Şimdi Ara

Ryzen 9 5900x Isı Değerleri Yüksek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
7.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar,


    Sistemim ;

    Asus Tuf x570 Plus Anakart

    Ryzen 9 5900x İşlemci

    Palit Gamerock RTX 3080 Ekran Kartı

    Corsair Vengeance 2x16 3600MHz RAM

    Cooler Master 750w +80 Bronz PSU

    Cooler Master Ml24l Rgb Sıvı Soğutma

    MSI Mag Forge 101M Temperli Kasa

    Samsung 500Gb M2 SSD

    WD Blue 1Tb HDD

    Gamepower 144 Hz 1Ms 24"Curved Gaming Monitor


    Sorum şöyle, GPU ısı değerlerim gayet iyi fakat 1950 Mhz'den yukarı pek çıkmıyor gibi default ayarlarda kullanıyorum herhangi bir işlem yapmadım, asıl sorun ise CPU sıcaklığım boştayken 45 derece yük altında (yük altında dediğim iste dün oldu sadece bilgisayar 3 gündür vs açıktı dün 3-4 saat oyun pubg steam sonunda 82 dereceleri gördü.) Sizce bunun sebebi nedir? 3700x'te böyle problem yoktu 5900xe geçtim bu sorun çıktı ve MSI Afterburnerde CPU bilgilerim gözükmüyor. Macunu da yaydırmadım o da problem olabilir mi sizce? Ryzen Master ayarları nasıl olmalı yardımcı olabilecek varsa çok teşekkür ederim...








  • 1- Pc toplarken ne amaçla çıkıp neden buraya yöneldiğimi bilmiyorsun.

    2- 2 yıl içinde ne upgrade yapacağımı vs. bilmiyorsun şu anlık geçici kullanacağım.

    3- Bu üslubunu düzeltip sonra yorum yapabilirsin senin tavsiyene de ihtiyacım yok, 3700x işlemci ile rtx 3070 için topluyordum işle ilgili bir değişiklikten buralara geldik ve zamanla upgrade edeceğiz.

  • Selamlar, Bahsettiğiniz sıcaklık oyun için çok yüksek ben manuel overclock ile 4.3 mhz'da kullanıyorum işlemciyi, boşta 30-35 oyunlarda 50-60 derece arasını görüyorum. İşlemciyi default değerler ile mi kullanıyorsunuz? Manuel overclock yapıp 1.2 volt verip hızı 4.3 mhz'e sabitlerseniz hem sıcaklık problemi yaşamazsınız, hemde gözle görülür bir performans kaybınız olmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darth Mentor

    Selamlar, Bahsettiğiniz sıcaklık oyun için çok yüksek ben manuel overclock ile 4.3 mhz'da kullanıyorum işlemciyi, boşta 30-35 oyunlarda 50-60 derece arasını görüyorum. İşlemciyi default değerler ile mi kullanıyorsunuz? Manuel overclock yapıp 1.2 volt verip hızı 4.3 mhz'e sabitlerseniz hem sıcaklık problemi yaşamazsınız, hemde gözle görülür bir performans kaybınız olmaz.

    hocam selamlar bu şekilde voltajı manuel verdiğinizde voltaj sürekli 1.2demi kalıyor yoksa yük altında değilken yüke girerken düşerken vs otomatikmi ayarlıyor?

  • hep 1.2 de kalıyor ama dediğim gibi boşta kartın ısınması gibi bir durum yok, mesela benim şuan pc açık sadece chrome var, işlemci sıcaklığım 32 derece. Tabi bu noktada soğutucunuzun kalitesi ve kasanızın hava akışı da önemli.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darth Mentor

    hep 1.2 de kalıyor ama dediğim gibi boşta kartın ısınması gibi bir durum yok, mesela benim şuan pc açık sadece chrome var, işlemci sıcaklığım 32 derece. Tabi bu noktada soğutucunuzun kalitesi ve kasanızın hava akışı da önemli.

    anladım hocam teşekkürler.

  • o ısınma değerlerine cinebench yada cpu-z stress testi ile ulaşıyorum. en fazla 82-83 c görüyorum. çokda iyi olmayan ama iş görür hava soğutmam var.

    https://www.geeksultd.com/2019/08/cooler-master-masterliquid-ml240l-rgb-review//

    kullandığın sıvı soğutmanın review'ine baktım. ryzen 2700x 3.8 overclocklu işlemcinin stok fanla 81c de tuttuğunu 69c de tutabilmiş. kullandığın 5900x işlemcide o soğutucu ile o dereceler normal.

    sıcaklıkları düşürmek istiyorsan soğutucu kaliteni arttırman lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darth Mentor

    hep 1.2 de kalıyor ama dediğim gibi boşta kartın ısınması gibi bir durum yok, mesela benim şuan pc açık sadece chrome var, işlemci sıcaklığım 32 derece. Tabi bu noktada soğutucunuzun kalitesi ve kasanızın hava akışı da önemli.

    hocam son olarak intel işlemcilerde olduğu gibi eksi artı off set versek yinede verdiğimiz manuel voltaj aynı mı kalıyor?

    1. formatsız bır geçiş mi oldu?
    2. macunu nasıl surdunuz ?
    3. ryzen master surumu nedır?
    4. ryzen masterda herhangıbır ayar yapıldımı ?
    5. yada bıosta xmp acmak dısında?
  • Şimdi hiç yalan söylemiş olmayayım bu sorunun cevabını bilmiyorum   Bilen bir arkadaş yorum yapabilir.

  • acura07 kullanıcısına yanıt

    Formatsız bir geçiş oldu, macunu ortaya sıktım yaydırmadım o bir hataydı düzelteceğim, ryzen master son sürüm eve gidince bakmam lazım haber ederim, ryzen masterda bir ayar yapmadım. Biosta da herhangi bi şey yapmadım.

  • 1- Pc toplarken ne amaçla çıkıp neden buraya yöneldiğimi bilmiyorsun.

    2- 2 yıl içinde ne upgrade yapacağımı vs. bilmiyorsun şu anlık geçici kullanacağım.

    3- Bu üslubunu düzeltip sonra yorum yapabilirsin senin tavsiyene de ihtiyacım yok, 3700x işlemci ile rtx 3070 için topluyordum işle ilgili bir değişiklikten buralara geldik ve zamanla upgrade edeceğiz.

  • Merhaba hocam BIOS'tan PowerBoost kapatsak manuel yapsak daha stabil çalışacak sanırım dediğiniz gibi. Bu videodaki gibi bir ayar yapsam faydasını görür müyüm peki?

  • sammartez kullanıcısına yanıt

    önce temiz bir kurulumla geçiş yapın.

    macunu kontrol edın.


    sorun devam ederse voltaj sabitlemeyı dusunebılırsınız.


    daha once 3600 kullanırken hazırladıgım rehber


    https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-serisi-sicaklik-dusurme-ve-overclock-rehberi--143448748

  • Ayrıca afterburner eski sürüm vs. demişsin son sürüm kullanıyorum 3700x'te tüm değerler gözükürken bunda gözükmemesi bir problem google'a yazıp araştırırsan benzer konular görürsün atıp tutmayı ne kadar çok seviyoruz değil mi millet olarak sayın ukalacım :)

  • Donanımsal bir sorun görünmüyor macun yenilemesine de gerek yok temiz bir kurulum sonrası güncel driver yüklemesi akabinde biostan sabit voltaj ve frekans eğrisinde kullanmaya özen gösterin.

  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim yorumun için, tavsiyelerinize uyacağım :)

  • sammartez kullanıcısına yanıt

    Kurmuşsundur ama yine de yazayım dedim cihipseti kurdun mu? birde macunu ince olarak yay derim ben ortasına nohut kadar sıkıp oje fırçasıyla yayarım  birde umarım 2 yıl için 5900x almamışsındır daha uzun gider çünkü 

  • mito1172 kullanıcısına yanıt

    Chipseti kurup denedim ve evet 2 yıl için 5900x almadım :)

    Zamanla PSU vs upgrade edeceğim dedim hatta PSU'yu şu an FSP 1200w 80+ Platinium ile değiştirmeyi düşünüyorum bu hafta olacak sanırım.

  • Ryzen 9 5900X, X570 msi tomahawk anakart topladım.


    İşlemci yüklü hobi amaçlı işlemler yapıyorum.


    Sıcaklığı düşürmek istiyorum.


    Su an aşırı cpu kullanımı 1 gün boyunca cpu otomatik hız aşırtma halinde 4.5 ghz de çalışıyor. Cpu yüzde yüz kullanım gözüküyor. Sıcaklık 68 derece maksimum gördüğüm nokta. Dragon Center ile ayarlara ısı değerlere bakıyorum.

    Kasa Önde 3 fan giriş, arka 1 egsoz çıkış, yukarıda 2 fan egsoz cikis şeklinde. Nhd15 kule soğutucu var. Onun da fanlari egsoz tek li kısma hava üfleyecek konumda kule tip soğutucu içine konumlandirilmis.


    Bu ısı değerleri bu kullanımda sıvı soğutma daha düşük seviyeye çekebilir mi. Kesin tecrübe eden arkadaşlar varsa ona göre sıvı soğutmaya geçmek istiyorum.


    Teknopatın kendi kanalında bir test yaptılar. Kule soğutucu ile sıvı soğutma testleri yapıldı. Test sonuçları kafa kafaya.

    Fanatiklik yapmadan kesin bu şekilde tecrübe ile deneyimi anlatan arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveman -- 1 Mart 2021; 23:23:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.