Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (2009) [ANA KONU] (59. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.246
Cevap
7
Favori
153.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cancanax

Her şey full ve sona dayalı....Uzaklar sütlü kahve rengi gıcık bir tonda ve yaklaştıkça üzerindeki otlar çıkıyor...Kartın ayarlarında da her şey açık...Anlamadım??Versiyon farkı falan sebep olurmu böyle bir şeye?

birkaç ss koyabilir misin.
  • yahu arkadaşlar, şu alttaki görevde Duty Warehouse'lar nerede tam olarak?
    rehber yanlış yere gönderiyor. var mı bu görevi yapan?

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (2009) [ANA KONU]

ayrıca Zaton'da şu zulayı boşaltabilen oldu mu?
    eski benzinlikte gösteriyor ama çatıda sanki. oraya nasıl çıkacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 14 Şubat 2010; 18:47:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canpii

quote:

Orijinalden alıntı: fenerista

quote:

Orijinalden alıntı: vanlystalker

fenerista sağolasın bölüm sonu çevirilerin için (her nekadar hatalı çevirilen yerlerde olsa) teşekkürler fakat mekan ve artıgüç tabirleri fazlasıyla yanlış.

ilk olarak mekan; içinde bulunulan yerdir. oda da bir mekandır, evin tamamıda. nitelik belirtmez

bölge; ekonomik, politik, etnik birlik yada iklim ve bitki özelliklerinin benzerliğine göre ayrılan kara parçası.

burada belirtilen yer ekolojik olarak ayrılmış bir "bölge" dir. ki orijinal rusça зона şeklinde yazılan (zona diyebiliriz) bölgedir.

ya Mekan değil, BÖLGE olmalıdır.

2. si artefact/artifact/artefak meselesi: buda eser veya kalıntı anlamına gelir fiziksel dünyada. oluşan anormallikler (anomali) sonucu bölgenin bize verdiği eserler. artıdeğer gerçekten anlamsız. sadece artı değil, bazen götürüleri de çok oluyor.

anormal bölgeler ise çok yavan olmuş, anomaliler demek daha yerinde, zira anormallikte aynı kökten türetilmiş yabancı bir kelime. teknik ismini kullanmak daha anlamlı

emission: yayılma. burda satalkerdan sadece cop ile haberdar olduğunu anlıyorum. zira emission burada teknik bir terimdir. oyun ilk çıkacağı zamanda ( kafayı yedirttiler ilk soc çıkacağında 2 ekran kartı devri geçti oyunu beklerken) oblivon lost ismiyle çıkması planlanıyordu ilk oyunda da bolca görecektik çıkardılar neyse. bölgenin kendini dengelemesi. ki emmision molekül fiziğindeki bir terimdir. bölge uyarım üst seviyeye ulaştığında (noah a göre bölgeyi sömürmeye gelen stlakerlar) kendini deşarj ediyor. ve bu aktif enerji ile anomali ve artifaklar oluşuyor. emisyon olarak kullansan daha iyi olur.

her ne kadar tarkovskinin stalkerından beslenmediklerini iddia etseler de strelokun aleksandr kaidanovsky nin dijitali olduğu belli.

kısacası oyuna ve onun esin kaynaklarına saygılı, sırf türkçe kelime kullanacaz diye anlamından uzaklaştırmamak lazım.

sakın yanlış anlama ne ukalalık yapmak nede emeğini küçümsemek değil, bir iş için uyraşıyosun bari çiğ yavan iliştirilivermiş gibi olmasın.

eline sağlık. kusura bakma bu oyuna fazla takıntılıyım

Yok yok ben de eksik olduğunun farkındayım

mekân için evet haklısın mekân genelde küçük yerler için kullanılır ama bu kelimeyi seviyorum(Mekânımıza geldik falan ..):. Bölge dediğin gibi çok daha mantıklı zone için. Artifact için, artıgüç dedim hoşuma gitti sadece ondan aklıma geldi öyle. Bence artıgüç çok güzel yakışıyor. Kelimelerin temsil ettikleri şeyin anlamlarını tam olarak karşılaması gerekmiyor zaten. Mesela bilgisayar diyoruz alakası bile yok ama uyuyor genel olarak anlamını karşılıyor bu yeterli zaten. Herkes anlar, ben artıgüç dersem veya artifact dersem. Artifact da dediğin gibi tam olarak karşılamıyor anlamını. Doğru olsun falan diye değil hoşuma gidecek şekilde çevirdim. Emission, emisyon yazacaktım ama vazgeçtim türkçe sözlük anlamını yazdım öğrenmiş oldu herkes : Ayrıca kullanılan kelimelerin size ters, yanlış gelmesi onları kullanmadığınızdandır. Diyelim 1 ay bu kelimeleri sırf kullansanız veya bu kelimeleri kullanarak oyunu oynasan fikirlerin çok değişecektir. Şunu da söylim baya zorlandım çevirirken biraz ağır geldi cümleler :)

Çevirimdeki amaç zaten sonunda en olmuş bende anlim herkes de anlasın diye anlatmak istediğini anlatim yeter sadece son paragrafdaki çevirimden hoşlanmadım orada ne diyor bir de siz(herkez bi çevirsin) çevirir misiniz :? İyi bir türkçe de gerektiriyor hafiften uydurma ve yazarlık da :)

"Stingray grubunun komutanı Colonel Kovalsky, ekip arkadaşlarına yakın bir yerde huzura erdi.. yalnızca bedenleri bölge tarafından alındı ama eski solmuş resimleri fedakarlıkta bulundukları ülkeyi hatırlamak için özel bir askeri müzeye konuldu.."

biraz deyimler kullanılmış o yüzden tam anlamı için zaten uzun süre yaşamak lazım yurtdışında.. huzura erdi dediğimiz yerde dinlenme yeri diyor gerçek anlamı ile ama seninde dediğin gibi huzura ermek bizim Türkçemizdeki en yakın deyim sanırım..

senin yanlış yaptığın tek yer sonunda kişileri değil ülkeyi hatırlatmak olarak kullanılıyor.. bide bence "uzakta olmayan" fln tarzı cümleler tam olarak öyle yazıyor ama biz onu direk "yakın" olarak fln çevirirsek daha anlaşılır oluyor.. yani laf kalabalığı olmuyor daha sade oluyor.. "başka birşey olmadan bedenleri" yerine "yalnızca bedenleri"

Evet yazarlık ve uydurma derken dediklerini kastettim biraz çevirmek için iyi bir türkçe biraz yazarlık ve uydurma yeteneği gerekiyor güzel yazmışsın. Çeviri için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 14 Şubat 2010; 20:34:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

yahu arkadaşlar, şu alttaki görevde Duty Warehouse'lar nerede tam olarak?

Zatondaki zulayı boşver yer altında olabilir diye girdim ama zaton daki en tehlikeli bölge ora baya gezdim ama oraya ulaşamadım dediğin gibi çatıda olabilir ama zıplarken gözükmüyor bile. Kırmızı ile gösterilmiş zaten. İhtiyacın olmadığına eminim. 0 görevi yapmadım bilmiyorum nedir ne değildir Öylesine cephane topla diye vermişler zaten onu da boşver tüm görevleri yapim diye bende kendimi heba ettim ama oyun bitince bi anlamıyok görevlerin 0. görev için harbiden rehberin gösterdiği yer olmalı orada ben görev yapmadım boşa dizmemişlerdir vagonları oraya ama bilmiyorum yapan biri vardır herhalde görevi.
  • ben okusam anlamama rağmen okumuyorum pek hikaye kısmını.. baktım görevi yapamıyorum o zaman okuyorum neymiş diye.. ya da çok belirgin yol ayrımları varsa.. oyun mu oynayacağız habire birşey mi okuyacağız :D:D bu oyunda fps kısmına çok iyi ayrıntılar koymuşlar ve rpg yi tadında bırakmışlar.. mesela banditlerimi stalkerlerimi seçiyorsun gibi kesin ve basit yol ayrımları var.. o yüzden çok sevdim oyunu.. inventory vs gibi güzel özelliklerini de almışlar rpg nin tam olmuş.. çizgisel bir fps gidip çok iyi bir fps olmuş oyun bu sayede..

diğer firmalar da bu tarz oyunlar yapsa çok iyi olur.. ya fps ya rpg vs. gibi kesin hatlar çizmesinler oyuna..
  • ŞU VELES DETECTOR NEREDE YA...(üç köprülü dedektör mü oluyor adı)
    Pripyata gitmem için Jupiterden belge mi bulmam gerekiyor.Bende 3 belge var ama.

resimdeki adama veles dedektörü mü vermem gerekiyor?

Lütfen yardım ediniz.Kafayı yedim ya..Youtube de yok ..Anlamadım gittim.

Kopachi villagede imiş heralde..Başladım bulacakmıyım bakalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 14 Şubat 2010; 22:39:35 >
  • Veles dedectörden 3 tane bulup resimdeki adama vermen lazım. Bilim adamlarının görevlerini yaparsan ödül olarak veriyorlar. görevleri teslim ettiğinde bilim adamları ile trade yaparsan onlardan satın da alabilirsin.
    Arayıp bulucam diyorsan da 1 tane veles dedector jüpiter haritasında Kopacy yazan yerde dozerin içinde, 1 tanede Quarry bölgesinde devasa kazı makinesinin yakınlarında bir cesette var.
  • Kopachidekini buldum da diğeri Quarry ise diğer bölgeyi aramamız gerekiyor anlaşılan..
  • Quarry de aynı bölgede yani jüpiterde ama dedektör kesin çıkacak diyemem. En temiz yolu bilim adamların görevlerini yapmak bence
  • Arkadaşlar... Ciddi, ciddi Stalker'a dalmayı planlıyorum. Lakin uzun olduğunu düşünüp tırsıyorum... Shadow of Chernobyl 20 saatten uzun sürmüyorsa oynayabilirm bu aralar.
  • Arkadaşlar oyuna yeni başladım kartım dx10.1 destekliyor.Ayarlarda HDAO mu daha iyi HBAO mu bir de textureyi en sona alamıyorum neden acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

yahu arkadaşlar, şu alttaki görevde Duty Warehouse'lar nerede tam olarak?

Duty görevine henüz gelmedim.

Zatondaki benziklikteki zula çatıda iki kolon var soldaki kolonun önünde ve sadece 1 adet vodka var ama internetten indirdiğim zula haritasına göre orada sunbeam stalker suit te olması gerekiyor acaba zulayı birisi söylerse mi suit oraya geliyor bilmiyorum. oraya da arkada merdivenle çıkılan motor gibi bişey var ordan tellere atlayıp yandaki ufak kulubenin çatısına gelceksin, ordan da çatıya koşup zıplayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msw -- 14 Şubat 2010; 23:49:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnimePiggy

Arkadaşlar... Ciddi, ciddi Stalker'a dalmayı planlıyorum. Lakin uzun olduğunu düşünüp tırsıyorum... Shadow of Chernobyl 20 saatten uzun sürmüyorsa oynayabilirm bu aralar.

hiç durma dal, ardından da clear sky iyi gelir
  • arkadaslar benim oyun acayiplesmeye basladi birkac gorevden sonra oyun kasmaya basladi fsp 50 civarlarindan 3 e kadar indi ve hic yukselmiyor. oyundan cikip yeni oyun baslatiyorum normal oluyor(gerci normalde anlik donmalar oluyordu arada sirada). daha sonra oyundan cikip kendi kaldigim yerden devam ediyorum gene ayni. ekrankarti surucusunu guncelledim olmadi. oyun hilesi yapiyordur diye onuda sildim gene ayni.
    acaba oyunun belli bir bolumunden sonrasi hatalimi ? bu arada oyun calisiyorken toplam yaklasik 2200mb ram harciyor sistem.
    oynadiigm sistem:
    Intel Core i5 750 2660mhz
    GIGABYTE GA-P55M-UD2
    Corsair XMS3 2x2048MB DDR3
    XFX Radeon HD 4870 1gb
    WD Caviar SE16 3200AAKS, 320GB, SAT2,
    corsair PSU 650 Watt,
    ARCTIC cpu COOLING Freezer Xtreme Rev.2
    Arctic Cooling gpu Accelero TWIN TURBO
    bu sistemlede anlik kasmalar oluyorsa bu iste bir gariplik var.
    not: oyun versiyonu 1.6.02
    BU ARADA BU SISTEM ICIN HANGI AYARLARI YAPAYIM SIZCE?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BABA ADAM -- 14 Şubat 2010; 23:09:40 >
  • En sonunda benim oyunda bitmiş bulunuyor. Bioshock 2 yi bitirdikten sonra birde Clear sky oynayayım diyorum
    Metro 2033 çıktığı zaman onunlada cila atarız artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: arthur20

Arkadaşlar oyuna yeni başladım kartım dx10.1 destekliyor.Ayarlarda HDAO mu daha iyi HBAO mu bir de textureyi en sona alamıyorum neden acaba

texture ı sona alamama benim de dikkatimi çekti.ben de dx10 da oynuyorum.herhalde dx11 de texture sona kadar dayanıyor.ben ssao yu default da kullanıyorum.lakin onlardan birini seçtiğimde ekran kartı su kaynatmaya başlamıştı en son.default da o kadar zorlamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre544 -- 15 Şubat 2010; 0:33:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre544

quote:

Arkadaşlar oyuna yeni başladım kartım dx10.1 destekliyor.Ayarlarda HDAO mu daha iyi HBAO mu bir de textureyi en sona alamıyorum neden acaba

texture ı sona alamama benim de dikkatimi çekti.ben de dx10 da oynuyorum.herhalde dx11 de texture sona kadar dayanıyor.ben ssao yu default da kullanıyorum.lakin onlardan birini seçtiğimde ekran kartı su kaynatmaya başlamıştı en son.default da o kadar zorlamadı.

senin ekran kartı neydi dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre544

quote:

nasıl alamıyorsunuz arkadaşlar ben gayet te alabiliyorum kartım hd 4870 dx 10.1

• quote:

Orijinalden alıntı: Stargate_0404

Kopachidekini buldum da diğeri Quarry ise diğer bölgeyi aramamız gerekiyor anlaşılan..

Mesele bu ya..Bilim adamlarının görevlerini yapamıyorum.Daha doğrusu görev vermiyorlar.1 tane veles dedektörüm vae.Diğerlerini bulamadım.Zatona gidip yan görevleri mi yapacam.Görevleri içerdeki adamlardan alıp para mı toplayacağız.Ssilah mı edineceğiz..Biraz benim için kafa karıştırıcı..İlk oyun bu kadar zor değildi..Ama bu daha zevkli bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BABA ADAM

arkadaslar benim oyun acayiplesmeye basladi birkac gorevden sonra oyun kasmaya basladi fsp 50 civarlarindan 3 e kadar indi ve hic yukselmiyor. oyundan cikip yeni oyun baslatiyorum normal oluyor(gerci normalde anlik donmalar oluyordu arada sirada). daha sonra oyundan cikip kendi kaldigim yerden devam ediyorum gene ayni. ekrankarti surucusunu guncelledim olmadi. oyun hilesi yapiyordur diye onuda sildim gene ayni.
    acaba oyunun belli bir bolumunden sonrasi hatalimi ? bu arada oyun calisiyorken toplam yaklasik 2200mb ram harciyor sistem.
    oynadiigm sistem:
    Intel Core i5 750 2660mhz
    GIGABYTE GA-P55M-UD2
    Corsair XMS3 2x2048MB DDR3
    XFX Radeon HD 4870 1gb
    WD Caviar SE16 3200AAKS, 320GB, SAT2,
    corsair PSU 650 Watt,
    ARCTIC cpu COOLING Freezer Xtreme Rev.2
    Arctic Cooling gpu Accelero TWIN TURBO
    bu sistemlede anlik kasmalar oluyorsa bu iste bir gariplik var.
    not: oyun versiyonu 1.6.02
    BU ARADA BU SISTEM ICIN HANGI AYARLARI YAPAYIM SIZCE?

Ben oynarken 3 kere yeniden kurdum oyunu sadece savegame lerimi alıp yeniden kuruyordum daha hızlı oluyordu oyun bende en fazla 1 gbram kullanıyor. Ben dede yükleme süresi acayip artıyordu oyunu default ayarlarıyla oynayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 15 Şubat 2010; 13:03:48 >
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.