Bildirim
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (2009) [ANA KONU] (57. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: msw
quote:
Orijinalden alıntı: feriox
Jüpiterde yaptığım artifact avının sonucu son dedektör süper kullanışlı bir alet korkmadan dalıyorum anomalinin ortasına
Yanlız görevde istediği artifactların birini hala bulamadım. Bie de artifactları koyduğumuz slotların hepsi ne zaman açılıyor ?
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: hellteam
@fenerista
Hocam eline sağlık güzel çeviri oyunu bitirmiştim şimdi hikayenin sonunu daha iyi anlarız
Ama görülüyoki rus versiyondan hiçbir farkı yok
e olmıcak tabi hocam sadece dil farkı var, farklı bir versiyon degil yani
Hocam aradan 4 ay geçince bi kaç yan görev falan ekleneceğini ummuştum
Bu da bizim fakirhane geçmişi yad ediyorum
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: feriox
Jüpiterde yaptığım artifact avının sonucu son dedektör süper kullanışlı bir alet korkmadan dalıyorum anomalinin ortasına
Yanlız görevde istediği artifactların birini hala bulamadım. Bie de artifactları koyduğumuz slotların hepsi ne zaman açılıyor ?
Veles dedektörlerden ilkini Devasa bir kazı makinesi var onun yakınlarında bir cesetten buldum.
Diğer ikisinide kafama esti bilim adamı ile konuşurken trade ye tıkladım baktım onda veles var satın aldım hemensonraki misyonlarda ödül olarak veriyorlar ama erken bulmak iyi olur artifact toplarken çok işe yarıyor. zulamda 4 tane veles var ben satıyorum onlar veriyor
Ben mod falan yapmadım en fazla 100 kg taşıyor benim stalker bazı silahları bırakmak zorunda kaldım. -
Anladım sagolasın -
Anomalideki askerlerden çıkan PDA yı kime versem hayrıma olur? -
-
ben pripyata geldim sonunda.. tünel zordu bayaa. geri dönmek için her seferinde gerekicekmi o tünel:D para ile direk gitme yokmu zaton-jupiter arası gibi acaba.. nese öğreniriz yakında..
bu arada "blabla detector prototype" çok iyi yaa:D hiç bi anomaly de sıkıntı olmuyor:D anomaly nin her yoğunlaştığı noktayı gösteriyor.. aralarından geçiyorsun.. canın azalmıyor pek anomaly içinde.. ve satarken 6000 in üzerinde para veriyorlar:D:D fazlalıklardan iyi para kaldı.. bide skeleton u bulamadım ben:D:D seva ile takılıyorum.. çok fark var mıdır.. -
Ben o gelişmiş dedektörü yeni aldım. Birazdan zatonda artifact avına çıkacağım.
Sanırım yanovdaki o yukarda görünen stadyum gibi bölgedeki görevi de bu dedektörle yapacağız. -
quote:
Orijinalden alıntı: Dante
Ben o gelişmiş dedektörü yeni aldım. Birazdan zatonda artifact avına çıkacağım.
Sanırım yanovdaki o yukarda görünen stadyum gibi bölgedeki görevi de bu dedektörle yapacağız.
yarım kalan iki görevden biri o benim.. yeni dedektörle denemedim ama.. dedim belki uçmayı öğreniriz o zaman bakarız:D:D şimdi pripyata gidip bıraktım.. gece pripyatta takılırım biraz:D -
O görevin, o stadyum gibi bölgeye yaklaştığımızda telsizde duyulan "bizi kurtarın ölecez gidecez" türü yardım mesajıyla bir alakası var sanırım değil mi? Her gittiğimde telsizden yardım çağrısı geliyor o bölgede :) Neyse bakalım zatondaki her şeyi bitirip yanova gidip bakacağım neymiş o görevin sıkıntısı -
O çok gelişmiş dedettör daha çok anomaly nin tam yerlerini gösterirken işe yarıyo artifack bulmuyo diye hatırlıyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dante
O görevin, o stadyum gibi bölgeye yaklaştığımızda telsizde duyulan "bizi kurtarın ölecez gidecez" türü yardım mesajıyla bir alakası var sanırım değil mi? Her gittiğimde telsizden yardım çağrısı geliyor o bölgede :) Neyse bakalım zatondaki her şeyi bitirip yanova gidip bakacağım neymiş o görevin sıkıntısı
yani belli bi alet fln gerekse bile şu ana kadar hiçbir görevde hedef gökyüzünde gözükmüyordu:D o yüzden daha fazla kurcalamadım.. :D telsiz seslerine bende dikkat ettim.. niye yavaşız diye kızıyor.. ölcez ölcez dio ama 3-4 gün sora gidiom hala yaşıolar:D:D -
quote:
O çok gelişmiş dedettör daha çok anomaly nin tam yerlerini gösterirken işe yarıyo artifack bulmuyo diye hatırlıyorum
Yanlışın var hocam. Artifacktlarıda gösteriyor ama küçük yeşil nokta şeklinde. Anomly'leri daha çok büyük yuvar top şeklinde gösteriyor -
quote:
Orijinalden alıntı: Emrah D. Gültekin
quote:
Yanlışın var hocam. Artifacktlarıda gösteriyor ama küçük yeşil nokta şeklinde. Anomly'leri daha çok büyük yuvar top şeklinde gösteriyor
evet.. zaten üstüne gelince yazıyor özellikleri.. diğerini satmadan önce okumuştum eksikliği varmı diye ama yok.. artifact leride gösteriyor.. -
fenerista sağolasın bölüm sonu çevirilerin için (her nekadar hatalı çevirilen yerlerde olsa) teşekkürler fakat mekan ve artıgüç tabirleri fazlasıyla yanlış.
ilk olarak mekan; içinde bulunulan yerdir. oda da bir mekandır, evin tamamıda. nitelik belirtmez
bölge; ekonomik, politik, etnik birlik yada iklim ve bitki özelliklerinin benzerliğine göre ayrılan kara parçası.
burada belirtilen yer ekolojik olarak ayrılmış bir "bölge" dir. ki orijinal rusça зона şeklinde yazılan (zona diyebiliriz) bölgedir.
ya Mekan değil, BÖLGE olmalıdır.
2. si artefact/artifact/artefak meselesi: buda eser veya kalıntı anlamına gelir fiziksel dünyada. oluşan anormallikler (anomali) sonucu bölgenin bize verdiği eserler. artıdeğer gerçekten anlamsız. sadece artı değil, bazen götürüleri de çok oluyor.
anormal bölgeler ise çok yavan olmuş, anomaliler demek daha yerinde, zira anormallikte aynı kökten türetilmiş yabancı bir kelime. teknik ismini kullanmak daha anlamlı
emission: yayılma. burda satalkerdan sadece cop ile haberdar olduğunu anlıyorum. zira emission burada teknik bir terimdir. oyun ilk çıkacağı zamanda ( kafayı yedirttiler ilk soc çıkacağında 2 ekran kartı devri geçti oyunu beklerken) oblivon lost ismiyle çıkması planlanıyordu ilk oyunda da bolca görecektik çıkardılar
neyse. bölgenin kendini dengelemesi. ki emmision molekül fiziğindeki bir terimdir. bölge uyarım üst seviyeye ulaştığında (noah a göre bölgeyi sömürmeye gelen stlakerlar
) kendini deşarj ediyor. ve bu aktif enerji ile anomali ve artifaklar oluşuyor. emisyon olarak kullansan daha iyi olur.
her ne kadar tarkovskinin stalkerından beslenmediklerini iddia etseler de strelokun aleksandr kaidanovsky nin dijitali olduğu belli.
kısacası oyuna ve onun esin kaynaklarına saygılı, sırf türkçe kelime kullanacaz diye anlamından uzaklaştırmamak lazım.
sakın yanlış anlama ne ukalalık yapmak nede emeğini küçümsemek değil, bir iş için uyraşıyosun bari çiğ yavan iliştirilivermiş gibi olmasın.
eline sağlık. kusura bakma bu oyuna fazla takıntılıyım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whiskeyinthejar -- 14 Şubat 2010; 3:39:58 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Emrah D. Gültekin
quote:
Yanlışın var hocam. Artifacktlarıda gösteriyor ama küçük yeşil nokta şeklinde. Anomly'leri daha çok büyük yuvar top şeklinde gösteriyor
Evet doğrudur hocam oynamayalı baya oldu unutmuş olabilirim ben pek kullanmadan oyun bittiydi -
Bu gecelik bu kadar yeter, hostage görevine geldim 3 seçeneğim var öneriler ? -
Crosshair'i 3 oyundur değiştirmediler. Küçücük yapmışlar, nişan almakta zorlanıyoruz.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X