Şimdi Ara

ryzen 5 1600x mi i7 8700k mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir toplama bilgisayar almak istiyorum ama intel i7 8700k mı alsam yoksa ryzen 5 1600x mi alsam bilmiyorum hangisi daha iyi ona göre alıcam

• 8700k

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1800X mi 8700K mı desen mantıklı olurdu da dediğin işlemcinin rakibi I5 8400 falan
  • Oyun oynayacaksan aradaki fiyat farkını ekran kartına yatırıp 8400 almanı tavsiye ederim. Hem oyun oynayan hem de içerik üreten bir insansan ryzen 1600 ve ucuz bir mobo ile sistem kurup yine aradaki farkı ekran kartına vermeni tavsiye ederim ikinci alternatif olarak.

En iyisini sona sakladım. Nisan ayına kadar ekleyebilrisen bekle yeni Ryzen işlemciler çıkınca karar ver.
    Kolay gelsin, mecbur bilgisayar toplayacaksan yandın çünkü 5-6 aya düzelmeyecek bir ekran kartı kıtlığı var.
  • 1600X, sonra teşekkür edersiniz

not : intel kullanıcısıyım
  • Render falan yapmayacaksın herhalde ki 8700k'nın da render performansı kötü değil. Oyun amaçlı ise, ısınmasından yana bir sorun olmayacaksa (Hwinfo ile oyun içinde işlemci sıcaklığını çok görürsem psikolojim bozuluyor) intel al. İşlmci biraz pahalı kabul, 500-600 civarı da bir anakart alırsın 16 gb da ram işini fazlasıyla görür. Bende bir hafta önce dizdim, ama bazı parçaları ikinci el aldım o yüzden 1600x, b350 ve 3200mhz ram kombini yaptım. Mememnun muyum? kesinlikle çok memnunum. Oc yapmadım her şeyi otoda bıraktım frekans otomatik 3,7 ghz de çalışıyor ve oyunlarda max 44 dereceyi gördüm. Karar yine de senin
  • BMW 3.20D mi yoksa ford focus mu gibi bir soru olmuş bu. 8700K piyasada ki en iyi oyun işlemcisi aynıca çoklu işlem gücü de fazlasıyla iyi ama üst düzey bir bileşen yani 1060-1070 alırım yanına da 8700K gibi düşünüyorsan yazık etme parana.

8700K 1080 Ti gibi güçlü kartları 1080p de kullanmak isteyenler için son fps e kadar kayıp etmemek için yoksa 1080 Ti ın var 2K-4K da ne yapacan 8700k yı? i5 8400 de 2K da rahat rahat besler 1600X de asıl mesele bütçe ve beklentiler. 8700K aldıktan sonra geriye 1070 alacak paran kalıyorsa yanlış bir sistem olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İkisi çok ayrı dünyalar.

Gtx 1060 ve muadili için 1600 yeter ama 1070 ve üzeri için 8700k çok daha iyi olur.

2K da offline oyunda çok fark yok gibi dursa da online oyunlarda (pubg, Bf1) intel çok daha iyi performans verir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikisi denk işlemci bile değil r5 1600x in muadili i5 8400.Ryzen kullanıcı olarak i5 8400 al derim veya 3 4 ay bekle yenilenmiş ryzen al.
  • Peki amacın ne ?
  • 8700k nın performansına lafım yok. Eyvallah r5i birak r7lerden bile iyi ama sonra foruma gelip de ben bu işlemciyi sogutamıyorum demeyesin hocam dikkat et. 90 dereceyi gören mi dersin, işlemciyi yeni alip garantiden çıkartıp delid yaparak sogutmaya çalışanmı dersin her türlüsü var :D Sen 8700k ile 1600x arasındaki farkı açık ara göremiyorsan öyle çok fazla cpu gücüne ihtiyac duyacak bi iş yapacagını sanmıyorum. 8600k+ sogutucu al ryzen dan daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pweck5

8700k nın performansına lafım yok. Eyvallah r5i birak r7lerden bile iyi ama sonra foruma gelip de ben bu işlemciyi sogutamıyorum demeyesin hocam dikkat et. 90 dereceyi gören mi dersin, işlemciyi yeni alip garantiden çıkartıp delid yaparak sogutmaya çalışanmı dersin her türlüsü var :D Sen 8700k ile 1600x arasındaki farkı açık ara göremiyorsan öyle çok fazla cpu gücüne ihtiyac duyacak bi iş yapacagını sanmıyorum. 8600k+ sogutucu al ryzen dan daha iyi.

8700K işlemcisinde ısınma sorunu yok var diyenler soğutucuyu yanlış takmıştır, macunu doğru sürmemiştir veya hatalı overclock yapmıştır.

70 derece bu işlemci için gayet normal overclockluysa (Yük altında)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 3 Şubat 2018; 2:59:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

quote:

Orijinalden alıntı: Pweck5

8700k nın performansına lafım yok. Eyvallah r5i birak r7lerden bile iyi ama sonra foruma gelip de ben bu işlemciyi sogutamıyorum demeyesin hocam dikkat et. 90 dereceyi gören mi dersin, işlemciyi yeni alip garantiden çıkartıp delid yaparak sogutmaya çalışanmı dersin her türlüsü var :D Sen 8700k ile 1600x arasındaki farkı açık ara göremiyorsan öyle çok fazla cpu gücüne ihtiyac duyacak bi iş yapacagını sanmıyorum. 8600k+ sogutucu al ryzen dan daha iyi.

8700K işlemcisinde ısınma sorunu yok var diyenler soğutucuyu yanlış takmıştır, macunu doğru sürmemiştir veya hatalı overclock yapmıştır.

70 derece bu işlemci için gayet normal overclockluysa (Yük altında)

• 8700k bence çoklu çekirdek güçlü tekli güçlü 7700k olsaydı 1600 derdim çoklu fazla
  • Sorun biraz eksik kalmış, sınırlı bir bütcen varsa 8700k+gtx1060 gibi bir sistemdense, 1600x+gtx1070 gibi bir sistem daha uygun olur, ama bütcende sorun yoksa tabiki 8700k, elinde ekran kartı var sadece işlemci ve anakart alacaksan ve dediğim gibi bütce sıkıntın yoksa 8700k alabilirsin.
  • 8700 k da ısı sorunu oc.yapmayın hala sıkıntı varsa Turbo bootsu kapatın voltajı düşürün vs. K olmayan düşük tdp versiyonu çıkıcak mı? 75 üstü derece fazla 75 derece suya dokumarak test edebilsiniz 🤣

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.