Yok kullanmadım, hızlı şarjda kullanmadım ama... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] (1010. sayfa)

-
-
Akım koruyucu şarj için ne önerirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
normal hocam %100 doldu uyarısı veripte çıkarınca %1 atıyor havada sıcak uzun süre şarjda tutarsanız %100 dolu gösterince çekmeyip bekleyin daha geç düşer tabi şarj döngüsüne zararı yıllardır konuşulan bir olay
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zayıf Batarya -- 6 Temmuz 2024; 8:59:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gece yatmadan yavaş şarj da bıraktım uyandım söktüm 4dk düştü. genel olarak memnunum ama tam dolumdan bu kadar hızlı düşüşü şok etti
cihazı yeni mi aldınız hocam muhtemelen pil oturmamış olabilir 20-30 şarj döngüsü sonrasında stabil hale gelir
Ekran korumayı sökmek için hergün bir noktaya kadar geliyorum ama sonra vazgeçiyorum. Her sene takas kampanyası ile değiştirdiğim için ekrandan dolayı fiyat kırma durumunu riske edemiyorum. O kadar da kolay çizileceğini düşünmüyorum aslında ama yine de sökemiyorum şu korumayı. Satış müdürümüzde de var s24u o ekran korumasız kullanıyor ve inanılmaz fark var gerçekten. Masaya koyduğumuzda onun telefonu sanki bambaşkaymış gibi geliyor :)
-
-
Değer kaybı konusunun bu konuda konuşulması çok saçma çünkü Türkiyede en az değer kaybıyla satılan iki cihazdan biri S24 ultra zaten diğeride 15Pm.
Samsungda sadece şuna dikkat edin mutlaka her sene değiştirin cihazı. İphone daki gibi 12-13pm kadar eski cihazlar değerini korumuyor s21u s22u var mı piyasada bakın yok olup gittiler.
Iphone un keza düz serileri de çok değer kaybediyor. 50k ya aldığım düz 15 i 6 ay sonra 42 ye zor satabildim. 42 bile etmezdi hatta 40 ancak piyasası benim şansıma 42 ye sattım diyebilirim.
Daha önce de s23u satma tecrübem olmuştu 42 ye aldıgım cihazı 38 e satmıştım.
Keza 14 Pro max ve 14 pro cihazlarımı da belli bir değer kaybıyla satmıştım.
Değer kaybı sıralamasını şöyle yapabilirim.
15pm=s24u>14pm>14pro>13pm>s23u>12pm şeklinde gider..
Samsung Ultra serileri dışında diğer serileri bence alınmaz. S24+,s24 vs ciddi değer kaybı yaşatabilir.
Ultra da alıyorsanız mümkünse her sene yenileyin, ya da en fazla 2 senede bir yenileyin. Samsung değişim kampanyası ile her sene yenilemek şu an en mantıklı çözüm.
Ayrıca Apple değer kaybetmiyor işi komple hikaye. 2000 usd ye aldığım macbook pro cihazımı 1 senenin sonunda 1200 usd ye zor sattım.
Şimdi elimde satmaya calistigim macbook air m2 var çok temiz bir cihaz. 6 ay önce 32k ya aldım 25 e satamıyorum. Soran bile yok öyle söyleyim. Ihtiyaci olan varsa pm atsın 🤣🤣
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 6 Temmuz 2024; 9:37:33 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben ekranın hiçbir şekilde kötü olmadığını düşünüyorum. Hatta rakibi iphone 15 pro max ise bu cihazın, ondan da daha iyi olduğunu düşünüyorum. Siz kötü bulabilirsiniz o ayrı bir durumdur. Saygı dumak lazım.
Ortam sıcaklığı 35 derece üzerine çıktığında, ısınmayacak bir cihaz bulmak çok mümkün değildir günümüzde. Yine rakibi olan iphone 15 pro max başlığına gittiğinizde orada da cihaz ısınıyor, el ile tutulmuyor gibi çok sayıda şikayet mesajı göreceksiniz. Bu yaz mevsimlerinde gayet normal bir durumdur. Elektronik cihazların yaz mevsiminde, çok sıcak günlerde ısınma problemi yaşatması gerçeği ile yüzleşmemiz gerekiyor.
Kumlu ekran problemi sadece belli bir kullanım senaryosunda algılayabileceğiniz bir durumdur. Gece karanlığında, ekran parlaklık seviyesinin %10 olması durumunda, sadece gri renkteki menülerin kumlu bir şekilde gözükmesi durumudur. Bu durumu her an algılayabilmeniz mümkün değildir. Bu durumun çözümüde son derece basittir. Good lock uygulamasını indirip, açılan menü bölümündeki transparancy kısmını %10 a, saturation kısmını %100 yaptığınızda, hem görsel olarak çok daha şık bir görüntüye ulaşırsınız. Hem de kumlu bir ekran görüntüsü algısını yok edersiniz. Yüksek çözünürlüklü güzel bir duvar kağıdı ile kullanırsanız, tadına doyum olmaz ekranın :)
Bu arada Iphone 15 pro max kullanmış biri olarak şunu da söyleyeyim. O telefonda da takıntılı bir şekilde ekran ışığını kısıp, koyu renkteki gri alanlara baktığınızda benzer bir kum görüntüsü oluşuyor. Ancak s24 ultradaki kadar değil. Ama onda da böyle bir durumu kafaya takarsanız görmeye başlıyorsunuz. Hatta evimde sony marka ledtv kullanıyorum. Onda da google tv var. Kanal listesi koyu gri renktedir. Orayada baktığınızda ne yazık ki kumlu bir ekran görüntüsü algısı bulunuyor.
Bir not daha düşmek isterim. Tepe cihazların fiyatları günümzüzde ortadadır. Xiaomi 14 ultra, iphone 15 pro max, Huawei pura 70.... s24 ultra yine mantıklı olabilecek fiyat kategorisi içerisindedir.
Yanlış anlaşılmasın samsung u savunuyor gibi gözükmek istemem. Çok kezde burada defalarca eleştirmişizdir. Ancak ekran konusunda, forumda geçmişte telefonu kullanmayıp saçma sapan hiçbir anlamı olmadan telefon hakkında yorum yapan çok sayıda kullanıcı oldu. Cihazı kullanmadan bu şekilde neye hizmet ettiğini anlayamadığımız kullanıcıların akıl sağlığı değerlendirmesinide forum sakinlerine bırakıyorum. Normal bir durum değil çünkü :)
-
Hocam bu transperency ve saturation ı bulamadım good lockta, nerede acaba
Good Lock da hangi uygulamada yapıyorsunuz o ayarları hocam?
Olsun hocam. Psikolojik olarak bile iyi geliyor :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Thema park adlı uygulama ile ayarlıyorum.
Thema park içerisinden bildiirim paneli için olan alana gidin
Mavi noktalara basarak saturation ve transparency bölümlerine ulaşabiliyorsunuz.
Bu ayarları yaptıktan sonra, zegde adında güzel bir uygulama var. Kategoriler kısmından ilginizi çekebilecek duvar kağıtlarını buradan bulabilirsiniz. Duvar kağıdını seçtikten sonra make 3d parallax seçeneğini seçip 25 saniyelik ufak bir reklam var. Bunu izleyin ve duvar kağıdını uygulayın.
Beğeneceğinize eminim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svs -- 6 Temmuz 2024; 10:59:53 >
-
kardeşim sunduğun çözümü gülerek karşılıyorum :)) neden ben bu kadar para verip ekstra programla ekranı düzeltmeye çalışayım? doğal olarak bana en iyi kalitede ekranı markanın sunması gerekmiyor mu? yansıma önleyici ekrandan kaynaklı diyorsun ekrana koruyucu taktın mı bunun özelliği ve albenisi ortadan kalkıyor. Bu özellik yüzünden dolayı kumlu ekran görüntüsü varsa inan bana büyük hata yapılmış donanım açısından. Bu cihazı da ekran koruyucu olmadan kullanmak çılgınlık zaten. koruyucusuz kullananların başına gelenler önceki mesajlarda mevcut bakabilirsin. ekranı kıran mı dersin kasasını parçalayan mı. keşke yansıma önleyici denen şu zırvalığı yapacaklarına daha net ve yüksek kalite ekran yapabilirlerdi. Ben cihazın eksiklerini hatalarını sorunlarını söyleyince akıl sağlığım yok ise o zaman burda ve diğer İnternet mecralarında bunu dile getiren herkes aptal veya deli olmalı demeye getiriyorsunuz. cihazın sorunlarını söylerim ve söyleyeceğim. gerekirse her mecrada bunu anlatacağım. 67k verdiğim cihazın ekran kalitesi bu olmamalı. Her cihazda kumlama olabilir ama S24 ultradaki kumlama o kadar fazlaki ben karşımda net ekran göremedim açıkça söylüyorum bunu. Ve yine söylediğim gibi cihazın ekran dışında hiçbir sorunu yok. istemeye istemeye iade ettim. cihazdan memnundum ama ekranı böyle olunca kendimi keriz gibi hissediyorum. ister düşünceme katılın ister katılmayın. amiral gemisi telefonun ekranı asla böyle olmaz olmamalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caryting -- 6 Temmuz 2024; 12:27:19 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Normalde yurtdışında cihaz lansmanında eğitim indirimi vs. gibi indirimler direkt aktif oluyor bizde ki gibi belli süre sonra değil.
Şimdi Samsung Türkiye artık DRK’nın elimde olmadığı için bizde de Fold lansmanında direkt aktif olur mu acaba?
Yanlış hatırlamıyorsam S24 Ultra’da eğitim indirimi lansmandan bir ay sonra aktif olmuştu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu arada S-pen’e AI özellikleri geliyormuş sızıntılarda vardı. Muhtemelen bir iki aya S24 serisine de güncelleme ile verilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
24 ultra biraz büyük geldiği için plus almayı düşünüyorum plus bana ultrayı aratırmı
İşlemci farkı en önemli fark…
Plus: Exnyos / Ultra: Snapdragon
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X