Şimdi Ara

silinebilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • intel'in famboylarina hic bir zaman itibar etmedim FX serisine yaptiklarinin aynisini Ryzen'lere yapiyorlar. Ryzen'lerin eksigi yok fazlasi var FX serisiyle hic bir alakasi kalmamis islemciye gene bok atmaya devam ediyorlar ya ondan cok nefret ediyorum. Hic bir zaman i5 7600 K serisi R5 1600X'leri gecemedi gecemeyecek bazi oyunlarda Ryzen geciyor bazi oyunlarda intel geciyor yani bu gercegi kabul edin. R5 1600X i7'lerle kapisan islemcidir intel'in 6 cekirdekli 12 izlekli islemcileriyle kapisabilecek guce sahip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Nesil Ryzen, Ryzen mimarisi için deneme sürümü oldu. Tam hazır olmadan aceleyle piyasaya çıkardılar, bu nedenle hem anakart hem cpu bazında beraberinde bir çok sorunla geldi.

    Benim tavsiyem idare edecek bir sisteminiz varsa, Ryzene geçmek için acele etmeyin. 2. Nesil Ryzen işlemcileri bekleyin. Hem sorunlar ortadan kalkmış hemde daha hızlı çekirdek frekanslarına sahip olacaklardır, oyunlarda mimarin ve çekirdeklerin belirli bir seviyenin üstündeyse en önemli etken işlemci hızı. Ryzenlerin oyunda Intel'den geri kalmasının temel sebebi işlemci mimarisinin kötü oluşu değil, frekansın düşük olması. Hem GPU hem CPU'da yeni bir mimarinin ilk nesil ürünleri hep düşük frekansda gelir, zamanla optimize yapılır ve frekanslar aynı mimarinin farklı nesillerinde giderek artırılır, örneğin 6700-7700 gibi, 480-580 gibi.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    neyi araştırıyım anlamadım? sata performansından bahsediyorsanız araştırmama gerek yok yıllarca kendinm tecrübe ettim kurduğum yada alıp sattığım sistemlerde hatta ssd ler ilk çıktığında amd kullanıcıları intele göre az puan alıyordu bu neden böyle diye konu açıyorlardı :)
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Bu işlemci boşuna çıkmış mesajı alıyorum sizden. Buna inanmanız gülünç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RNNN

    benim intel alma sebeplerimden biriside bu böyle ufak ayrıntılarda amd malesef hep geride kalıyor..

    İşlemciler tamam güzel olmuş söz yok ama chipset yine yalan gibi görünüyor bakalim illa toplarim bi makine arkadas topladiydi forumda iops degerleri yine yerlerde intele göre. Apular bi gelsinde bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    6900X'ten bir hayli daha kuvvetliler üstelik, dikkatini çekerim.
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Düşünsene 1800X yerine 7700K aldıklarını. İyi malzeme çıkar capslere.
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Yok ben de birşey demem. Öncesi ve sonrasını capsleseler fena gülerim sadece.
  • Şu anda i5 4460 kullanıyorum bende 2. jenerasyon ryzenleri bekliyorum. Gerçekten ryzenler olmuş
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    welcome to parallel programming
  • Paralel programlamada Fx 8370 5ghz de i5 6400 den daha verimli çalışıyor.
    İşlemcilere sadece oyun açısından bakmayı bırakmanız lazım. FX tdp yüksek verimi düşük evet ama kime göre. %90 oyun bağımlısı donanımcılara göre evet FX çöp.
    açıkca söylemek gerekirse gtx 960 + i3 6098p li arkadaşım bir çok oyunda benden cok fps alıyor ve bu bana oyun oynarken koyuyor.

    Ama ben bilgisayarın başında haftada en fazla 5-6 saat oyun oynayabiliyorum.

    Tam bir amd fanboyu olarak Ryzen işlemci elime geçtiğinde paralel işleme güçlerini test etmek istiyorum. İnternette yeterli ispatlanabilir veri yok.

    Ha bide bilmeyenler için AMD gpularda HIP programlama (cuda teknolojisi) teknolojisini hazırlıyor. hbm2 bellekler geldiğinde biz düşük bütçeli kullanıcılar piyasadan çok ekmek yiyeceğiz. Bu ekmek giriş seviyesi kartların artık geleceğe dönük olmasıdır. Yanlış anlaşılmasın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    öyle diyenler halt etmiş
    gelecek çoklu çekirdek de bakınız intel de artık çoklu çekirdek işlemcilere dönmeye başladı.
    2018 de çekirdek çitleyecez,oyunlar ve uygulamalarda artık çoklu çekirdeğe göre yapılacak söylemedi demeyin.


    silinebilir

    Mühendislik gereği arzulanan işlem gücüne göre işlemci üretileceği ve kişisel kullanımda, oyunlarda parallel portion değerleride yüksek olmadığı için kişisel bilgisayarlar xeon mimarisine uzak duruyor. Çok çekirdekli işlemci mimarisinde ideal bir rakam vardır. Henüz o ideal rakam değişmedi. Kaç kişi kişisel bilgisayarında AI geliştirmeye çalışıyor ki?




  • co3moz kullanıcısına yanıt
    intel in i9 serisi 10 çekirdekli 20 sanal izlekli işlemcileri 2018 de çıktığında sizin gibileri göreceğim. anında i7 7700k yı terk edeceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 29 Mayıs 2017; 9:29:11 >
  • Root Karısı R kullanıcısına yanıt
    yav he he 2018 olsun o işlemciler çıksın belki de ilk alanlardan biri sen olacaksın boş boş konuşuyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    Her oyun cok cekirdege optimize yapilamaz, oyle bir sey olmaz.

    1. Paralel programlama daha maliyetlidir daha cok zaman ve efor ister

    2. Oyunun yapisi buna uygun olmayabilir, her oyun bf de oldugu gibi ayri bir fizik motoru yapay zeka motoru, multiplayer optimize degil. Diger cekirdeklerde yapilan islemler oyuncu disindaki elementlerle alakali. Yani cogu oyun icin 4 cekirdekten fazlasi gereksiz. Uzunca bir sure de boyle olacak.



    VR icin durum degisebilir zira her iki goz icin farkli render aliniyor, buna gore daha fazla cekirdek gerekecektir ama VR icin dahi yine darbogaz islemcide degil gpu da olacak cunku 2 defa render aliniyor cogu vr oyunda.



    Ryzen tek cekirdek perf. Intel in gerisinde ama fx serisinde oldugu gibi rezalet degil. Bu sebeple bence alinir durumda gayet. Mimari iyi oldugu icin optimize de ederler. Ama benim tahminim her zaman tek cekirdek performansinda intel in gerisinde kalacak amd ryzen serisinde de.

    Konsollar 8 cekirdek ve amd iken bundan soran butun aaa oyunlar 4 ve uzeri desteklicektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İ7 i9 bunlari okurken cok zavalli geliyor bana artik ya :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen serisinin sonu fx gibi olmaz tabiki ama ilk çıkan serisi cidden alırsam farkını görürüm diye çıkmadı.Bazı oyunlarda ryzen 5 ve 7 ler i5 le kafa kafaya hatta geride olduğunu gördük.İşlemcide sürüyle çekirdek var ama işe yaramadıktan sonra napalım o çekirdekleri çitleyip yiyelimmi.Cinebench gibi bench lerde çekirdek fazlalığından dolayı yüksek görünmesi bazılarının gözünü boyamaktan öteye gidemiyor.Ciddi farkını görsem zaten ilk alanlardan biri ben olurdum.Şimdi tutupta 4790k dan ryzen a geçerken o kadar para verip birde üzerine düşük performans almam tam mallık olur.ddr4 sisteme geçmek için en erken tarih 2018.2018 e kadar zaten belki sorunları düzelir ryzenlerin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    intel in i9 serisi 10 çekirdekli 20 sanal izlekli işlemcileri 2018 de çıktığında sizin gibileri göreceğim. anında i7 7700k yı terk edeceksiniz.

    E5-2698 v4 kullandım. Kişisel bilgisayarlar için değil bu profil. Terminallerde, birden fazla işletim sistemi koşturan sistemlerde, milyon istek alan makinelerde kullanılıyor bunlar. Neden sürekli at koşturuyor asabi oluyorsunuz bu konularda anlamış değilim.

    Ayrıca şu işlemciyi aldıktan sonrada bir kerede devlet mevzusu haline getirmeyin. Ben 7700kdan fazlasıyla memnunum. Yazdığım web servisleri sta. Ayağa kalkması diğerlerinden 2 kat hızlı oluyor. Servere atıyorum bir iki cluster ayarı yapıyorum bir anda oluyorlar 40 tane. Her bir çekirdekte 1 tane process çalışıyor yani mta yapmış oluyorum
  • Geçen bir arkadaşa Pc upgrade edecektik, i5 almayıp ryzen 5 1400 aldık. İ7 lere kafa tutan 10 numara bir sistem oldu. Ben çok memnunum. rx470 inin hakkını veriyor işlemci.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erco35coast

    Geçen bir arkadaşa Pc upgrade edecektik, i5 almayıp ryzen 5 1400 aldık. İ7 lere kafa tutan 10 numara bir sistem oldu. Ben çok memnunum. rx470 inin hakkını veriyor işlemci.

    Hocam peki sıcaklık durumları nasıl? Bende şuan intel ve Ryzen 5 arasında gibip geliyorum. Şuan FX 8350 var ama 80 derecelerde maymun ediyor bizi..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.