Bildirim
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (2009) [ANA KONU] (25. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
@sahafiec
Ben casus uçak gördüm ama, bu değildi sanırım zaten burada bi arkadaşımız söylemişti diğer forumlarda da sabittir casus uçaklarI arayın diye, ama ben yanından geçtim gittim kırmızı karta gelince bence bi ihtimal uçaklardan birinden çıkabilir. Zira görevler bitti kart felan görmedim ben. Atladığım bakmadığım biryer var yada. Ama büyük ihtimal o kart jupiterde. 2 binaya gelince arasında dolaşmıştım fakat tepesine hiç çıkmadım akşam bunları araştırırım tekrar yazarım yaptıklarımı. -
Arkadaşlar oyunu bitirdim ama gauss silahını almadın nasıl alınıyordu?
İkincisi "Kırmızı" kartı buldum hemen söyleyeyim "Pripyat" bölgesinde keskin nişançı tüfeği ile yapılan bir görev varya apartman pencerisinden baktığımız işte o görevde vurduğumuz iki adamdan "seva suit" giyen adamın içinden "kırmızı" kart bulunmaktadır.
Şu casus uçaklarını hiç görmedim. İçlerinden bişey çıkıyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wight Lord -- 16 Ekim 2009; 12:06:31 > -
@spawn42
peki nerede gördün hocam o uçağı?
ben araştırdım, içinden bir hafıza modülü çıkıyor yalnız ki blocke olmuş durumda.
onu tamirciye açtırıyorsun ve bendeki 3 zula yeri içeriyordu.
bu kırmızı kart işi bana daha fazla bir yan görev meselesi gibi geliyor.
X8'i epey araştırdım ama oradan çıkmadı malesef, sadece evraklar çıktı.
bu arada oradan çıkan evraklar için Jupiter deki bilimadamları epey bir para ödüyorlar.
hemde sırf kopyalarını alabilmek için, sanırım 12.000RU verdi bana...
o binalara tırmanmak zevkli ayrıca hem artifakt hemde ağır makinalı ve medkit var zulada.
lakin binanın üstüne birtüelü çıkamadım nedense...
@Vicci
aman hocam, ne bu hız?
söylediklerin çok ilginç, bahsettiğin görev o monolithlere pusu kurduğumuz görev mi acaba?
eğer oysa unun zaten amacı onlardan Gauss'u almak, çatıdaki bir Monolith onunla bize ateş ediyor.
o adamı vurunca Gauss ile birlikte düşüyor asşağı bizde Gauss'u alıyoruz ve görev tamamlanıyor.
ben ordaki adamların hepsini aradım yahu hiç kırmızı kart görmedim...
eğer bu görev değilse bahsettiğin görevi biraz anlatırmısın?
bu arada kırmızı kartı hala kullanmadıysan yukarda tarif ettiğim X8 Lab daki kapıyı açmaya dene onunla.
bakalım içerden neler çıkacak...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 16 Ekim 2009; 12:11:20 > -
@sahafiec
Hocam "Gauss" silahını aldıp 1.bölgedeki tamirciye mi ne veriyorduk ondan sonra geri nasıl alnıyor?
Benim bahsettiğim yan görev Pripyat bölgesindeki üst kattaki asker veriyor görevi. Ekran karardıktan sonra "Dorm" bölgesine gitmiş oluyoruz. Apartmanın odasında bir asker konuşuyor, bize dürbünlü tüfek verip gözden kayboluyor. Sonra pencereden beklemeye başlıyoruz vurucağımız iki adam haritada belirip bunlar konuşmaya başlayınca ikisinide vurup üstte askerin yanına geri dönüyoruz. Ödül olarak sadece tüfek mermisi veriyor.
Aslında tesadüfen buldum kırmızı kartı başka zaman "Dorm" bölgesine gittiğimde cesetleri duruyordu hala bende içlerine bakayım dedim bir baktım kırmızı kart.
Kırmızı kart isteyen kapıyı açtım. Cephanelikmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wight Lord -- 16 Ekim 2009; 12:36:39 > -
@Vicci
Gauss'u ilk bölgedeki tamirciye teslim ediyorsun ondan 1-2 gün sonra gidip tekrar geri alabilirsin.
o sana ekstra gel al diye haber göndermiyor, cephane de ondan alıyorsun Gauss için.
o zaman senin bahsettiğin görev farklı bir görev, nerede nasıl alındığını tahmin ediyorum.
ben o an başka şeyler yaptığımdan onu ertelemiştim ama sonra olaylar çok çabuk gelişti yapamadım.
o görev bir suikast görevi amacı da bir gurup liderini vurmak.
bu şekilde de o gurubun Pripyat'a girip orada güçlenmesini ve ortalığı karıştırmasını önlemek.
seçenek olarak ya tüm guruba tuzak kurabiliyor ya da sadece bu iki kişiye suikast düzenleyebilyorsun...
bana o "Dorm" dediğin yeri göstersene haritada?
peki kırmızı kart benim tahmin ettiğim X8 Lab daki kapıyı mı açıyor gerçekten? -
Ya süper oyunmuş gerçektende, SSler ve yorumlar beni haklı çıkarıyor.
Ay sonunda yeni ekran kartı alacağım, ilk kurup oynayacağım oyun bu olacak.
Sabırsızlanıyorum. -
Bu arada 1.ci bölge yediğimiz-içtiğimiz-uyuduğumuz geminin bulunduğu yer,2ci bölge ise jüpiter bölgesi oluyor galiba?Yanılıyormuyum? -
@sahafiec
Oyundan ss alamıyorum. Tarif etmeye çalışayim. Pripyat askerlerin bulunduğu merkezin güney batısında bulunuyor diyebilirim aşağı doğru azcık çaprazında, çok yakın zaten. Aslında uğraşmana gerek bile yok gösterdiğin kapıyı açıyor. Odanın içindende muhimmat ve silah çıkıyor farklı bişey yok.
ismailyt
Evet. Yanılmıyorsun. 1.bölge "Creek" 2.bölge "Jupiter" 3.bölgede "Pripyat".
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wight Lord -- 16 Ekim 2009; 14:02:24 > -
arkadaslar önceki sayfalarda verilen ağırlık modunu yaptım ama save ler silindi. iyi ki gamedata nın yedğini almışım. peki save lere bişey olmadan ağırlık modunu nasıl uygulayabilirim? yardımcı olursanız çok sevinirim. -
-
@sahafiec
kardeşim şimdi tekrar denedim. olmuyor. gamedata ile fs game dosyasını kopyalıyorum. oyuna giriyorum save ler yok. eski dosyaları kopyalıyorum geri geliyor. anlamadım valla. bi yerde bi problem var ama çözemedim.
Aslında modu kullanmak istemiyorum ama mercanaries lerin base ine girdim bi laptop aldım. ordada baya bi malzeme silah var. hepsini alamıyorum orda da bırakmak istemiyorum.
çaresiz kaldım valla küçük emrah gibi oldum -
@Lifetaker
hocam o zaman sorun fsgame.ltx dosyasında çünkü o dosyaları bulmak için kısayolları içeriyor.
kendi fsgame.ltx dosyanı mı editledin yoksa başkasınınkini mi kullanıyorsun?
p.s. bu arada abi de diğebilirsin. -
quote:
Orijinalden alıntı: sahafiec
@Lifetaker
hocam o zaman sorun fsgame.ltx dosyasında çünkü o dosyaları bulmak için kısayolları içeriyor.
kendi fsgame.ltx dosyanı mı editledin yoksa başkasınınkini mi kullanıyorsun?
p.s. bu arada abi de diğebilirsin.
abi kusura bakma yaş farkı baya varmış. profiline bakmamıştım. netten indirdiğim dosyayı kullanıyorum kendim editlemedim. yani rar ın içinden çıkan dosyaları direk kopyaladım.
Bu arada p.s. ne?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifetaker -- 16 Ekim 2009; 15:38:46 > -
@Lifetaker
önemli değil, ciddiyetten ziyade espri şeklinde yazdım. p.s. not ve ekleme için standartlaşmış bir ingilizce kalıp.
aslında not kullanmak daha da iyi ama alışkanlık işte.
şimdi sendeki sorun bundan kaynaklanıyor, başkasının fsgame.ltx dosyasını kullanıyorsun.
onda oyun farklı yerde kurulu olabilir, tek bir harf fark bile saveleri bulamamasına neden olabilir.
bence sen kendi fsgame.ltx dosyanın önce yedeğini al ondan sonra da editle.
zaten değiştireceğin bir kelime o kadar. o zaman kesin çalışır... -
@sahafiec
Evet orası. -
@sahafiec
fsgame.ltx dosyasını hiç ellemedim. sadece gamedata klasörünü kopyaladım oldu. ilgilendiğin için teşekkürler.
Bu ara bende oyun hakkındaki görüşlerimi kısaca yazayım. çok güzel olmuş. soc güzeldi, clearsky hiç beyenmemiştim ama bu bence ikisindende güzel olmuş. atmosfer tabi yine mükemmel. İçeriği daha hoş olmus. tamirciyi bi sarhoş ettim adam 1 gün ayılamadı nezaman yanına gelsem horluyor -
@Vicci
bilgi için teşekkürler.
@Lifetaker
o zaman tamam, madem halloldu - oyunun tadını çıkar...
düşüncelerine katılıyorum yalnız SoC'u neden herkez bukadar kötü buluyor anlamadım.
ben beğendim, diğerleri kadar iyi olmasada yine de bence kötü sayılmaz...
bu arada o tamirciye aşırı yüklenme Vodka'yla o daha sana çok lazım olacak... -
@sahafiec
Hocam haritadaki yer dorm hatırladığım kadarıyla hiçbişey bulamamıştım orda bidaha bakarım cephanemi varmış nolmuş (kırmızı kart bende görmedim orayı açamak icin)
Pripattaki anomaly olan binadan cephane aldım ama en tepesine bende çıkamadım çıkılmıyor sanırsam -
Cevaplar için çok teşekkürler.
Bu arada ağırlık modunu bende uyguladım.Savelerim kaybolmadı ama oyun (menüleri-oyun içi yazılar)ruscaya döndü.Bende geri kaldırdım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailyt -- 16 Ekim 2009; 16:39:51 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X