Şimdi Ara

S3 MÜ ? NEXUS 4 MÜ ? ALMALIYIM YARDIM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Samsung galaxy S3 mü LG nexus 4'ü mü almalıyım yardım edin?

1- Samsung Galaxy S3' ü alırsam, arkadaşımdan alıcam temiz 700 lira (peşin) ve 14 ay daha garantisi var.
    2- LG nexus 4'ü alırsam sıfır olacak istanbul bilişim'de 920 lira ( peşin ) 950 lira (taksitli hali)

Alınca en azından 2 yıl falan kullanmak istiyorum kararsızım.Fiyat yüzünden düşünüyorum birazda ?? Bu ikisi için yorumlarınızı bekliyorum(neden? s3 yada nexus 4?).Şimdiden teşekkür ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsan355 -- 14 Kasım 2013; 21:01:19 >

• sorman hata. nexus 4
  • ASSKIMM kullanıcısına yanıt
    Fiyat düşündürüyor s3 de temiz sıfır gibi düşüyorum neden nexus 4 sence ? 250 lira gibi bi fark var malum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsan355

Fiyat düşündürüyor s3 de temiz sıfır gibi düşüyorum neden nexus 4 sence ? 250 lira gibi bi fark var malum

2 gb ram saf android. s3 arkadaşımda var mesajlara girerken takılıyo telefon
  • Xperia sp onerırım900 kusure bulunuyor,hem cpu hemde gpu olarak S3 ten ustun S3 eskı teknoloji kullanır,ayrıcs sp nexustanda sd kart ve bataryanın suresı olarak daha avantajlı daha saglam ıkısındende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S3 asla alma. Nexus 4 alırsan her s3 gördüğünde şükredeceksin. Alternatif olarak Optimus G, Xperia SP bakabilirsin ama şiddetli olarak Nexus 4 öneririm.
  • Telefonu daha çok ne için kullanacağına karar vermelisin. Multimedya özelliklerini daha çok kullanırım, müzik dinlerim video izlerim iyi bir ses çıkışı olsun dersen S3 daha mantıklı. Bunun yanında çıkarılabilir batarya + sd kart avantajları s3'ten yana. Telefonuna müzik arşivi, dizi-film atmak istersen S3 yine önde. Fotoğraf kalitesine önem veriyorsan yine S3 daha önde. Bunun yanında bunların saklanması da var, örneğin benim telefonumda(S3) 5gb fotoğraf var şuan sadece. Ha çok mu dert, nexus olsaydı ara sıra bilgisayara yedekleyecektik en fazla. Biraz daha uzun pil ömrü de S3'te. Bunlar S3'ün artıları.

Nexus 4 'ü kullanmadım ama onlarca inceleme videosu izledim. Nexus'un en büyük avantajı güncelleme artısı. Şuan için en güncel android sürümlerini ilk nexus 4 ve nexus 5 alıyor. Tahminim Nexus 4 , iki sene daha bu şekilde devam edecektir. Nexus 4 saf android deneyimi sunuyor. S3'e ve piyasadaki tüm android cihazlara göre ( Nexus5 hariç tabiki) çok daha akıcı,stabil bir telefon ve temiz bir arayüz sahibi olacaksın.

Bunları ölç, biç isteğine göre karar ver derim. Biraz da android'i kurcalamaya meraklıysan S3 üst düzey bir telefon, bunu söyleyebilirim. Nexus 4 kullanmamış olsam da , android hakkında şuanki bildiklerimle iki telefondan birisini seçecek olsam yine S3'ü seçerdim.

Her ikisini de kullanmış arkadaşlar daha net karşılaştırma yapabilir sanıyorum. Önemlisi, telefonu kullanmamış , sadece ordan burdan duyduğuyla yorum yapanlara aldırmamanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _botturgec_ -- 14 Kasım 2013; 21:17:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    S3'ü Verip iPhone 5 almalı mı ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şu donma konusu düşündürdüyo baya mesajlara girerken bile donuyo demiş arkadaş sora bin pişman olmuyalım ? . s3 güncellemeyi kesermi acaba ?
  • s3 çok satan bir telefon olduğu için konuları da çok oluyor bu yüzden çok sorunlu zannediyor almayı düşünenler tek eksiği rami bence 2gb lik 9305 de var aslında da az sayıda , ram önemliyse n4 al uzun ömürlülük açısından da iyi olur android de ram önemli malesef

• S3 tabiki. Nexus 4 un herseyi problem

• Rehbere 10 saniyede giren legen plastini dahada kolay kolay kullanmam nexus 4 her turlu onde

• Teknosa dan ykb ile / bluetooth hediyeli 850TL den alınabilir ( paun veriyor )

FİYATlandırma hatalı gibi

2gb ram + open LG 3.0 se destekli adreno 320 gpu
    nfc / kablosuz şarj
    teknolojik olarak daha kaliteli ve doğal renklerde ekran
    kit kat 4.4 ü resmi alacak dünyanın 2ci mobil telefonu ( diğer cihazlar 2014 / şubat - mart )
    kit kat 4.4 ile zengin custom rom ve kernel yükleme şansı ( ubuntu bile kurabilirsin )

Ben 1,5 ay önce LG N4 750TL ikinci el aldım ( 12 taksit ) 6 aylık full kutulu/ faturalı+ vatan pc cihazı

S3 için,

pil + hafıza kartı + foto çekim + canlı renkler ( doğal değil )
    Pentile ekran teknolojisi
    otg ile usb flash bellek / klavye bağlama laızmsa tercih edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukalemun -- 14 Kasım 2013; 22:00:04 >
  • Aksam ustelerı sarja takmak,sd kart yok dıye verı silmek,dusunce pert olması,ısınması nexusun dezavantajları.o paraya xperıa sp alınır.

• S3 kullanmış ve halen daha S3 sahibi olup artık telefonu rafa kaldırmış biri olarak S3'ü önermem.

herşeyden önce ekranı çöp. amoled renkleri güzel ama pentile ekranda pikseller inanılmaz göze çarpıyo. burda pikselin belli olmasına neden olan şey ppi değeri değil (306ppi zaten gayet yüksek bi değer) burda sıkıntı şu: pikselin ışık yanan kısmı çok dar, yani pikselin kapladığı alanın büyük kısmı hep siyah kalıyo. bu da siyah zeminde çok minik noktacıklar şeklinde yanan piksellerin komşu pikseller ile sırt sırta veremeyişi sonucu, pikseller arasında mesafe olmasına ve neyazıkki göze çarpmasına, berbat bi görüntü oluşturmasına neden oluyo.

sonra; stock rom çöp. stabilite sıfır. direk cyanogenmod mode yüklemen gerek yoksa programlar arası geçişler olsun ve birçok yerde kısa süreli bekletmeler adamı dellendiriyo.

sonra; exynos işlemcisinin uyku modundan uyanık hale geçmesi biraz vakit aldığı için telefonun uyanması gecikmeli olarak gerçekleşiyo, çok sinir bozucu bi olay.

stock rom'da ram inanılmaz yetersiz kalıyo, ufak bişey yapsan masaüstüne çıkınca simgeler sıfırdan yüklenebiliyo. saçmalıktan öte bişey değil.

kısacası bu telefonda akıcılık tek kelimeyşe sıfır. cyanogenmod ile bi nebze adam ediyosun ama işlemci kaynaklı uyanış gecikmesi gibi şeyler kaldırılamaz.

ayrıca kasa dayanıksız, sony telefonumu defalarca kez düşürdüm bişey olmadı ama S3'ü bi düşürsem ne olur bilmem (arkadaşlarımdan S3'ü düşüren 3 kişinin ekran kırıldı, 1 arkadaşımın da telefonun kasası hamur gibi içine göçtü, yani plastik kasa bildiğin içe doğru yamuldu kaldı öyle) ayrıca sony cihazım 1 yıl hiç çizilmedi, S3 de önden falan asla çizilmedi ama 6 ayda S3'ün arka kapakta kılcal çizikler oluştu baya. sony de 1 yılda bile böyle bi durum olmadı.

+ pil şişmesi yaşadım (çok mühim değil, pil değişsin de veririm 40TL yenisini alırım)

benim açımdan S3'ün iyi yönleri:
  • amoled ekran renkleri, arkada sabit bi florasan olmayışı ve siyahların tam siyah oluşu özellikle akşam film izlerken mü-kem-mel bi renk cümbüşü sunuyo (ah samsung ahhh, şu ekranı pentile yapmayacaktın tadından yenmezdi yeminle)
  • tipini beğeniyorum (kim ne derse desin özellikler nexus'lardan kat kat daha iyidir tipi)
  • sanal tuş olmaması çok çok iyi çünkü sanal tuşlar düz arka plan renkleri ile ekranda kabak sırıtıp görüntüyü çok bozuyolar. S3 ekran açık iken çok daha şık görünür.
  • sanal tuş olmamasının yanında S3 tuşlarının çok şık oluşunu da apayrı övmek gerek. home tuşu olsun, arka aydınlatmaları çalışmadığında hiç görünmeyen menü ve geri tuşları olsun gerçekten harikalar.
  • sd kart inanılmaz avantaj, herşeyim kartta, istediğim zaman format çakarım-rom atarım, bilgilerim silinmez.
  • pil değiştirebilme (iki adet pilim var) ve harici şarj ünitesi inanılmaz avantaj. telefonu aylarca hiç kablo bağlamadan kullandım (çünkü mobil bi aleti 3 saatliğine bile olsa kablo takılı olarak kullanmaktan iğreniyorum) pil bittiğinde tek yapmam gereken 30 saniyelik bir işlem ile diğer pili takıp hiçbişey olmamış gibi yoluma devam etmek.
  • oyun oynayan biri iseniz, ekranın full-hd olmaması nedeniyle halen tatminkar performans alabilme şansınız var S3'den.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 14 Kasım 2013; 22:34:01 >

• Bukalemun kullanıcısına yanıt
    nasıl alınabiliyor 850 ye düşüyomu direk farklı alısverıs ıcın puanmı verıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

Aksam ustelerı sarja takmak,sd kart yok dıye verı silmek,dusunce pert olması,ısınması nexusun dezavantajları.o paraya xperıa sp alınır.

Şarj konusu HER telefonda var Bu teknolojik bir sorun ve çözümü yok

Isınma JB 4.3 den sonra yok , ayrıca malzeme cam olunca bu birazda normal ( ben günlük kullanımda 35 / 40 derece görüyorum )

hafıza kartı için haklısınız , çünkü +16GB class 10 hfz kartı 23 / 30TL arasında çoğu zaman kampanya ile alınabilir durumda oldular,

OTG yi atlamışsınız :)) S3 de aksesuar kullanmak da ayrı bir zevk

12,5GB lık sabit hafıza olması N4 de video arşivi yapamamanıza ve 1,5 - 2,5 gb lık yunları SAKLAMA ve tekrar tekrar oynama şansınızı ortadan kaldırmakta :(( ben de 150 uygulama ve 2,25gb lık 2 adet oyun yüklü şunada 750MB boş yerim var ayrıca APK yedekler kısa video ve resimler , günlük dinlediğim MP3lerde yüklü.

• quote:

nasıl alınabiliyor 850 ye düşüyomu direk farklı alısverıs ıcın puanmı verıyo

Merhaba,

YKB kkartı 100TL puan veriyor , ayrıca bluetooth kulaklıkta bir bedele denk geliyor. 949TL den aldığınız zaman ( en para ve BKM vb şeylerde var ) DH de uygun fiyatlı sahip olan arkadaşlar var bu cihaza.
  • Bukalemun kullanıcısına yanıt
    bluetooth kulaklık kampanyasını gormustum kulaklık cokda onemlı degıl benım ıcın kullanmam gıbı bıse 949 kalıyo ıstanbul bılısımde 920 lira . s3 okadar çok sattı bukadar kötü bi telefonmu gerçekten ? sen hangi telefonu kullanıyosun bu arada ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsan355 -- 14 Kasım 2013; 23:22:48 >
  • quote:

bluetooth kulaklık kampanyasını gormustum kulaklık cokda onemlı degıl benım ıcın kullanmam gıbı bıse 949 kalıyo ıstanbul bılısımde 920 lira . s3 okadar çok sattı bukadar kötü bi telefonmu gerçekten ? sen hangi telefonu kullanıyosun bu arada ?

S3 17 aylık bir cihaz o zamanlar Sony arc s kullananlar vardı hatırlıyorum :))

Samsung " un ürettiği her cihaz için iyi demesem bile S3 android cihaz olarak 4x4 lük özelliklere sahip son kullanıcı için olmayan hiç bir şey yok ! ( LTE / WİFİ AC )

Android cihazların veya apple ın o zamanlardkai hiç bir donanımsal kısıtlaması S3 de yoktu , bu nedenle herkes satın aldı. İP4S kampanya ile 1.599TL den aşağı satılmıyordu açılışlarda 5- 10 adet . Nokia Lumia serisi gibi canlı ekranlı / renkli ve dokunmatiği çok iyi telefonlarda yoktu,

Ben ikinci el 6 aylık aldığın LG N4 ü kullanıyorum , OTG olmaması hariç hiç bir sıkıntım yok. ( radyo kişiye göre değişebilir )

• s3 güncelleme nekadar daha alır sizce ? 5.0 ı görürmü
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.