündüm kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim ama iPhone'un eksi yönleri de var yani sadece artıları yok.Para'nın kazanılması ne olursa olsun kolay değildir ve 1000 lira para vermek bu telefona mantıklı olmayacak gibi geliyor bana.Ha iPhone kötü mü diyorum,kesinlikle hayır.iPhone gördüğüm incelediğim kadarıyla başarılı bir telefon.Uzun süre kullanma imkanım olmadığı için tam olarak yorum yapamıyorum.
    Bazı arkadaşlar telefon büyüklüğünün ideal olduğunu söylemiş iPhone 5'de.Fakat alıştığım ve beğendiğim üzere büyük ekranlı telefonlar daha çok hoşuma gidiyor.S3'ün de 4.8" HD Super AMOLED ekranı gerçekten başarılı bana göre,ekranın çizilmiyor olması da cabası.Biraz daha bekleseydim Note II almayı düşünüyordum hatta,ancak S3'ün büyüklüğü bana göre çok ideal.Yine de teşekkür ederim ekran konusunda yorum yapanlar için.

• quote:

Arkadaşlar yaklaşık 4 aydır galaxy s3 kullanısıyım,telefon gayet iyi fakat bazı garip sorunları var,mesela önceden güç tasarrufu modunda telefonu rahat kullanabilirken şimdilerde hafızanın da doluluğu ile orantılı kullanamıyorum telefon çok ağır oluyor ve kasıyor.Diğer android telefonlarda da benzer sorun olabilir diye rakibi olarak iPhone 5 almayı düşünüyorum,aradaki fiyat farkı pek sorun değil,daha önce iOS kullanmadım ama alışırım diye düşünüyorum.Sizce s3'ü verip iPhone 5 almalı mıyım ?

Çamur gibi ekran, kamera ve ağır arayüz sonrası ilaç gibi gelir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ekranın küçülmesi senin için bir problem değilse, tabiki bu değişim mantıklı olacaktır. Hafızanın doluluğunun Android işletim sistemli telefonlarda yavaşlamaya sebep olması doğrudan şahit olduğum bir olay, benzeri iOS'da görülmeyen bir problem. Fakat daha detaylı bir menü/ayarlar dizaynından daha basit ve kapalı bir dizayna geçicek olmanız sizi hem rahatlatabilir hemde "o bunda neden yok ya" demeye sevkedebilir. Öncelikle biraz iPhone/iOS ikilisini tecrübe edin, ardından siz kararınızı kendiniz vereceksiniz

Öncelikle fikirleriniz için teşekkür ederim,bu telefonun yavaşlama olayı canımı çok sıktı,mesela mesaj yazıyorum o sırada mesaj geliyor yazdığım mesaj erkanı kapanıyor gelen mesaj ekranı açılıyor ve benim yazdığım mesaj taslak olarak kaydedilmiyor gidiyor tamamen,telefonda çeşitli katlanamadığım sorunlar var ama onun dışında başarılı bir telefon.iOS işletim sitemini biraz test edeceğim,buna göre de seçim yapacağım fakat bazı merak ettiğim şeyler var,telefon ısınma yapar mı ? s3'de bu sorun vardı çünkü,şarjı nasıl gidiyor ? s3'ün güç tasarrufu açık değilken yaklaşık 12-13 saat gidiyordu.ve yeni bir iPhone çıkabilir mi ? şimdiden teşekkür ediyorum.

Yeni bir ürün çıkacak mı düşüncesiyle hiçbir adım atılmaz öncelikle bunun bilincinde olun. iPhone daha Türkiyeye gelmeden bende ona sahip olanlardanım ama yakın zamanda ablama da alıcaz yenisi çıkar mı çıkmaz mı pek önemli değil açıkcası çünkü bunun sonu yok sürekli bir yenisi çıkar, o yüzden var olanı kullanmayı tercih ederim.

Şarjı bana tüm gün içerisinde yeterli geliyor. Üniversite için şehir dışında olduğumda geceye kadar duramıyor çünkü telefonu sürekli kullanımda tutuyorum. Şu an Güz dönemi tatilindeyim kullanım şeklim biraz daha değişiyor ama yinede sadece bugünkü kullanımımı yazayım size: 3-4 saat Wifi, Edge üzerinden sürekli internete bağlıyım ve gün içerisinde sürekli whatsapp kullanıyorum, Plant vs Zombies oyununda Zen Garden ile uğraşıyorum sık sık, müzik tabiki kaçınılmaz bir gerçek 1 saat civarı dinlerim gün içinde fakat bugün pek dinleyemedim. Şu an mesajı yazarken Beklemede 12 saat 24 dakika oldu, Kullanımda ise 10 saat oldu ve %10 şarjım kaldı.

6.1 sürümüne yükseltince oyunlardaki ısınma azaldı, yorumlarda okuyunca plasebo etkisi diye düşünüyordum ama olayı kabullenerek kullanıyorum telefonu ve gerçekten daha soğuk geliyor. Şarj olurken ısınması kaçınılmazdır her cihazda olduğu gibi.

iOS'da mesaj yazarken, arama kutucuğuna bir şey yazarken yada bir site ismi yazarken oradan çıkmanız yada başka bir yere geçmeniz hiçbir şeyi etkilemez, programı açtığınızda o metniniz orada bıraktığınız gibi duruyor olacak

Şarj için bir tasarruf modu iOS'da yok yada ben bilmiyorum. Tasarrufu kendiniz sağlayabilirsiniz manuel ayarlar yaparak. Örneğin 3G'yi ihtiyaç halinde kullanarak.

Değerli yorumlarınız için tekrar teşekkür ediyorum.Şarj durumu farklı olmayacak anladığım kadarıyla.Isınma bazen o kadar çok oluyor ki zor tutuyorum telefonu oyunlarda oluyor bu genelde,sanırım iPhone'da durum daha iyi.Mesaj konusunda sıkıntı olacacağını düşünmüyorum zaten iPhone'da.Bunun dışında hızlı ve kaliteli bir telefon iPhone,işimi görecektir,ekran büyüklüğü belki biraz sıkıntı olabilir ki s3'te güncelleme ile birlikte multi window gibi güzel bir seçenek de gelmişti iki işlem ekranı aynı anda açılabiliyordu yani ekran büyüklüğü bu açıdan dezavantaj olabilir ama son bir sorum olacak telefonumun şu anda satmaya kalksam yani telefonculara vs. 1000 lira civarında veriyorlar,iPhone ise bildiğim kadarıyla 2200 lira civarında,yaklaşık 1200 liraya değer mi sizce ?

deymez

• 5 i al JB yap tepe tepe kullan...
  • bun androidi çok fazla kullanmadım arkadaşın telefonlarından gördüm... iphone'a çok çok karşı birisi olarak geçenlerde indrimde babam bana iphone 4 almış. istemem dedim ama hediye olduğu için kabul ettim. şimdi diyorum ki neden daha önce almadım... hakikaten hızlı güzel, çok aplikasyonlu bir telefon... gerçi telefon demek bile az kalıyor o alate... ip 5 çok daha iyisidir muhtemelen. bu nedenle aradaki fark sorun olmuyorsa bence al...
  • s2'den iPhone 4S'e geçtim iyi ki geçmişim Keşke direk iPhone alsaydım ah salak kafam.İlk başta biraz pişman oldum "Yaw bunda Bluetooth'ta yokki,bu çok sade ya,widgetta yok,boşuna geçtik herhalde" dedim.Ama şimdi öyle memnunum ki

*Bluetooth'un donanımsal olarak olduğunu biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android den memnun kalmamışsanız, iOSa geçme zamanınız gelmiştir. İos hem stabil hem de uygulama açısından sorunu yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone kullanicisiyim

1000tl biriktirdim bi 200daha biriktirip ithalatci garantili s3 alacagim

Radyo icin senelerdir internet paketi yapiyorum normalde de yapiyorum ama 250mb yetecekken 500yapip fazladan para veriyorum.

Sirf iletim raporu icin jb yapmak zorunda kaliyorum

Flash player yok cok buyuk bi eksiklik

• quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

İphone kullanicisiyim

Radyo icin senelerdir internet paketi yapiyorum normalde de yapiyorum ama 250mb yetecekken 500yapip fazladan para veriyorum.

Evet iPhone'dan soğutan özelliklerden birisi de radyo.Belki basit geliyor insanlara ama radyo dinlemeyi seven birisiyim,kimse kusura bakmasın da radyo için internet paketi almam,ya da internet paketi'ni radyo için harcamam,bedava dinlemek varken neden para vereyim ? Neden radyo koyulmaz,neden flash player yok ? Bunlar gerçekten basit şeyler gibi gelebilir,ama her şeyi geçtim radyo için bile iPhone'dan vazgeçebilirim ne kadar saçma yahu ? O kadar para veriyorum bir de radyo dinlemek için para vereyim,oldu.

• quote:

quote:

İphone kullanicisiyim

Evet iPhone'dan soğutan özelliklerden birisi de radyo.Belki basit geliyor insanlara ama radyo dinlemeyi seven birisiyim,kimse kusura bakmasın da radyo için internet paketi almam,ya da internet paketi'ni radyo için harcamam,bedava dinlemek varken neden para vereyim ? Neden radyo koyulmaz,neden flash player yok ? Bunlar gerçekten basit şeyler gibi gelebilir,ama her şeyi geçtim radyo için bile iPhone'dan vazgeçebilirim ne kadar saçma yahu ? O kadar para veriyorum bir de radyo dinlemek için para vereyim,oldu.

+ itunes den biktim artik normal olarak muzik cart curt atmak icin yan uygulama kullanmak istemiyorum

+bt yok foto fekiyorum adam gondersene bana diyo mail ver diyorum ne maili at bt den diyo kaliyorum oyle yok bunda o ozellik diyorum adam da hakli olarak o kadar parayi niye verdin diyo bilmediginden

1sene 3g
    1sene 3gs
    2senedir de 4 kullanan biri olarak bu durumlar canimi skmaya basladi

Ama hakkini yememek lazim appstore google play den daha kaliteli

Bu beni etkilemicek eminim;
    Cunku zaten populer olan uygulama ve oyunlari yukledigim icin bir eksiklik hissetmeyecegim.

• quote:

İphone kullanicisiyim

fazladan para oduyorum demissiniz de telefonda radyo olursa 100tl trtye gidiyor, o parayi oyle dusunun

flash puffin ile geliyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MyRock!

quote:

İphone kullanicisiyim

fazladan para oduyorum demissiniz de telefonda radyo olursa 100tl trtye gidiyor, o parayi oyle dusunun

flash puffin ile geliyor :)

o 100tl yi 1 kerede versem çok çok razıyım

4senedir iphone kullanıyorum nerden baksanız 2buçuk senedir radyo için internete fazladan para veriyorum düşünün artık.

• iletim raporundan da geçtim bt ile sadece resim video yollasa yine yeterli, 3gs kullandığım dönemlerde çok yaşadım o sorunları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nymphadora

iletim raporundan da geçtim bt ile sadece resim video yollasa yine yeterli, 3gs kullandığım dönemlerde çok yaşadım o sorunları.

Bluetooth.iPhone'un bir sorunu daha maalesef,bu sefer önemli bir sorun ama.S3'ü seçmek için demeyeyim de iPhone'u seçmemek için haklı nedenlerim var bu sefer.Sanırım s3'ü vermeye değmeyecek bir de 1000 lira..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nymphadora

iletim raporundan da geçtim bt ile sadece resim video yollasa yine yeterli, 3gs kullandığım dönemlerde çok yaşadım o sorunları.

Bluetooth.iPhone'un bir sorunu daha maalesef,bu sefer önemli bir sorun ama.S3'ü seçmek için demeyeyim de iPhone'u seçmemek için haklı nedenlerim var bu sefer.Sanırım s3'ü vermeye değmeyecek bir de 1000 lira..

dediğim gibi 1000 lira biriktirdim 200 daha bulup s3 alacağım 0 faturalı olarak

daha sonra direk iphone umu 2.el bölümünde satışta görebilirsiniz :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.