Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (2009) [ANA KONU] (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.246
Cevap
7
Favori
153.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ulan Pripyatta 4 ana görev yaptım oyun bitti .Bu ne yahu ? Pirpyatta secodary görev alınacak zaten kimse yok . Calibration tools u da yeni bulmuştum. Aslında ''ayrılmak isediğinizden eminmisin .Geri dönüş yok '' diyordu ilk olarak evet dedim oyun bitti save geri alıp hayır dedim oyundan soğudum.
    Ve şimdi oynyıp btiren arkadaşlara itafen şu soruyu soracağım.Helikopterler gidip siz yanlız kaldığınızda oyunda Birincil görev kaldımı ?
    Eğer değilse ve bu şekilde bitiyorsa Oyunun yapımcısını kınıyorum . Biraz şu senaryoyu uzatsana kardeşim. Pripyat dediniz beynimizi yediniz ,4 görev yaptık (2si find squad) oyun bitti.

Shadow of Chernobyl bu yüzden çok çok daha iyi idi.. Sanırım bugün geriye dönüş yapıp SOC u oynayacağım ..
  • @noldor1907
    aramıza hoşgeldin.
    upgradeler için haklısın, bu oyunda daha esnek ve başarılı olmuş.
    bu da bizi Stalker2'de nelerin beklediğinin çok güzel bir işereti.

Lab X8'e gelince o kadar da fena değil aslında, tabii o görevi nasıl yaptığına bağlı.
    eğer oranın her köşesini dolaşıp görecem dersen yeterince sürpriz var ve korku da.
    ama gir bir evrak al çık yaparsan tabii ki eğlenceden mahrum kalırsın.

Chimera'yı daha ilk bölgede görmek mümkün, gece avı görevinde.
    zaten bu yaratık her bölgede var, anca Pripyat'da gördüğüne şaşırdım.
    Burer da öyle, hem ikinci bölgede hem Pripyat'da fazlasıyla var.
    hatta ayrıca onu öldürme görevi var, onu yapınca görürsün muhakkak...

@Anadolu Kartalı
    yahu dostum ne bu hayal kırıklığı? yapma böyle ya, daha ne Stalker'lar çıkacak merak etme.
    bu sadece bir ek paket ve bir nevi iştah açıcı bundan sonra gelecekler için...

soruna gelince evet, helikopterlerin gitmesiyle ana görev olayı bitiyor çünkü ana hikaye bitiyor.
    ancak bunu uzatmak da senin elinde, ben mesela Callibration Toos'ları alır almaz geri döndüm.
    tüm upgradeleri yaptım, sonra aynı şeyi Gauss'u bulunca yaptım yani oyunun sonunu elimden geldiğince geciktirdim.
    belki de toplam 5-10 kez girdim çıktım Pripyat'a, tabii neticede son kaçınılmaz - bende o bölgeden daha fazlasını beklerdim.
    ama Pripyat'da çok keşfedecek yerler var yoksa eğer oraya girip hemen ana görevleri yaparsan olmaz.

quote:

Sanırım bugün geriye dönüş yapıp SOC u oynayacağım...

e adamlar boşuna kurulu SoC ve CS istemiyor kurulum esnasında her halde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 28 Ekim 2009; 10:22:26 >
  • :) @sahafiec dostum bir nevi haklısın fakat ben bu kadar kısa süreceğini hiç sanmıyordum .Ve daha fazla beklenti içerisindeydim..

İşin aslı Calibration toolsu alırken bi görev yapim öyle dönerim dedim Jüpitere ,fakat ana senaryo bırakmadı .Dönüş için gerekli adamı bulamadım yerinde olmuyor . Ana senaryo CS dende dahada kısa sürdü ben COP dada 2 cil görev bekliyordum neyse artık save geri alıp Pirpyatın altını üstüne getireceğim. Oyun yapımcısını kınıyorum bunun için lakin bundan daha iyi bir atmosferi olan ve dahada keyif aldığım başka bir oyunda oynamadım +
  • quote:

Orijinalden alıntı: noldor1907

mrb arkadaşlar ben yeni üye oldum ve stalker serisi oynamış bu Türk olduğuna gerçekten şaşırdım:D insanlar stalker ismini duyunca genelde black metal grubu veya tezgahtar zannediyorlar. sadece 1 sorum var o da: İlk harita olan Creek deki teknisyen Cardan nın üçüncü alet seti tam olarak nerde birisi screenshot koyabilirse sevinirim. ilk iki seti verdim upgradelerimi yaptım ama 3. sü lazım ve bir türlü bulamıyorum. yabancı sitelerde pripyattaki binaların bodrum katlarından fln bahsediyorlar ama gittim baktım hiç bişe yok oralarda. bulan arkadaşlarımız ilgili olurlarsa sevinirim. sorulan sorulara bilgim yetiyorsa cevap vermeye çalışacağım.
    edit: 3. setin yerini buldum paylaşayım hemen; Pripyata gidip department store binasında bi kapı var etrafı barikat gibi masa dolapla fln çevrili. o kapı açılıyo, arkasın 10 kapı fln daha var 5-6 tane de mickey mouse var. kapıların birinin ardında bodruma inen bi merdiven var, inin aşağı hemen orda duruyo 3. alet takımı(calibration tools).
    silah ve zırh geliştirmelerinde çok iyi bi gelişme olmuş. clear skyda son upgrade'e ulaşmak için belirli bi dallanma izlemek zorunda kalınıyordu. ancak CoP da bi önceki seviyeden zorunlu bir upgrade olması gerekmiyor. mesela %40 accuracy için hep accuracy yapmak gerekiyordu ama artık impact veya rate of fire da yapılabiliyor.
    bir de pripyatta bi merc i öldürdüğümde FT-200m çıktı adamdan:D full upgrade basıldığında; acc ve rate of fire tavan yapıyor, diğerleri de thunder dan iyi olmasa da oldukça iyi kalıyor. ama dürbün modifiyelerinde asla 3. seviye için ayarlanabilir dürbünü seçmeyin iğrenç bişey onun yerine dürbünü açınca adamları işaretleyen sistemi seçin.
    Lab H8 görevi de hiç eğlenceli değil aşağı inince hemen bitiyor. shadow of chernobyle deki X16 lab documents gibi bişe olsa süper olurdu.
    sonm olarak ilk kez chimera denen mutantı gördüm.Çok çevik ve acayip zıplayan bişey güzel olmuş ama hala burer göremedim.

Dostum calibration toolu bulmuşsun sevindim. Resimde kırmızı çizgi içindeki binada ikinci Calibation tools var gidip alablirsin.Bina içinden yukarı çıkmak ve tabiiki anomalylere dikkat etmek lazım ..

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (2009) [ANA KONU]
  • selam beyler,
    dün 2.83 gb sürümü indirdim ve kurdum ama devemlı hata veriyor başlatamıyorum ,birde başlıcak gibi oluyor ve bilgisayar reset atıyor,baya bi kurcaladım ama beceremedim, ustalar bi el atsa rica etsem

not:cs kurulu değil
  • Nihayet bende Pirpyat dayım.Sahafiec hakikaten Pripyata kalabalık gelinecekmiş yoksa yarı yolda kalırdım.Hani o Monolıht komutanı vardı ya o PDA sız da razı oldu gelemeye.5 kişi geldik.Pripyat acaip bir yer.Bina çok ve ıssız.İlk önce hastahane gibi bir yerde karşıladılar beni.Sonra yatmak yok yola devam dediler ve ilk görev.
    Bir yerde çatışma yaşadım ve bilinmeyen bir silah geçti elime.Daha doğrusu görevde zaten ''Unknown Weapon'' gibi bir şey diyordu.
    Sonra ''Black Shop'' denen bir yere gittim.Jupiterden gelenlerle beraber.3-5 kişi öldürdük.Sonra sı yok.Yani PDA mda hiç bir yerde şuraya gideceksin falan denildiği yok.
    Ne yapacağım ki buralarda??
    Bir de yukarudaki resimdeki Helikopter görevi de kayboldu bende.Yani sarı olarak bende de yanması gerekmiyormuydu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailyt -- 28 Ekim 2009; 16:39:01 >
  • silahı jüpiter veya creek deki bi teknisyene götür, silahı tamir ediyor mermisini yapıyor. ben creek deki Cardana götürdüm tamir etti gaussu.
    bu arada oyunu bitirdim. bu strelok da her oyunun sonunda atlamasa ortaya olmuyor ha:D shooter diye biri geliyor pripyattaki askeri üsse ama adam strelok. bi tane burer göremeden bitti gitti oyun:D çok az yan görev yapmıştım onları halledicem artık;).
    bir de jüpiterdeki cement plant de binanın taa tepesinde bi zula var içinde tactical helmet die bi başlık çıkıo, başlığa kızılötesi tarama upgrade i basılabiliyor güzel bişe tavsiye ederim.
  • @ismailyt
    5 kişi toplamakla en iyi kararı vermişsin, hele de o Monolith kumadanı da almakla.

Pripyat'da da görevleri istediğin zaman yapabilirsin hiç birinin acelesi yok.
    orada bir üssümüz var, helikopterlerden hayatta kalan askerler orada.
    komutandan görevler alabilirsin ayrıca doktor ve tamirci de var, tamirler burada bedava.
    yalnız tüccar yok, tüm ticareti askerler ve stalkerlarla yapabiliriyorsun.
    ayrıca üsse girince zemin katta bir rehber var, seni istediğin bölgeye götürüyor.

Gauss silahını ele geçirdiysen sana Zaton yolu göründü demek ki.
    oradaki tamirci Kardan bu işlerden tek anlayan, malum bu silahın üretiminde katkısı bulunmuş biri.
    hatta bunu tekrar görünce içkiyi bile bırakıyor, artık onu sarhoş edemiyoruz.

PDA da artık ana görev yok çünkü önceden verilmiş olan helikopter ana görevleri bitti.
    bundan sonra ana görevleri asker komutan veriyor ama emir değil daha fazla rica olarak.
    neticede senin rütben onunkinden yüksek, zaten Pripyat'a girişte kimliğini ve gizli görevini açıklıyorsun.
  • Evet bende zaten zaton a geldim.Tamirciyi bulayım dedim.Zaten oyunun havasına kaptırınca ingilizce bilginiz azda olsa gideceğiniz yeri sezebiliyorsunuz.
    Ama yinede anlamadığım kısımlar oluyor ki sorularımdan belli zaten... :)
    Ana helikopter görevleri bitti diyorsunuz ama Pripyatta ki (Anadolu Kartalı arkadaşın yukarıda verdiği resimde görüldüğü üzre) helikoptere hiç gitmedim.Orada bakın haritada sarı daireler var.Ben deki PDA artık yanmıyor.Yani bir konuşmada bilmeden '' helikopter görevi yeter kardeşim gitmeyeceğim,bu ne be her bölgede bir helikopter ..'' gibi bir şeyler söyleyip görevi iptal etttiririm ondan korkarım...
    Bir de silahın tamirinden sonra gelir bakarım...
  • @ismailyt
    yahu az bilgiyle bukadarını yapabiliyorsan ne güzel. yapamadığın yerler için de biz buradayız, takma kafana.

Anadolu Kartalı dostumun verdiği resimde sarı işaretli olan yer senin bildiğin helikopter görevi değil.
    orası bizi bölgeden götürecek helikopterlerin yeri, yani oyunun sonu.
    fakat o helikopterler anca o görevi yapmaya karar verip üsten çıkınca geliyor.
    o yüzden bu sarı işaret aslında o görev esnasında oluşuyor.

sen kafana göre takıl diğer bölgelerde ve henüz yapmadığın yan görevler varsa onları tamamla.
    tekrar Pripyat'a geldiğinde askerlerin komutanı ile konuş, ondan görev alınca o zaman o görev sarı işaretli olacak.
    aktif görev olmadıkça sarı işaret de olmaz, doğal olarak, o zaman serbest takılabilirsin.
    bulacak epey zula ve yok edilecek çok düşman ve yaratık var Pripyat'da - hiç merak etme...

eğer gerçek heyecan ve sapıklık arıyorsan Pripyat'daki tüm görevleri benim gibi gece yap...

ama benden söylemesi Burer, Chimera, Bloodsucker, Zombiler, anomaliler ve insan düşmanlar sana zor anlar yaşatacaktır.
    tedbirli olsan iyi edersin...
  • Evet tamirden döndüm.Ve görevler başladı usta.
    Ya bu arada ilginç bir kaç not.
    Şu an elimde 3 tane daha Veles dedektörü var.Yani ben Zotan ve Jupiter de köşe bucak arar gezerken 3 tane daha buldum iyimi... :) Birisi duruyor gerisini sattım.. :)
    Bir de Book Shop ta zikir çeken Monolıht ler gördüm.
    Şu an X8 Lab dayım ve çarpışıyorum...
  • arkadaşlar, 1.bölgede köprünün üzerindeki conteynırı nasıl açıyoruz. "Konteynırı açmanın yolunu bul" deyip duruyor
  • Oyunu multiplayer olarak oynamayı başaran oldu mu internetten oynamak için gamespy üyeliği falan istiyor.
    ama lan dan oynamak için sadece nick yazıp girmek yeterli. hamachiden lan oyunu oynayabilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noldor1907 -- 29 Ekim 2009; 16:50:33 >
  • Karargahtan 3-5 (komutanlarda vardı) askerle bir bölgeye gittik.Baya bir çatışma çıktı.İki helikopter inecekti galiba ama inemden gittiler.Bir ben sağ kaldım ve kalan gidenide orada temizledim.Karargaha döndüm.Nesin niye döndün diyen yok.Yine bir belirsizlik.
    PDA da:
    ThreeComrades;to learn the fate ot the Joker. Yazıyor.Ne yapmam gerekiyor?Bir yardım arkadaşlar...
  • @ismailyt
    Bu three comrades görevini creek teki tamirci veriyor olması lazımdı. Belliki görevi almışsın. geçen sayfalarda sahafiec bi iskelet resmi koymuştu. bende hemen ardından haritadaki yerini koymuştum he işte o jokerin cesedi. yanında da pda sı var . pda yı alıp tamirciye götür. sonra Barges diye bi eleman daha var. onunda ne oldugunu bulman lazım. o da jupiter deymiş galiba. bende suan jupiterde onu arıyorum.
  • Hımm hemen işe koyulalım o zaman.Teşekkürler Lifetaker.
    Ama çatışma sırasında herkes öldü seneryo gereğimiydi yoksa komutanı biraz kollasaydım gelen mermilere siper olsaydım yaşarmıydı?
    Birde Pripyattadaki karagahta silahları vs tamir ettirdiğimiz adam da yok.Belki oda bu göreve geldi ama son sözleri "Massaraşşk" oldu?

Müsadenle bir şey daha ekleyeyeim.Dediğim gibi Pripyattada karagahtaki komutanlarla gittik ve gidenlerin hepsi öldü.Yani bedav tamir yapan tamirci -mermi veren o adamda geldi ve öldü galiba?
    Şimdide Jupiter deki bir iskeleti aramaya gideceğim.Bütün bu olanlardan sonra bu görev ile Joker iskeleti arasında mantıklı bir bağ kuramadım.Yoksa diyorum -yine- helikopterlerin inmesini mi sağlayacaktık?Görev başarısız olduda o yüzdenmi helikopterler gitti?
    Çünkü helikopterler gittikten sonra ekranıma bir yazı ve hemen altında bir ''OK'' yazısı ve ben OK demek zorunda kaldım.Başka seçenek te yoktu zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailyt -- 30 Ekim 2009; 12:54:18 >
  • @ismailyt
    bu Joker görevi eski bir görev ve Pripyat'da olanlarla alakası yok.
    bir yan görev ve istersen yaparsın istemezsen yapmazsın.
    nasıl yapılacağını Lifetaker arkadaşımız anlatmış zaten.

senin Pripyat'da bahsettiğin görev de aslında oyunun son ana görevi.
    sizi oradan götürecek helikopterler geliyor, hepiniz binadan çıkıyorsunuz ve ilerliyorsunuz.
    komutan sana bizden herkez başının çaresine bakar ama sen mutlaka Strelok'u koru onun sağ kalması şart diyor.
    senin orada görevin Strelok'u korumak ve eğer mümkünse diğerlerine yardım etmek.
    lakin pusuya düşürülüyorsunuz ve helikopterler planlanan yere inemiyor.

daha ilerde bir açıklığa inmeyi planlıyorlar ve sizin hep birlikte oraya ilerlemeniz lazım.
    tabii bu arada çatışma iyice kızışıyor o yüzden Strelok'un yanından 2 adım bile ayrılma.

yani anlayacağın eğer bu görev başarısız olduysa oyunun iyi sonunu görmek için tekrar eski saveden yükleyip tekrarlaman lazım.
  • Hadi ya.Demek bitiyor oyun...
    Jüpitere gitmişken oradan Zotana gideyim ve Tamirciden cAousus silahını alayım ve öyle çıkalım yola.
    Geçmiş saveden bir deneyeyim...
    Teşekkürler usta...
  • Evet silahı aldım ve 3-5 kez ateş ettim.Oda helikopter bizi almayı beklerken.Snıper la bile doya doya ateş edemedim ya ona yanarım.
    Oyundan fazlasıyla korku-gerilim hissettim ve keyif aldım.
    Gidiyoruz geliyormusun hemşerim teklifini geri çeviremedim.Ve bindim helikoptere.
    Başta Sahafiec olmak üzere sorduğum sorulara cevaplarını esirgemeyen bütün arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.
    STALKER-2 de buluşmak üzere...
  • @ismailyt
    biz burdayız, görüşmek üzere...
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.